Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo en Accommodaties Pairi Daiza

Home - België - Dierentuinen - Pairi Daiza
Pairi Daiza

Pairi Daiza in Cambron-Casteau 🏨

Overnachten in Pairi Daiza of omgeving 🏨

The Kingdom of Ganesha

The Middle Kingdom

The Land of the Cold

Cambron-Abbey

Cambron-by-the-Sea

The Land of Origins

Southern Cape

The Last Frontier

Ticketinformatie


Algemene Info

Paira Daiza is een populair dierentuin in België gelegen in de buurt van de Waalse steden Doornik en Bergen. Deze zoo werd de laatste drie jaren telkens uitgeroepen tot beste dierenpark van Europa. Het Henegouwse dierentuin beslaat een oppervlakte van meer dan 75 hectare en biedt onderdak aan meer dan 700 verschillende diersoorten. Er is kosten nog moeite gespaard om de dieren in hun leefomgeving zo veel mogelijk ruimte te geven. Het park is verdeeld in 8 verschillende thematische gebieden.
Mede dankzij de media aandacht die het kreeg bij het krijgen van de reuzenpanda's, de financiële investering van Marc Coucke en het Pairi Daiza Resort is het bezoekersaantal doorheen de jaren sterk toegenomen. Naar schatting komen er jaarlijks ruim dan 1,5 miljoen bezoekers naar het beste dierenpark van het Europese continent.

Overnachten in Pairi Daiza of omgeving

Voor wie het park meer dan 1 dag wil bezoeken kan één of meerdere nachten boeken in de 8 verschillende accommodaties.
In de Native Village, een huisje met 2 aparte slaapkamers geschikt voor 6 volwassenen en 2 kinderen, kan je vanop het terras genieten van het territorium van de beren en damherten.
De huisjes zijn uitgerust met een bubbelbad met chromatherapie en een sauna. Eén kamer met dubbel bed is uitgerust met een Smart TV. De woonkamer is eveneens uitgerust met een Smart TV en uiteraard een kachel. Op je welkomstplateau krijg je thee en koffie. Er zijn 2 toiletten en de badkamer is onder andere uitgerust met een inloopdouche .

Boek je verblijf in Native Village

Een uitzicht op 2 huisjes in Native Village
Een blik op 2 huisjes in Native Village


In Hotel Paddling Bear zijn 30 zeer comfortabele hotelkamers geïnspireerd op de avontuurlijke bosgebieden van Canada en Alaska. Alle kamers hebben een mooi panorama op het meer waar in de stellerzeeleeuwen zwemmen. Er zijn kleine gastenkamers beschikbaar voor 1 tot en met 3 personen bestaande uit maximaal 1 volwassene en 2 kinderen tot en met 11 jaar. De grote gastenkamers bieden ruimte voor maximaal 4 volwassenen en 1 kind jonger dan 12 jaar. Alle kamers in zijn uitgerust met een gratis minibar met frisdranken, Smart TV, badkamer met inloopdouche en welkomstplateau met thee of koffie.

Boek je verblijf in Hotel Paddling Bear

Ontdek 8 werelden
The Kingdom of Ganesha

In het Koninkrijk van Ganesha ontdek je Indonesië alsof je er echt bent.
Bewonder de gedragingen van de Sumatraanse orang-oetans. Zo kan je onder andere baby Orang-oetan Mathaï , op 28 november 2020 geboren in Pairi Daiza, bewonderen samen met zijn moeder Sari, Papa Uijan en broer Berani. In het park kunnen ze zich indoor verschuilen in de Jaïn-tempel of outdoor slingeren van het ene touw naar het andere.
Een andere apensoort die je kan bezichtigen is de zeer zeldzame apensoort kuifmakaak. Deze kan je in het wild enkel nog op het Indonesische eiland Sulawesi aantreffen. Op een tweetal plaatsen in deze wereld kan je een blik werpen op de Aziatische Olifant. Je kan ook een blik werpen op de grootste levende varanensoort; de Komodovaraan. Verder kan je de met uitstervende Witte tijger, waterbuffel, Indische antilope, dwergotters, visayawrattenzwijn en stekelvarken bewonderen in dit deel van het park. Tussendoor kan je genieten van de wondermooie Indonesische architectuur met onder meer de bloementempel en het Timor dorp.


Een blik op Mama Orang-oetan Sari met baby Mathaï
Een wondermooie blik op Mama Orang-oetan Sari met baby Mathaï
The Middle Kingdom

De dieren die leven in China kan je spotten in het leefgebied The Middle Kingdom. De bedreigde reuzenpanda's, het symbool geworden van de bedreigde diersoorten, zijn ongetwijfeld de populairste dieren van het park die sinds 2014 in Pairi Daiza leven. Vader Xing Hui, Moeder Hao Hao en de nakomelingen geboren in Pairi Daiza, Tian Bao en tweeling Bao Di en Bao Mei zijn de 5 panda's die je kan bewonderen. De Rode Panda, die er eerder een bruine kleur heeft, zal je ook aantreffen in dit gebied.
De mooie katachtige sneeuwpanter, die in het wild leeft in het Aziatische hooggebergte, kan je eveneens spotten in deze leefwereld.
Vogelliefhebbers zullen onder meer de gele Chinese Wielewaal, de Japanse Nachtegaal, de Siberische Witte Kraanvogel, de Canadese kraanvogel en Zwarthalskraanvogel kunnen bekijken. Verder hebben de apensoorten Goudwanggibbon en Tonkinlangoer hun vaste stek. Maar ook minder gekende dierensoorten zoals de Gouden Takin, Blauwschaap en de Chinese Goral kan je hier ontdekken.

Een prachtige blik op een liggende reuzenpanda
Een mooie blik op één van de liggende reuzenpanda's

The Land of the Cold

Een klein maar daarom niet minder fraaie omgeving is de The Land of the Cold . Je kan er de zwembewegingen van de IJsberen bewonderen zowel boven het water als in het water. De ijsberen vertoeven net naast het IJsberen House. Dit is één van de 4 hotelkamers in het Pairi Daiza Resort die je voor één of meerdere overnachtingen kan boeken met zicht op deze indrukwekkende dieren.
De zwembewegingen van de vijf walrussen, vrouwtjes Petruska, Ninotska en Tanya samen met mannetjes Thor en Floki zal eveneens kunnen bewonderen in dit deel van het park. Verder leven de gekende diersoorten zoals Siberische tijgers, Amerikaanse bizons, wasberen en de rendieren in het land van de kou .

Een prachtige blik op de ijsberen die je achter glas van héél nabij kan bewonderen
Een prachtig zicht op de ijsberen die je achter glas van héél nabij kan bewonderen


Cambron-Abbey

De meeste uiteenlopende vogelsoorten ontdek je in de talrijke volières in Cambron-Abbey. In een omvangrijke volière kan je onder andere de mooie roze veren van de Flamingo's en kleine kuifseriema bewonderen.
In de buurt van de huidige ingang kan je de prachtige blauwe en lichtblauwe veren van de Spix' Ara bewonderen. Het is de zeldzaamste vogel ter wereld die je jammer genoeg niet meer in het wild kan waarnemen. Al zal deze papegaaiensoort geherintroduceerd worden in de natuur.
Maar ook de indrukwekkende snavelvorm van de reuzentoekan, rosse Neushoornvogel en Papoea jaarvogel kan je ontdekken in deze wereld. Met onder meer de bedreigde Rüppells gier, de woestijnbuizerd en de Amerikaanse Zeearend zijn ook roofvogels te bekijken in dit gedeelte.
Tevens kan je naast vogels ook andere diersoorten bezichtigen waarvan de middelgrote katachtige Nevelpanter misschien wel de mooiste is. Verder zijn er ook onder andere verschillende dromedarissen, de Javaanse kleine kantjil, de zeldzame roodbuikeekhoorn en de dwergmuismaki te bewonderen in dit gedeelte van het park.
Wist je dat deze dierentuin oorspronkelijk een vogelpark was?


Een prachtige blik op de flamino's
Een wondermooie blik flamingo's in Cambron-Abbey

Cambron-by-the-Sea

Een klein leefgebied is Cambron by the Sea waar je in het neoklassiek kasteel omgevormd tot een aquarium verschillende soorten vissen kan spotten. Zo kan je onder andere de Gele zeilvindoktersvis, de 7 centimer groote Chrysiptera hemicyanea, de Rode Dwergkeizer in de diverse aquaria spotten. Even verderop zie je onder andere de 28 centimeter groote Pomacanthus navarchus en de kleine Bartlettorum. De drieband anemoonvissen, gekend van de Disney film Nemo, bevinden zich in het grootste grotgedeelte van het kasteel.

Uitzicht op de Gele zeilvindoktersvis, Rode Dwergkeizer en de Chrysiptera hemicyanea
Een blik op de Gele zeilvindoktersvis, Rode Dwergkeizer en de Chrysiptera hemicyanea


Aan de uitgang van het Aquarium is er een reusachtig speeltuin met een vrij grote spinnenweb om in te klimmen, leuke glijbanen, schommels, klimmuren en tunnels waar de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven. Wie spanning wil beleven moet ongetwijfeld wandelen op de verschillende hangbruggen die beginnen in de buurt van de grote volière. Kan jij het parcours doorwandelen zonder dat je handen of armen steun bieden aan de stevige touwen? Het lukte mij één maal.

Een zicht op één van de hangbruggen in het park
Een uitzicht op één van de hangbruggen in Pairi DaizaThe Land of Origins

In deze wereld wandel je door de Warengo. Dit is een Afrikaans dorp in het land Togo waar de bevolkingsgroep Tamberma leeft. Als je door het Afrikaanse Paaldorp slentert is het net alsof je in Senegal, Ivoorkust, Mali of Benin vertoefd.
De Westelijke laaglandgorilla's vertoeven hier in een omvangrijke leefomgeving. Als je geluk heb zie je hem zijn voedsel verorberen of slingeren aan de touwen.
Even verderop kan je één van de hoogste zoogdieren de giraffe, via trappen en een hoge brug, van héél nabij bewonderen. Wist je dat giraffen snelheden van 50km/h kunnen behalen?
De elegant ogende Jachtluipaard, het snelste landdier op aarde, kan je in deze wereld ook spotten evenals de gevlekte hyena. Bekendere dierensoorten zoals de Afrikaanse leeuw, witte neushoorn, Burchell-zebra en de Roze Pelikaan werden ook in dit gedeelte ondergebracht. Daarnaast héél wat, bij het grote publiek onbekendere soorten, zoals de sitatoenga antilope, blauwe gnoe, klauwsnavel ooievaar en penseelzwijn.

Een blik op de peuzelende giraffen
Een blik op de peuzelende giraffen


Southern Cape

In de Southern Cape wandel je Down Under in Australië. In deze wereld, hoe kan het ook anders, zie je verschillende soorten buideldieren. De zwarte kleur van de Tasmaanse duivel is de meeste bedreigde. De Moeraswallaby, die verwerkt is in het logo van pretpark Walibi, is vooral 's nachts actief. De Rode reuzenkangoeroes, de grootste in zijn soort is zonder twijfel de bekendste.
In dit gedeelte is er ook een onderkomen voor de zeldzame Nieuw-Guinea Edelpapegaai. Wist je dat aan de hand van de kleur van de veren kan bepalen wie het mannetje en het vrouwtje is? De hoofdzakelijk groene veren zijn van het mannelijk geslacht, de rode veren van het vrouwtje.
De vrij indrukwekkende leguaan Lesueur’s Wateragame zal je eveneens aantreffen in dit deel van het dierenpark. Evenals de Australische pelikaan, roze katekoe en de mierenegel om er maar enkele op te sommen.

The Last Frontier

De leefwereld Last Frontier is gesitueerd bij het Pairi Daiza Resort. In de verschillende accommodaties heb je de mogelijkheid om bij het ochtendgloren te genieten van meer dan 10 Bruine beren. Maar ook de bezoekers met een dagticket kunnen genieten van de gedragingen van deze indrukwekkende beren. Even verderop zie je met de Amerikaanse zwarte beer de kleinste van de 3 berensoorten die leven in Noord-Amerika.
Verder zal je hier de bekende diersoorten zoals grijze wolven en damherten kunnen bezichtigen evenals minder gekende dieren zoals de Amerikaanse puma en het noordelijke zeezoogdier de stellerzeeleeuw.

Een zicht op een bruine beer die vertoefd in zijn leefwereld
Een uitzicht op een bruine beer die vertoefd in zijn leefwereldTicketinformatie 2021

Jongeren en Volwassenen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar 37 euro
Senioren 60+ 35 euro
Kleuters en kinderen vanaf 3 tot en met 11 jaar 32 euro
Parkeerkaart 9 euro

© Renzo Vanhoorelbeke