Cookie Consent by TermsFeed Agenda Tijdelijke Tentoonstellingen, Een Overzicht!

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Kalender Tijdelijke Exposities

Home - Info - Agenda Tijdelijke Tentoonstellingen Nederland
Amsterdam Museum nog tot 27 februari 2022

Refresh Amsterdam is een project over stadscultuur met werk van 25 hedendaagse kunstenaars nog tot 25 juli 2021.
Kleine tentoonstelling Kastk!jkers: 500 jaar Amsterdamse Jeugdhulp stellen Jongeren uit de jeugdhulp onder meer hun schilderijtjes, tekeningen en video's tentoon nog tot 31 december 2021.
De tentoonstelling de Gouden Koets het rijtuig van 1898 van het Nederlandse Koninklijk Huis. In de 6 museumzalen rondom de Koets kan je honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, Oranjesnuisterijen, kledingstukken, spotprenten, foto’s en bewegende beelden bewonderen. De expositie loopt nog tot 27 februari 2022

Moco Museum in Amsterdam

In de expositie the New FuTure is het eerste speciale Europees tentoonstellingsruimte voor het NFT-fenomeen. Moco museum brengt een selectie NFT's samen van de meest baanbrekende digitale kunstenaars ter wereld. Je kan er twaalf NFT-kunstwerken bewonderen van de anonieme verzamelaar 33. Nog tot donderdag 31 maart
In de tentoonstelling Banksy Laugh Now bewonder je originele werken uit prive collecties van street-art kunstenaar door Banksy
In de exhibitie teamLab geniet je van digitale meeslepende kunst. In deze fotorol verschijnen mensen en ontvouwen hun verhalen parallel terwijl een nieuwe hoofdstad wordt gebouwd.
De eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Internationale hededaagse Franse kunstenaar The Kid kan je ontdekken in het Moco Museum. Bewonder zijn levensgrote portretten en sculpturen die hyperrealistisch zijn en het publiek confronteren met actuele maatschappelijke problemen.

Een uitzicht op graffitikunst, vlakbij de ingang van het Moco Museum
Graffitikunst vlakbij de ingang van het Moco Museum


Tentoonstellingen AfrikaMuseum Tervuren bij Brussel tot en met zaterdag 5 maart 2022

In de expositie Menselijke dierentuin - Het tijdperk van koloniale tentoonstellingen vertelt de trieste en soms vergeten geschiedenis van het tentoonstellen van mensen als levende expositiestukken. Door onthullende beelden en documenten op de Congolese dorpen van Antwerpen en Brussel brengt deze tentoonstelling aandacht voor deze afschuwelijke praktijken uit het verleden.

Tentoonstellingen Museum Escher in Het Paleis in Den Haag tot en met zondag 6 maart 2022

In Escher in Het Paleis is er een bijzondere collectie van tien portretten van de iconische Amerikaanse Popartkunstenaar Andy Warhol te bewonderen. Nog tot zondag 6 maart

Talrijke tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Amsterdam tot en met 13 maart 2022

Vanaf Zaterdag 20 november tot en met 13 maart 2022 kan je de tijdelijk expositie bezichtigen van beeldende kunstenaar Remy Jungerman. De uitgebreide tentoonstelling van de afgelopen 15 jaar bestaat uit sculpturen, panelen, collages, installaties en zeefdrukken tussen de Marron-cultuur in Suriname, de Afrikaanse Diaspora en het 20ste-eeuws modernisme.

Verschillende tentoonstellingen Foam Fotografiemuseum in Amsterdam nog tot 10 april 2022

In het Foam Fotografiemuseum zijn er héél het jaar door meerdere tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.
In de fototentoonstelling Foam 3h zie je honderd krachtige portretten van de anders kleurige fotograag Les Adu die de foto's maakte in de navolging van de dood van George Floyd. Deze loopt nog tot 5 december 2021.
Van 17 september tot 9 januari 2022 presenteert Foam de eerste Europese solotentoonstelling van de Japanse kunstenaar en wiskundige Shigeru Onishi. Het is tevens ook voor de eerste maal dat zijn fotografische oeuvre in Europa wordt getoond. Onishi probeert in zijn foto's ruimte en tijd te overstijgen. Daarmee doet zijn werken afstand van fotografie als momentopname.
De fototentoonstelling van Jonathas de Andrade die loopt vanaf 14 januari 2022 tot 10 april 2022 gaat over de verhalen van de Braziliaan Jonathas de Andrade. Het werk van deze zuid amerikaanse kunstenaar zijn geworteld in het grondgebied en de geschiedenis van de noordoostelijke regio in Brazilië door middel van fotografie, installatie en video.

Train World in Brussel tot en met zondag 17 april 2022

In de expo Oriënt-Express zijn deze mythische wagens voor deze gelegenheid uitzonderlijk voorgesteld in het museum van de NMBS. De exhibitie stelt unieke documenten en decoratieve kunstwerken tentoon die het avontuur van de Oriënt-Express en de Wagons-Lits weerspiegelen. Droom weg bij de bekende verhalen van Britse schrijfster Agatha Christie en ontdek schitterende anekdotes van onbekende reizigers. Nog tot en met zondag 17 april.

Van Gogh Museum in Amsterdam tot en met zondag 15 mei 2022

Een ode aan de liefde! Kom meer te weten over het ontstaan van de prentenserie Amour van de Franse kunstenaar Maurice Denis in deze romantische prentenserie Amour.

Een uitzicht op het Van Gogh Museum met zijn moderne glazen entreehal
Een blik op het Van Gogh Museum met zijn mooie moderne glazen entreehal


Talrijke wisselende exposities in Kunstmuseum in Den Haag tot en met 29 mei 2022

In het Kunstmuseum kan je deze winter een exhibitie van de Brits kunstschilderes van Portugese afkomst Paula Rego bewonderen. In haar werk belicht ze sociaal-maatschappelijke thema's zoals de minderwaardige positie van vrouwen in de Portugese maatschappij en haar persoonlijke worstelingen. Nog tot 20 maart tot bewonderen.
Bewonder internationaal vermaarde keramiek in een mooi spectrum van kleuren en passende texturen van de Deense keramist Morten Løbner Espersens. Deze expositie loopt nog tot en met zondag 3 april.
De liefhebbers van porselein kunnen deze winter een prachtige tentoonstelling bezichtigen van twee Kopenhagense porseleinfabrikanten die prachtige voorwerpen ontwierpen met een revolutionaire onderglazuurbeschilderingen. De expositie Grote Denen van onder meer stijlvolle vasen in de periode van 1890 tot 1930 van Royal Copenhagen en Bing & Grøndahl is te bekijken tot en met zondag 3 april.
Deze winter is er een expositie van Britse kunstenaar Grayson Perry die op humoristische wijze de zoekt tussen heden en verleden, tussen het acceptabele en shockerende. Nog tot en met zondag 3 april te zien.
In de tentoonstelling Kunst na Auschwitz kan je de controversiële werken van Amerikaanse kunstenaar Boris Lurie bewonderen. Daarnaast zijn er ook prachtige schilderijen en beeldhouwwerken te bezichtigen van Duitse vooraanstaande kunstenaar Wolf Vostell. Nog tot zondag 29 mei 2022 te bekijken.
Weelderige illustraties met bloemen van sierlijke vrouwen kan je in de mooie art-nouveau expositie van de Tsjechische Alphonse Mucha bewonderen. Deze exhibitie is nog tot zondag 3 juli te bewonderen.

Wisselende exhibities in het Rembrandthuis in Amsterdam nog tot en met 22 mei 2022

In het museum van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn zijn er doorheen het jaar tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen.
In Hallo Rembrandt! van 17 september 2021 tot en met 2 januari 2022 is een tentoonstelling gericht op kinderen van 3 tot 6 jaar. Ze mogen spelen met de figuren van De Nachtwacht, zich verkleden als Rembrandt en verschillende kleuren met behulp van een projector mengen.
In een andere tijdelijke expositie Hoed op voor Rembrandt eveneens van 17 september 2021 tot en met 2 januari 2022 zijn er fotoportretten en enkele etsen van Rembrandt te bewonderen.
Dit kwam tot stand door het meerjarige kunstproject van de Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. Zo ontwierpen kinderen uit basisscholen in Amsterdam een hoed afgebeeld in de geest van Rembrandt door fotograaf Marije van der Hoeven. Marije geeft reeds dertig jaar fotografieles voor kinderen in het onderwijs.
In de groepstentoonstelling Rauw worden werken van elk hedendaagse makers getoond waaronder Alex Farrar, Melanie Bonajo, Natasja Kensmil, Rineke Dijkstra en Verena Blok. Het centrale thema van al deze kunstwerken zijn taboes omtrent het menselijk lichaam en ze onderzoeken de huidige en heersende schoonheidsidealen. De groepsexpo kan je vanaf 20 januari tot en met 22 mei 2022 bewonderen.

Rijksmuseum in Amsterdam doorlopend tijdelijke exposities tot en met 5 juni 2022

In het Aziatisch Paviljoen is er momenteel een wereldberoemde tentoonstelling over Chinese Song-keramiek, Japanse mannenkimono's en oude foto's van India te bewonderen. Nog tot zondag 10 april.
De expositie Revolusi gaat over de onafhankelijkheid en de daar op voorgaande strijd in de jaren 1945-1949 aan de hand van 200 objecten waaronder Indonesische schilderijen. Nog tot zondag 5 juni te bezichtigen in de Philipsvleugel.
Je kan een prachtige tentoonstelling van de Nederlandse nieuwsfotograag Vincent Mentzel tot en met maandag 6 juni bekijken in de Philipsvleugel.
Voor wie graag naar foto's kijkt is er ook de exhibitie van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe waar je onder meer de protestborden van Black Lives Matter uit Middelburg kan bezichtigen. Nog tot en met zondag 1 mei te ontdekken in de Afdeling 20ste Eeuw.
In het prentenkabinet kan je tot en met maandag 16 mei meer dan 7000 spotprenten bewonderen tijdens de expositie Kikkers en Kaaskoppen.

Een blik op het plein en de indrukwekkende gebouwen van het Rijksmuseum
Een blik op het plein en de indrukwekkende gebouwen van het Rijksmuseum


Talrijke wisselende tentoonstellingen Museum voor Schone Kunsten in Gent nog tot vrijdag 21 oktober 2022

De tijdelijke expostie Written Room gaat over de Iraanse kunstenaar Parastou Forouhar die in 1962 geboren werd in Teheran. Vanaf 1992 behoorte ze tot de Iraanse diaspora. Ze woon en werkt momenteel in het Duitse Offenbach. In het Museum voor Schone Kunsten of MSK beschilderde Forouhar de muren en het plafond van de inkomhal. Met het kunstwerken wil ze de toeschouwers aanmoedigen om hun perceptie van en hun omgang met taal en identiteit te bevragen. Nog tot zaterdag 30 april te bekijken.
In de tijdelijke exhibitie De Pantoloog gaat over kunstenaar, die zich afzonderd van de buitenwereld, Patrick Van Caeckenbergh. Je kan diverse kunstvoorwerpen bewonderen zoals De Schelp en het interieur van een sigarenkistje. Nog tot vrijdag 21 oktober te bewonderen.

Een zicht op een van de vele interessante kunstwerken in het museum
Een blik op een van de vele interessante kunstwerken in het museum

Expo Museum De Reede in Antwerpen

De tijdelijke expo over Léon Spilliaert - De Oorsprong van het beeld gaat over een van de belangrijkste Belgische kunstschilder uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Hij toont op welke wijze het creatief proces van schets en tekening een ondersteunende rol speelde bij het tot stand komen van originele prenten en gravures in zijn oeuvre. De tekeningen en prenten gaan over de relaties van man en vrouw en de mensen onderling.

Mauritshuis in Den Haag tot en met zaterdag 31 december 2022

In de expositie In volle bloei ga je op ontdekkingsreis door het genre van de bloemstillevenskunst. Je leert alles over de ontwikkeling van deze kunstsoort en je ziet wondermooie schilderijen over bloemen en planten grotendeels gemaakt door vrouwelijke kunstenaars. Nog tot en met maandag 6 juni te bezichtigen.
Dit jaar is het precies 200 jaar dat het Mauritshuis een museum werd. In 200 jaar Mauritshuis kom je te weten hoe het Mauritshuis een museum werd. Nog tot en met zaterdag 31 december te bekijken.

Een zicht op het Mauritshuis aan de hofvijver
Een uitzicht op het Mauritshuis aan de hofvijver


Afgelopen Tentoonstellingen
Betoverende klank- en lichtpromenade in Rijkhoven bij Bilzen nog tot en met 9 januari 2022

Via een strongspectaculaire beeld-, licht- en klankeffectenstrong herbeleef je de rijke geschiedenis van de Landcommanderij in Alden Biesen. Via een multimediaal parcours in de nacht worden alle zintuigen geprikkeld. Eeuwenoude geheimen die nooit eerder ter sprake kwamen komen in de duisternis weer tot leven.
De Heer van Biesen, vertolkt door topacteur Jan Decleir neemt je mee in de 800 jaar geschiedenis van de donkere middeleeuwen tot een verwoestende brand. Hij kent alle geheimen van deze geschiedkundige plaats. Je eigen tablet zorgt voor een totaal beleving en helpt je ongetwijfeld om je in te leven in het verhaal.
Een blik op het cultureel centrum, een voormalige landcommanderij in de Bilzense deelgemeente Rijkhoven
Wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam nog tot 1 december 2021

In de tijdelijke tentoonstelling Humania kom je door middel van tests, spellenen en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens. Zin in een ritje in de knuffelmachine? Samen getongd met reuzetongen of met een verouderingsmachine gekeken hoe jij er over 20 jaar zal uitzien met jouw levensstijl?


Een uitzicht op het wetenschapsmuseum Nemo , een gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
Een uitzicht op het wetenschapsmuseum Nemo , een gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
Tiktok Museum Smile Safari in Anspach Shopping in Brussel nog tot 31 december 2021

Op zoek naar een plaats waar je super coole foto's en video's kunt maken? Dan ben je zeker aan het juiste adres bij Smile Safari, het grootste Instagram- en Tiktokmuseum van Europa. Langs maar liefst 40 kamers met totaal uiteenlopende decors ga je op expeditie langs optische illusies, regenbogen, roze palmbomen en no veel meer! De verschillende kamers zijn ingericht door kunstenaars en designers. Je komt gegarandeerd thuis met wondermooie plaatjes. De perfecte uittip met het hele gezin!


Tik Tok Museum
Crazy Selfie in Amersfoort nog tot en met 31 augustus 2021

Bezoek de eerste Nederlandse selfie-studio in het hartje van Amersfoort. In de studio staan 14 optische illusies en fototechnieken opgesteld. Neem de meest verbazingwekkende selfies of gewoon toffe foto met je smartphone of fototoestel. De medewerkers geven je interessante tips om het beste resultaat!

Louwan Automuseum in Den Haag van 2 juli tot en met 5 september 2021

De ANBW Wegenwacht viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum kan je in het Louwman Museum in Den Haag van vrijdag 2 juli tot en met zondag 5 september haar deuren voor de tentoonstelling ’75 jaar Wegenwacht’ bewonderen. De tentoonstelling geef de geschiedenis weer van de Wegenwacht aan de hand van iconische wegenwachtvoertuigen en biedt ook een kijk in de toekomst.

Diverse tentoonstellingen in Beurs van Berlage in Amsterdam nog tot en met 19 september 2021

Voor het eerst kan je de werken van Nederlandse kunstschilder Renée Stotijn in de Beurs van Berlage bezichtigen. Toen ze vorige jaar in Juni overleed ontdekten hun dochters in hun ouderlijke huis een schat aan kunstwerken die ze graag met de buitenwereld willen delen in deze tentoonstelling. In deze tijdelijke expositie ontdek je tekeningen, pastellen, olieversschilderijen en pastellen van de in Hilversum geboren kunstenares.
Een andere interessante en wondermooie tentoonstelling in Berlage is FashionArt 2020-2021 van Nederlandse modeontwerper Monique Collignon. Met behulp van 21 teams en 62 mensen werd ongeveer één jaar hard gewerkt. Monique wil met deze presentatie de bezoeker inspireren tot veel moois.Verzetsmuseum in Amsterdam nog tot 14 november 2021

In de tijdelijke tentoonstelling Wees Moedig kom je meer te weten over de februaristaking die precies 80 jaar geleden plaatsvond. Joop, Coba en Willem waren drie Amsterdammers die een actieve rol speelden in dit verzet tegen de Jodenvervolging. Iedereen was moedig op zijn of haar manier, maar tegen welke prijs? Je ontdekt nog tot halfweg november in Wees Moedig.

© Renzo Vanhoorelbeke