Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ontdek gratis te bezoeken virtuele museum in Nederland en België

Home - Virtueel
 
Museums virtueel Nederland
Diergaarde Blijdorp

In het populairste dierenpark in Nederland kan je bepaalde diersoorten spotten via de webcam live bekijken. Zo kan je de kraamstal van de Zwarte Neushoorn die op 8 november 2020 beviel spotten. Je kan ook een blikwerpen via de verschillende webcams op het binnenverblijf van de leeuwen. Via een buitenwebcam kan je de Rüppellsgieren en hun kuiken bij de Afrikaanse Gierenrots bewonderen. Verder kan je ook nog de Kraamstal van de Okapi's, de Olifanten en de verschillende Indische Neushoornen bezichtigen via de live opgestelde webcams.

Bekijk de gratis live webcams van Diergaarde Blijdorp

Meer bezienswaardigheden RotterdamEen uitzicht op de Gorilla Bokito
Een uitzicht op de Gorilla Bokito
Louwman Automuseum

Door middel van 53 schitterende 360 graden foto's kan je virtueel het Louwan Automuseum in Den Haag vanuit je woonkamer bezoeken. De verzameling bestaat uit 275 auto's van eind 18de eeuw tot de 20ste eeuw. Via de kleine informatie iconen krijg je meer info over het desbetreffende museumvoertuig.

Bezoek dit virtueel automuseum

Voor een lijst van bezienswaardigheden in Den Haag


Van Gogh Museum

Ontdek de verzameling van het Van Gogh Museum met beroemde schilderijen van Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh, werk van zijn kunstenaarsvrienden en tijdgenoten, zijn grote voorbeelden, en de collectie Franse en Japanse prenten van Vincent & Theo.

Gratis Virtuele Schilderijen


Rijksmuseum

Meer dan 8000 topstukken vertellen het verhaal van ongeveer 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot Mondriaan, verrassend gepresenteerd in een indrukwekkend gebouw. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de Eregalerij met onder meer de wapens van de elf Nederlandse provincies & hun hoofdsteden.

Gratis Rijksstudio en Gratis Rijksmuseum


Anne Frank Huis

Kijk online rond in het Achterhuis en kom meer te weten over de geschiedenis die zich hier afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Download gratis de Virtual Reality app en bekijk gratis de 25 minuten durende virtual reality tour die beschikbaar is in 7 talen. Wandel virtueel door de schuilplaats waar Anne Frank haar bekende dagboek Het Achterhuis schreef. Ook kun je de woning bekijken waar Anne voor de onderduik met haar familie verbleef en een bezoek brengen aan een online tentoonstelling over het leven van haar.

Ontdek Online het Achterhuis in Virtual Reality en beluister het Videodagboek

Meer bezienswaardigheden Amsterdam

Naturalis

Bij Naturalis Biodiversity Center verzamelen, bewaren en bestuderen ze dieren, planten, paddenstoelen, mineralen, fossielen en gesteenten. Op het Bioportal van Naturalis kan je zoeken naar info van collectie exemplaren en soorten die is verzameld door Naturalis en andere Nederlandse organisaties. In de Online Bibliotheek van Naturalis ontdek je een schat aan informatie.

Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Leiden stelt enkele interessante pop-up tentoonstellingen voor op de website die je enkel online kunt bewonderen. Je kan verschillende archeologische voorwerpen uit de Griekse & Romeinse oudheid bezichtigen. Daarnaast krijg je 10 stukken te zien van een Egyptische verzameling die het in 2015 kreeg waaronder een stenen deurlijst, graflijstje, cosmeticadoosje en een sierpalet. Tevens vind je een ook kleine collectie van schilderijen en kunstvoorwerpen die Koninklijk bezit zijn.

Bekijk de online pop-up Tentoonstellingen

Meer bezienswaardigheden Leiden

Groninger Museum

In deze virtuele 360 graden omgeving kan je een deel van onze actuele verzameling bezoeken & uit het archief: de iconische Chihuly-tentoonstelling uit 2018/2019.

Gratis Virtuele Museumtour

Meer bezienswaardigheden Groningen

Royal Delft Museum

In de Virtuele Royal Delft Tour kan je de uitgebreide historische en moderne verzamelingen in het museum bewonderen. Navigeren in de Dutch Virtual Reality Museum kan door op de tekstballonnetjes te klikken. Zijn er geen in de ruimte die je bezoekt, kan je terug gaan door op het huis in de linkerbovenhoek te klikken. Je kan doorheen de verschillende ruimtes diverse Delfts Blauwe en Polychrome voorwerpen bewonderen.
Bezoek de Virtual Delft Tour

Voor een lijst met andere Gratis & Betalende bezienswaardigheden in Delft


Een blik op Delfts Blauwe borden
Een uitzicht op Delfts Blauwe borden
Mauritshuis

Bezoek het Mauritshuis & Ontdek onder andere de schilderijen Het puttertje, De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp, Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva, De bewening van Christus en IJsvermaak.

Gratis Virtuele 3D Tour


Kunstmuseum Johannes Vermeer

Een virtuele tentoonstelling met alle werken van de Nederlands kunstschilder Johannes Vermeer.

Gratis virtuele rondleiding

Kunstmuseum Den Haag

Op de officiële website van het Kunstmuseum Den Haag zijn verschillende gratis virtuele tours door het museum . In de vimeo video's geven kunstkenners tijdens de rondleiding meer informatie over de werken.


Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea
Kröller-Müller Museum

In het museum vind je bijna 90 schilderijen & bijna 200 tekeningen van Vincent van Gogh. Daarnaast zie je er ook topstukken van moderne meesters als Georges Seurat, Pablo Picasso, Claude Monet en Piet Mondriaan.

Doorzoek de meer dan 6000 schilderijen & werken


Escher in het Paleis

In Het Paleis kan je meer dan 120 prenten van de grafische kunstenaar Maurits Cornelis Escher bewonderen. U kunt u een virtuele tour doorheen alle kamers beleven vanuit je woonkamer. Het museum heeft alles in 360° laten fotograferen. Je kan zowel links, rechts, omhoog en omlaag bekijken.

Bezoek alle ruimtes van Escher in het Paleis

Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum in Utrecht presenteert een collectie oude, moderne en hedendaagse kunst, mode en design. Tijdens je virtueel museumbezoek zie je afbeeldingen van de stad Utrecht in het verleden, beeldende kunst tot 1850, moderne en hedendaagse kunst, mode, toegepaste kunst, Van Baarencollectie, Rietveld Schröderarchief en geestelijke vader van nijntje, Dick Bruna.

TennisMuseum

In het Virtuele TennisMuseum kan je enkele 10-tallen affiches, beeldje en schilderijen bewonderen. Er zijn ook een 30-tal historische tennisboeken waar je één of meerdere bladzijden kunt lezen die werden gedrukt eind 19de - begin 20ste eeuw.

Musea virtueel in België
Museum Vleeshuis

5 verdieping tellende virtuele rondleiding over 600 jaar muziek & dans in de stad. Met verhalen van speellieden, het maken van muziekinstrumenten, operaoptredens en nog veel meer.

Bezoek het Virtueel Vleeshuismuseum

Marc Sleen Museum

In het virtueel museum van deze Vlaamse Stripfiguur Marc Sleen ontdek je vele prachtige grote tekeningen alsook enkele mooie beelden van zijn stripreeks De avonturen van Nero & Co. Dit museum van deze Vlaamse striptekenaar is tevens ook gratis te bezoeken in de Zandstraat in Brussel recht tegenover het Belgisch Stripmuseum.

Bezoek het virtueel 3D museum van de stad Brussel

Meer bezienswaardigheden Brussel


Een blik op de zwart betegelde muur van het Marc Sleen Museum
Een uitzicht op de zwart betegelde muur van het Marc Sleen Museum
Riolenmuseum

Het riolenmuseum is een heel apart & levend museum met de rivier de Zenne in de hoofdrol. De geschiedenis van hoe & waarom de riolen werden aangelegd.

Bezoek het virtueel 3D museum van de stad Brussel

De Taal van het Lichaam

Je kan oude & hedendaagse kunstwerken over het menselijk lichaam bezichtingen in 4 zalen.

Bezoek de Virtuele Tour

MAS Museum aan de stroom

In het indrukwekkend pakhuis ontdek je op iedere verdieping de geschiedenis van Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. De verzameling omvat ongeveer 500 000 museumstukken.

Bezoek 'Feest!' Virtueel

Meer bezienswaardigheden Antwerpen

Stadhuis Gent

Tijdens een virtueel bezoek aan het stadhuis via poppr zie je afbeeldingen van de verschillende ruimten van het historisch bouwwerk.

Meer bezienswaardigheden Gent

© Renzo Vanhoorelbeke