Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Amsterdam

Home - Nederland - Amsterdam

Anne Frank Huis & Museum

Met jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers is volgens velen het Anne Frank Huis het populairste museum van Nederland. Het museum, gelegen aan de Prinsengracht in Amsterdam, opende haar deuren voor het publiek in 1960. Het huis is gewijd aan een joods meisje Anne Frank en familie die gedurende 2 jaar tijdens Wereldoorlog II moesten onderduiken voor nazi-Duitsland. Je beleeft het verhaal van Anne Frank en haar familie aan de hand van video's, foto's, citaten en authenieke voorwerpen.
Zo moet je ongetwijfeld de draaibare kast gezien hebben die de toegangsdeur was tot het Achterhuis. De ruimte waar ze gedurende 2 jaar ondergedoken leefden. Verder kan je onder meer het orginele roodgeruite dagboek van Anne Frank, het bord met opschrift "Voor Joden Verboden", maquette van het Achterhuis alsook enkele foto's van de familie bezichtigen.

De ingang van het huis vind je aan de Westermarkt 20. Vanaf het Centraal Station bedraagt de wandelafstand slechts 1,5km, vanaf de Dam slechts 800 meter. Het Anne Frank Museum is dagelijks. Er wordt aangeraden je ticket vooraf online te boeken, zo vermijd je de meestal lange wachtrijen.

Lees Meer over het Anne Frank Huis en Museum

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 16 euro
Studenten van 10 tot en met 17 jaar 7 euro
Kinderen jonger dan 10 jaar 1 euro

Meer Ticketinformatie

Ontdek het fascinerende verhaal van Anne Frank tijdens een rondleiding met gids

Rijksmuseum

Een andere populaire bezienswaardigheid in Amsterdam is ongetwijfeld het Rijksmuseum dat in 1885 toegankelijk werd voor het publiek. Het museum heeft verschillende kunstverzamelingen in zijn bezit. Zo kan je het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn bewonderen. Daarnaast ontdek je onder meer topstukken van grote meesters zoals Johannes Vermeer, Franks Hals en Jan Steen.
Tevens kan je ook de talrijke kunstobjecten bewonderen waaronder de Metaale Pot uit de 17de eeuw, een schommelwieg, de groen kelk Berkenmeier en het 16de eeuwse boek Passio Domini nostri Jesu Christi met leren band. Er zijn ook verscheidene collecties en exposities met geschiedkundige voorwerpen, beeldhouwkunst en schilderijen uit Azië. In de Philipsvleugel kan je de tijdelijke exposities bezoeken.

Een blik op het plein en de reusachtige gebouwen van het Rijksmuseum
Een blik op het plein en de reusachtige gebouwen van het Rijksmuseum


Het museum is gelegen aan de rand van het Vondelpark op 2,5 km van het centraal station en goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Als je de lange wachtrijen wil ontlopen is het aan te raden je ticket vooraf online te boeken.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen vanaf 19 jaar 23,5 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 18 jaar gratis

Madame Tussauds

Madame Tussauds is de naam van verschillende wassenbeeldenmuseums met wereldwijd 26 locaties waaronder 7 in Europa en dus ook één in Amsterdam.
Ga op de foto met internationale en muzikale beroemdheden zoals Ariana Grande, Dua Lipa, Beyoncé, Justin Bieber, Lil Kleine of Adele. Sta schouder aan schouder met Afrojack of DJ Armin van Buuren. Maak een selfie van je favoriete sporter zoals tennisster Rafael Nadal, voetballegende Lionel Messi, Epke Zonderland of Sven Kramer. Beelden en schilderijen van onder meer Vincent van Gogh en Pablo Picasso ontdek je in het I am Art gedeelte. Daarnaast kan je op de foto met bekende politieke wereldleiders en de Nederlandse Koninklijke familie mag uiteraard niet ontbreken.
Wist je dat de kledij van de wassenbeelden op regelmatige tijdstippen wordt vervangen? Sommige beroemdheden versturen zelf outfits voor hun wassenbeeld naar het museum. Soms worden de wassenbeelden vervangen door andere nieuwe jongere wereldsterren.
De ingang is gelegen op de hoek van de Dam op een kleine 800 meter wandelen vanaf het Centraal Station. Madame Tussauds is iedere dag open vanaf 10h tot 20h30. De receptie sluit om 19h30′. Er wordt aangeraden je ticket vooraf online te boeken, zo vermijd je de meestal lange wachtrijen.

Een blik op het wassenbeeld van Ariana Grande in Amsterdam
Een zicht op het wassenbeeld van Ariana Grande in Amsterdam
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 16+ 23 euro
Kinderen vanaf 5 tot en met 15 jaar 19 euro

Meer Ticketinformatie

Meer Ticketinformatie Combiticket met Artis dierenpark

Ripleys Museum

Op slechts 100 meter van Madame Tussauds kan je in dit 5 verdiepingen tellende auditorium gekste, raarste en eigenaardigste dingen van de hele wereld ontdekken. In de binnenhal heb je een goed beeld van wat het museum te bieden heeft zoals enkele monsterachtige en futuristische figuren. Ripley’s wordt niet dan ook niets voor niets het gekste museum van de Nederlandse hoofdstad genoemd.
Binnen in het museum kun je onder meer met de langste man ter wereld op de foto. Verder ontdek je onder andere gekrompen hoofden, een kalf met 2 hoofden, een man met 4 ogen, een varken met 6 poten en de zwaarste spin ter wereld. Daarnaast kun je een prachtige houten sportieve racewagen bewonderen en in een gigantische houten klomp zitten. Kan jij in één beweging wandelen door de draaiende tunnel in de ruimte zonder je vast te houden?
Het Ripley’s museum is iedere dag geopend van 10h tot 21h waarbij de receptie sluit om 20h.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen en Jongeren vanaf 16 jaar 21 euro
Kinderen van 4 tot en met 15 jaar 15 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Koop Tickets met 33% Korting

Artis Dierentuin & Plantenpark

In het centraal oosten op amper 2km wandelen van het centraal station kan je sinds 1838 de Artis Dierentuin bezoeken. Het is één van de meest bezochte dierenparken in Nederland. In deze zoo kan je talrijke zoogdieren bezichtigen van een simpele huiskat tot een indrukwekkende jaguar. Daarnaast kan je ook vrij ongekende zoogdieren spotten zoals de Maleise bonte marter, Dwergoeistiti, Prévosteekhoorn en een Chinese muntjak. In mei 2020 beviel de Aziatische Olifant Thong Tai voor de 5de keer. Aangezien dit bedreigde diersoort was het voor Artis Dierentuin een belangrijke gebeurtenis. Er zijn ook talrijke vogelsoorten, zoals de zwartwitte Afrikaanse pinguïn, die je bij een bezoek zal ontdekken. Daarnaast kan je genieten van de prachtige kleuren van de diverse soorten papegaaien bewonderen.

Een blik op de Afrikaanse pinguïns
Een blik op de Afrikaanse pinguïns
Verder zal je kleurrijke kikkers, salamanders en vlinders kunnen spotten. Het park bezit ook een prachtige verzameling hagedissen, slangen en schilpadden. Bewonder de Madagaskar daggekko, de Aldabra reuzenschildpaden en de blauwbruine Tokèh. Kan jij in de natuur de Groene boompython ontdekken?
In het Aquarium kan je onder andere kleine vissoorten zoals de Gehoornde koffervis of de Kersenbuikcichlide spotten. Naast de prachtige fauna kom je tijdens je wandeltocht door het park verscheidene mooie planten en bomen tegen.
Ticketprijzen 2023

Per persoon vanaf 13 jaar 25 euro
Kinderen van 3 tot en met 12 jaar 21 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Brouwerij Heineken

Het Heineken bier werd in de voormalige brouwerij op de Stadhouderskade in Amsterdam gebrouwen van 1867 tot en met 1988. Daarna werd het heringericht tot bezoekerscentrum de Heineken Experience. In een anderhalf uur durende rondleiding kom je de geschiedenis van Heineken te weten en hoe Heineken uitgroeide tot een wereldmerk.
De Brouwerij bezit momenteel meer dan 300 merken wereldwijd waaronder Amstel en Heineken de succesvolste zijn. Het ganse brouwproces wordt er uitgelegd.Een blik de flessen van Heineken
Een blik de flessen van Heineken


Daarnaast kom je meer te weten over de soms gekke innovaties die de brouwerij door de jaren heen ontdekte, het succesverhaal en sponsering.
Tijdens de rondleiding leer je wat de beste manier is om te proeven van de overheerlijke Heineken bier, zodat je er maximaal van kan genieten. Op het einde van het bezoek heb je ook de mogelijkheid om een koud geserveerd Heineken bier te drinken.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 21 euro

Stadiontour Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff ArenA is het voetbalstadion van eredivisie voetbalclub Ajax Amsterdam en het Nederlands voetbalelftal. In 2020, trok men de capaciteit op met 880 zitplaatsen naar in totaal bijna 56000 plaatsen. Tijdens de tour krijg je een blik achter de schermen waar normaal gezien enkel spelers en scheidsrechters mogen komen. Je kan er de officiële kleedkamer van Ajax, de dugout, spelerstunnel, perskamer, mixed zone en het heilige gras bewonderen onder begeleiding van de enthousiaste gids. Dit is een unieke kans om de spanning & geschiedenis van deze bijzondere locatie te beleven.
In de Ajax Gallery of Fame maak je kennis met de helden van Ajax van vroeger en nu. Zo krijg je meer info over de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff. Met ook nog een gratis digitale foto vergeet je jouw bezoek aan de ArenA nooit meer.

Beschikbaarheid: Iedere dag van de week tussen 9h30 en 16h30. De Tours starten ieder 30 minuten met maximaal 25 personen per rondleiding. Bij elk hoogtepunt krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen. Tourgids in Nederlands en Engels.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 16 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 11 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Van Gogh Museum in Amsterdam

In het museumkwartier op het museumplein is het Van Gogh Museum gelegen. Het Van Gogh museum opende in 1973 de deuren en is uitgegroeid tot één van de populairste kunstmusea ter wereld. Dit museum bezit de grootste collectie werken van de 19de eeuwse kunstschilder Vincent van Gogh. De vaste verzameling omvat ongeveer 500 tekeningen, 200 schilderijen, ruim 700 brieven en een verzameling Japanse prenten. Daarnaast beheert het Van Gogh Museum ongeveer 1800 Franse prenten en affiches uit fin de siècle. Dit kunstmuseum bestaat uit twee gebouwen. De permante expositieruimte, ontworpen door gerenommeerde architecten Gerrit Rietveld en Kisho Kurokawa, bevindt zich in het Rietveld-gebouw. De tijdelijke tentoonstellingsruimte is in de Kurokawa-vleugel gelegen.

Een aantal van de bekendste stukken van deze Nederlandse schilder zijn De Amandelbloesems van 1890, De Aardappeleters van 1885 en De Zonnebloem van 1889. Daarnaast zijn er ook stukken te bewonderen van andere tijdgenoten waaronder van de Franse impressionistische beeldhouwer Auguste Rodin en Franse kunstschilders Claude Monet, Georges Seurat en Odilon Redon. Tijdens het bezoek krijg je meer informatie over de boeiende geschiedenis van de schilder en welk invloed hij had op de ontwikkeling van moderne kunst.

Een zicht op het Van Gogh Museum met zijn prachtige moderne glazen entreehal
Een uitzicht op het Van Gogh Museum met zijn prachtige moderne glazen entreehal
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 21 euro

Meer Ticketinformatie

Instagram museum The Upside Down

The Upside Down is het grootste Europese Instagram-museum. Maak de leukste TikTok video's of instagram foto's in de 25 buitengewone interactieve kamers. Laat je hersenen prikkelen en kietel je zintuigen. Het museum is een kleurrijke mix van een museum, een pretpark, een nachtclub en verbazingwekkende achtergronden met wat magie. Maak de leukste foto's en video's in de Koninklijke kamer, Design Room en in de kleurrijke kamer van Piet Mondriaan. Ga in het zwembad met maar liefst 81286 transparante ballen. Zet de tegenstanders op het verkeerde spoor door ze voortdurend van positie te laten wisselen in de voetbalkamer. In de club kamer draai de wereld letterlijk op zijn kop terwijl je je op de dansvloer waant. In The Infinity under Sea maak je de mooiste onderwaterfoto's zonder je kleren nat te maken. The Upside Down focust de bezoeker niet op de traditionele Nederlandse cultuur maar juist op onze hedendaagse cultuur. Laat je inspireren en verrassen door tijdens je bezoek Amsterdam vanuit een andere hoek te bewonderen en alles te ontdekken wat je nog niet wist.

Ticketprijzen 2022

Jongeren en Volwassenen vanaf 13 jaar 24,95 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 15,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is een gebouw uit 2 delen. De Nederlandse architect Adriaan Willem Weissman ontwierp het oudste deel op het einde van de 19de eeuw. De nieuwe moderne vleugel de badkuip, ontworpen door Nederlands Internationaal architectenbureau Benthem Crouwel, werd in 2012 toegevoegd aan het museum.
Het is een dynamisch kunstmuseum met een reusachtige moderne -en hedendaagse collectie aan schilderijen van wereldklasse. Tot de permanente expositie behoren naast schilderijen ook tekeningen, toegepaste kunst, sculpturen en nieuwe media. In het museum kan je werken van beroemde kunstenaars zoals de Nederlanders Vincent van Gogh en Karel Appel spotten. Daarnaast zijn er werken van Russisch-Franse kunstschilder en graficus Wassily Kandinsky, Kazimir Malevich en Franse postimpressionist Paul Cézanne te bewonderden. Tevens ontdek je verschillende werken van kunstenaars zoals van de Amerikaan Andy Warhol, Henri Matisse, Jackson Pollock en Willem de Kooning. Het museum bezit onder andere de topwerken Les bêcheurs (1889) van Vincent van Gogh en Appel's Vragende kinderen (1949) van Karel Appel. Naast de permanente exposities zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te bekijken over bekende hedendaagse artiesten en ontwerpers.

Het oudste deel van het museum voltooid in 1895
Een zicht op het oudste deel van het museum voltooid in 1895
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 22,5 euro
Kinderen en Jongeren jonger dan 18 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

The Amsterdam Dungeon
Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 16 jaar 25 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 15 jaar 21 euro

Meer Ticketinformatie

A'Dam Lookout, Panoramische Uitzicht
Ticketprijzen Online 2022

Volwassenen 14,5 euro
Kinderen 8,5 euro

Meer Ticketinformatie

Schommel "Over The Edge" op A'Dam Lookout
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 6 euro extra
Kinderen minimale lengte 120cm 6 euro extra

Meer Ticketinformatie

Amsterdam Museum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 20 euro
Kinderen en Jongeren gratis

Meer Ticketinformatie

Tropenmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 16 euro
Kinderen van 4 jaar tot en met 18 jaar 8 euro

Meer Ticketinformatie

Grachtenrondvaart
Ticketprijzen 2020

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 13,65 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 10 euro

Meer Ticketinformatie

Waterfietsen Amsterdamse Grachten
Ticketprijzen 2020

Per boot, voor één uur 10,5 euro

Meer Ticketinformatie

Nemo

Het museum is gevestigd in een bijzonder mooi en uniek gebouw in de vorm van een gigantisch groen schip naar het ontwerp van Italiaans architect Renzo Piano. Het is gelegen aan het Oosterdok op amper 1 kilometer van het Centraal Station. Nemo Science Museum is een wetenschappelijk centrum waarbij je dingen kan onderzoeken op gebied van natuurkunde, biologie, gedragswetenschappen en scheikunde. In dit technologiemuseum zijn tevens verschillende tentoonstellingen te vinden die onderverdeeld zijn in diverse thema’s zoals techniek, mensen, astronomie, energie, natuurverschijnselen, enzovoort. Als afsluiter kan je bovenop het dak genieten van een prachtig panoramische uitzicht over Amsterdam.

Een blik op het wetenschapsmuseum Nemo , een gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
Een blik op het wetenschapsmuseum Nemo , een gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
Ticketprijzen 2022

Per persoon vanaf 4 jaar 17,5 euro

Meer Ticketinformatie

Foam Fotografiemuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 12,5 euro
Studenten & Jongeren met ID vanaf 13 jaar 9,5 euro

Meer Ticketinformatie

Moco Museum: Banksy and More

Het Modern Contemporary Museum Amsterdam opende de deuren in de maand april van 2016. In het Art deco Villa Alsberg, ontworpen door Ed Cuypers in 1904, ontdek je een grote verscheidenheid aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst.

Een zicht op graffitikunst, vlakbij de ingang van het Moco Museum
Een blik op graffitikunst, vlakbij de inkom van het Moco Museum


De visie van het museum is erop gericht om radicale leiders en influencers van moderne kunststromingen uit te lichten. Zo ontdek je in dit fraai herenhuis voornamelijk kunstwerken van straat -en graffitikunstenaar Banksy en popartkunstenaar Andy Warhol. Het is eerste museum die werken van deze bekende Britse kunstenaar exposeert. Doordat zijn werken politiek en humoristisch van aard zijn zullen jongeren zich sneller aangetrokken voelen om dit type van kunstmuseum te bezoeken. Daarnaast zijn er ook creaties te bewonderen van onder meer de controversiële Britse kunstenares Tracy Emin, Amerikaans neo-expressionistisch kunstenaar Jean-Michel Basquiat, cartoonachtige schilderijen van Keith Haring en Japanse beeldhouwster en installatiekunstenares Yayoi Kusama.
Er is ook een tijdelijke expositieruimte.
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 15,5 euro
Jongeren vanaf 10 jaar tot en met 17 jaar 12,5 euro
Studenten 12,5 euro
Kinderen tot en met 9 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Rembrandthuis

In het monumentale huis aan het Waterlooplein in het hart van Amsterdam kan je de collectie van 17de eeuwse Nederlandse kunstschilder, tekenaar en etser Rembrandt van Rijn bewonderen. Hij maakte tientallen zelf- en overtuigende portretten, intrigerende tronies en meeslepende geschiedkundige stukken. Het huis is totaal heringericht met 17de eeuwse meubels, voorwerpen en uiteraard ook kunst aan de hand van een inventarislijst. Waan je in de 17de eeuw als je zijn keuken, woonkamer en atelier bezoekt. Het Rembrandthuis vertelt het verhaal van de mens, de verzamelaar, de kunstenaar, de leermeester, de ondernemer en inwoner van Amsterdam. Bewonder de grote collectie van ongeveer 260 Rembrandts etsen en 4 koperen etsplaten. Kom meer te weten over de etstechniek met verf uit de 17de eeuw door één van de demonstraties mee te volgen. Naast de kamers kan je ook verschillende schilderijen van zijn leermeester Pieter Lastman en de leerlingen van Rembrandt bezichtigen. Daarnaast zijn er doorheen het jaar tijdelijke exposities te bekijken.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 17,5 euro
Kinderen van 6 tot en met 17 jaar 6 euro

Meer Ticketinformatie

Rembrandts Amsterdam Experience

Op amper 350 meter van het Rijksmuseum en 300 meter lopen van het Leidse plein is aan de Wateringschans 2 het Rembrandst Amsterdam Experience gelegen.
In een spectaculaire, prachtige digitale kunstbeleving word je gedurende 25 minuten door middel van videoprojecties, speciale 5D effecten en geur volledig ondergedompeld in het Amsterdam van de 17de eeuw.
Je gaat 350 jaar terug in de tijd en bezoekt een reconstructie van Rembrandt’s laatste, verloren gewaande atelier, waar hij zijn iconische "laatste kunstwerken" ontwierp. Hier ontmoet je naast Rembrandt, zijn minnares Hendrickje, zoon Titus en dochter Cornelia.
Je wordt meegenomen op een reis door het leven van de populairste Amsterdamse schilder.

Een zicht op de mooie kunstbeleving
Een blik op de wondermooie kunstbeleving in Rembrandts Amsterdam Experience


Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 22,5 euro => 12,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 10,5 euro => 9,99 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Het Straatmuseum

Over het Noordzeekanaal in het noorden van de stad op het NDSM plein ligt in een voormalige scheeploods van 8000m² het museum voor graffiti en street art.
Je kan er ruim dan 150 werken van meer dan 130 nationale en internationale graffitikunstenaars waaronder Kobra, Cornbread, Icy & Sot, Monkeybird, Treze, Eddie Colla en Wasted Rita bezichtigen. Zo kan je onder andere het felgekleurde werk in sciencefictionstijl The dancing Fish van de Braziliaanse kunstenaar Bruno Smoky en het kunstwerk gespoten in Delfts Blauw van Nederlander Hugo Kaagman en het pixelkunstwerk met spuitbus en latexverf ontworpen oevre van Nederlander Klaas Lageweg bewonderen. Het museum heeft de grootste verzameling van street art. Veel van deze gigantische visuele ervaringen zijn even groot als de muurschilderingen op straat. De collectie belicht alle actuele onderwerpen zoals diversiteit en zelfexpressie. De verhalen achter de werken komen hier ook aan bod wat bij de werken die je tegenkomt langs de straat meestal geheim blijft.
Je kan ook de kunstenaars live aan het werk bewonderen want het straatmuseum geeft hen de volledige vrijheid en stelt ruimte ter beschikking midden in het museum.

Een kijk op het kunstwerk van Eduardo Kobra
Een zicht op Anne Frank , het kunstwerk van Braziliaan Eduardo Kobra bij de ingang


Ticketprijzen 2022

Volwassenen 17,5 euro => 15 euro
Studenten 12,5 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar 8,5 euro
Kinderen tot en met 12 jaar gratis

Check reguliere ticketprijs

Koop Ticket met 14% Korting

Bodyworld
Ticketprijzen 2022

Per Persoon 24,95 => 21,5 euro

Meer Ticketinformatie

Het Schip
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 15 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar 7,5 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

De Dageraad
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 15 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar 7,5 euro
Kinderen en Jongeren 5 jaar tot en met 12 jaar 5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Eye Filmmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 15 euro
Studenten 12,5 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Mediakunst Nxt Museum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 20,5 euro
Studenten 17,5 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 5 jaar tot en met 17 jaar 14,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Verzetsmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 13 euro
Kinderen van 7 jaar tot en met 17 jaar 7 euro
Kinderen tot en met 6 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Alle Locaties Joods Cultureel Kwartier
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 17 euro
Jongeren van 13 tot en met 17 jaar 8,5 euro
Kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar 4,25 euro

Ticket omvat volgende bezienswaardigheden: Portugese synagoge, het Kindermuseum, het Nationale Holocaustmonument & het Joods Historisch Museum
Meer Ticketinformatie

Kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge
Ticketprijzen 2022

Per Persoon 16 euro

Meer Ticketinformatie

Koninklijk Paleis
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 12,5 euro
Studenten 9 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Van Loon

In het centrum van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een prachtig woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de Nederlandse architect Adriaan Dortsman. De eerste bewoner was de kunstschilder, tekenaar en etser Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het patriciërshuis ademt nog de sfeer van de rijkdom die Amsterdam in die periode beleefde.
De collectie van Museum Van Loon omvat een rijkdom aan voorwerpen, variërend van 17de-eeuwse schilderkunst tot keukengerei uit de 20ste eeuw. Zo kan je diverse schilderijen op doek met olieverf uit de 17de en 18de eeuw bewonderen. Daarnaast kan je onder meer een prachtige Japanse Lakkist en een Slede van de 18de eeuw bezichtigen.
De manier van leven in de 19de eeuw wordt geïllustreerd in de verschillende kamers door imposante salons met familieportretten, zilver, porselein en andere kostbaarheden, maar ook door de kleding van het personeel, keukenattributen en rijtuigen. In het museum wordt ook een uitgebreid familiearchief bewaard met onder andere foto’s, brieven, stamboeken en authentieke documenten. Achter het huis kan je genieten van de 17de eeuwse tuin die afgesloten wordt door de gevelwand van het koetshuis eveneens door Adriaan Dortsman ontworpen.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen 12,5 euro
Kinderen van 6 jaar tot en met 18 jaar 6,5 euro
Studenten 10 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Willet Holthuysen

In het prachtig versierde 3 verdieping tellende grachtenpand geniet je in de Herenkamer onder meer van de werken van 18de eeuwse kunstschilder Jacob de Wit. Zo kan je onder andere een wondermooie plafondschilderij uit 1744 bewonderen. Tevens zie je ook een portret van de Sintbernardshond van Willet geschilderd door dierenkunstschilder, graficus en lithograaf Wouter Verschuur. In de tuinkamer kan je twee schilderijen van kunstschilder Charles Rochussen bezichtigen. Indrukwekkender zijn de mooie kleuren van de plafondschildering van de Belgische decoratieschilder Auguste Graux. In de Doorloop een kleine ruimte ontdek je het portret van de balzaal geschilderd in 1882 door Willem Steelink Jr.
In de grachtentuin in Franse klassieke stijl zie je een reconstructie van hoe de tuin er destijds uitzag. Vanuit de kamers kan je de tuin ook van bovenaf bewonderen.
Naast de kunstwerken geniet je in dit pand ook nog van authentieke meubilair, prachtige collectie glas, porselein, zilver en boeken.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen 11,5 euro
Kinderen en Jongeren jonger dan 18 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Amsteltrein in Amstelpark
Ticketprijzen 2022

Per persoon vanaf 1 jaar 3 euro

Meer Ticketinformatie

Electric Lady Land
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 12 jaar 5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Hij Hua-tempel
Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 8 euro
Studenten 5,5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar 2,5 euro
Bezoek omvat rondleiding temp met meditatiesessie van 12 minuten. Totale duur bedraagt circa 55 minuten

Meer Ticketinformatie

Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Ticketprijzen 2022

Lijn 30 Retourticket Per Persoon vanaf 12 jaar 7,5 euro
Enkelticket Per Persoon vanaf 12 jaar 5 euro
Retourticket Kinderen van 4 tot en met 11 jaar & Senioren 65+ 5 euro
Enkelticket Kinderen van 4 tot en met 11 jaar & Senioren 65+ 3 euro
Rondrit Lijn 20 Per Persoon vanaf 12 jaar 9 euro
Rondrit Lijn 20 Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 7 euro

Meer Ticketinformatie

Erotische Museum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 6,5 euro

Meer Ticketinformatie

Woonbootmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 4,5 euro
Kinderen van 5 jaar tot en met 15 jaar 3,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Ons Lieve Heer op Solder
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 14 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 5 jaar tot en met 17 jaar 7 euro
Baby's en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Pipe Museum
Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 17 jaar en Volwassenen 12,5 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 6 jaar tot en met 16 jaar 7,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Hash Marihuana & Hemp Museum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 9 euro
Kinderen tot en met 11 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Geitenboerderij Amstelveen
Ticketprijzen 2020

Meer Ticketinformatie

Tunfun Speelparadijs
Ticketprijzen 2020

tot en met 2 jaar 4,25 euro
van 3 jaar tot en met 12 jaar 7,5 euro
Begeleiding 2,5 euro per persoon

Meer Ticketinformatie

1,5 uur durende nachtwandeling door het Red Light District
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 26,25 euro

Meer Ticketinformatie

Artis Micropia Microbenmuseum
Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Jongeren vanaf 10 jaar 16 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 14 euro
Studenten 8 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke