Cookie Consent by TermsFeed Wat te doen in België - Info & Ticketprijzen

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden België

Home - België
Mini-Europa in Laken bij Brussel

Mini-Europa is een miniatuurpark gelegen in de nabije omgeving van het Atomium aan de Heizel in Brussel. Het opende de deuren voor het publiek in 1989 maar werd in 2013 met sluiting bedreigd. Maar begin 2021 slaagde de CEO van Mini-Europa samen met de stad Brussel erin om een akkoord sluiten. Zo opende het vernieuwde Mini-Europa terug de deuren op 29 maart 2021.
Mini-Europe is een park waar je talrijke Europese wonderen kunt bewonderen op een schaal van 1 op 25. Dwergbomen, bloemenperkjes en Bonsais bieden de perfecte context voor de ruim 350 maquettes die tot in de kleinste details werden nagemaakt. Zo kan je onder meer het Belfort in Brugge, Brandenburger Tor in Berlijn, Eiffeltoren in Parijs en de windmolens van de kinderdijk in het Nederlandse Alblasserwaard in het klein bewonderen. Talrijke levensechte animaties en figuurtjes zal je ontdekken! Een ontspannende en leerrijke wandeling voor zowel jong en oud van circa twee uur om alle 27 lidstaten van de Europese Unie en haar culturele, architecturale en historische rijkdom te (her)ontdekken!Een uitzicht op de Grote Markt in Brussel met het tweejaarlijkse bloementapijt
Een blik op de Grote Markt in Brussel met het tweejaarlijkse bloementapijt

Meer Bezienswaardigheden Brussel

Het Atomium in Brussel

Ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1958 bouwde men een 9 bollen tellend unieke stalen kunstwerk. Het 102 meter hoge Atomium is uitgegroeid tot internationaal symbool van Brussel & België. In de bovenste bol op 95 meter hoogte ligt de bovenste verdieping van waaruit je een prachtige 360 graden adembenemend uitzicht hebt op Brussel & omliggende gemeenten. Op deze plaats vind je ook het Atomium restaurant. Naast een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het Atomium zijn er regelmatig tijdelijk exposities te bezichtigen.


Meer Bezienswaardigheden Brussel

Stripmuseum in Brussel

Voor de echte stripliefhebbers kan een bezoek aan het Stripmuseum in Brussel uiteraard niet ontbreken. Je vindt hier tentoonstellingen en exposities over verschillende facetten van het stripverhaal. De bekende stripfiguren Kuifje en de Smurfen nemen je mee op een spannend avontuur door het hele museum. Zo leer je meer over hoe een stripverhaal tot stand is gekomen en welke vormen er allemaal bestaan. Ontdek de wereldgeschiedenis van het stripverhaal en laat je onderdompelen in het creatieproces. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken en kun je alvast een voorproefje ontdekken van toekomstige tentoonstellingen. Je zult verstelt staan van wat er allemaal te ontdekken valt.

Een blik op paard Jolly Jumper en Lucky Luke
Een blik op paard Jolly Jumper en Lucky Luke

Meer Ticketinformatie

Meer Bezienswaardigheden Brussel

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika of Africa Museum in Tervuren

Ontdek een uitgebreide expertise op het gebied van Centraal-Afrika in het Koninklijk museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Je vindt hier unieke collecties op het gebied van mens- en natuurwetenschappen. Zo leer je meer over culturele antropologie en geschiedenis, biologie en aardwetenschappen. In het museum zelf kom je ook meer te weten over de geschiedenis van het museum en verschillende verzamelingen van dit moment. Ook is er elke maand een boeiende lezing of luister naar de AfricaMuseum podcast voor fascinerende verhalen achter verschillende objecten uit het museum. Er is in ieder geval genoeg te zien en te beleven voor een bezoekje aan dit interessante museum.

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Brussel

Belfort met Beiaard op Grote Markt in Brugge

Een dagje Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan de belangrijkste Brugse toren: de Belfort met Beiaard. Beklim de 366 trappen en beloon jezelf met een adembenemend panorama over de stad Brugge en omstreken. Onderweg naar boven kom je verschillende oude schatten tegen die nog bewaard zijn gebleven, zoals het stadszegel en de stadskas. Ook kom je de indrukwekkende muziekrol tegen en het klavier waarop de stadsbeiaardier de beiaardklokken bespeelt. Deze toren is een icoon voor een van de oudste voorbeelden van de middeleeuwse architectuur. Ook worden er bijzondere beiaardconcerten gegeven en dat is zeker een feestje voor je oren!

Een uitzicht op het Belfort & de Brugse reien
Een uitzicht op het Belfort & de Brugse reien


Meer Ticketinformatie

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Brugge

Chocolademuseum Choco Story in Brugge

In dit Chocolademuseum krijg je meer info over de geschiedenis van de cacaoboon en chocolade. Van de Maya's en Azteken tot de hedendaagse lekkerbekken. In het museum kan je een kleine 1000 voorwerpen bewonderen over deze Belgische lekkernij. Tevens zie enkele grote voorwerpen gemaakt uit chocolade. Daarnaast kom je alles te weten over het productieproces van chocolade van grondstof tot afgewerkte product. Tijdens een demonstratie ontdek je het geheim van deze lekkernij. Achteraf krijg je de kans om deze te proeven. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht gaan door deel te nemen aan het Chocolala-spel waar ze daarna getrakteerd worden op een toffe verrassing! Na het bezoek kan je een kijkje nemen in de museumwinkel of lekkere chocolademelk drinken bij het nabijgelegen Choco Jungle Bar.

Adres: Wijnzakstraat 2 in Brugge
Een blik op één van de vele voorwerpen in het museum
Een zicht op een van de vele voorwerpen in het museumMeer Bezienswaardigheden Brugge

Frietmuseum in Brugge

Samen met de lekkere Belgische chocolade, is de Belgische friet een zeer gegeerd product bij de Belgen. Dit museum, gevestigd in de Saaihalle in de buurt van Choco Story, is een didactisch museum die de geschiedenis van de aardappel en de friet met de verschillende sausbereidingen weergeeft. De oorsprong van de aardappel ligt in het Zuid-Amerikaanse land Peru ruim 10 000 jaar geleden. Daarnaast kan je de geschiedenis van de Belgische friet ontdekken. Tevens kan je een interessante verzameling van toestellen die verband houden met de aardappelteelt, het oogsten, schillen, verdelen en frituren bewonderen. Na je bezoek kan je in de middeleeuwse kelder de overheerlijke frieten proeven.
Een blik op de puntzakstraat & frietkot in het Frietmuseum
Een blik op de puntzakstraat en frietkot in het Frietmuseum


Meer Bezienswaardigheden Brugge

MAS – Museum aan de Stroom in Antwerpen

Een dagje Antwerpen staat garant voor een tal van activiteiten. Zo kun je ook het Museum aan de Stroom bezoeken. Het gebouw bestaat uit verschillende verdiepingen en hier ontdek je spannende en interessante verhalen over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Er zijn tot 500 000 wisselende collectiestukken te zien waardoor er altijd wel iets te ontdekken valt. Op de tiende verdieping geniet je van een prachtig panorama over de hele stad Antwerpen. Ook zijn er in het museum verschillende activiteiten, zoals een kunstdag voor kinderen of je kunt je eigen animatiefilm maken. Het MAS is een museum voor het hele gezin!

Een zicht bij zonsondergang van het Museum aan de Stroom
Een panorama bij zonsondergang van het Museum aan de Stroom


Meer Ticketinformatie

Meer Bezienswaardigheden Antwerpen

Chocolate Nation in Antwerpen

Chocolate Nation is een modern interactief belevingsmuseum op het Astridplein gelegen in de buurt van het Centraal Station. Sinds 2019 kom je er alles te weten over de traditie en de geschiedenis van de Belgische Chocolade. Doorheen de 14 geklimatiseerde ruimtes neemt het belevingscentrum de bezoekers mee op een Chocoladereis. Van de jungle, mee op transport tot in de haven van Antwerpen. Het museum legt de bezoeker uit hoe de Belgische Chocolade tot stand komt & waarom het zo speciaal is in vergelijking met andere chocolade. Je kan chocolade proeven doorheen de rondleiding aan onder andere de talrijke chocoladefonteinen.Een prachtig zicht op één van de geklimatiseerde ruimtes in het Pand
Een wondermooie blik op een van de geklimatiseerde ruimtes in het pand


Meer Ticketinformatie

Meer Bezienswaardigheden Antwerpen

Sint-Annatunnel in Antwerpen

Bij een dagje Antwerpen kun je heerlijk door de oude straatjes struinen en genieten van een echt Belgisch biertje.
Onderweg is het een aanrader om naar de Sint-Anna tunnel te gaan die onder de Schelde loopt. Deze voetgangers -en fietstunnel is niet alleen gratis, je ziet hier nog de authentieke houten roltrappen. De tunnel wordt voornamelijk gebruikt om van de ene oever naar de andere te verplaatsen.
Deze tunnel werd in 1933 geopend en de meeste delen van de toegangsgebouwen zijn nog origineel. Ook heb je hier een prachtig uitzicht over de stad Antwerpen en kun je prachtige foto’s maken van deze parel in het hart van de stad.

Een blik op de Sint-Annatunnel in Antwerpen
Een blik op de Sint-Annatunnel

Meer Gratis Bezienswaardigheden Antwerpen

Museum voor Schone Kunsten in Gent

Het Museum voor Schone Kunsten is het oudste museum in België dat in 1905 de deuren opende voor het publiek. De kern van de collectie gaat echter terug tot in 1798.
In de permanente tentoonstelling ontdek je ruim 600 topstukken van de Europese schilder -en beeldhouwkunst waaronder een bijzondere verzameling Belgische kunst uit de 19de en de eerste helft van de vorige eeuw.
Zo kan je werken van de barokschilders Antoon van Dyck en Peter Paul Rubens afkomstig van Nederland bewonderen. Uiteraard zijn er ook schilderijen te bezichtigen van Vlaamse kunstenaars zoals van Oostendenaar James Ensor, Emile Claus en Oost-vlaming George Minne.
Regelmatig worden tijdelijke exposities gepresenteerd met internationale bruiklenen met een indrukwekkende verzameling van kunstwerken op papier.Een zicht op een van de vele kunstwerken in het museum
Een blik op een van de vele kunstwerken in het museum

Meer Bezienswaardigheden Gent

Design Museum in Gent

In het hartje van Gent kan je de uitgebreide verzameling van designobjecten vanaf de 15de eeuw tot nu bewonderen. Het museum is een weerspiegeling van het denken op dat moment. Uit de verschillende objecten leren we meer over cultuur & technologie. Elk voorwerp is een momentopname vol boeiende verhalen over hedendaagse thema's zoals ecologie, mobiliteit of gender. In het museum zijn er 16-tal collectiestukken uit het kantoorgebouw UCO uit de jaren 1960. Daarnaast kan je onder andere een 19de eeuwse kosmopolitsche stoel bewonderen of de prachtige Spaanse glaskunstverzameling van een Spaanse diplomaat. Andere te bewonderen designstukken zijn verschillende stoelen, tafels, zetels, kroonluchters & uiteraard zijn er ook diverse kunstschilderijen aanwezig. Als je houdt van design, architectuur & geschiedenis zal je een bezoekje aan dit museum erg waardevol vinden.

Meer Ticketinformatie

Meer Bezienswaardigheden Gent

Grotten van Hanne-sur-Lesse en Wildpark

Een stukje geschiedenis vind je in de grotten van Hanne-sur-Lesse. Ontdek een van de prachtigste grotten in Europa en bewonder de indrukwekkende druipstenen. Ook geniet je van een wonderbaarlijke natuurshow: een licht- en klankspektakel waardoor de hele grot tot leven komt. Daarnaast is het wildpark ook een bezoek waard waar je diersoorten van vroeger en nu ontdekt. Je kunt dit zowel te voet doen als met de avontuurlijke safari-car. In het bosrijke omgeving van circa 250 hectare ontdek je de Europese Big 5, zoals de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat. In deze mooie natuur leven ongeveer 650 dieren waaronder ook verschillende soorten rendieren, herten, paarden en uilen. De zeldzame geelbuikvuurpad, een kikkersoort, is met voorsprong het kleinste dier die je in deze dierentuin kan spotten.
Een blik op de grotten van Hanne-sur-Lesse
Een blik op de grotten van Hanne-sur-Lesse


Meer Dierentuinen België

Pairi Daiza in Cambron-Casteau

Paira Daiza is een populair dierenpark in België gelegen tussen de steden Doornik en Bergen. Het park opende haar deuren in 1994 en is maar liefst twee keer uitgeroepen tot het beste dierenpark van heel Europa. De dierentuin beslaat een oppervlakte van meer dan 75 hectare en biedt onderdak aan meer dan 700 verschillende diersoorten. Er is echt alles aangedaan om de dieren zoveel mogelijk ruimte te geven. Het park is verdeeld in verschillende leefgebieden die elk een thema hebben. Zo is er een apart verblijf voor bijvoorbeeld vogels, waterdieren, apen en tropische diersoorten. Jaarlijks komen er meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar het park, zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent! Sinds enkele jaren kan je in de verschillende speciaal ingerichte accommodaties van het Pairi Daiza Resort overnachten.De ijsberen kan je wel van héél dicht bewonderen
Een blik op de ijsberen die je achter glas van dichtbij kan bewonderen


Meer Ticketinformatie

Meer Dierentuinen België

Flanders Field Museum & Belforttoren in Ieper

In het Flanders Field museum in Ieper wordt de Eerste Wereldoorlog tot leven gebracht in een interessante collectie van museumstukken. Je leert meer over het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. De permanente tentoonstelling laat je kennismaken over de inval in België, over het einde van de oorlog, de herdenking en nog veel meer. Zo worden honderden objecten en beelden in een interactieve opstelling gepresenteerd. Naast een bezoek aan het museum is het ook aan te raden om de Belforttoren in Ieper te bezoeken. Het is een van de grootste burgerlijke gebouwen en staat icoon voor de macht van de burgerij.

Een blik op de Lakenhalle waar het Flanders Field Museum is ondergebracht
Een blik op de Lakenhalle waar het Flanders Field Museum is ondergebracht


Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden Ieper

Meer Oorlogsmuseums België

Bastogne War Museum in Bastenaken

Dit museum gaat over de Slag om de Ardennen in de Wereld Oorlog II. Door onder meer 3 vertoningen verspreid in het unieke herinneringscentrum probeert het museum in te spelen op het hoofd en hart van de museumbezoeker. Hij volgt het parcours van vier personages, een Amerikaanse en Duitse soldaat, een Belgische lerares en een leerling, middenin de strijd.
Doorheen het museum vind je een uitgebreide collectie van legeruniformen die je kan bewonderen achter de prachtige glazen vitrines. Daarnaast kan je een onder meer blik werpen op diverse legervoertuigen, tanks, kranten, vlaggen en helmen. Naast deze permanente tentoonstelling stelt het museum vaak tijdelijke vitrines op. In de buurt kan je gratis het prachtige Mardassonmonument bezichtigen.Foto van de tank Blockbuster
Een foto van de tank Blockbuster


Meer Oorlogsmuseums België

Zeilschip Mercator in Oostende

De wondermooie driemaster Mercator staat symbool voor de grootste badstad aan de Noordzee. Tevens is dit de enige historische zeilschip van België met een heel rijke historie die poolreiziger Adrien de Gerlache in Schotland ontwierp. De Mercator kende met Roger Ghys en Remi Van de Sande slechts twee commandanten en maakte ruim 40 reizen. In 1936 viel de Mercator de eer te beurt het stoffelijk overschot van Belgische Pater Damiaan, die overleed op het eiland Molokai in de Stille Oceaan, naar zijn thuisland over te brengen. In 1939 vaarde de Mercator de Atlantische Oceaan over naar de 6de Wereldtentoonstelling in New York. Ook veel grote zeilraces staan op het palmares van dit indrukwekkende driemaster. Het schip, dat in 1961 werd ingericht als museumschip, ligt sedert 1964 aangemeerd op een vaste ligplaats in de haven in Oostende. Het schip is ook een beschermd monument en maritiem erfgoed. Dit indrukwekkend maritiem vaartuig is dan ook zonder twijfel de opvallendste bezienswaardigheid van de stad.

Een uitzicht op Zeilschip Mercator


Meer Ticketinformatie

Meer Bezienswaardigheden Oostende

Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge is een aquarium, een zeehondenopvang en een kweekcentrum voor zeedieren gelegen in de populairste Belgische badstad.
In de indrukwekkende Ocean tunnel wandel je doorheen een tunnel omgeven met water terwijl de kleurrijke tropische vissen en haaien boven je heen zwemmen. Je kan genieten van de sierlijke zwembewegingen van de roggen in het Roggenbassin waar je ook de zeebaars, blauwe kreeft, polak of harders kan spotten. De Tropical Area is een ander prachtige aquarium waar je de wondermooie felle kleuren van de vissen kan waarnemen.
Sea Life is het enige zeehondenopvangcentrum van België. Het SOS Rescue Team zorgt voor de verzorging van de zieke zeehondjes die elk jaar aanspoelen aan de Belgische kust. Als bezoeker kan je iedere dag voedermomenten van zeeleeuwen, zeehonden, otters en pinguïn bijwonen.


Check Reguliere Ticketinformatie

Bellewaerde in Zillebeke bij Ieper

In het westen van de provincie West-Vlaanderen is het attractie -en dierenpark Bellewaerde gelegen. Het is een ideale pretpark voor zowel jong als oud want er zijn genoeg dingen te beleven voor elke leeftijdsgroep.
Zo kunnen de kleine kinderen zich uitleven in het reusachtige palendorp en veel plezier beleven op onder meer de Tuff-Tuff auto's, Dansende Ballonnen of het Minirad. In de buurt ligt een groot balkon waar je een wondermooie blik op de 5 meter hoge Rothschildgiraffen en Grantzebra's krijgt. Wie dol is op waterattracties zal veel plezier beleven op de Rapid River. Een tocht met ronde boten doorheen een woeste rivier. Op de River Splash en de Niagarawaterval duik je op een hoogte van respectievelijk 12 en 20 meter aan een hoge snelheid het verfrissende water in. Voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen is er nog de 10 meter hoge waterglijbaan Big Chute.
De leukste attracties die je kan beleven met het hele gezin zijn de 25 meter hoge Dawson Duel, de gloednieuwe Wakala achtbaan en de Keverbaan.
De waaghalzen kunnen zich uitleven op Boomerang waar je met een maximale snelheid van 80km/h op een hoogte van 32 meter de wereld enkele malen en fracties van een seconden ondersteboven ziet. Op de Screaming Eagle val je op een hoogte van 52 meter aan een topsnelheid van 70km/h recht naar beneden. De El Toro, El Volador en de semi overdekte familieachtbaan Huracan zijn andere attracties voor durfallen.
In de bioscoop van Bellewaerde kan je de wondermooie 4D-Film bezichtigen van de onfortuinlijke Robinson Crusoe.
Een andere leuke uittip is ongetwijfeld het nabijgelegen Bellewaerde Aquapark met onder meer 3 glijbanen.Een zicht op de indrukwekkende Boomerang
Een blik op de indrukwekkende Boomerang, de eerste spectaculaire attractie van het park die 1984 voor het eerst in gebruik werd genomen
Plopsaland in Adinkerke bij De Panne

Een uitstap naar thema -en attractiepark Plopsaland is genieten van de ruim 50 wondermooie en betoverende attracties. Ontmoet talrijke Studio 100 figuren aan de inkom of tijdens de zomer -of winterparade.
De peuters en kleuters beleven veel plezier op attracties zoals de Eenden, de Kikkers, de Tractors, de Dierenmolen, de Brandweer of het bos van Plop. Tussen de attracties door kunnen ze zich uitleven in de Piratenspeeltuin, de tuin van Big of gluren naar de dieren in de doorloopweide en de Big en Betsy Hoeve. In het indoorgedeelte Maya-land beleven gezinnen met kinderen veel plezier op attracties zoals de Swingboom, Waterlelies, Bloemenmolen of Valtoren. Kinderen vanaf dan 6 jaar genieten samen met hun familie van de belevingsattractie Dinosplash waar je een avontuurlijke rit in een prehistorisch landschap maakt om daarna vanop een hoogte van 16 meter aan een hoge snelheid te glijden over het verfrissende water. Een andere spectaculaire waterattractie is de SuperSplash waar je op een hoogte van 30 meter aan een maximale snelheid van 70 km/h in een piratenboot tot stilstand komt in het betoverende water. Kinderen die van achtbanen houden moeten zeker hun ouders overtuigen om een ritje te maken op de wervelende Draak, K3 Roller Skate of Viktors Race.
De echte waaghalzen beleven ongetwijfeld een adrenalinekick op de gloednieuwe The Ride to Happiness by Tomorrowland. Een spectaculaire rollercoaster waar je tijdens een dolle rit in wagentjes die rond hun as draaien tot 2 keer toe een snelheid van 90 km/h bereikt en 5 maal de wereld enkele fracties van een seconden ondersteboven ziet. Daarnaast ervaar je dezelfde topsnelheid op de Anubis The Ride en glijd je op een hoogte van 22 meter aan een snelheid van circa 70km/h op de houten achtbaan Heide The Ride.
Voor wie een dagje Plopsaland te kort is kan sinds mei 2021 meerdere dagen verblijven in het gloednieuwe Plopsa Hotel en uitstapje naar het pretpark combineren met een bezoekje aan het vlakbij gelegen zwemparadijs Plopsa Aqua.
Check Reguliere Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke