Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    Win 2,50 euro Tripper tegoed

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Engeland

Home - Engeland
London Eye

London Eye is een kenmerkende attractie in Londen, de hoofdstad van Engeland. Het reuzenrad heeft een hoogte van 135 meter en biedt plek aan 32 gondels waarin mensen kunnen zitten. Na de opening van dit bouwwerk in 1999 was de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. De attractie staat langs de rivier de Theems tegenover het House of Parliament waar de Britse regering zetelt. Een bezoekje aan Londen is pas compleet als je ook een ritje in dit reuzenrad gemaakt hebt. Je hebt een adembenemend uitzicht en kunt ongeveer een half uur lang genieten van de prachtige stad die onder je ligt.

Windsor Castle in Engeland

Het kasteel van Windsor, die op slechts 35 kilometer ten westen van London ligt, is één van de officiële residenties van het Britse koninkrijk.
Een bezoek aan dit wondermooi bouwwerk is een schitterende manier om je onder te dompelen in de cultuur en geschiedenis van dit historische land. De weelderige staatsievertrekken van het kasteel zijn door meester-kunstenaars versierd en bevatten vergulde plafonds, kroonluchters en houtsnijwerk. Je kunt door het nagebouwde aristocratische huis wandelen en de wisseling van de wacht dagelijks om 11h beleven, die vergelijkbaar is met de ceremonie die iedere dag in Buckingham Palace gehouden wordt. Zie hoe de nieuwe wachters vanaf Sheet Street de paradeplaats opmarcheren.

Een kijk op het kasteel van Windsor
Een zicht op het kasteel van Windsor


Er worden het hele jaar door diverse evenementen in het kasteel gehouden. Het is een uitstekende plek om je speciale gebeurtenis te vieren en te genieten van de geschiedenis van dit kasteel. Je zult ongetwijfeld de beroemde Rubenszaal willen bezoeken. De kamer bevat werken van Peter Paul Rubens en is versierd met een mooi schilderij van de Heilige Familie. Koning Karel II gebruikte de kamer voor recepties en hofvergaderingen. Verder kan je nog Koninklijke collecties van schilderijen en andere kunstobjecten bezichtigen.

Madame Tussauds in London

Madame Tussauds heeft 7 musea in Europa waar je de wassenbeelden kan bezichtigen. In het Engelse London staat het oudste Madame Tussauds museum die de deuren opende in 1835. In het wassenbeeldenmuseum aan de Marylebone Road kan je onder meer op de foto met beroemdheden zoals Kim Kardashian, George Clooney, Kyane West, Rafael Nadal, Mo Farah, de leden van het Brits Koningshuis, E.T., Steven Stielberg, Albert Einstein & grote politieke leiders. Op het einde van het bezoek is er ook een toffe darkride met omnimoversysteem en een 3D video die je mag bewonderen.

Etihad Stadium in Manchester

Het Etihad Stadium is het voetbalstadion van Manchester City waar de Spaanse trainer Josep Guardiola aan het roer staat. Het wordt ook wel City of Manchester Stadium, Eastlands, Sportcity of The Blue Camp genoemd. Er kunnen 55 000 toeschouwers terecht om hun favoriete sport te bezichtigen.

Een zicht op één van de ingangen van het Etihad Stadium
Een blik op één van de ingangen van het Etihad Stadium


De rondleidng door het Etihad Stadium is een uniek beleving omdat ze gebruik maken van de nieuwste technologie. Zo heb je de mogelijkheid om het gesprek aangaan met de coach Pep Guardiola en ontdek je het verhaal van de club in de 360 graden cinema. Ook ervaar je het gevoel hoe het is om in de spelerstunnel te staan en sta je in de kleedkamer waar topspelers zoals Kevin de Bruyne en Raheem Sterling zich omkleden. De Manchester City Club tour duurt gemiddeld 1,5 uur. Hou er rekening mee dat de gids die je begeleidt enkel Engels spreekt. Op het einde van de tour krijg je een officiële sleutelkoord cadeau en krijg je kortingsbon van 10% in de winkel om je favoriete items te shoppen.Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    Win 2,50 euro Tripper tegoed

© Renzo Vanhoorelbeke