Cookie Consent by TermsFeed Wat zijn de Mooiste Dierentuinen in België + Ticketprijzen

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Dierentuinen in België

Home - België - Dierentuinen
Wat zijn de Mooiste Dierentuinen in België + Info en Ticketprijzen
Pairi Daiza in Cambron-Casteau in de buurt van Doornik en Bergen

Paira Daiza is een populair dierentuin in België die de laatste drie jaren telkens werd uitgeroepen tot beste dierenpark van Europa. Het Henegouwse dierenpark beslaat een oppervlakte van meer dan 75 hectare en biedt onderdak aan meer dan 700 verschillende diersoorten. Er is echt alles aangedaan om de dieren in hun leefomgeving zo veel mogelijk ruimte te geven. Het park is verdeeld in 8 verschillende gebieden met elk hun thema.
In The Kingdom of Ganesha ontdek je Indonesië alsof je er echt bent. Je kan er niet alleen Aziatisch olifanten, Bengaalse tijgers, Javaanse Panters, Sulawesi makaken of de Sumatraanse Orang-oetans bewonderen maar ook genieten van de prachtige Indonesische architectuur zoals de Tempel der Bloemen.
De dieren die leven in China kan je bezichtigen in het leefgebied The Middle Kingdom. De bedreigde reuzenpanda's zijn ongetwijfeld de bekendste dieren van het park die sinds 2014 in Pairi Daiza leven. Andere dieren in dit gedeelte zijn onder andere de wondermooie katachtige sneeuwpanter, de Chinese Kraanvogel, Aziatische Zwarte Beer en de Chinese Wielewaal.
Een klein maar daarom niet minder mooie omgeving is de Land-Cold . Je kan er de zwembewegingen van de IJsberen bewonderen zowel boven het water als in het water. De IJsberen leven net naast het IJsberen House. Dit is één van de 4 hotelkamers in het Pairi Daiza Resort die je voor één of meerdere overnachtingen kan boeken met zicht op de poolberen. Verder kan je onder andere walrussen, Siberische tijgers, Amerikaanse bizons, wasberen en het rendieren bewonderen.


Een prachtige blik op de ijsberen die je achter glas van héél nabij kan bewonderen
Een wondermooie blik op de ijsberen die je achter glas van héél nabij kan bewonderen


Een klein leefgebied is Cambron by the Sea waar je in het neoklassiek kasteel omgevormd tot een aquarium diverse soorten vissen kan ontdekken. Zo kan je onder andere het zeepaardje en de clownvis spotten als je goed kijk. In het koraal kan je de zeesterren, kwallen en de zeeanemoon bekijken.
Ook de vogelliefhebbers komen in Pairi Daiza ruimschoots aan hun trekken. Bij de ingang kan je reeds verschillende vogels spotten die rond de 17de eeuwse Abdijtoren vliegen. Wist je dat dit dierenpark oorspronkelijk een vogelpark was? In Cambron-Abbey ontdek je de meest uiteenlopende vogelsoorten van de kleine flamingo tot de streng ogende blik van de Amerikaanse zeearend.


Een prachtige blik op de flamino's
Een wondermooie blik flamingo's in Cambron-Abbey


In Land of Origins wandel je door de Warengo. Een Afrikaans dorp in het land Togo waar de bevolkingsgroep Tamberma leeft. Als je door het Afrikaanse Paaldorp slentert is het net alsof je in Benin, Senegal, Mali of Ivoorkust vertoefd. Naast deze wondermooie architectuur kan je de pracht van de dieren zoals de jachtluipaard, Westelijke laaglandgorilla, Afrikaanse Olifant, sitatoenga en Afrikaanse maraboe bewonderen.
In de Southern Cape ga je Down Under in Australië. Naast de typische diersoorten voor dit land, zoals de rode reuzenkangoeroe of de moeraswallaby, kan je de prachtige Roze Kaketoe, de felgroene veren van de edelpapagaai en grasparkiet bewonderen.
De leefwereld Last Frontier is gelegen bij het Pairi Daiza Resort. In de verschillende accommodaties heb je de mogelijkheid om één of meerdere nachten te verblijven. Zo kan je bij het ochtendgloren genieten van de Bruine en Amerikaanse Zwarte beer. Daarnaast kan je de puma, grijze wolf, stellerzeeleeuw en damhert bezichtigen.
Mede dankzij de media aandacht die het kreeg bij het krijgen van de reuzenpanda's is het bezoekersaantal doorheen de jaren sterk toegenomen. Naar schatting komen er jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar het beste dierentuin van Europa.
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 37 euro
Senioren 60+ 35 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 32 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar

Personen met een beperkte mobiliteit krijgen 5 euro korting

Meer Ticketinformatie

Overnachten in Pairi Daiza of in de nabije omgeving

Door deze immense oppervlakte en talrijke diersoorten is het haast onmogelijk om alle dieren in deze dierentuin in één dag te zien.
Voor de bezoeker een totale beleving te bezorgen kan je overnachten in de verschillende speciaal ingerichte accommodaties van het Pairi Daiza Resort.
Zo kan je in de White Bear Houses de activiteiten van de ijsberen van wel héél nabij spotten. Boek je de Native House dan kan je de beren en damherten van dichtbij bewonderen. In de verschillende Penguin Houses kan je logischerwijs naar de pinguïns gluren. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om te overnachten in The Tiger House , The Walrus House , The Full Moon Lodge en de verschillende Paddling Bear Lodges .


Vind je de prijzen van het Pairi Daiza Resort te duur maar wil je toch in de buurt overnachten om bijvoorbeeld het park in 2 dagen te bezoeken of om te genieten van andere pretparken en bezienswaardigheden in de buurt? Dan kan je overnachten in het nabijgelegen drie sterren Hotel Cathedrale in Doornik op 40 kilometer van Pairi Daiza. Een andere mogelijkheid is om een vakantiehuis te huren in Antoing op 38km van het dierenpark.

Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge is een aquarium, een zeehondenopvang en een kweekcentrum voor zeedieren gelegen in de populairste badstad van België.
In de indrukwekkende Ocean tunnel wandel je doorheen een tunnel omgeven met water terwijl de haaien en tropische vissen boven je heen zwemmen. Je kan genieten van de sierlijke zwembewegingen van de roggen in het Roggenbassin waar je ook de blauwe kreeft, zeebaars, polak of harders kan spotten. De Tropical Area is een ander wondermooie aquarium waar je de prachtige felle kleuren van de vissen kan waarnemen.
Sea Life is het enige zeehondenopvangcentrum van België gelegen. Het SOS Rescue Team zorgt voor de verzorging van de zieke zeehondjes die ieder jaar aanspoelen aan de Belgische kust. Als bezoeker kan je iedere dag voedermomenten van zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en otters bijwonen.

Ticketprijzen 2021

Per persoon vanaf 3 jaar 20 euro => 16 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinformatie


Wildpark - Domein Grotten van Han

Een stukje geschiedenis ontdek je in de grotten van Hanne-sur-Lesse. Bewonder één van de prachtigste grotten in Europa met de indrukwekkende druipstenen. Ook kan je genieten van een wonderbaarlijke natuurshow: een licht- en klankspektakel waardoor de hele grot tot leven komt.
Daarnaast is het wildpark ook een bezoek waard waar je talrijke diersoorten van vroeger en nu kan bezichtigen. Je kan de route te voet afleggen of met de avontuurlijke safari-car. Hier ontdek je de Europese Big 5, zoals de bruine beer, de bizon, de wolf, de lynx en de veelvraat. Ook vind je er een 650-tal dieren in een wondermooie natuurlijke omgeving.

Ticketprijzen 2021

Ticket omvat een bezoek aan de Grotten van Han + Wildpark met Safari-auto of te voet + musea PréhistoHan en Han 1900

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar 33 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 24 euro
Baby's, peuters en jonge kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Zoo Planckendael in Muizen bij Mechelen

De Zoo Planckendael is een avontuurlijk dierenpark van 42 hectare met fantastische dieren en coole speelpleinen gelegen in de Mechelse deelgemeente Muizen tussen Antwerpen en Brussel.
Deze dierentuin is opgedeeld in 5 continenten die je in willekeurige volgorde kan bezoeken omdat de route van elk werelddeel uitkomt op een centrale hoofdweg vlakbij de ingang.
In het Europese gedeelte kan je onder andere dieren zoals bever, das en uilen bezichtigen. In de Aziatische dierenwereld mag je zeker de reusachtige Aziatische olifantentempel niet missen. Dit de verblijfplaats van de ster van het Park Kai-Mook. Kai-Mook is de eerste olifant die in een Belgische dierenpark werd geboren. Andere in het oogspringende diersoorten zijn ongetwijfeld, met zijn wondermooie vacht, de sneeuwpanter en de Przewalskipaarden uit Mongolië.
In het Afrikaanse continent kan je in een Afrikaanse Lodge de elegante stappen van de Kordofangiraffen vanop 1 meter afstand hoog in de lucht bewonderen. Deze giraffenondersoort zijn een bedreigde diersoort die slechts in enkele landen zoals Soedan nog in het wild leven. Verder kan je onder meer de witzwarte strepen van de grévyzebra's bewonderen of de bruinwitte vacht van de grote mhorrgazelle's.


uitzicht op de Kordofangiraffen
Een wondermooi beeld van de Kordofangiraffen


In het Amerikaanse continent kan je de in het wild uitgestorven algazel of sabelantilope bewonderen. Tevens kan je een blik werpen op het snelste dier ter wereld, de jachtluipaard. Op het einde kan je in een afgebakende zone waar je doorheen mag wandelen een kolonie Humboldtpinguïns uit Zuid-Amerika bekijken en genieten van de prachtige roze kleuren van de Chileense flamingo's.

zicht op de Chileense flamingo's
Een wondermooi uitzicht van de roze Chileense flamingo's


De meest gekende diersoort in het continent Oceanië is ongetwijfeld de koddige koala. Daarnaast kan je onder andere de witgrijze veren van de Emoe en de zwarte vacht van de Tasmaanse duivel bezichtigen.
Doorheen het park kunnen de kinderen zich uitleven op de verschillende speeltuinen waar ze naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. In de Afrikaanse gedeelte heb je de Kinshasaboot, in het Wilde Westen is er een speeltuin met huifkar en in Oceanië kunnen ze een uitdagende aboriginalparcours afleggen langs touwen over draaiende boomstammen.
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 31 euro
Senioren 60+ 29 euro
Jongeren 12 jaar tot en met 17 jaar 29 euro
Personen met een handicap 28 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 25 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Overnachten in de buurt van Zoo Planckendael

In de buurt van Zoo Planckendael zijn er genoeg attractie om meerdere dagen in deze omgeving te verblijven. In Mechelen, op slechts 4 km van de Zoo, heb je talrijke kwalitatieve goeie accommodaties. Zo kan je in Mechelen onder andere een bezoekje brengen aan onder andere het Speelgoedmuseum, Technopolis, Sint-Romboutstoren of Kazerne Dossin.


Zoo van Antwerpen

De Zoo van Antwerpen, gelegen vlakbij het Antwerpen-Centraal, is het oudste dierentuin van België en één van de oudste in de wereld. Het werd op 21 juli 1843 toegankelijk voor het grote publiek.
Als je de route op de plattegrond volgt dan begint je bezoek van dit dierenpark bij de vlindertuin. Daar kan je genieten van de wondermooie kleuren van 20 verschillende vlindersoorten.
In de splinternieuwe Mensapenvallei wandel je midden in de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla's en chimpansee. Zo kan je de mensapen vanuit verschillende perspectieve bewonderen. Daarna kan je mooie Egyptische Tempel, gebouwd in 1856, bewonderen. Dit is de verblijfplaats van de Aziatische olifanten en tevens ook de geboorteplaats van Kai-Mook. De eerste olifant die in België werd geboren.
Een ander prachtig deel van het park is ongetwijfeld het in 2015 vernieuwde rifaquarium. Het is momenteel het grootste koraalrif in Europa. Je kan er genieten van duizenden kleurrijke koraalvissen zoals oranje witte anemoonvissen, koraaljuffertjes en doktersvissen. Daarnaast zijn er ook enkele haaiensoorten te bezichten waarvan de gevlekte tapijthaai misschien wel de bijzonderste is.
Vlakbij het aquarium kan je in het reptielengebouw onder meer 3 Amerikaanse alligators bezichtigen. Het grootste vrouwtje is maar liefst 3 meter lang. Daarna volgt de route langs bekende en minder bekende diersoorten zoals leeuwen, nijlpaarden, Queenslandkoalo en Parmawallaby. Het laatste gebied van het dierenpark kan je onder andere de wondermooie groene veren van de zwaluwpapegaai, Equadoramazone en Mexicaanse soldatenara bewonderen. Verder kan je ooievaartsoort de Afrikaanse maraboe bezichtigen. In de zomer beviel mama Svetlana, voor het eerst in de zoo, van 2 kuikens. Tevens kan je een tiental verschillende soorten hoendervogels waaronder de kongopauw en Edwards fazant waarnemen. In de volières zijn er ook veel verschillende soorten zangvogels die je kan bewonderen. Ongetwijfeld de meest opvallende vogelsoort zijn de prachtige donkerroze veren van de kolonie Cubaanse flamingo's die je al aan de ingang kan spotten.


Een blik op een chimpansee in het binnenverblijf
Een blik op een chimpansee in het binnenverblijf


Ticketprijzen 2021

Volwassenen 31 euro
Senioren 60+ 29 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar 29 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 25 euro
Baby's en Peuters Gratis

Meer Ticketinformatie

Aquarium Museum in Luik
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 7,5 euro
Senioren 65+ 6,2 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot 18 jaar 6,2 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 5 jaar 1 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Monde Sauvage Safari Park in Aywaille
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar 22 euro => 13,99 euro + toegang Fraxinus Adventure parc
Senioren 60+ 20 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 14 jaar 18 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 15 euro

Prijzen exclusief Dromedarisrit 3 euro en Treintjessafari 4 euro

Check Reguliere Ticketinformatie


De Zonnegloed in Oostvleteren

In het westen van West-Vlaanderen op 15 kilometer van Ieper is De Zonnegloed gelegen. Het is een opvangcentrum voor wilde dieren die nergens anders terecht kunnen. De verharde wandelroute van ongeveer 5000 stappen sterkt zich uit over de talrijke dierenverblijven en biedt de gasten de mogelijkheid om de geredde dieren van nabij te zien.

Drie bruine beren en de Euraziatische lynx, afkomstig van een failliet dierenpark in Duitsland, zijn ongetwijfeld de meest indrukwekkende roofdieren die er verblijven. Verder kan je onder andere de Serval, een katachtige die door haar ouders werd verstoten, woestijnvos, rode neusbeer en de zilvervos bezichtigen. Zonnegloed is ook een opvangplaats van meer dan 10 verschillende apensoorten. De groene baviaan, die in een veel te kleine kist verbleef in een Belgische café, kan er hier tot rust komen. De pinchéaap Rikchaq werd gelukkig door de Franse overheid in beslag genomen. Samen met een 100-tal Zuid-Amerikaanse aapjes verbleef hij in erbarmelijke omstandigheden.
Misschien wel opmerkelijk is het feit dat het dierenpark ook 2-tal steppezebra's opvangen. Beiden zijn afkomstig uit een Nederlandse zoo die omwille van kweekprogramma's op overschot kwamen.
Verder vangt Zonnegloed een brede waaier aan evenhoevigen zoogdieren op. Zo verblijven er vier Amerikaanse bizons. Opmerkelijk is dat dat de meegegeven officiële papieren van één bizon foutief waren.
Daarnaast zijn er ook onder andere 2 kamelen die verstoten werden uit de groep afkomstig van dierenpark Overloon uit Nederland.
Tevens verblijven hier talrijke knaagdieren waaronder de Bennet Wallaby, de grijze eekhoorn, de Russische dwerghamster en de suikereekhoorn. Verder vangt Zonnegloed een hele reeks aan uilen op zoals de Siberische oehoe, de sneeuwuil en de Noordelijke witvangdwergooruil.


uitzicht één van de vele uilen
Een blik op één van de vele uilen


Uiteraard zijn hier ook een aantal papegaaiensoorten en parkieten te bezichtigen. De papegaai geelwangamazone werd in beslag genomen na ernstige dierenmishandeling. De kleine geelkuifkaketoe kwam alleen te staan toen een weduwnaar overleed. De prachtige rode met blauwe veren van de pennantrosella papegaai kan je eveneens bewonderen.
Verder zijn er ook vrij veel hagedissen, varenen en slangen die meestal in beslag werden genomen te zien in dit dierenopvangcentrum. De zwart witte Arentijnse teju leefde 6 maanden in verwaarlozing door een koppel die aan het scheiden was. De 2 Madagaskar grondboas werd in beslag genomen toen een Franse reptielenzoo de deuren moesten sluiten. Naast de vele schrijnende verhalen die bijna ieder dier met zich meedraagt zijn er ook enkele dieren te vinden die nooit op één of andere manier werden mishandeld. De twee prachtige Schotse Hooglanders stammen nog uit de tijd dat Zonnegloed een educatieve kinderboerderij was. Net zoals de 2 Emoes, een struisvogelssoort.
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar 15,5 euro
Baby's en peuters gratis

Meer Ticketinformatie

Pakawi Park in Balen
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 23 euro
Senioren 60+ 21 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 19 euro
Personen met een handicap 16 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Dierenpark Forestia in Theux
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 17,5 euro
Kinderen vanaf 12 jaar en studenten 15,5 euro
Kinderen vanaf 8 jaar tot en met 11 jaar 14 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 7 jaar 12 euro
Baby's, peuters en jonge kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke