Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Tilburg

Home - Nederland - Tilburg
Meta Maze Surrealistische Kunst

Op slechts 10 minuten wandelen van het treinstation in Tilburg ligt het grootste kunstdoolhof ter wereld. Kronkelend dwaal je door eigenzinnige kamers, verborgen deuren, gangen en kruipruimtes, speciaal ontworpen om je fantasie te prikkelen. Door de verschillende kleine wegen in het doolhof beleefd iedere bezoeker deze attractie op een andere manier. Je kan in het doolhof onder meer een konijnenhol, een buitenaards labyrint met dromerige en verdrietige kamers, schuine looppaden, mysterieuze objecten en verborgen deuren ontdekken. De ene bezoeker komt giechelend uit een kamer, de ander geëmotioneerd, verdrietig of juist vol adrenaline. Het is een unieke Surrealistische Kunstcenter die voor een unieke beleving zal zorgen bij veel bezoekers.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

De Efteling in Kaatsheuvel

Een wereld vol wonderen ontdek je in de Efteling! Ga op avontuur in Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het grote sprookjesbos. Ga griezelen in het spookslot of bewonder de wereld in het Carnaval Festival. In de Efteling zijn genoeg attracties te ontdekken voor heel het gezin. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk overnachten in het sfeervolle en nabijgelegen Eftelinghotel. Of wat dacht je van de indrukwekkende Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van drankjes en heerlijke lekkernijen in één van de eetgelegenheden in het park. Je dag afsluiten kan met de Aquanura watershow, een prachtig ballet op het water!

Een blik een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Kinderen vanaf 4 jaar 45 euro
Senioren 60+ 45 euro

Meer Ticketinformatie

Museum De Pont

In de voormalige wolspinnerij kan je de nalatenschap van de jurist en zakenman Jan de Pont ontdekken. Vijf jaar na zijn overleden werd het museum in 1992 geopend voor het grote publiek. De eigen hedendaagse kunstcollectie bevat inmiddels meer dan 800 werken van zo'n 75 jonge en oudere kunstenaars. Dit museum is onder meer bekend van het kunstwerk Sky Mirror. Een schotelvormige spiegel waar je de wereld ondersteboven kunt zien.
Verder kan je ook schilderijen bewonderen van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Marlene Dumas waaronder The First People. Tevens zijn er ook enkele prachtige werken te vinden van Duitse beeldende kunstenaar Thomas Schütte waaronder het stalen platform met bronzen figuren de Großer Respekt. Maar uiteraard kan je ook mooie kunstschilderijen van onder meer de Nederlanders Bettie van Haaster, Hans Broek, Frank Van den Broeck en Robert Zandvliet bezichtigen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen 12,5 euro
Studenten met collegekaart 18+ 7,5 euro
Kinderen en Jongeren gratis

Meer Ticketinformatie

TextielMuseum TextielLab

In de voormalige textielfabriek van de firma Christiaan Mommers is sinds 1985 het Textielmuseum gelegen. Met de bouw van een multifunctioneel entreegebouw in 2007 kreeg dit museum een moderne hedendaagse uitstraling. Je komt er in het museum meer te weten over textiel en de Tilburgse textielindustrie via een online audiotour. Daarnaast kun je in het museum talrijke kunstwerken uit, hoe kan het ook anders, Textiel van designers bewonderen. In de permanente tentoonstelling Rode Draden kom je meer te weten hoe kunst en design samenvallen. De verschillende medewerkers uit hun museum delen hun eigen kijk op een zelfgekozen werk. In de tijdelijke expositie van Eindhovense ontwerper Kiki van Eijk, die loopt tot 12 september 2021, ontdek je de fantasierijke designs. Zo mocht ze de poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hermès inrichten.

Ticketprijzen 2020

Volwassenen 12,5 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar 4 euro

Meer Ticketinformatie

Stadsbrouwerij 013

Deze microbrouwerij is in handen van een Bourgondische, Tilburgse familie. Tijdens de één uur durende rondleiding worden de bezoekers door de bierspecialisten geïnformeerd over het volledige brouwproces. Ondertussen mag je 3 verschillende gebrouwde bieren drinken. Op het einde volgt de bierquiz waarbij de winnaar een certificaat tot bierspecialist ontvangt en een biergeschenk mee naar huis mag nemen.

Ticketprijzen 2020

Per Persoon 16,5 euro voor 1 uur inclusief 3 proefbieren & Bierquiz
Meer Ticketinformatie

Schrobbelèr Kruidenlikeur

In deze Noordbrabantse stad kan je een sfeervolle Bourgondische rondleiding beleven over de kruidenlikeur die ontstond in de jaren '70. De 3 uur durende rondleiding begint met ontvangst waar je koffie of thee kan drinken samen met een overheerlijke Schrobbelèr bonbon. Daarnaast kan je proeven van 3 verschillende soorten kruidenlikeuren & brengt de gids je mee naar de distilleerderij waar je meer te weten komt over het productieproces.

Ticketprijzen 2020

Per Persoon 16,5 euro

Meer Ticketinformatie

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op slechts 6km van Tilburg vlakbij de Belgische grens ligt het Safari Resort Beekse Bergen. Met je toegangsticket kan je zowel de Boot- , Auto- , Bus- en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je de schoonheid van de natuur in een oase van rust. Langs het rustig ogende water kan je onder meer de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand bezichtigen. Daarnaast kan je zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland vol met een Centraal Aziatische rundsoort de Yaks bewonderen. De bootsafari duurt ongeveer een half uur.
Met je eigen wagen ga je op avontuur tijdens de unieke autosafari. Bewonder van héél dichtbij de zwarte witte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden rakelings langs je auto sluipen. Met een beetje geluk krijgt je auto een gratis wasbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een uitstekend alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere neushoorns, jachtluipaarden, zebra's en kamelen. De tweede en laatste route loopt van datzelfde Restaurant terug naar de ingang. Tijdens deze route krijg je een prachtig beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn want doordat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn komen ze aan het venster van de safaribus piepen. Verder ontmoet je de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund, prachtige leeuwen en andere wilde dieren tijdens het 2de gedeelte van de safari.
Tijdens de wandelsafari kom je de leukste dieren tegen. Zo kan je een blik werpen op onder meer tijgers, nijlpaarden en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook verschillende voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van nabij kan bewonderen. Tijdens de tocht kom je het Afrikadorp tegen als leuke tussendoortje waar je eens goed achterover kan leunen en genieten van het dierenpark met al zijn pracht en praal. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, loopbruggen, evenwichtsbalken en klimrekken. Voor wie iets meer spektakel wilt moet ongetwijfeld van een zipline afzwieren. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuil, kruipen door een bergje of de verschillende wiebelbrugjes over te steken.

Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 24 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 22,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

Meer Ticketinformatie

Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek
Ticketprijzen 2020

Per Persoon vanaf 3 jaar 8,95 euro
Combiticket met Safaripark mogelijk

Meer Ticketinformatie

Dierenpark De Oliemeulen

Dierentuin De Oliemeulen noemt zichzelf het vreemdste Dierenpark van Nederland. Vliegende hondjes en Loslopende stinkdiertjes, je kan het allemaal ontdekken in dit dierenpark. In de vele binnenverblijven ontdek je niet alleen hagedissen, krokodillen, slangen en spinnen maar ook zijn er schattige rondwandelende gordeldiertjes te zien. Buiten zijn er onder meer verschillende apensoorten, katachtigen, roofvogels te vinden. Door de talrijke informatieborden is dit uitstapje niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam zeker voor kinderen. Dagelijks worden er op verschillende tijdstippen door de verzorgers demonstraties gegeven met roofvogels, slangen en spinnen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 12 euro
Kinderen van 3 tot en met 12 jaar 11 euro
Senioren 65+ 9,75 euro

Meer Ticketinformatie

Natuurmuseum Brabant
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 11,95 euro
Studenten 18+ 10,95 euro
Senioren 65+ 10,95 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 17 jaar 9,95 euro

Meer Ticketinformatie

LocHal Tilburg , Bibliotheek, DigiLab, FoodLab, FutureLab, GameLab, TijdLab, WoordLab
Ticketprijzen 2020


Meer Ticketinformatie

Brouwerij Kraft Bier
Ticketprijzen 2020

Per Persoon 17,5 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke