Cookie Consent by TermsFeed Agenda Tijdelijke Tentoonstellingen, Een Overzicht!

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Kalender Tijdelijke Exposities

Home - Info - Agenda Tijdelijke Tentoonstellingen Nederland
Talrijke tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Amsterdam tot en met 13 maart 2022

Vanaf Zaterdag 20 november tot en met 13 maart 2022 kan je de tijdelijk expositie bezichtigen van beeldende kunstenaar Remy Jungerman. De uitgebreide tentoonstelling van de afgelopen 15 jaar bestaat uit sculpturen, panelen, collages, installaties en zeefdrukken tussen de Marron-cultuur in Suriname, de Afrikaanse Diaspora en het 20ste-eeuws modernisme.

Wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam nog tot 1 december 2021

In de tijdelijke tentoonstelling Humania kom je door middel van tests, spellenen en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens. Zin in een ritje in de knuffelmachine? Samen getongd met reuzetongen of met een verouderingsmachine gekeken hoe jij er over 20 jaar zal uitzien met jouw levensstijl?


Een uitzicht op het wetenschapsmuseum Nemo , een gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
Een uitzicht op het wetenschapsmuseum Nemo , een gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
Talrijke wisselende exposities in Kunstmuseum in Den Haag tot en met 12 december 2021

Bewonder negen Songfestival-outfits in de x Eurovisie Songfestival 2021 expositie nog tot en met 11 juli.
Tentoonstelling van Israëlisch-Nederlandse beeldende kunstenaar Joseph Sassoon Semah over vriendschap nog tot en met 29 augustus
Expositie van beeldende kunstenaar Bob Bonies met geometrisch abstracte schilderijen not tot en met en met 5 september
Tentoonstelling CoBrA en Chaissac zielsverwanten kan je onder meer de expressieve tekeningen, schilderijen en sculpturen, voorzien van felle kleuren en zwarte contouren van Franse kunstschilder Gaston Chaissac bewonderen nog tot en met 19 september.
In de tentoonstelling Moord en Brand van ontwerper Bas van Beek kan je talrijke kunstobjecten bewonderen nog tot en met 24 oktober.
Een Keizerlijke schat Chinees Glas kan je nog tot en met 12 december 20 prachtige voorwerpen bewonderen.


Tiktok Museum Smile Safari in Anspach Shopping in Brussel nog tot 31 december 2021

Op zoek naar een plaats waar je super coole foto's en video's kunt maken? Dan ben je zeker aan het juiste adres bij Smile Safari, het grootste Instagram- en Tiktokmuseum van Europa. Langs maar liefst 40 kamers met totaal uiteenlopende decors ga je op expeditie langs optische illusies, regenbogen, roze palmbomen en no veel meer! De verschillende kamers zijn ingericht door kunstenaars en designers. Je komt gegarandeerd thuis met wondermooie plaatjes. De perfecte uittip met het hele gezin!


Tik Tok Museum
Talrijke wisselende tentoonstellingen Museum voor Schone Kunsten in Gent nog tot 31 december 2021

De tijdelijke expostie Written Room gaat over de Iraanse kunstenaar Parastou Forouhar die in 1962 geboren werd in Teheran. Vanaf 1992 behoorte ze tot de Iraanse diaspora. Ze woon en werkt momenteel in het Duitse Offenbach. In het Museum voor Schone Kunsten of MSK beschilderde Forouhar de muren en het plafond van de inkomhal. Met het kunstwerken wil ze de toeschouwers aanmoedigen om hun perceptie van en hun omgang met taal en identiteit te bevragen.

Amsterdam Museum nog tot 27 februari 2022

Refresh Amsterdam is een project over stadscultuur met werk van 25 hedendaagse kunstenaars nog tot 25 juli 2021.
Kleine tentoonstelling Kastk!jkers: 500 jaar Amsterdamse Jeugdhulp stellen Jongeren uit de jeugdhulp onder meer hun schilderijtjes, tekeningen en video's tentoon nog tot 31 december 2021.
De tentoonstelling de Gouden Koets het rijtuig van 1898 van het Nederlandse Koninklijk Huis. In de 6 museumzalen rondom de Koets kan je honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, Oranjesnuisterijen, kledingstukken, spotprenten, foto’s en bewegende beelden bewonderen. De expositie loopt nog tot 27 februari 2022

Betoverende klank- en lichtpromenade in Rijkhoven bij Bilzen nog tot en met 9 januari 2022

Via een strongspectaculaire beeld-, licht- en klankeffectenstrong herbeleef je de rijke geschiedenis van de Landcommanderij in Alden Biesen. Via een multimediaal parcours in de nacht worden alle zintuigen geprikkeld. Eeuwenoude geheimen die nooit eerder ter sprake kwamen komen in de duisternis weer tot leven.
De Heer van Biesen, vertolkt door topacteur Jan Decleir neemt je mee in de 800 jaar geschiedenis van de donkere middeleeuwen tot een verwoestende brand. Hij kent alle geheimen van deze geschiedkundige plaats. Je eigen tablet zorgt voor een totaal beleving en helpt je ongetwijfeld om je in te leven in het verhaal.
Een blik op het cultureel centrum, een voormalige landcommanderij in de Bilzense deelgemeente Rijkhoven
Verschillende tentoonstellingen Foam Fotografiemuseum in Amsterdam nog tot 10 april 2022

In het Foam Fotografiemuseum zijn er héél het jaar door meerdere tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.
In de fototentoonstelling Foam 3h zie je honderd krachtige portretten van de anders kleurige fotograag Les Adu die de foto's maakte in de navolging van de dood van George Floyd. Deze loopt nog tot 5 december 2021.
Van 17 september tot 9 januari 2022 presenteert Foam de eerste Europese solotentoonstelling van de Japanse kunstenaar en wiskundige Shigeru Onishi. Het is tevens ook voor de eerste maal dat zijn fotografische oeuvre in Europa wordt getoond. Onishi probeert in zijn foto's ruimte en tijd te overstijgen. Daarmee doet zijn werken afstand van fotografie als momentopname.
De fototentoonstelling van Jonathas de Andrade die loopt vanaf 14 januari 2022 tot 10 april 2022 gaat over de verhalen van de Braziliaan Jonathas de Andrade. Het werk van deze zuid amerikaanse kunstenaar zijn geworteld in het grondgebied en de geschiedenis van de noordoostelijke regio in Brazilië door middel van fotografie, installatie en video.

Rembrandthuis in Amsterdam nog tot en met 22 mei 2022

In het museum van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn zijn er doorheen het jaar tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen.
In Hallo Rembrandt! van 17 september 2021 tot en met 2 januari 2022 is een tentoonstelling gericht op kinderen van 3 tot 6 jaar. Ze mogen spelen met de figuren van De Nachtwacht, zich verkleden als Rembrandt en verschillende kleuren met behulp van een projector mengen.
In een andere tijdelijke expositie Hoed op voor Rembrandt eveneens van 17 september 2021 tot en met 2 januari 2022 zijn er fotoportretten en enkele etsen van Rembrandt te bewonderen.
Dit kwam tot stand door het meerjarige kunstproject van de Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. Zo ontwierpen kinderen uit basisscholen in Amsterdam een hoed afgebeeld in de geest van Rembrandt door fotograaf Marije van der Hoeven. Marije geeft reeds dertig jaar fotografieles voor kinderen in het onderwijs.
In de groepstentoonstelling Rauwworden werken van elk hedendaagse makers getoond waaronder Alex Farrar, Melanie Bonajo, Natasja Kensmil, Rineke Dijkstra en Verena Blok. Het centrale thema van al deze kunstwerken zijn taboes omtrent het menselijk lichaam en ze onderzoeken de huidige en heersende schoonheidsidealen. De groepsexpo kan je vanaf 20 januari tot en met 22 mei 2022 bewonderen.

Afgelopen Tentoonstellingen
Rijksmuseum in Amsterdam tot en met 29 augustus 2021

Een expositie over slavernij in de Philipsvleugel. Niet als abstract begrip, maar in de vorm van persoonlijke en waargebeurde verhalen uit Brazilië, Suriname, het Caribisch gebied, Zuid-Afrika en Azië. Tentoonstelling krijg je 10 persoonlijke waargebeurde verhalen van mensen die slaaf of slavenhouder waren tijdens de Nederlandse koloniale periode.

Mauritshuis in Den Haag tot en met 29 augustus 2021

Naast wondermooie kunstwerken waar de kleuren vanaf spatten en de heerlijke geur van de 17de eeuw je haast tegemoet komt, hangen er ook schilderijen en tekeningen waar je je neus het liefst bij dichtknijpt. En we laten ze je niet alleen bekijken met je ogen; je gaat ze ook met je neus ervaren. Met corona-proof dispensers kan de bezoeker verschillende aangename en minder aangename geuren uit de kunst opsnuiven. Vervlogen - Geuren in kleuren is nog tot en met 29 augustus te bezichtigen.

Een blik op het Marutishuis aan de hofvijver
Een uitzicht op het Marutishuis aan de hofvijver
Crazy Selfie in Amersfoort nog tot en met 31 augustus 2021

Bezoek de eerste Nederlandse selfie-studio in het hartje van Amersfoort. In de studio staan 14 optische illusies en fototechnieken opgesteld. Neem de meest verbazingwekkende selfies of gewoon toffe foto met je smartphone of fototoestel. De medewerkers geven je interessante tips om het beste resultaat!

Louwan Automuseum van 2 juli tot en met 5 september 2021

De ANBW Wegenwacht viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum kan je in het Louwman Museum in Den Haag van vrijdag 2 juli tot en met zondag 5 september haar deuren voor de tentoonstelling ’75 jaar Wegenwacht’ bewonderen. De tentoonstelling geef de geschiedenis weer van de Wegenwacht aan de hand van iconische wegenwachtvoertuigen en biedt ook een kijk in de toekomst.

Van Gogh Museum in Amsterdam tot en met 12 september 2021

Welke kunstwerken heeft het museum de voorbije jaren aangekocht en waarom? Ontdek het in de nieuwe tentoonstelling Ongekend over 10 jaar unieke aanwinsten en hun verhalen.

Tentoonstellingen Museum Escher in Het Paleis in Den Haag van 28 juni tot en met 5 en 19 september 2021

In de tentoonstelling Geniale grafici staat de grafiek van Eschers Nederlandse tijdgenoten centraal. Zo kan je prenten bewonderen van onder meer Jacoba van Heemskerck, Julie de Graag, Jan Hendrik Weissenbruch, Hendrik Willem Mesdag, Richard Roland Holst, Matthijs Maris, Gerd Arntz en Samuel Jessurun de Mesquita.
De expositie De papieren precisie zie je in de balzaal de driedimensionale papierkunstobjecten van de Nederlandse kunstenaar Annita Smit. Daarnaast hangt er ook nieuwe poëzie over de thema's tijd en eeuwigheid van hedendaagse dichters Babs Gons en Mustafa Stitou

Diverse tentoonstellingen in Beurs van Berlage in Amsterdam nog tot en met 19 september 2021

Voor het eerst kan je de werken van Nederlandse kunstschilder Renée Stotijn in de Beurs van Berlage bezichtigen. Toen ze vorige jaar in Juni overleed ontdekten hun dochters in hun ouderlijke huis een schat aan kunstwerken die ze graag met de buitenwereld willen delen in deze tentoonstelling. In deze tijdelijke expositie ontdek je tekeningen, pastellen, olieversschilderijen en pastellen van de in Hilversum geboren kunstenares.
Een andere interessante en wondermooie tentoonstelling in Berlage is FashionArt 2020-2021 van Nederlandse modeontwerper Monique Collignon. Met behulp van 21 teams en 62 mensen werd ongeveer één jaar hard gewerkt. Monique wil met deze presentatie de bezoeker inspireren tot veel moois.Talrijke tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Amsterdam tot en met 24 oktober 2021

In de expositie Surinaamse School ontdek je Schilderkunst van Paramaribo tot Amsterdam met meer dan 100 werken van 35 kunstenaars van 1910 tot 1980 nog tot en met 11 juli.
De POST/NO/BILLS tentoonstelling bewonder je unieken affiches uit de straatguerilla-affichecultuur van ontwerpers Jeanine van Berkel, Lydienne Albertoe, Serana Angelistaen Cengiz Mengüç nog tot 22 augustus.
Tentoonstelling van Charlotte Prodger over de video-installatie SaF05 van Turner Prize gaat onder meer over de nieuwste filmtechnieken nog tot en met 5 september.
Van Thonet tot Dutch Design , 125 wonen in het Stedelijk Museum. Je kan er prachtige Design meubelen van als Charlotte Perriand, Hella Jongerius, Michael Thonet, Gerrit Rietveld, Verner Panton, Ettore Sottsass, Marcel Wanders en Patrick Jouin bewonderen.
Het grootste overzicht van Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman met meer dan 40 werken kan je nog bezichtigen tot en met 24 oktober.

Expo Museum De Reede in Antwerpen nog tot en met 25 oktober 2021

De tijdelijke expo gaat over één van de leidende figuratieve Engels - Portugese kunstenares Paula Rego. Haar provocerende en narratieve werk is vaak geïnspireerd op sprookjes, literatuur, religie- ontleedt ondubbelzinnige thema's als hypocrisie, gezin en seksualiteit.
In deze tentoonstelling wordt de nadruk gelegd op haar (gekleurde) litho’s en narratieve etsen uit series zoals de Peter Pan, Nursery Rhymes en Jane Eyre . Bogend op een carrière van ruim vijftig jaar met een museum Casa Das Historias in Portugal gewijd aan haar en een overzichtsexpositie in 2021 in Londen behoorte ze ongetwijfeld tot de artistieke wereldtop.

Verzetsmuseum in Amsterdam nog tot 14 november 2021

In de tijdelijke tentoonstelling Wees Moedig kom je meer te weten over de februaristaking die precies 80 jaar geleden plaatsvond. Joop, Coba en Willem waren drie Amsterdammers die een actieve rol speelden in dit verzet tegen de Jodenvervolging. Iedereen was moedig op zijn of haar manier, maar tegen welke prijs? Je ontdekt nog tot halfweg november in Wees Moedig.

© Renzo Vanhoorelbeke