Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Nederland

Home - Nederland
Rijksmuseum in Amsterdam

In de buurt van het Vondelpark op slechts een halfuurtje wandelen van het centraal station en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer ligt het populaire Rijksmuseum. Het is tevens één van de bekendste bezienswaardigheden van Nederland. Dit reusachtige museum met meer dan 200 expositieruimtes, dat in 1885 toegankelijk werd voor het publiek, heeft verschillende kunstcollecties in zijn bezit. De vaste collectie bestaat uit maar liefst 8000 topstukken uit voornamelijk de 18de eeuw. Zo kan je onder andere het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht, De Staalmeesters en Het Joodse bruidje van Rembrandt van Rijn bezichtigen. Daarnaast kan je met het Melkmeisje één van de bekendste schilderijen van Johannes Vermeer bewonderen. Daarnaast ontdek je onder meer topstukken van grote meesters zoals Franks Hals, landschapsschilder Hendrick Avercamp, Jan Steen, Jacob van Ruisdael en Hendrick Goltzius.
Het museum heeft verschillende kunstverzamelingen in zijn bezit. Zo kan je de kunstobjecten de Metaale Pot uit de 17de eeuw, de groen kelk Berkenmeier, een schommelwieg, en het 16de eeuwse boek Passio Domini nostri Jesu Christi met leren band bewonderen. Er zijn ook verschillende collecties en tentoonstellingen met historische voorwerpen, beeldhouwkunst en Aziatische schilderijen. De tijdelijke exposities kan je bezichtigen in de Philipsvleugel. Als je de soms wel lange wachtrijen wil ontlopen is het aan te raden je ticket vooraf online te reserveren.

Een blik op het plein en de reusachtige gebouwen van het Rijksmuseum
Een blik op het plein en de reusachtige gebouwen van het Rijksmuseum


Meer Bezienswaardigheden Amsterdam

Meer Kunstmusea Nederland

Meer Kunstmusea Amsterdam

Anne Frank Huis in Amsterdam

Een andere héél populaire bezienswaardigheid in Nederland is het Anne Frank Huis gelegen aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het museum vertelt het verhaal van een Joodse familie die moest onderduiken voor Nazi-Duitsland tijdens de 2de Wereldoorlog. Door allerhande foto's, video's, authentieke objecten & citaten beleef je het verhaal van het Joods meisje Anne Frank & haar huisgenoten. In deze periode van iets meer dan 2 jaar schreef ze in haar dagboek haar ervaringen in het huis neer. Het ingang van het huis vind je aan de Westermarkt 20. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 20 minuten wandelen , vanaf de Dam slechts 10 minuten.

Standbeeld Anne Frankhuis
Een blik op het Standbeeld van Anne Frank in de buurt van het huis


Meer informatie Anne Frank Huis

Madame Tussauds in Amsterdam

Madame Tussauds is de naam van verschillende wassenbeeldenmuseums met wereldwijd 26 locaties waaronder 7 in Europa en dus ook een in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.
Ga op de foto met internationale en muzikale beroemdheden zoals Dua Lipa, Beyoncé, Ariana Grande, Justin Bieber, Lil Kleine of Adele. Sta schouder aan schouder met DJ Armin van Buuren of Afrojack . Maak een selfie van je favoriete sporter zoals tennisster Rafael Nadal, voetballegende Lionel Messi, Sven Kramer of Epke Zonderland. Beelden en schilderijen van onder andere Vincent van Gogh en Pablo Picasso ontdek je in het I am Art gedeelte. Daarnaast kan je op de foto met bekende politieke wereldleiders en de Nederlandse Koninklijke familie.
Wist je dat de kledij van de wassenbeelden op regelmatig wordt vervangen? Sommige beroemdheden versturen zelf outfits voor hun wassenbeeld naar het Madame Tussauds museum. Soms worden de wassenbeelden vervangen door nieuwe jongere beroemdheden.
Er wordt aangeraden je ticket vooraf online te kopen, zo vermijd je de meestal lange wachtrijen.Een blik op het wassenbeeld van Ariana Grande in Amsterdam
Een zicht op het wassenbeeld van Ariana Grande in Amsterdam
Brouwerij Heineken in Amsterdam

De voormalige brouwerij van Heineken is gelegen op de Stadhouderskade in Amsterdam. Op deze plek werd er Heineken bier gebrouwen van 1867 tot en met 1988. Daarna werd het omgebouwd tot bezoekerscentrum de Heineken Experience. In een anderhalf uur durende rondleiding ontdek je de geschiedenis van Heineken & hoe het bier uitgroeide tot een wereldmerk. De Brouwerij heeft momenteel meer dan 300 merken wereldwijd in zijn bezit waaronder Amstel & Heineken de succesvolste zijn. Het volledige brouwproces wordt er uitgelegd. Daarnaast kom je meer te weten over de soms gekke innovaties die de brouwerij ontdekte, het succesverhaal en sponsering.. Je leert ook wat de beste manier is om te proeven van de overheerlijke Heineken bier, zodat je er maximaal van kan genieten. Op het einde van het bezoek krijg je ook de kans om een koud geserveerd Heineken bier te drinken.Een kijk op de flessen van HeinekenMeer Brouwerijen Nederland

Uitkijktoren Euromast in Rotterdam

Wil jij een leuke dag beleven op een unieke hoogte van 185 meter? Dat kan! Bij de Euromast in Rotterdam ontdek jij een prachtige skyline en op heldere dagen kan je wel tot 80 kilometer ver kijken. Daarnaast kun je er ook genieten van een heerlijke high tea, brunch, lunch en diner en/of je kunt er overnachten in een luxe suite. Zo maak je de mooiste zonsondergang- en opgang mee. Ben je een echte durfal, dan kun je ook abseilen of tokkelen. Bij het abseilen loop je in een verticale lijn naar beneden en ontdek je Rotterdam op een hele bijzondere manier!

Meer Bezienswaardigheden Rotterdam

Dierenpark Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Het Dierenpark Diergaarde Blijdorp haalde in 2007 het nieuws doordat de Gorilla Bokito ontsnapte uit zijn verblijf. Ondanks of misschien mede dankzij deze gebeurtenis is Diergaarde Blijdorp uitgegroeid tot de populairste Zoo van Nederland. In het waterwerelddeel Oceanium loop je doorheen een tunnel dat omgeven is door water. Je kan er naast de gekende vissoorten zoals Haring, Makreel, Schol & Zeebaars ook de Kaaimansnoek, Koeneusrog of de straalvinnige Barracuda bewonderen. Daarnaast zijn er talrijke zoogdieren die je kan bezichtigen zoals de Sumatraanse tijger, Indische neushoorn, Gevlekte Hyena, Maleise Tapir en andere traditionele dieren zoals giraffen, leeuwen, apen en otters. Ook zijn er tal van amfibieën & reptielen te bezichtigen zoals de bedreigde vuursalamanders & Antilliaanse Leguanen. Tevens vind je in het gedeelte Amazonica het grootste vlinderparadijs van Europa. Daarnaast heeft Diergaarde Blijdorp ook een officiële Botanische Tuin.

Een blik op een Iguana hagedis
Een blik op een Iguana hagedis
Meer Dierentuinen Nederland

Miniworld in Rotterdam

Op slechts 3km van Dierentuin Diergaarde Blijdorp is Railz Miniworld gelegen. Het is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland en een ware droom voor iedere liefhebber van Rotterdam en van treinen. Miniworld Rotterdam biedt een verrassend, leuke daguitstap. Hier is voor iedereen wel wat te beleven. Kom langs en ontdek meer dan 600m² van deze prachtige en adembenemende miniatuurwereld. Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van ons "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste Europese overdekte miniatuurhaven. Geef je ogen goed de kost en ontdek de vele opmerkelijke details en verhalen van deze adembenemende wereld. In Railz Miniworld duurt een dag slechts 24 minuten. Voor je het weet is het alweer nacht en fonkelen ontelbare lampjes in het donker. Als de dag weer aanbreekt, ontwaken de ongeveer 25 000 inwoners en komt de wereld tot leven. Overal snellen treinen voorbij naar hun eindbestemming. Vrachtwagens brengen hun lading naar de Rotterdamse miniatuurhaven! Eén ding verandert nooit: het weer is hier altijd prachtig, want Miniworld is een volledige indoorattractie, met airco!
In de toekomst zal je ook Groot-Brittannië in het mini kunnen bewonderen. Momenteel is Engeland bijna helemaal klaar.
Meer Miniatuurparken Nederland

Sea Life Scheveningen in Den Haag

Ben jij ook benieuwd hoe het onderwaterleven van onze oceanen eruitziet? Neem dan eens een bezoekje aan Sea Life Scheveningen in Den Haag. Kom oog in oog te staan met de prachtigste vissen en leer meer over zeeschildpadden en gevaarlijke piranha’s. Sea Life Scheveningen beschikt over maar liefst 45 aquaria met zeedieren zodat er altijd wel iets te ontdekken valt. Zo ontmoet je bekende vissen zoals het zeepaardje, de kabeljauw maar ook zeesterren, roggen en de hondshaai. In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet onder meer de Breedsnuitkaaiman die slechts 1 keer per week hoeft te eten. Ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer je door de tunnel wandelt omringd met maar liefst 180.000 liter water. Je kan onder meer de zwartkingitaarrog, de zeeschildpad en prachtige koralen bewonderen! Verder kan je de kleinklauwotter Max en Skittle en de Zuid-Amerikaanse humbolt pinguïns bekijken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld het voeren van dieren bijwonen. Zowel voor zonnige als regenachtige dagen is het een ideaal uitstapje omdat je het kunt combineren met een bezoek aan het strand of de boulevard. Dat is nog eens een heerlijke dag weg!Meer Bezienswaardigheden Den Haag

Madurodam Miniatuurstad in Den Haag

De miniatuurstad Madurodam is een populaire toeristische bezienswaardigheid in Den Haag en is één van de 2 miniatuurparken in de provincie Zuid Holland. Je kan er mooie maquettes van miniatuursteden & gebieden van Nederland bewonderen waaronder rijdende treinen & trams. Tevens kan je de mooie miniatuurvliegtuigen van KLM bewonderen op de luchthaven van Schiphol. Daarnaast wordt er uiteraard veel aandacht besteed aan de grootste steden & attracties van Nederland. Zo zie je in de stad Amsterdam naast de prachtige grachtengordel ook nog onder andere het Anne Frank Huis & het Rijksmuseum. In de havenstad Rotterdam kan je alle havengebieden met bijhorende vaartuigen waaronder een hogesnelheidsferry containerschepen, veer- & sleepboten bewonderen. In Den Haag kan je het prachtige Paleis Huis Ten Bosch bekijken maar ook nog onder andere het Mauritshuis, de Koninklijke Schouwburg en het Vredespaleis. Er zijn ook leuke interactieve gedeeltes in de stad zoals "Speel met water" en "Wek zelf windenergie op".
Tot slot kan je in de skillzone "Zo Groot is Oranje" je voetbalkunstjes uittesten & op het einde van je bezoek een drankje nuttigen in het Panorama Café terwijl de kinderen zich amuseren in één van de 2 speeltuinen.Een blik op de Miniatuurstad Madorodam
Uitzicht op treinsporen van miniatuurstad Madurodam met in de verte de Erasmusbrug


Meer Bezienswaardigheden Den Haag

Meer Miniatuurparken Nederland

Botanische Tuinen in Utrecht

In het centrum van de universitaire Science Park zijn de 9 hectare grootte Utrechtse Botanische Tuinen gelegen. Het domein rond het 19de eeuwse fort Hoofddijk is in totaal 9 hectare groot. De verschillende tuinen zijn onderverdeeld naar gelang de planten -en bloemensoort. De Evolutietuin is een heerlijke zomer -en onderwijstuin waar je verschillende soorten bloemplanten kan bewonderen waaronder de Waterlelies en Magnolia's.
De tuin die een beroep doet op al je zintuigen is de Ontdektuin. Daar komen 17 themas aanbod. Naast deze tuin is het Bijenhotel gelegen waar je naar de solitaire bijen ook andere kleine diertjes kan ontdekken zoals vlinders, libellen, kikkers en een broedhoop van ringslangen.
De Rotstuin is een vrij omvangrijk gebied waar je onder meer Primulasoorten, rotsplanten en een bergbeek met een waterval kunt bewonderen.
In het Taxodiummoeras kan witte en gele schutbladeren van de Lysichytons en prachtige pollen Dotterbloemen bezichtigen. Net over het bruggetje is het Bamboebos gelegen waar je verschillende Chinese en Japanse planten kan bewonderen.
In de tropische kassen zie je in de centrale hal allerlei soorten zeldzame en veel voorkomende planten -en bloemensoorten.
In het vogelhut krijg je meer informatie over de verschillende soorten vogels die je ziet vliegen.
Meer Bezienswaardigheden Utrecht

Museum voor het Kruideniersbedrijf in Utrecht

Ben je een dag in Utrecht op stap, dan is het de moeite waard om naar het gratis Museum voor het Kruideniersbedrijf te gaan. Voordat je het museum binnenstapt ontdek je een klein, vroeg 17de eeuws huisje. Samen met Betje Boerhave, een kruideniersvrouw uit de 19e eeuw, ga je terug in de tijd. Lees de meest interessante verhalen uit haar dagboek in de tentoonstellingsruimte en ontdek historisch snoep in het winkeltje. Proef de lokale Utrechtse snoepjes zoals anijs voor door de melk of oude dropsoorten. Dit is zeker een plezierig en leerzaam uitstapje als je een dagje in Utrecht bent!

Meer Bezienswaardigheden Utrecht

Meer Gratis Bezienswaardigheden Utrecht

Muzieum in Nijmegen

Een bezoekje door het MuZIEum is niet te vergelijken met andere museumtours in Nederland en België. De tours staan onder leiding van blinden en slechtzienden. Ze zijn erop gericht om mensen te laten ervaren hoe het leven is voor mensen zonder perfect zicht. In de levensechte exposities kan je dagelijkse taken uitvoeren zonder één van de zintuigen te gebruiken die we het meest vanzelfsprekend beschouwen. Praat met je gidsen, hoor hun ervaringen en krijg een heel andere kijk op het dagelijks leven van blinden en slechtzienden. De Donkerbeleving (vanaf 8 jaar) en Expeditie Ribbelroute (vanaf 13 jaar) zijn de 2 routes die je kunt volgen.Een blik op de ingang van Muziem
Een blik op de ingang van Muziem
Nationaal Fietsmuseum in Nijmegen

Dit museum is een belangrijke, interessante & grote fietsverzameling tentoongesteld van voornamelijk de 19de eeuw. Via de website veloramaroute volg je de weg in het museum. Bij ieder nummer dat je tegenkomt kan je op deze site gedetailleerde informatie over de desbetreffende fiets lezen. Je kan er aantal orginele loopfietsen, klassieke fietsen & hoge bi's bewonderen.
Daarnaast ontdek je enkele prachtige houten rijwielen & enkele fietsen met speciale aandrijftechnieken. Op de 2de verdieping kan je de houten loopfiets van koning Willem II bezichtigen. Daarnaast kan je onder meer ook een Burgers vouwfiets bewonderen. Het topstuk van het museum is ongetwijfeld de racefiets van wielrenner Wim van Est. In de Tour de France van 1951 viel Wim in de gele trui in een ravijn van 70 meter diep. Hij kwam met de hulp van andere mensen vrijwel ongedeerd uit de ravijn. De toegetakelde fiets werd ook opgevist & kan je bekijken in een hoek op de 2de verdieping van het museum.

een Zwitserse houten fiets
Een blik op een Zwitserse houten fiets van 1865
Meer Bezienswaardigheden Nijmegen

De Efteling in Kaatsheuvel

Een wereld vol wonderen ontdek je in de Efteling, het grootste attractiepark gelegen in het zuiden van Nederland. Ga op avontuur in de houten achtbaan Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het prachtige reusachtige sprookjesbos. Bekijk een mooie 4D-film Fabula over een jonge, knorrige beer. Beleef en bewonder de prachtige wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn talrijke attracties te ontdekken voor het hele gezin. Je kan genieten van een panoramisch uitzicht op de 45 meter hoge Thiase zwevende tempel. De waaghalzen zullen veel plezier beleven op de dubbele achtbaan Max & Moritz of de spectaculaire water roller coaster de Vliegende Hollander. Maar de meest tot de verbeelding sprekende attractie is zonder twijfel de duikachtbaan Baron 1898 waar je gedurende 37,5 meter recht naar beneden glijd. Maar er zijn ook rustige attracties voor kinderen zoals de monorail op een hoogte, draaiende kookpotten, of de prachtige droomvlucht.
Uiteraard kun je hier aangenaam overnachten in het sfeervolle Efteling Hotel. Of wat dacht je van de schitterende Raveleijn parkshow of de spectaculaire Aquanura watershow? Ondertussen kan je genieten van de heerlijke lekkernijen en drankjes in een van de eetgelegenheden in het park.

   


Een blik een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een kijk op een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Attractiepark Slagharen

In de provincie Overijssel is het attractie -en vakantiepark Slagharen gelegen in het gelijknamige dorp. Je hebt de mogelijkheid om te verblijven in één van de talrijke verschillende types vakantiehuizen of campings maar je kan uiteraard ook als daguitstap dit pretpark bezoeken.
Het park is opgebouw rond zes theoma's en telt ruim 30 attracties. Met snelheden tot 95km/h zullen de waaghalzen ongetwijfeld veel plezier beleven op de rollercoaster de Gold Rush. De fans van waterattracties kunnen zich wagen aan een watergevecht op de Expedition Nautilus, een ritje op wildwaterbaan Ripsaw Falls en een avontuurlijke boottocht beleven in het Wilde Westen.
Er zijn ook tal van rustige attracties voor de kinderen waar onder de paardenmolen Gallopers en zijn kleinere versie de Merry Go Mad, de vliegende Magic Bikes, de Old Timers, Jumbo de olifant en treintje de Monorail. Naast het attractiepark krijg je met je inkomticktet ook toegang tot het waterpark Aqua Mexicana met 3 spectaculaire glijbanen en het outdoor waterspeeltuin Sunny Beach.

Een uitzicht op de boomstamattractie Ripsaw Falls
Een blik op de boomstamattractie Ripsaw Falls
Toverland in Sevenum

Op amper 20km van de Duitse grens tussen de steden Eindhoven en Venlo is pretpark Toverland gesitueerd. Dit pretpark met ruim 35 attracties is onderverdeeld in 6 betoverende werelden vol avontuur, shows en spectaculaire attracties. Er is zowel een indoor als outdoor gedeelte zodat het amusementspark een interessant uittip is het hele jaar door.
De populairste attractie ontdek je met de sensationele houten achtbaan Troy in themawereld Ithaka. Je rijdt wild door de houten gigant met maximale snelheden tot 90 km/h op hoogte van 35 meter. Troy is dan ook langste, hoogste en snelste rollercoaster van de hele Benelux. Een andere mooie en spectaculaire attractie is ongetwijfeld de wing coaster Fēnix. Via de toren van Merlijn vlieg je over de betoverende wateren van Avalon met een maximale snelheid van 95km/h. De echte durfallen zullen ongetwijfeld ook genieten van razendsnelle de Bobsleebaan, Booster Bike, Aqua Snake en Dwervelwind. Maar uiteraard zijn er ook tal van toffe attracties voor kinderen. Tijdens een magische bootvaart door Avalon sta je oog in oog met tovenaar Merlijn en kom je in een fantasierijke mythische wereld met Tír na nÓg. Voor wie dol is op waterattracties heb je de magisch wildwaterbaan Djengu River die reeds geschikt is voor kinderen vanaf 1 meter. Attracties die ook toegankelijk zijn voor kleuters zijn onder andere de watercarrousel Tolly Molly, de trein Toos-Express en paarden van Ithaka.Een zicht op de indrukwekkende achtbaan Troy
Een uitzicht op de indrukwekkende achtbaan Troy in pretpark Toverland
Plopsa Indoor Coevorden in Dalen

Dit pretpark, gelegen aan de rand van Centerparcs De Huttenheugte, heeft een indoor gedeelte dat 2/3 van het totale oppervlakte omvat. Een ideale daguitstap met kinderen bij regenachtig, grijs, koud en of winderig weer.
De Wickiebaan, De Woeste Zee, De Vuurtoren en Anubis zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit attractiepark Het hoogste punt van het indoorpretpark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op de lange glijbaan. Daarnaast kan je een ritje maken op de K3-Zweefmolen, Brandweermolen, Carrousel, Bumbamolen en de Vliegende fietsen. In het buitengedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg of het Maya-speelplein. Tijdens de dag zijn er ook shows en meet & greets met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast zijn er enkele plaatsen om iets te eten of te drinken en kan je een prachtige Studio 100 gadgets kopen in de Plopsashop.

Een uitzicht op Plopsa Indoor Coevorden
Een panorama op Plopsa Indoor Coevorden


Burgers'Zoo in Schaarbergen bij Arnhem

Ben je in de buurt van Arnhem, dan mag een bezoekje aan Burgers’ Zoo in het nabijgelegen Schaarbergen niet ontbreken. Ga op een spannende safari of ontdek de prachtige zeedieren in de oceaan. In het park zijn een aantal leefomgevingen en daardoor zul je alles te weten komen over de verschillende dieren in het park. Kom oog in oog te staan met een tijger of ontdek de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van Nederland. Daarnaast zijn er ook verschillende activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. De kinderen kunnen zich tussendoor uitleven in een leuke speeltuin of toekijken hoe de dieren gevoederd worden. Zo wordt een bezoek aan dit dierenpark extra bijzonder!
Een blik op de etende apen in Burgers'Zoo
Een blik op de etende apen in Burgers'Zoo
Meer Bezienswaardigheden Arnhem

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op iets meer dan 5 kilometer van Tilburg vlakbij de Belgische grens ligt het Safari Resort Beekse Bergen. Met je toegangsticket kan je zowel de Auto-, Boot- ,Bus- en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je in een oase van rust de schoonheid van de natuur gedurende 30 minuten. Met je eigen wagen ga je op avontuur tijdens de mooie autosafari waar je onder andere zebra's, jachtluipaarden en een nieuwsgierige dromedarissen van heel nabije kunt zien. Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een schitterend alternatief. Tijdens het eerste gedeelte kan je jachtluipaarden, kamelen, neushoorns en zebra's bewonderen. Aangekomen aan het restaurant keer je terug naar het beginpunt. Tijdens het 2de gedeelte krijg je een oogverblindend beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn. Daarnaast zie je onder andere de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund en prachtige slapende leeuwen.
Tijdens de wandelsafari kan je een blik werpen op onder meer nijlpaarden, tijgers en verschillende soorten krokodillen. In het Afrikadorp kan je genieten van een leuk tussendoortje en het dierenpark. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, klimrekken, loopbruggen en evenwichtsbalken. Voor wie meer spektakel wilt moet ongetwijfeld een ritje maken op een zipline. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuilen, te kruipen door bergjes en de verschillende wiebelbrugjes over te steken.

Een zicht op de giraffen in de Beekse Bergen
Een prachtige blik op etende giraffen en een zeebra


Dierenpark Wildlands in Emmen

Wildlands Adventure Zoo is een 3-delige thematische dierentuin met een indoor speelparadijs Animazia die in 2016 werd vernieuwd. In dit indoorspeelterrein kunnen de kinderen glijden, klauteren, klimmen en graven. Ze kunnen veel pret beleven in de Maya-tempel, doolhof en piratenschip. Daarnaast kunnen ze gluren in de aquaria vol met tropische vissen. Daarnaast kunnen ze de indrukwekkende groene zeeschildpadden en de bijzondere naakte molratten bewonderen.
In Nortica ontdek je de dieren die in het gebied rond de noordpool leven. Hoogtepunt is ongetwijfeld een reis met de Artic 1, een 4D-attractie. Tijdens de rit vlieg je rakelings langs ijsbergen en neem je een duik in de ijskoude oceaan. Daarnaast kan je genieten van een schitterende show met wervelende zeeleeuwen en kan je IJsberen achter glas van dichtbij spotten in de IJsberenbaai. In Jungola ontdek je de prachtige wereld van de tropische jungle met een avontuurlijke route door de Vlindertempel. In dit gebied kan je genieten van de wondermooie kleuren van honderden exotische vlinders. Met een boottocht over de Rimbula rivier vaar je door het groene oerwoud. in de Jungle Arena kan je een show bijwonen.
In Serenga beleef je een avontuurlijke safaritocht door de Savenne. De waaghalzen zullen veel plezier beleven op de rollercoaster Tweestryd waar je in een van de twee mijnkarren op een hoogte van 20 meter een bloedstollende race beleefd. In de tribunes van de bavianenarena kan je talrijke bavianen spotten.Een blik op een reusachtige olifant
Een zicht op een reusachtige olifant


Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea
Dierenpark Amersfoort

Op amper 20km van Utrecht ligt het Dierenpark Amersfoort. Deze dierentuin is in verschillende werelden onderverdeeld. In de Prairiekan je een leuke blik werpen op de prairiehondjes en de bruine knaagdieren. Iets verderop in het Rijk Der Reuzen spot je de Aziatische olifanten, het grootste landdier ter wereld. De stad der oudheid is onder meer de thuishaven van de Siberische tijgers, kamelen, de leeuwen, de vleerhond Nijlroezet en de bedreigde kaalkopibis. In het snavelrijk kan je onder meer de Afrikaanse maraboes spotten die 30 jaar oud wordt. Eén van de hoogtepunten beleef je op de expeditie-rivier. Je vaart met een waterfiets voor 4 personen op een 400 meter lange rivier langs onder andere het apeneiland waar maki's en kapucijnapen vertoeven. Daarnaast vaar je langs de savanne waar je de elegante giraffen en de wondermooie zebra's kan spotten. Je hebt tijdens je tocht ook de kans om de ongebaande paden langs de oevers te betreden. In tegenstelling tot veel andere dierenparken vind je in het woud in Amersfoort een stukje Nederlandse natuur terug met dieren die je in eigen land ook kan bewonderen. Zo kan je hier onder andere wolven, eikelmuizen en dassen bezichtigen. Tot slot vind je het in Dinopark 70 verschillende prachtige levensechte nagemaakte dinosaurussen.Een zicht op een vale Gier
Een uitzicht op de havikachtige roofvogel de vale Gier
Kröller-Müller Museum in Otterlo

Het Kröller-Müller Museum is één van de populaire bezienswaardigheden in Gelderland gelegen tussen de steden Apeldoorn en Arnhem in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Het museum bezit een indrukwekkende verzameling van circa 90 werken van Vincent van Gogh. Je kan onder andere de topstukken de aardappeleters, over het eenvoudig boerenleven, en Caféterras bij nacht bewonderen in het Otterlose museum. Je kan ook het eerste schilderijtje, Bosrand, dat Helene Kröller-Müller in 1908 kocht van Van Gogh bezichtigen.
Een extra troef van dit kunstmuseum is ongetwijfeld de 25 hectare grote beeldentuin. Tijdens de wandeling zie je onder andere de bronzen meneer van Oswald Wenckebach, een groot en rode beschilderde stuk staal K-Piece, metaal en de 11 meter hoge paarse Trowel of truweel en een iglo van zandsteen .Een mooi zicht op het drijvende sculptuur in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum
Een mooi uitzicht op het drijvende sculptuur in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Meer Kunstmusea Nederland

Teylers Museum in Haarlem

Het Teylers Museum is in de omgeving van het Gravestenenbrug gelegen. Het is genoemd naar een rijke Haarlemse bankier, laken -en zijdefabrikant Pieter Teyler van der Hulst. Het is het oudste museum van Nederland de deuren opende met de opening van de wondermooie Ovale Zaal in 1784. De verzameling bestaat uit fossielen, mineralen, munten, medailles en natuurkundige instrumenten. Daarnaast kan je talrijke schilderijen, platen en tekeningen van kunstschilder, tekenaar en etser Rembrandt van Rijn en Italiaanse kunstschilder, dichter, beeldhouwer en architect Michelangelo bewonderen. Het lijkt een onlogisch samengestelde collectie maar in deze periode was wetenschap een soort kunstvorm.
Naast de permanente exposities zijn er regelmatig talrijke wisseltentoonstellingen te bekijken.Een zicht op het Teylers Museum
Een blik op het Teylers Museum

Meer Kunstmusea Nederland

Naturalis Biodiversiteit Center Museum & Onderzoek in Leiden

Ben je op zoek naar een leuk en educatief uitje? Bezoek dan eens het Naturalis Biodiversiteit Center Museum & Onderzoek in Leiden. Dit is een nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit of over de verscheidenheid van plant- en diersoorten die leven op aarde. Je ontdekt hier een van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld en de rijkdom die de natuur te bieden heeft. Voor kinderen is er vanalles te zien en te doen zoals een workshop of een (online) gastles. Ook kun je zelf het museum bezoeken en alles op het gebied van biologische en geologische diversiteit van het verleden, heden en de toekomst ontdekken. Iets nieuws leren was nog nooit zo leuk geweest!Meer Bezienswaardigheden Leiden

Grotten Noord in Maastricht

In het zuiden van Maastricht onder de 171 meter hoge Sint-Pietersberg liggen de Grotten Noord. Op deze plaats ontdek je een bijzonder stukje geschiedenis van Maastricht. Wat betekenen de tekeningen en opschriften op de muren en wat werd er nou echt bewaard in de ondergrondse kluis? In de 1 uur durende rondleiding, in een deel van de 80 kilometer ondergrondse gangen, vertelt de officiële Maastricht gids er graag alles over. Je krijgt meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van deze mergelgrotten met bijhorende verhalen en legendes. Grotten Noord is als het ware een soort magisch ondergrond museums met mooie unieke houtskooltekeningen, opschriften en schilderijen.Meer Bezienswaardigheden Maastricht

Royal Delft Museum & Fabriek

De Koninklijke Porceleyne Fles is de enige overgebleven Delftse aardewerkfabriek. Het werd midden 17de eeuw opgericht en nog steeds wordt het wereldwijd gekende Delfts blauwe aardewerk volledig beschilderd met de hand volgens eeuwenoude tradities.
Naast de fabriek zal je ook de uitgebreide historische en moderne collectie in het museum kunnen bewonderen. Tijdens je bezoek ontdekt u alles over de geschiedenis, het ambacht en de innovatie van het Royal Delft Museum.
De vaste tentoonstelling is onderverdeeld in Koninklijke collectie van Koning Willem II. Daarnaast is er ook een Polychroom verzameling te bezichtigen. Maar ook een aparte afdeling over de in 19de eeuw overleden Joost Thooft en een hedendaagse verzameling Delfts Blauw vanaf 1988.Een blik op Delfts Blauwe borden
Een uitzicht op Delfts Blauwe borden
Meer Bezienswaardigheden Delft

Design Museum in 's-Hertogenbosch

In het historisch hart van 's Hertogenbosch vlakbij het Noordbrabants Museum ligt Design Museum Den Bosch.
In twee grote expositiezalen en enkele kleine tentoonstellingsruimtes verspreid over 4 verdiepingen ontdek je de wereldwijde invloed van design. Dit museum bezit een omvangrijke verzameling van moderne en hedendaagse designobjecten waaronder een unieke collectie van keramiek en sieraden uit de 20ste en 21ste eeuw.
Zonder twijfel springen de objecten van Spaanse kunstenaar Pablo Picasso in het oog. Het museum bezit namelijk tientallen keramische stukken van deze grootmeester waaronder het beschilderde "Canard pique-fleurs". Daarnaast bezit het museum enkele wondermooie geelgouden munten uit 1967 en schilderijen. Er zijn ook designvoorwerpen te vinden van Franse dichter en artistieke duizendpoot Jean Cocteau, Franse kunstschilder Marc Chagall, Franse schilder en een van de grondleggers van het Kubisme Georges Braque, Franse kunstenaar en wielrenner Maurice de Vlaminck. Sieraden kan je bewonderen van onder andere de Duitse surrealistische kunstenares Meret Oppenheim. Man Ray en Alexander Calder, beiden uit Verenigde Staten van Amerika, zijn andere topontwerpers van sieraden die je kan zien in het museum.
Het Design Museum is te klein de talrijke designobjecten van deze omvangrijke collectie te exposeren. Daarom wijzigt de permantente tentoonstelling op regelmatige basis.

Een foto van een kleine prachtige belevingsruimte
Een zicht op de prachtige belevingsruimte
© Renzo Vanhoorelbeke