Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Duitsland

Home - Duitsland
Fernsehturm Fast View in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn, staat de imposante Fernsehturm. Dit is een televisietoren met een hoogte van maar liefst 368 meter die je kan bezoeken. De toren, die net als de Brandenburger Tor symbool staat voor een herenigd Duitsland, is gelegen aan de Alexanderplatz. Het is één van de populairste bezienswaardigheden van Duitsland die jaarlijks door meer dan 1,2 miljoen mensen wordt bezocht. Bij een bezoek aan deze stad mag dit uitje dan ook niet ontbreken.

Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform waar de bezoekers bij helder weer tot 40 km ver kunnen kijken. Boven het uitzichtplatform bevindt zich een restaurant dat langzaam ronddraait zodat je in een half uur een wondermooi panoramisch uitzicht van 360 graden kunt ervaren vanuit alle oogpunten. Het is wel aan te raden om vooraf een ticket te boeken zodat je niet lang in de rij moet wachten. Je hebt de mogelijkheid om een Fast View ticket te kopen, waarmee je voorrang krijgt bij het betreden van de televisietoren.

Een zicht op grote Fernsehturm Fast View
Een blik op de Fernsehturm Fast View vanop de Alexanderplatz
Meer Bezienswaardigheden Berlijn

Madame Tussauds in Berlijn

Madame Tussauds heeft 7 musea in Europa waar je de wassenbeelden kan bewonderen waaronder ook één in het Duitse Berlijn.
Ga op de foto met muzikale beroemdheden zoals Mike Singer, Shawn Mendes of Lady Gaga. Sta schouder aan schouder met je favoriete aucteur zoals Angelina Joli, Julia Roberts, Brad Pitt of Vin Diesel . Maak een selfie van je favoriete sportster of ga op de foto met Angela Merkel of Donald Trump. Verder zijn er ook nog wassenbeelden van onder meer journaliste Alice Schwarzer of Duitse schrijver-kunstenaar Günther Grass.Meer Ticketinformatie Madame Tussauds Berlijn

Internationaal Maritiem Museum in Hamburg

Het Internationales Maritimes Museum Hamburg is een ware bezienswaardigheid in de Duitse Hanzestad Hamburg. In 2008 werden de deuren van dit museum geopend en werd het mogelijk om verschillende tentoonstellingen te bezichtige. De plaats waar het museum gebouwd is wordt Speicherstadt en Hafencity genoemd. Dat is de naam van het oude havengebied van Hamburg, wat duidelijk te merken is aan de omgeving. Er zijn hier tentoonstellingen die een beeld geven van ontdekkingsreizen, het leven aan boord van een schip, zeilschepen, moderne scheepvaart en scheepsmodellen. Tevens is er ook veel kunst met betrekking tot scheepvaart te bewonderen in dit zeemuseum.

Een blik op een propeller vlakbij het Maritiem Museum
Een blik op een propeller in de buurt van het Maritiem Museum


Meer Bezienswaardigheden Hamburg

Hannover Avonturen Zoo

Eén van de oudste dierentuinen in Duitsland is Zoo Hannover gelegen in het noorden van Duitsland op 150 kilometer van Hamburg.
Het is een mooi opgezette dierentuin van 22 hectaren groot met circa 180 verschillende soorten onderverdeeld in diverse themawerelden.
Ga bijvoorbeeld op avontuur in Afrika in het Zambezic gedeelte waar je in één van de 18 kleurrijk versierde boten geruisloos stroomafwaarts vaart. Je kan er onder meer de nijlpaarden onder water bezichtighen. In de wereld Afi Mountain kan je onder meer drills, chimpansees en Afrikaanse vogels bewonderen. Op de bergtop in de buurt van de grote waterval is de verblijfplaats van een gorillafamilie.
Verder is er ook een Nedersaksische boerderij nagebootst waar je meer info krijg over hoe het er vroeger aan toe ging op het platteland. Dieren van verre landen zoals Australië en Canada zijn te vinden in de gedeelten Outback en Yukon Bay. Wallaby's, de kleine wombats en kleurrijke vogels kan je spotten in Outback. In Yukon Bay zie je onder meer bizons en kariboes grazen op een open plek in het bos. Maar ook ijsberen, zeeberen , zeeleeuwenen en grijze zeehonden kan je in dit gedeelte zien.


Een zicht op een van de grootste landzoogdieren de nijlpaard
Een blik op een van de grootste landzoogdieren, de nijlpaard


   
Dierenpark Nordhorn

De familiedierentuin in Nordhorn ligt op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens op een circa een halfuur rijden van Enschede. Op een oppervlakte van ongeveer 12 hectare leven een iets minder dan 2000 dieren in 100 verschillende soorten. De amoerpanter zonder twijfel de meest in het oogspringende dierensoort in dit dierenpark met voornamelijk kleine tot middel grote dieren. In de buurt van de inkom zie je dieren die leven in Noord-Amerika. Zo kan je de bosbizon, die een zeldzame ondersoort van de bizon is, bezichtigen. Tevens hebben de halsbandpekari's, die behoren tot de familie van de navelzwijnen en relatief kleine witsneutneusberen hier hun verblijf. In de Afrikaanse savanne vertoeven de grantzebra's die de meest gestreepte en kleinste ondersoort is van de steppe zebra. Verder zie je ook de litschiewaterbok, een Afrikaanse antilope, de Afrikaanse maraboe, een ooievaarsoort en de kleine hemelparelhoen met een gestippeld verenkleed.

Foto van een moerpanter, een zeehond en zeebra's
Een kijk op een zittende amoerpanter, een zeehond en 2 zebra's


In het park leven ook veel met uitsterven bedreigde inheemse huisdierrassen. Zo zie je onder meer de bonte Bentheimer varken, verschillende rundsoorten, schapensoorten, kalkoenen, kippen en duivensoorten die heel zeldzaam zijn geworden. Maar er leven ook dieren zoals padden, kikkers en vleermuissoorten die vele mensen niet zullen opmerken bij hun bezoek aan het park.
Er is ook een bijenhuis aanwezig in het dierenpark waar bezoekers meer info krijgen over deze belangrijke insectensoort, het belang van de honingbij en de productie van honing. In het dierenpark leven ook kleine kleurrijke Australische vogelsoorten zoals de grasparkiet, de diamantduif en de zebravink.
Doorheen het park zijn wondermooie demonstratietuinen aangelegd zoals de boerentuin bij de Vechtehof, de beek aan de ingang of de alpentuin.
Dankzij de aanwezigheid van 2 vakantiehuizen kan je overnachten in het park.
Kinderen beleven zonder twijfel veel plezier op de 3 speeltuinen die verspreid liggen in het park. Er zijn speeltuinen bij de Vechteboerderij, in het centrum vlakbij de kinderboerderij en cafetaria en in het binnenspeeltuin Max Avonturenland.

Gemäldegalerie in Berlijn

Iedere kunstliefhebber wilt een reis maken in het Gemäldegalerie. De indrukwekkende en uiteenlopende verzameling bestaat vooral uit schilderkunst dat gemaakt is tussen de dertiende en achttiende eeuw. Zo kan je naast Duitse schilderkunst ook schilderkunst van Nederlandse, Vlaamse, Franse en Italiaanse afkomst vinden. Ook zijn er meerdere miniaturen te ontdekken. Je zult zeker je ogen uitkijken want er zijn werken te vinden van kunstenaars zoals bijvoorbeeld Caravaggio, Rembrandt, Rubens, Jan van Eyck, Dürer, Vermeer maar ook Bruegel en Tizian. Wandel langs werken zoals cupido zegeviert, Mozes verplettert de tafels van de wet, de Marsham kinderen, heer en dame met wijn, en de jonge dame met parelsnoer.
Om alvast een voorsmaakje te nemen op het ware bezoek kun je via de website een 360 graden virtuele rondleiding maken. Het museum organiseert regelmatig evenementen. Zo kun je exposities bijwonen of een één op één gesprek aangaan met verschillende kunstenaars. Ook kun je met het ganse gezin een workshop doen. Op deze manier maak je er een perfecte gezinsuitstap van!

Slot Neuschwanstein in het Duitse Hohenschwangau

In Zuid-Duitsland in de regio Beieren vlakbij de Oostenrijkse grens op ruim 100 kilometer van München ligt het kasteel van Neuschwanstein.
Dit sprookjesachtige gotische paleis werd door Ludwig II van Beieren gebouwd als persoonlijke residentie. De bouw van zijn laatste woning startte in 1869 en duurde in 10 jaar. Neuschwanstein staat bekend als het "sprookjeskasteel" vanwege zijn gelijkenis met een fantasiekasteel, met torens, boogbruggen, slotgrachten, en glas-in-loodramen. Het is de inspiratiebron geweest voor vele schrijvers, schilders, fotografen en componisten sinds het bijna 150 jaar geleden voor het publiek werd opengesteld.


Een uitzicht op kasteel Neuschwanstein
Een zicht op het kasteel Neuschwanstein


Het kasteel bestaat uit twee bouwwerken: Het witte paleis en het rode paleis. In het witte paleis zie je de Ridderzaal, de Troonzaal, en de Grote Trap. De Ridderzaal is een lange zaal, met een smal balkon aan één zijde. De Grote Trap is heel indrukwekkend, met een prachtig glas-in-loodraam erboven. De Troonzaal is de plek waar Ludwig II de meeste tijd alleen met zijn gedachten doorbracht. Binnen in het rode paleis kunt u de slaapkamer van Ludwig II bekijken samen met zijn badkamer met waterbaden, die bedoeld waren voor hydrotherapie. De bekendste zaal van het rode paleis is de schilderijengalerij, met ruim 100 schilderijen, waaronder werken van Carl Spitzweg, Johann Friedrich Overbeck, Franz von Lenbach en Wilhelm von Kaulbach.
Het kasteel van Neuschwanstein is zonder twijfel een niet te missen attractie voor de liefhebbers van sprookjesachtige kastelen.
Meer Ticketinformatie

Cultuursnuiven in het Farina Geurmuseum in Keulen

De cultuur van Keulen snuiven, daar is geen passendere plek voor dan het Farina Geurmuseum in Keulen. Steek je neus in de geschiedenis van de Duitse parfumindustrie in het mooie Keulse centrum.

Keuls water?

Je zult van wel eens gehoord hebben van Eau de Cologne. Dit kan je letterlijk vertalen als: het water van Keulen. Je raadt het al, deze geur komt oorspronkelijk ook echt uit Keulen. Ruim 300 jaar geleden creëerde de Italiaanse Giovanni Farina deze bijzondere geur in de Duitse stad. De parfum ruikt natuurlijk naar alles behalve Keuls water. Op dezelfde plek als toen wordt nog steeds deze geur ontwikkeld en dat is het bezoeken waard.

Een op flessen
Een blik op flessen "Echt Kölnisch Wasser" of Eau de Cologne


Ontdek het geheim achter Eau de Cologne

Het museum is gevestigd in het voormalige huis van Giovanni Farina, midden in het centrum van Keulen. Op de verschillende etages van het pand ontdekt je hoe de originele Eau de Cologne gemaakt werd en meer over de Duitse parfumindustrie. Een deel van het interieur is nog origineel van Farina uit 1700. Je kunt het museum met een gids ontdekken, die je alles in geuren en kleuren zal vertellen.

Keulen in 360 graden op het Triangle panorama

Bekijk Keulen van een andere kant in het Triangle panorama. Op 103,2 meter hoogte kun je genieten van uitzicht over de hele stad. Het observatiedek van 360 graden bied je een uitzicht van de bovenste plank.

Spot alle bezienswaardigheden, ook ‘s avonds

Op verdieping 29 van de Triangle Panorama tref je een glazen platform aan, die je een panoramisch uitzicht geeft over het mooie Keulen. Gelukkig kun je hier gewoon de snelle lift voor nemen, het blijft immers vakantie. Je spot er alle hoogtepunten van Keulen zoals de Dom, de Hohenzollernbrücke en natuurlijk de Rijn. Een aanrader is om met zonsondergang te gaan op een heldere avond, romantiek gegarandeerd!

Niet te missen

De Triangle Panorama doet zijn eer aan de traingelvorm, die ontworpen is door de Duitse architect Dörte Gatermann. Via de Hohenzollernbrücke in het centrum van Keulen loop je er gemakkelijk naar toe. Je ziet het gebouw namelijk als van veraf staan. Deze attractie is niet te missen tijdens je bezoek aan Keulen.

Meer Ticketinformatie

Ontmoet je idool in het Panoptikum in Hamburg

Sta oog in oog met je favoriete popsterren en bekendheden in het Panoptikum in Hamburg. Het is het oudste wassenbeeldenmuseum van Duitsland. Al ruim 130 jaar worden er personen aan de collectie toegevoegd. Je kijkt dus in de ogen van vele jaren geschiedenis van muzikanten, kunstenaars, politici en atleten.

Van Angelina Jolie tot Angela Merkel

Ook uit onze huidige tijd zul je ongetwijfeld mensen herkennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een selfie met de beeldschone Angelina Jolie? Ook een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel kan niet aan jouw bezoek aan Hamburg ontbreken. Het is net echt! Verder staan er meer dan 130 andere bekende figuren in het Panoptikum te popelen om met je op de foto te gaan.

Miniatur Wunderland in Hamburg is reuzeleuk!

In Miniatur Wunderland in Hamburg zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Je vindt er de langste miniatuurspoorbaan ter wereld, maar die is reuzeleuk. De kleine treintjes gaan namelijk naar interessante mini bestemmingen. Natuurlijk ontdek je er Hamburg en de rest van Duitsland, maar tuffen de treinen ook door naar Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Scandinavië, Zuid-Amerika en Las Vegas. Al deze plekken kun je in een middagje bezoeken.

Een wereld die blijft groeien

Het bouwen van deze miniwereld kostte zo’n 760 000 uren, niet bepaalde een kleine tijd. Het Miniatur Wunderland heeft net als de aarde ook inwoners, dat zijn er 263.000 en dit aantal blijft alsmaar groeien. Spot jij ook de opmerkelijk inwoners, zoals Pipi Langkous?

Een blik op de modelvliegtuigen op de luchthaven
Een wondermooi uitzicht op de modelvliegtuigen op de luchthaven


Dag en nacht binnen één dag

In Miniatur Wunderland gaat de tijd wat sneller dan we gewend zijn. En uur duurt 15 minuten en in je bezoek kun je dus zowel de ochtendzon in Italië meepakken als een gokje wagen in de wilde nachten van Las Vegas. Er valt nog al veel te beleven binnen de kleine oppervlakte.

© Renzo Vanhoorelbeke