Home Tips Info & Lijsten Nederland België Duitsland Denemarken Dierentuinen Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden België

Home - België
Het Atomium in Brussel

Ter ere van van de Wereldtentoonstelling in 1958 bouwde men een 9 bollen tellend unieke stalen kunstwerk. Het 102 meter hoge Atomium is uitgegroeid tot internationaal symbool van Brussel & België. In de bovenste bol op 95 meter hoogte ligt de bovenste verdieping van waaruit je een prachtige 360 graden adembenemend uitzicht hebt op Brussel & omliggende gemeenten. Op deze plaats vind je ook het Atomium restaurant. Naast een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het Atomium zijn er regelmatig tijdelijk exposities te bezichtigen.

Ticketinformatie & Tickets Kopen

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Brussel

Stripmuseum in Brussel

Voor de echte stripliefhebbers kan een bezoek aan het Stripmuseum in Brussel uiteraard niet ontbreken. Je vindt hier tentoonstellingen en exposities over verschillende facetten van het stripverhaal. De bekende stripfiguren Kuifje en de Smurfen nemen je mee op een spannend avontuur door het hele museum. Zo leer je meer over hoe een stripverhaal tot stand is gekomen en welke vormen er allemaal bestaan. Ontdek de wereldgeschiedenis van het stripverhaal en laat je onderdompelen in het creatieproces. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken en kun je alvast een voorproefje ontdekken van toekomstige tentoonstellingen. Je zult verstelt staan van wat er allemaal te ontdekken valt.

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Brussel

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika of Africa Museum in Tervuren

Ontdek een uitgebreide expertise op het gebied van Centraal-Afrika in het Koninklijk museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Je vindt hier unieke collecties op het gebied van mens- en natuurwetenschappen. Zo leer je meer over culturele antropologie en geschiedenis, biologie en aardwetenschappen. In het museum zelf kom je ook meer te weten over de geschiedenis van het museum en verschillende verzamelingen van dit moment. Ook is er elke maand een boeiende lezing of luister naar de AfricaMuseum podcast voor fascinerende verhalen achter verschillende objecten uit het museum. Er is in ieder geval genoeg te zien en te beleven voor een bezoekje aan dit interessante museum.

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Brussel

Belfort met Beiaard op Grote Markt in Brugge

Een dagje Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan de belangrijkste Brugse toren: de Belfort met Beiaard. Beklim de 366 trappen en beloon jezelf met een adembenemend panorama over de stad Brugge en omstreken. Onderweg naar boven kom je verschillende oude schatten tegen die nog bewaard zijn gebleven, zoals het stadszegel en de stadskas. Ook kom je de indrukwekkende muziekrol tegen en het klavier waarop de stadsbeiaardier de beiaardklokken bespeelt. Deze toren is een icoon voor een van de oudste voorbeelden van de middeleeuwse architectuur. Ook worden er bijzondere beiaardconcerten gegeven en dat is zeker een feestje voor je oren!

Een uitzicht op het Belfort & de Brugse reien
Een uitzicht op het Belfort & de Brugse reien


Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Brugge

Rondleiding Jan Breydelstadion & voetbalclub Club Brugge

Ben jij benieuwd hoe een voetbalstadion er vanbinnen uitziet? Boek dan een leuke rondleiding in het Jan Breydelstadion, de voetbalclub van Club Brugge. Op een ontdekkingstocht door het hele stadion zie je de perszaal, de loges, de eretribune en de spelerstunnel. Samen met de stadiongids kom je op plaatsen die je als normale bezoeker niet zult zien. Aan de hand van elf hoogtepunten word je meegenomen in de geschiedenis van Club Brugge en je krijgt een unieke kijk achter de schermen van de organisatie. Aan het eind van de tour krijg je nog een geschenk mee naar huis als aandenken aan deze prachtige dag.

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Brugge

MAS – Museum aan de Stroom in Antwerpen

Een dagje Antwerpen staat garant voor een tal van activiteiten. Zo kun je ook het Museum aan de Stroom bezoeken. Het gebouw bestaat uit verschillende verdiepingen en hier ontdek je spannende en interessante verhalen over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Er zijn tot 500 000 wisselende collectiestukken te zien waardoor er altijd wel iets te ontdekken valt. Op de tiende verdieping geniet je van een prachtig panorama over de hele stad Antwerpen. Ook zijn er in het museum verschillende activiteiten, zoals een kunstdag voor kinderen of je kunt je eigen animatiefilm maken. Het MAS is een museum voor het hele gezin!

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Antwerpen

Chocolate Nation in Antwerpen

Chocolate Nation is een modern interactief belevingsmuseum op het Astridplein gelegen in de buurt van het Centraal Station. Sinds 2019 kom je er alles te weten over de traditie en de geschiedenis van de Belgische Chocolade. Doorheen de 14 geklimatiseerde ruimtes neemt het belevingscentrum de bezoekers mee op een Chocoladereis. Van de jungle, mee op transport tot in de haven van Antwerpen. Het museum legt de bezoeker uit hoe de Belgische Chocolade tot stand komt & waarom het zo speciaal is in vergelijking met andere chocolade. Je kan chocolade proeven doorheen de rondleiding aan onder andere de talrijke chocoladefonteinen.

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Antwerpen

Grotten van Hanne-sur-Lesse & Dierenpark

Een stukje geschiedenis vind je in de grotten van Hanne-sur-Lesse. Ontdek een van de prachtigste grotten in Europa en bewonder de indrukwekkende druipstenen. Ook geniet je van een wonderbaarlijke natuurshow: een licht- en klankspektakel waardoor de hele grot tot leven komt. Daarnaast is het wildpark ook een bezoek waard waar je diersoorten van vroeger en nu ontdekt. Je kunt dit zowel te voet doen als met de avontuurlijke safari-car. Hier ontdek je de Europese Big 5, zoals de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat. Ook vind je er een 650-tal dieren in een prachtige natuurlijke omgeving.

Een blik op de grotten van Hanne-sur-Lesse
Een blik op de grotten van Hanne-sur-Lesse


Flanders Field Museum & Belforttoren in Ieper

In het Flanders Field museum in Ieper wordt de Eerste Wereldoorlog tot leven gebracht in een interessante collectie van museumstukken. Je leert meer over het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. De permanente tentoonstelling laat je kennismaken over de inval in België, over het einde van de oorlog, de herdenking en nog veel meer. Zo worden honderden objecten en beelden in een interactieve opstelling gepresenteerd. Naast een bezoek aan het museum is het ook aan te raden om de Belforttoren in Ieper te bezoeken. Het is een van de grootste burgerlijke gebouwen en staat icoon voor de macht van de burgerij.

Een blik op de Lakenhalle waar het Flanders Field Museum is ondergebracht
Een blik op de Lakenhalle waar het Flanders Field Museum is ondergebracht


Meer dan 10 bezienswaardigheden in Ieper

Speelgoedmuseum in Mechelen

Voor een gezellig dagje weg met het gezin is het speelgoedmuseum in Mechelen een aanrader. Hier ontdek je verschillende tentoonstellingen en collecties. De collecties weerspiegelen het dagelijkse leven en creativiteit van speelgoed. Laat je verrassen door de verschillende objecten en maak kennis met de geschiedenis van speelgoed. Zo ontdek je misschien wel het speelgoed van jouw ouders of zelfs van jouw grootouders. Voor gezinnen is er de gezinskoffer vol met spelletjes en activiteiten. Ook is er een speelruimte waar kinderen zich kunnen uitleven zodat papa of mama een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Er is voor iedereen genoeg plezier gegarandeerd!

Meer dan 10 bezienswaardigheden in Mechelen

Gent

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Kasteel Gravensteen

Design Museum

Meer TicketInfo Gent

Leuven

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

M Leuven

Meer TicketInfo Leuven

Oostende

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Zeilschip Mercator

James Ensorhuis

Meer TicketInfo Oostende

Genk

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Bokrijk

C-Mine Expeditie

Meer TicketInfo Genk

Kortrijk

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Museum Kortrijk 1302

Broeltorens

Meer TicketInfo Kortrijk

© Renzo Vanhoorelbeke