Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Waarop moet je letten bij het kopen van Online Tickets? De 5 Tips!

Home - Tips
Koop je tickets vooraf en Online
Informatie

Er zijn veel mensen die op citytrip gaan naar een Europese of andere Wereldstad die beslissen om hun toegangstickets van drukke populaire bezienswaardigheden vooraf online op het internet te kopen. Voor bepaalde bezienswaardigheden zoals Anne Frank Huis, Eiffeltoren, Sagrada Familia, Dom van Milaan of Madame Tussauds is dit uiteraard ook aangeraden als je daar terplekke niet uren in de wachtrij wil aanschuiven. Meestal zijn de online tickets een stukje goedkoper dan kaartjes die je aan de inkom koopt.

Na het Coronavirus of Covid-19 is het verplicht in Nederland & België, om je tickets vooraf online te reserveren of in mindere mate telefonisch op een bepaald vastgelegd uur. Zo kan men het aantal bezoekers in goede banen te leiden met respect voor de afstandsregels van 1,5 meter.

Tips

Koop altijd je ticket op de Officiële Website, zo ben je er altijd zeker van dat je een geldig ticket in je bezit hebt aan de meest interessante prijs.

Wil je meer dan één attractie bezoeken, check dan altijd of er geen combitickets beschikbaar zijn die zijn meestal een stuk goedkoper zijn in plaats van dat je de tickets 2 maal afzonderlijk koopt.

Indien je meerdere toeristische attracties wilt bezoeken in enkele dagen is het misschien interessanter & goedkoper om een citycard, museumkaart of iets dergelijks te kopen.

Betaal je ticket bij voorkeur met een betaalkaart zoals Mastercard of Visa. Moest blijken dat je je ticket toch gekocht hebt via een illegale malafide site kan je altijd je geld terugvragen via www.icscards.nl voor Nederland of via mijnkaart.be voor België.

Let Op!

Wanneer je je ticket voor een bepaalde attractie niet vooraf hebt kunnen kopen, koop het dan niet bij iemand die in de buurt van de ingang staat. De kans is groot dan je goedkoper ticket vals of ongeldig is.

Ook raad ik iedereen aan om je ticket in het dubbel te hebben. Dit kan door het af te drukken & het ticket op een veilig plaats op te bergen. Een meer ecologische manier is de mail met je tickets door te sturen naar het emailadres van je reispartner of reisgezelschap. Moest blijken dat je Smartphone op het moment dat je aan de ingang blokkeert, defect is of een platte batterij heeft dan heb je nog altijd als het ware een reserve ticket bij de hand.

Inkomtickets voor de Grotten van Postojna in Slovenië om 16h
Inkomtickets voor de Grotten van Postojna in Slovenië om 16h
Denk goed na

Een aandachtspunt is om goed na te denken of het wel haalbaar is de gekozen toeristische trekpleisters op één dag te bezoeken. Bij bepaalde toeristische bezienswaardigheden is je ticket slechts geldig op een bepaald vooraf gekozen uur of in een bepaalde tijdspanne. Je moet daarbij niet enkel rekening houden met de duurtijd van het bezoek maar ook met, ondanks je vooraf aangekocht ticket, de wachttijd aan de inkomhal.

Andere factoren die je in rekening moet brengen als je een citytrip plant zijn hoe ver & hoe lang de afstand van de ene toeristische trekpleister naar de andere is. In de meeste drukke steden kan de tijd die je moet overbruggen om van punt A naar punt B te reizen meestal langer duren dan aangegeven op applicaties zoals Google Maps of Kaarten van je smartphone. Er kunnen zich ook altijd onvoorziene omstandigheden voordoen in grote steden zoals betogingen & stakingen van het openbare vervoer zoals tram, trein, bus & metro. Bij het plannen van een citytrip is het mijns inziens altijd interessanter om een evenwichtig programma op te stellen & een onderscheid te maken tussen de bezienswaardigheden die je absoluut niet wilt missen & andere attracties die je, indien er genoeg tijd beschikbaar is, er nog kan bijnemen.

Tot slot moet je je uiteraard de vraag stellen of het wel nodig is om vooraf een ticket te kopen. Bij veel bezienswaardigheden, museums & andere attracties komen er niet zoveel bezoekers zodat je eigenlijk de dag zelf kan beslissen of je een bepaald plaats al dan niet bezoekt.

Is de bezienswaardigheid interessant of niet?

Indien je twijfelt of een bepaald museum of attractie de moeite waard is om te bezoeken kan je altijd de reviews op het internet raadplegen. Dit kan door de naam van het museum met bijhorende locatie in te tikken in Google. Zo zie je in de mobiele versie van Google een quotering van het aantal sterren op 5 met daarnaast het aantal beoordelingen en kan je uiteraard verder klikken om de beoordelingen te lezen. In de desktop versie zie je deze info aan de rechterzijde van je scherm.

Een andere mogelijkheid is de attractie op te zoeken op sites zoals Tripadvisor. Een meerwaarde aan deze site is dat je meteen ziet of deze ten op zichte van andere bezienswaardigheden in de stad goed scoort of net niet. Zo staat het Rijksmuseum in Amsterdam momenteel op de eerste plaats.

De meeste attracties & veel bezochte bezienswaardigheden hebben ook een aparte facebookpagina waar je ook tarlijke recensies & bezienswaardigheden kan op terugvinden.

Tevens heb je bij bepaalde museums ook de mogelijkheid om online een virtueel bezoek te brengen om zo een idee te hebben van wat je mag verwachten tijdens je toekomstig museumbezoek.

Daarnaast kan je, zeker bij de populaire bezienswaardigheden, leuke videofilms ontdekken op Youtube .

© Renzo Vanhoorelbeke