Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Nijmegen

Home - Nederland - Nijmegen
Muzieum

Een wandeling door het MuZIEum is niet te vergelijken met andere museumtours in Nederland en België. De tours worden geleid door blinden en slechtzienden. Ze zijn erop gericht om mensen te laten zien hoe het leven is voor mensen zonder perfect zicht. In de levensechte tentoonstellingen kan je dagelijkse taken uitvoeren zonder één van de zintuigen te gebruiken die we het meest vanzelfsprekend beschouwen. Praat met je gidsen, hoor hun ervaringen en krijg een heel ander beeld op het dagelijks leven van blinden en slechtzienden.

Een blik op de ingang van Muziem
Een blik op de ingang van Muziem
Donkerbeleving (vanaf 8 jaar)

Met je partner op vakantie naar de stad van de liefde, genietend van de smalle straatjes en de historie. Ontdek de hoogtepunten van deze bijzondere stad door te horen, ruiken en voelen. Inderdaad, je leest het goed, want je ZIEt helemaal niets. Gelukkig word je perfect begeleid door de reisleiders van het muZIEum, een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij de stad zelf ontdekt in het pikkedonker, krijg je meer informatie over de oogaandoening van je gids, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 16 euro
Kinderen vanaf 8 jaar tot en met 12 jaar 11 euro

Meer Ticketinformatie

Expeditie Ribbelroute (vanaf 13 jaar)

Ga op expeditie in Nijmegen en stap even in de schoenen van één van onze slechtziende gidsen. Beleef in de buitenlucht en door onze virtualreality verschillende oogaandoeningen. Want hoe vind je die ene date op het terras en hoe gaat het in zijn werk als je met vrienden naar de cinema gaat, als je niet of nauwelijks goed kunt zien? Hoe vind je de weg en hoe ga je om met obstakels op je route? Ontdek het tijdens de leuke Expeditie ribbelroute. Natuurlijk laten we je niet alleen slechtziend op pad gaan maar word je altijd begeleid door een ervaringsdeskundige en (ziende) publieksbegeleider.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 16 euro

Meer Ticketinformatie

Afrika Museum in Berg en Dal

Ten oosten van Nijmegen, op slecht 10 minuten rijden met de auto is het Afrika museum gelegen. Het is een overwegend buitenmuseum met een kleine binnendeel. Je kan er de Afrikaanse cultuur, hutten, klederdracht van diverse landen ontdekken. Je kan er dansen, de kinderen kunnen er spelen en je hebt de kans om te fietsen in een prachtige bosrijke omgeving.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 15 euro
Studenten 10 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 4 tot en met jaar 18 jaar 6 euro

Koop Ticket 50% korting

Check Reguliere Ticketinformatie

Pannenkoekenboot in Nijmegen

In het noorden van Nijmegen aan de Waalkade vlakbij de lange Waalbrug ligt de Pannenkoekenboot aangemeerd. Tijdens een 75 minuten durende rondvaart heb je een prachtig uitzicht op de stad en de Nijmeegse bruggen. Ook kan je de nevengeul bij Lent vanaf het water bewonderen. Je geniet in een ongedwongen sfeer en onbeperkt van overheerlijke versgebakken spek-, appel-, kaas- en naturel pannekoeken. Er is ook stroop en poedersuiker beschikbaar om je pannenkoeken mee te versieren. Twijfelen hoef je niet te doen. In één rit is er een persoon in geslaagd om 15 van deze heerlijke pannenkoeken op te eten.
Speciaal voor jonge kinderen is er in het ruim een mega grote ballenbak en zijn er kleurplaten met kleurtjes, zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen.
De tickets kan je super makkelijk online boeken.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 19,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 14,5 euro

Meer Ticketinformatie

Natuur en Cultuurhistorisch Museum De Bastei

De Stratemakerstoren of De Bastei is een rijksmonument aan de Waalkade in het noorden van Nijmegen. Het is een natuur -en cultuurhistorisch museum van de stad waar je op reis gaat in het verleden, heden en toekomst van de oudste stad van Nederland. Je ontdekt onder meer de fauna en flora van het Gelderse rivierengebied en kan je aan de slag gaan in De Bastei Academie. Leuk en leerzaam voor zowel kleine als grote onderzoekers. Beleef hoe de rivier waal de stad met de natuur verbindt.

Een blik op de ingang van het Museum De Bastei
Een blik op de inkom van het Natuur en Cultuurhistorisch Museum De Bastei
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 9 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 15 jaar 6 euro
Studenten 6 euro

Meer Ticketinformatie

Nationaal Fietsmuseum Velorama

In Velorama wordt een interessante, belangrijke en grote fietsverzameling tentoongesteld van voornamelijk de 19de eeuw. Via de website kan je de veloramaroute volgen in het museum. Bij ieder nummer dat je tegenkomt kan je op deze site gedetailleerde info over de desbetreffende fiets lezen. Je kan er aantal orginele loop- en klassieke fietsen, maar ook hoge bi's bewonderen.
Daarnaast ontdek je enkele prachtige houten rijwielen & enkele bijzondere fietsen met speciale aandrijftechnieken. Op de 2de étage kan je de houten loopfiets van koning Willem II bezichtigen. Daarnaast kan je onder meer ook een Burgers vouwfiets bekijken. Het topstuk van het museum is ongetwijfeld de racefiets van gewezen profwielrenner Wim van Est. In de Tour de France van 1951 viel Wim in de gele trui in een 70 meter diepe ravijn. Hij kwam met de hulp van de toeschouwers vrijwel ongedeerd uit de ravijn. De toegetakelde fiets werd ook opgevist & kan je bezichtigen in een hoek op de 2de verdieping van het museum.

een Zwitserse houten fiets
Een zicht op een Zwitserse houten fiets van 1865
Ticketprijzen 2021

Jongeren vanaf 14 jaar en Volwassenen 6 euro
Kinderen tot en met 13 jaar 4 euro
Mensen met een beperking en Senioren 65+ 5 euro

Meer Ticketinformatie

Grootmoeders Keukenmuseum in Kruittoren in het Kronenburgerpark
Ticketprijzen 2021

Per Persoon 2 euro

Meer Ticketinformatie

Museum het Valkhof

Op een ongeveer 800 meter ten zuiden van het centrum van Nijmegen aan het Keizer Karelplein 33 is sinds maart 2023 het kunst en archeologisch museum het Valkhof gelegen.
De archeologische collectie geven een fraai beeld van het menselijk leven in de regio die teruggaan tot de oude steentijd. Tevens zijn er ook kwalitatieve Romeinse bodemvondsten waaronder de zilveren drinkbeker uit Stevensweert, de bronzen portretkop van keizer Trajanus uit Xanten en de bronzen schildknop uit Blerick die je kan bewonderen. Daarnaast kan je ook sieraden, wapens, keramiek en glas uit de vroege middeleeuwen vande provincie Gelderland bezichtigen. Uit de late middeleeuwen tot en met de 19de eeuw kan je diverse huisraad uit de Nijmeegse binnenstad bekijken. Ook de kunstliefhebbers komen in het Valkhof aan hun trekken. Je kan er een verzameling van oude kunst en kunstnijverheid vanaf de middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw bewonderen. Zo bezit het museum een uitgebreide reeks aan topografische schilderijen en tekeningen. Je kan er werken bezichtigen van onder andere landschapschilder Jan van Goyen, zeeschilder Arnoldus van Anthonissen, tekenaar Hendrik Hoogers en Johannes Weissenbruch.
De collectie moderne kunst bestaat uit werken van het Hedendaags Expressionisme en de Nederlandse Pop Art. Naast uiteraard schilderijen kan je ook collages-assemblages, beeldhouwwerken en werken op papier aanschouwen. Pronkstukken van deze verzameling zijn Gezicht op een stad van Carel Willink en De boogschietwedstrijd van Pyke Koch. Beiden zijn ze Nederlandse kunstschilders van het magisch realisme. Daarnaast bezit het museum ook werken van buitenlandse kunstenaars zoals van de Belg Panamarenko, Fransman Jean le Gac, Duitser Georg Meistermann en Nederlands-Amerikaanse beeldhouwer van Japanse afkomst Shinkichi Tajiri.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 2,75 euro
Jongeren van 13 tot en met 17 jaar 2,75 euro
Studenten 2,75 euro
Kinderen tot en met 12 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Speeltuin De Leemkuil
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 3 tot en met 64 jaar 5,05 euro
Per Persoon vanaf 65 jaar 0,65 euro

Meer Ticketinformatie

Travium IJsbaan
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 9 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 4 tot en met 17 jaar 6,5 euro
Studenten 6,5 euro

Meer Ticketinformatie

Zwembad Erica Terpstra Sportfondsenbad
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 4 jaar 5 euro
Baby & Peuters toten met 3 jaar 4 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke