Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Frankrijk

Home - Frankrijk
Eiffeltoren in Parijs

In het centrum van de Franse hoofdstad gelegen in het park van Marsveld staat aan de Seine de 320 meter hoge Eiffeltoren. Deze toren, geopend in mei 1889, is vernoemd naar de aannemer Gustave Eifel. Op de eerste verdieping is er een boetiek & Franse bistro restaurant gevestigd. Daarnaast kan je een prachtige show bezichtigen over deze toren die met 7 projectoren op 3 muren worden geprojecteerd. Op de tweede verdieping kan je andere populaire bezienswaaridgheden zoals Montmartre, het Louvre, de Notre Dame & bochten van de rivier de Seine waarnemen. Via verschillende liften langs glazen muren bereik je de bovenste etage van deze Parijse toren waar je kan genieten van een adembenemende uitzicht op de lichtstad.

Meer Bezienswaardigheden Parijs


Museum Le Louvre in Parijs

In het centrum van de Franse hoofdstad Parijs vlakbij L'Arc du Triomphe is het meeste bezochte museum van Europa gelegen. De officiële ingang van Le Louvre is via de bovengrondse piramide vlakbij la Place du Carrousel.

Een zicht op de grote glazen en metalen piramide de officiële ingang van het kunstmuseum ontworpen door de Chinees-Amerikaans architect Ieoh Ming Pei
Een blik op de grote glazen en metalen piramide de officiële ingang van het kunstmuseum ontworpen door de Chinees-Amerikaans architect Ieoh Ming Pei


Het museum herbergt westerse kunstwerken uit de middeleeuwen tot halfweg de 19de eeuw. Maar daarnaast heeft het ook verzamelingen van Oosterse, Egyptische, Griekse, Romeinse en Etruskische beschavingen in hun bezit, evenals de islamitische en grafische kunst.
In totaliteit heeft het museum ongeveer 35000 werken. Daarvoor moet je op zijn minst enkele dagen de tijd voornemen indien je al deze prachtige objecten wilt bewonderen. De populairste en meest spraakmakende kunstwerken in het voormalig koninklijk paleis zijn de Mona Lisa, The Raft of the Medusa, The Winged Victory of Samothrace en Venus de Milo. Het is aan te raden om je tickets vooraf te kopen zo vermijd je de lange wachtrijen en kan je maximaal van je museumbezoek genieten.


Meer Bezienswaardigheden Parijs

Musée Miniature et Cinéma in Lyon

In 2005 opende het bioscoop- en miniatuurmuseum in het hart van de Renaissance-wijk in Lyon de deuren. De vaste unieke Franse verzameling bestaat uit meer dan 100 hyperrealistische miniatuurscènes. Daarnaast ontdek je visuele luchtspiegelingen van Europese kunstenaars die nostalgische herinneringen oproepen & die verontrustend realistisch zijn.
In het bioscoopgedeelte ontdek je een collectie van speciale effecten & verassende technieken in de cinéma vóór het digitale tijdperk. Daarnaast kan je verschillende voorwerpen zoals maskers, kostuums, wapens, modellen & de bouwwerken van de filmsets uit meer dan 200 films bezichtigen. Voor wie dol is op films is dit tweedelige museum zeker een bezoekje waard!

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Lyon

Ontdek op en top Franse kunst in museum Orsay

Waan je in het Frankrijk van begin negentiende de eeuw in museum Orsay in hartje Parijs. Het museum ligt op een prachtige locatie aan de oever van de Seine. Het gebouw is al een museum op zich, het was vroeger namelijk treinstation Gare d'Orsay. De architectuur daar zeg je ‘u’ tegen.

Wat kun je verwachten?

Binnenin het museum vind je een brede collectie aan Franse kunst, van schilderijen en beelden tot aan fotografie van die tijd. Wanneer je echt met de Franse cultuur wil kennis maken tijdens jouw citytrip is Museum Orsay dé plek. Zo hangt er bijvoorbeeld de welbekende schilder Monet en kun je het wereldberoemde kunstwerk De geboorte van Venus bewonderen. Toch heeft het museum ook een klein vertrouwd tintje. Je loopt namelijk onze eigen Van Gogh tegen het lijf, die wel natuurlijk Franse landschappen bijzonder in beeld brengt.

Een reis door de tijd

De kunst in museum Orsay stamt uit de tijd van 1848 tot 1914. De drie verdiepingen van het museum zijn chronologisch ingedeeld, waardoor je letterlijk een wandeling door de tijd maakt waar de stromingen realisme en impressionisme een belangrijke rol speelden. Je zal zeker onder de indruk zijn.

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Parijs

Laat je betoveren in Disneyland Parijs

Bij een bezoek aan Disneyland Parijs komen je mooiste dromen uit. Waan je in de wondere wereld van Walt Disney en pak een één op één momentje met de karakters uit je favoriete film. Waag je aan een van de 50 attracties, de een nog spannender dan de ander. Ga even helemaal op in je fantasie op deze magische plek voor jong en oud.

De wondere werelden

Disneyland Parijs is opgedeeld in vijf betoverende werelden. Het is net alsof je telkens weer een nieuwe film binnenloopt, waar je zelf de hoofdrol in bent. Disneyland zal dan ook een van de weinige plekken op de wereld zijn waar, je de hele dag ongestoord met Mickey oortjes kunt rondlopen. Spot Indiana Jones in het wilde westen of neem een kijkje in de toekomst. In het Walt Disney Studios park kun je een achter de schermen spieken. Verder is dit park meer geschikt voor de waaghalzen onder ons.

Deze attracties mag je niet missen

Zoek je de adrenaline op of ga je voor een rustig ritje? Alles is mogelijk in Disneyland Parijs. Griezelen doe je in de Phantom Manor, het spannende spookhuis. In de Big Thunder Mountain race je door bergen van het wilde westen. Laat je meevaren met Jack Sparrow bij Pirates of the Carribean of ga in de Tower of Terror, als je durft! Bewonder tot slot de vuurwerkshow bij het roze kasteel en verlaat Disneyland met een sprookjesachtig gevoel.

The Big Thundermountain, een achtbaan in een mijnwagentje
The Big Thundermountain, een achtbaan in een mijnwagentje

meer Bezienswaardigheden Parijs

Nausicaá in Boulogne-sur-Mer

In het uiterste noorden van Frankrijk op een kleine 200 kilometer van de Nederlandse grens ligt het grootste Aquarium van Europa.
In de reuzenaquarium van 60 meter op 35 meter met een glaspartij van 100m² geniet je van een wondermooi panoramisch zicht op het mariene landschap van de volle zee. De 8 meter lange mantarog en verschillende grijze haaien zijn enkele van de ruim 40 vissoorten die hier hun onderkomen hebben. In de tropische lagune van 300m² ontdek je de kleurrijkste vissen van de oceaan. Iets verderop vind je de prachtige aquariums van de Koraaljungle waar de clownvissen, de gele koffervissen en oogverblindende kleuren van de mandarijnpitvissen kan bezichtigen.

Een uitzicht op de driebandanemoonvissen of clownvissen, bekend van de Disney film Nemo
Een kijk de driebandanemoonvissen of clownvissen, bekend van de Disney film Nemo


In de speciale 3D film "In het oog van de klimaatorkaan" beleeft de bezoeker een beklijvend verhaal over de klimaatverandering. Uiteraard mag het aanraakbassin niet ontbreken. Zo krijg je de kans om de zachtheid van het buikvelletjes van de stekelrog te ervaren en de rasperige kantje van de hondshaai te ontdekken.
In Nausicaá tref je in bijna elke aquarium kwallen aan. In het haaien aquarium kijk je deze roofvissen recht in de ogen.
Verder kan je in Nausicaá via de panoramische zeeleeuwentunnel oorrobben links, rechts en onder je voeten zien zwemmen. Daarnaast mag je de dagelijkse zeeleeuwenshow uiteraard niet missen.
Romantisch de hoogtepunten zien in een rondvaart over de Seine

Ontdek Parijs vanaf het water in een rondvaart over de Seine. Tijdens jouw bezoek aan de stad van de liefde, is een romantisch boottochtje de kers op de taart. Laat je meevaren terwijl je de hoogtepunten van Parijs van een hele andere kant kunt bekijken.

Vaar langs de mooiste bezienswaardigheden

Tijdens een rondvaart over de Seine kun je in één middag al op een heerlijke manier de highlights van de Franse hoofdstad gespot hebben. In en rondom de Eiffeltoren is het dagelijks vol van toeristen, maar vanuit de boot kun je die iconische toren eens rustig bestuderen. Als Parijs ergens bekend om staat, dat zijn het wel de mooie authentieke bruggen, met Pont Neuf als oudste exemplaar. Die bekijk je natuurlijk het allerbeste vanaf het water!

Een boottocht bij zonsondergang

Als de avond valt is Parijs minstens even mooi. Om met zonsondergang in het liefdesbootje te stappen heeft natuurlijk ontzettende charme. In het avondlicht komt de Seine het beste tot zijn recht. De mooiste klassieke Parijse gebouwen zijn met spots verlicht. Dat maakt een rondvaart over de Seine aan het eind van de dag ook een magische ervaring.

meer Bezienswaardigheden Parijs

Oog in oog met wereldsterren bij Grévin in Parijs

Ontmoet jouw favoriete beroemdheden in levensechte lijve in het Grévin wassenbeeldenmuseum in Parijs. Trap een balletje met Ronaldo, leer de moves van Michael Jackson of heb een onderonsje met de knappe Ryan Gosling. Ook verlaat je Grévin niet zonder terug te reizen in de Franse geschiedenis en de cultuur te proeven.

Sterren in alle soorten

In Grévin kun je quality time hebben met filmsterren, muziekidolen, sporthelden en politieke grootheden. Aan foto momentjes geen gebrek. Parijs is natuurlijk ook het centrum van de modewereld en de Franse cuisine. Daarom biedt Grévin je de gelegenheid om jouw creatieve ideeën te wisselen met mode iconen als Christian Dior en de beste chefs om kooktips vragen.

Een zicht op de prachtige koepelzaal met onder meer wassenbeelden van modellen zoals Naomi Campbell
Een blik op de prachtige koepelzaal met onder meer wassenbeelden van modellen zoals Naomi Campbell
Een stukje Franse historie

Om nog wat dieper in te gaan op de Franse cultuur, kun je ook in oog staan met karakters uit de Franse geschiedenis. Louis XIV is uit zijn paleis in Versailles gekomen om jou te leren kennen.

Voor jong en oud

Met de kleine bezoekers, willen de tekenfilmfiguren ook graag op de foto. Hoewel je als volwassene ook stiekem wel een personage uit de film ‘Ice age’ wil ontmoeten. Het Grévin wassenbeeldenmuseum bezorgt alle generaties een middag vol illusie en vermaak.meer Bezienswaardigheden Parijs

De Catacomben, een duistere wereld onder Parijs

De Franse hoofdstad is zelfs ondergronds interessant om te bezoeken. Wist je dat er zich onder Parijs een netwerk van wel 300 meter schuilhoudt? Wanneer je 130 treden bent gedaald kom je in de Catacomben, de meeste beroemde en beruchte begraafplaats ter wereld.

Een grote impact

De geruchten gaan dat er in de Catacomben meer dan 6 miljoen voormalige Parijzenaren zijn ondergebracht. Het laat dan ook een grote indruk achter wanneer je door de donkere gangen onder de levendige straten van Parijs, de vele beenderen en schedels ziet. Een sinistere, maar toch spannende ervaring.

De nare geschiedenis

Heel vroeger waren de Catacomben alleen maar kalksteengroeven, waar kalksteen voor de bouw van huizen uit werd verzameld. In de 18de eeuw kwamen ernstige volksziektes op die bij vele Parijzenaren de das om deden. De ziekste hadden zulke fatale gevolgen, dat er een gebrek aan ruimte ontstond. Het werd noodzakelijk de groeven te gebruiken om de lijken onder te brengen. Het werd zelfs zo ernstig dat het graf pas dicht ging, als het vol genoeg was. Je kunt, maar wil je vast niet, voorstellen wat voor lucht daarvan afkwam. ‘Stop, dit is het rijk van de dood’, zul je in het Frans lezen wanneer je de Catacomben wil betreden. Durf jij nog een stap verder te zetten?

meer Bezienswaardigheden Parijs

Zoo de la Flèche

In het noordwesten van Frankrijk in het midden van de stedendriehoek Angers, Le Mans en Tours ligt het dierenpark van la Flèche.
In zoo de la Flèche ga je op ontdekkingsreis en beleef je een geweldige ervaring vol avontuur met het ganse gezin. Dit dierentuin, van 18 hectare groot, biedt prachtige verblijven aan zijn dieren waardoor het spotten ervan nog leuker is. In het park zie je ruim 1500 dieren rondlopen onderverdeeld in 160 verschillende soorten. Duik de wildernis in en geniet van de wereldberoemde witte tijgers, ijsberen, giraffen, uilen, veel verschillende vogelsoorten en nog veel meer!


Een kijk op een witte tijger die meestal afstammen van de Bengaalse tijger
Een uitzicht op een witte tijger die meestal afstammen van de Bengaalse tijger


Het park is een ideale uitstap als je bijvoorbeeld op vakantie bent in de omgeving van Parijs, het is slechts twee tot drie uur rijden vanaf de Franse hoofdstad. Je hebt ook de mogelijkheid om een vakantiehuisje te boeken in deze dierentuin. 's Morgens word je dan wakker met uitzicht op de dieren. Wil je het bezoek nog extra specialer maken, boek dan de belevenis om voor een dag lang een dierenverzorger te zijn. Naast veel interesaante info die je krijgt van de verzorgers mag je dieren voeren en soigneren. De zoo de la Flèche is iedere dag geopend.

Kasteel Mont Saint Michel

Het eiland Mont Saint Michel is een van de, al dan niet de meest sprookjesachtige plek in heel Frankrijk. Vanaf een afstand is het eiland al een lust voor het oog. Op het eiland biedt het kleine dorp een magische sfeer, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de abdij met het klooster.

Een foto van de Mont Saint-Michel
Een blik op het rotsachtig getijdeneiland Mont Saint-Michel


Het mysterieuze aan Mont Saint Michel is, dat het eiland niet altijd bereikbaar is. In sommige tijden van de dag is het volledig omringd door water. Het is te vergelijken met ons eigen waddengebied. Wadlopen naar Mont Saint Michel is dan ook een echte aanrader, daar is Texel niks bij. Dagelijks vertrekken er verschillende begeleide wad-wandelingen. Natte voeten zijn onvermijdelijk, maar met mooie uitzicht is wel om over naar huis te schrijven.

De abdij La Merveille is het prachtige klooster aan de top van de Mont Saint Michel. Het gebouw bestaat als sinds 708 en is met de tijd meegegroeid tot een groot mystiek bouwwerk. Vergeet niet tussendoor de tijd te nemen om door de ramen te spieken, zodat je de baai prachtig ziet liggen.

Kasteel van Chambord

Het kasteel van Chambord ligt in de buurt van de stad Blois tussen de steden Orléans en Tours. Voor vele mensen is dit het mooiste kasteel van de Loire-vallei dat sedert 1981 prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Als bezoeker geniet van de wondermooie renaissance architectuur met talrijke torentjes. Binnenin zijn er talrijke architecturale parels te ontdekken. Zo vormt het donjon, een vierkant gebouw dat in iedere hoek begrensd is met torens, het middelpunt van het huidige kasteel. Het bezit een Grieks kruisvormig centraal ontwerp met grote kamers in de vorm van een Grieks kruis. De dubbele spiraalvormige magische trap ligt in het midden en doet menig bezoeker fascineren vanwege het dramatische enscenering.
Het algemene ontwerp van de gevels met meerdere torens kan je perfect bezichtigen vanaf de buitenzijde van het kasteel van Chambord.

Een foto van de Franse tuin met kegelvormige taxussen en het kasteel van Chambord
Een kijk op de Franse tuin met kegelvormige taxussen met in de verte het kasteel van Chambord


Binnen in de gebouwen geniet je zonder twijfel van meesterlijke gebeeldhouwde decor. Zo zie je verschillende muurpijlers, medaillons, kandelaars en decoratief gebladerte die de daken, gevels en schoorstenen doordringen. Naast de architecturale pracht herbergt het kasteel een aanzienlijke collectie van verschillende schilderijen, meubels, wandtapijten en kunstobjecten.
Tijdens je bezoek kan je gebruik maken van een histopad, een tablet, waarbij 9 kasteelkamers integraal zijn gereconstrueerd in 3D en virtual reality.
De tuinen zijn 6,5 hectare groot en onderverdeeld in 3 compartimenten. In het noordelijke deel zie je twee rechthoekige gazons versierd met ronde gaten. Tevens kan je enkel -en dubbelvoudige linde -en paardenkastanjebomen bewonderen. Er zijn ook prachtige binnen- en buitenbloembedden die versierd zijn met kegelvormige taxussen en bolvormige struiken. In het noordoostelijke deel zie een quincunx vierkant, met 5 elementen, van dubbelbloemige kersenbomen. Het oostelijke deel bestaat uit twee vierhoekige gazonbedden. De binnenste bloembedden bestaan onder andere uit meer dan 150 rozenstruiken gesnoeid in geometrische figuren.
Iets verder gelegen van het kasteel vind je het grootste omheinde natuurpark van Europa bestaande uit 5440 hectare.
Het domein kan je ontdekken met de boot of per fiets die je ter plaatse kan huren. Uiteraard kan je ook al wandelend genieten van de prachige natuur.

Frankrijk

Overzicht bezienswaardigheden Parijs

Overzicht bezienswaardigheden Lyon

Overzicht bezienswaardigheden Toulouse

Overzicht dierentuinen Frankrijk

© Renzo Vanhoorelbeke