Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Musea & bezienswaardigheden Antwerpen

Home - België - Antwerpen
MAS - Museum aan de Stroom

In Antwerpen kan je veel musea en attracties die je kan bezoeken. Sinds 2011 heb je de mogelijkheid om in het noorden van de stad het Museum aan de Stroom te bezichtigen. Het gebouw bestaat uit 10 verdiepingen waar je interessante en spannende verhalen over de stroom, de haven, de geschiedenis, de oorlog en de wereld van Antwerpen ontdekt. Er zijn circa 500 000 wisselende collectiestukken te zien waardoor er altijd wel iets te ontdekken valt.
Zo is er een permanente kunsttentoonstelling uit precolumbiaans Amerika te zien in de hoogste museumzaal. De verzameling bestaat uit meer dan 400 precolumbiaanse objecten in goud, steen, jade, schelp en textiel van voor de 16de eeuw. De voorwerpen zijn afkomstig uit meer dan 50 culturen van het uiterste noorden van Amerika, Alaska, tot in Chili, het zuiden van Amerika. Op de 10de verdieping geniet je van een wondermooi uitzicht over de hele stad Antwerpen. Ook zijn er in het museum wisselende exposities en verschillende andere activiteiten die interessant en leuk zijn voor kinderen. Zo is het MAS leuk voor het hele gezin.

Een kijk op de rode muren van het MAS
Een wondermooi zicht op de rode muren van het Museum aan de Stroom


Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 12 euro (10 euro indien geen tijdelijke expo)
Senioren 65+ 8 euro (6 euro indien geen tijdelijke expo)
Jongeren & Jongvolwassenen vanaf 12 jaar tot en met 25 jaar 8 euro (6 euro indien geen tijdelijke expo)
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen

Na een grondige renovatie van 10 jaar werd op 24 september 2022 het KMSK terug heropend. Het 19de-eeuwse historisch pand ligt in de sfeervolle wijk het Zuid in de omgeving van het fotomuseum en het Museum van Hedendaagse kunst.
In de museumtempel zie je werken van onder andere 17de-eeuwse Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens en Belgische kunstschilder van het symbolisme James Ensor. Zo kan je onder andere de schilderijen de verloren zoon, Aanbidding door de koningen en opvoeding van Maria van Rubens bewonderen in de 29 meter lange Rubenszaal. De haven van Oostende, stilleven met chinoiserieën en de intrige zijn slechts enkele van de werken die je van James Ensor kan bekijken.
Je ziet ook werken van de 15de-eeuwse Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. In de marmeren trapzaal zijn 39 schilderijen die je kan bezichtigen van Vlaams romantisch kunstschilder Nicaise De Keyser. Opvallend is ook dat je in 2 zalen altaarstukken kunt bewonderen.
Verder kan je ook een blik werpen op de restauratiezaal waar je achter glas ziet hoe oude werken worden gerestaureerd. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar krijgen een tekenboekje met potlood mee waar ze doorheen het museum toffe opdrachten, die horen bij bepaalde kunststukken, kunnen oplossen.
In de museumwinkel heb je de kans om zelf een stukje kunst mee naar huis nemen! Ansichtkaarten, (kinder-)boeken en posters met afbeeldingen van je favoriete werken liggen hier op je te wachten.

Een uitzicht op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
Een foto van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
Meer Ticketinformatie 2024

Volwassenen 20 euro
Studenten vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 10 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Check reguliere ticketinformatie

Redstar Line Museum Vaste -en Tijdelijke Expo
Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 12 euro
Senioren 65+ 8 euro
Jongeren & Jongvolwassenen vanaf 12 jaar tot en met 25 jaar 8 euro
2 euro korting indien je enkel de vaste collectie wilt bewonderen

Meer Ticketinformatie

Zoo

De Zoo van Antwerpen, gelegen in de omgeving het Antwerpen-Centraal, is het oudste dierentuin van België en één van de oudste in de wereld. Het werd op 21 juli 1843 opengesteld voor het grote publiek.
Als je de route op de plattegrond volgt dan begint je bezoek van deze dierentuin bij de vlindertuin. Daar kan je genieten van de prachtige kleuren van 20 verschillende vlindersoorten.
In de gloednieuwe Mensapenvallei wandel je midden in de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla's en chimpansee. Zo kan je de mensapen vanuit verschillende perspectieve bezichtigen.

Een zicht op een chimpansee in het binnenverblijf
Een zicht op een chimpansee in het binnenverblijf


Daarna kan je wondermooie Egyptische Tempel, gebouwd in 1856, bewonderen. Dit is de verblijfplaats van de Aziatische olifanten en de geboorteplaats van Kai-Mook. De eerste olifant die op Belgisch grondgebied werd geboren.
Een ander wondermooi deel van het park is ongetwijfeld het in 2015 vernieuwde rifaquarium. Het is momenteel het grootste Europees koraalrif. Je kan er genieten van duizenden kleurrijke koraalvissen zoals oranje witte anemoonvissen, doktersvissen en koraaljuffertjes. Daarnaast zijn er ook enkele haaiensoorten te bewonderen waarvan de gevlekte tapijthaai misschien wel de bijzonderste is.
In het reptielengebouw, vlakbij het aquarium, kan je onder meer 3 Amerikaanse alligators bezichtigen. Het grootste vrouwtje is wel 3 meter lang. Daarna volgt de route langs bekende en minder bekende diersoorten zoals nijlpaarden, leeuwen, Queenslandkoalo en Parmawallaby. Het laatste gebied van de dierentuin kan je onder andere de wondermooie groene veren van de zwaluwpapegaai, Mexicaanse soldatenara en Equadoramazone bewonderen. Verder kan je ooievaartsoort de Afrikaanse maraboe aanschouwen. In de zomer beviel mama Svetlana, voor het eerst in deze zoo, van 2 kuikens. Tevens kan je een tiental verschillende soorten hoendervogels waaronder de Edwards fazant en kongopauw waarnemen. In de volières zijn er ook diverse soorten zangvogels die je kan bewonderen. Ongetwijfeld de meest opvallende vogelsoort zijn de prachtige donkerroze veren van de kolonie Cubaanse flamingo's die je meteen aan de ingang kan spotten.
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 32,5 euro
Studenten vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 30,5 euro
Senioren 60+ 30,5 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar 30,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 26,5 euro


Plopsa Station

Plopsa Station in een vrij klein indoor pretpark gelegen in het station van Antwerpen. In 2019 werd het overgenomen door Plopsa om in hetzelfde jaar te heropenen.
In dit amusementspark voor kleine kinderen ontdek naast de populaire Belgische stripfiguren Urbanus, Jommeke, Suske en Wiske, Lucky Luke ook nog talrijke Studio 100 helden.

Een blik op alle figuren die je in het pretpark kan ontdekken
Een foto van bekende Belgische stripfiguren en Studio 100 helden

Jonge kinderen kunnen genieten van een rit op de kikkers van de bumbamolen die in het rond springen. Een rit op een big, paard of ander rijtuig kunnen ze maken op de Jommeke Carrousel. Een vliegtuigavontuur beleven ze samen met copiloot Jett op de Super Wings. De Vliegende Fietsen van Mega Mindy is een andere attractie in de lucht. In de Maya's speeltuin kunnen ze naar hartenlust klimmen, klauteren en veel fun beleven op de verschillende glijbanen.
Een familieattractie is ongetwijfeld het smurfenavontuur waar je een ritje maakt doorheen Smurfenland.
De waaghalzen kunnen veel plezier beleven op Storm op Zee waar je heen en weer zwaait en ronddraait op de woeste golven van de zee.
Op de Lucky Luke Express scoor je punten op een interactief schietavontuur in de cowboystad. Daag je broer, zus of ouder uit op de Razende Race van Suske en Wiske. Neem plaats op één van de kleurrijke auto's en waag je kans om als eerste de finish te bereiken. Op de K3 Disco Cars, de kleerkast van Fanny Kiekeboe, de botsauto's en de Tollebeek Tour zijn de overige attracties.
Doorheen het indoorpark kan je een drankje nuttigen in het FC De Kampioenen Café. Frietjes kan je eten in de frituur van Samson & Marie. De beste pasta's kan je uiteraard eten in het Mr. Spaghetti Restaurant. Bij Wickie Snack kan je terecht om een overheerlijke pannekoek, wafel, ijsje of hotdog te eten.
Ticketprijzen 2024

Per persoon groter dan 1 meter 27,5 euro => 19,13 euro
Kinderen vanaf 0,85 meter tot en met 0,99 meter 13,5 euro
Senioren 70+ 13,5 euro
Personen met een beperking 22,5 euro
Ticket vanaf 17h 22,5 euro
Kleuters, Peuters en Baby's kleiner dan 0,85 meter gratis

Meer Ticketinformatie


Chocolate Nation

Chocolate Nation is een interactief belevingsmuseum op het Astridplein op amper 500 meter van het Centraal Station die sinds begin 2019 de deuren opende. Je komt er alles te weten over de traditie en de geschiedenis van de lekkere Belgische Chocolade. Bij aanvang van het bezoek krijgt iedereen een audiogids mee zodat je alles perfect kunt beluisteren en beleven. Doorheen de 14 geklimatiseerde ruimtes neemt het museum de bezoekers mee op een mooie en leerrijke Chocoladereis. Van de jungle, waar de cacaobonen geoogst worden, mee op transport tot in de wereldhaven van Antwerpen. Het museum legt de bezoeker uit hoe de Belgische Chocolade wordt geproduceerd en waarom het zo speciaal is dan andere chocolade. Doorheen het museum heb je de mogelijkheid om chocolade te proeven aan onder andere de talrijke chocoladefonteinen.Een prachtig zicht op één van de geklimatiseerde ruimtes in het Pand

Ticketprijzen 2024

Volwassenen 19,9 euro
Studenten vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 18,5 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar 18,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 14,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Kunstmuseum De Reede

In het appartementencomplex De Rede aan de Ernest van Dijckkaai 7 in het historisch hart van Antwerpen langs de oevers van de Schelde ligt het grafische kustmuseum De Reede.
Het museum opende de deuren in juni 2017 en belicht voornamelijk de werken van de Belg kunstenaar Félicien Rops, de Noorse expressionistische schilder Edvard Munch en de Spaanse graveur en kunstschilder Francisco Goya.
Het unieke aan het museum dat de volledige collectie van litho’s, gravures, etsen, houtdrukken en tekeningen op papier zonder beperking direct zichtbaar zijn voor het publiek. Op de eerste etage zie je de permanente tentoonstelling waaronder een viertal schilderijen en een lithografie genaamd De Schreeuw van Edvard Munch uit 1893. Dit is het meest gekende kunstwerk dat het museum sinds 2022 in het bezit heeft. Andere werken van Munch die je kan bewonderen in het museum zijn onder meer On the Waves of Love, Sick Child, Evening Mael en Woman. Van de Belgische kunstenaar Félicien Rops zie je een 30-tal politieke, sociale en artistieke karikaturen in lithografie waaronder Les Diaboliques, Madeleine, Les Sataniques Le Sacrifice, Le Rideau cramoisi en La Vengeance dune femme. Van de Spaanse kunstenaar Goya zie je de voltallige reeks van de Caprichos met als centrale thema de dwaasheden van de mens. Verder zijn er werken te zien van onder andere Belgische schilders en tekenaars Dees De Bruyne, Henri Evenepoel, Fred Bervoets, Georges Lemmen, Gustave van de Woestijne, Rik Wouters en Floris Jespers uit Antwerpen.
Om de werken tot in de kleinste details te kunnen bewonderen krijg je mits betalen van een kleine waarborg een vergrootglas mee. Er zijn ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Een kijk op de achterkant van Museum de Reede
Een blik op de achterzijde van Museum de Reede
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 15 euro
Kinderen vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar 3 euro
Studenten jonger dan 27 jaar 5 euro
Docenten 10 euro

Meer Ticketinformatie

Stadsbrouwerij De Koninck
Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Jongeren vanaf 16 jaar 18 euro
Senioren 65+ 18 euro
Studenten 14 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 15 jaar 14 euro
Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Plantin Moretus
Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 13 euro
Jongeren & Jongvolwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 8 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 13 euro
Studenten, Senioren 60+ en groepen vanaf 20 personen 10 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar en inwoners van Antwerpen gratis

Meer Ticketinformatie

Rubenshuis
Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 13 euro
Jongvolwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 8 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Vleeshuis
Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 9 euro
Jongvolwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 6 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Diamantmuseum DIVA

Vanaf vrijdag 24 maart heropent het museum na renovatiewerken met een vernieuwde permanente expositie.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 13 euro
Jongvolwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 9 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Oude Haven van Antwerpen
Ticketprijzen 2024

Per Persoon 17 euro met minimum van 260 euro, ideaal voor kleine of grotere groepen

Meer Ticketinformatie

Boottocht naar Lillo en de Containerhavens van Antwerpen
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 17 euro
Kinderen vanaf 3 jaar 11 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke