Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Bezienswaardigheden Ieper & Omgeving

Home - België - Ieper
Flanders Field Museum

In de heropgebouwde Lakenhallen van de stad op de grote markt is het In Flanders Field Museum ondergebracht. In deze ruimte kom je het historische verhaal van de Wereldoorlog I in de West-Vlaamse frontstreek te weten.
De permanente tentoonstelling vertelt het verhaal over de invasie in België & de 4 jaar durende oorlog tussen 1914 & 1918. Via authentiek objecten & talrijke beelden geeft het museum een zo waarheidsgetrouw beeld van wat er in de Westhoek afspeelde. De interactieve opstellingen & personages confronteren de bezoeker van hoe het leven was aan het front gedurende de eerste wereldoorlog. Daarnaast kan je vanaf de lente van 2022 een panoramisch uitzicht over Ieper & omstreken ervaren door de 231 treden van het Belfort te beklimmen. Momenteel wordt deze 4 hoekige toren gerenoveerd. Tot slot kan je een drankje nuttigen in het Museumcafé of je favoriete souvenir kopen in de Museumshop.foto voorzijde In Flanders Field Museum

Ticketprijzen 2024

Volwassenen 12 euro
Jongvolwassenen van 19 tot en met 24 jaar 7 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 18 jaar 8 euro
Baby, Peuters en Kleuters jonger dan 7 jaar gratis

Met het ticket heb je toegang tot zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen.
* Combitickets met Yper Museum mogelijk.

Meer Ticketinformatie

In Flanders Field Museum & Belforttoren
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 14 euro
Jongvolwassenen van 18 tot en met 24 jaar 10 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar 9 euro
Baby, Peuters en Kleuters jonger dan 9 jaar gratis

De gerenoveerde Belforttoren is sinds maart 2022 terug toegankelijk voor het publiek

Meer Ticketinformatie

Pretpark Bellewaerde in Zillebeke

Op slechts 6km van het centrum van Ieper is het attractie -en dierenpark Bellewaerde gelegen. Het is een ideale pretpark voor alle leeftijden, voor de waaghalzen alsook voor de personen die het liever rustiger houden.
Zo kunnen de kleine kinderen zich uitleven in het indrukwekkende palendorp en veel plezier beleven op onder andere de Dansende Ballonnen, Minirad of de Tuff-Tuff auto's. Op het nabij gelegen grote balkon krijg je op slechts enkele meters een prachtige blik op de 5 meter hoge Rothschildgiraffen en Grantzebra's.
Wie gek is op waterattracties zal veel plezier beleven op de Rapid River. Een tocht met ronde boten doorheen een onstuimige rivier. Op de River Splash en de Niagarawaterval duik je op een hoogte van respectievelijk 12 en 20 meter aan een hoge snelheid het verfrissende water in. Voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen is er ook nog de hoge waterglijbaan Big Chute.
De leukste attracties die je kan beleven met het hele gezin zijn de fonkelnieuw Wakala achtbaan, de 25 meter hoge Dawson Duel en de Bengal Express.
De waaghalzen beleven veel plezier op de Boomerang waar je met een topsnelheid van 80km/h op een hoogte van 32 meter de wereld enkele malen en fracties van een seconden ondersteboven ziet. Op de Screaming Eagle val je op een hoogte van 52 meter aan een razendwekkende snelheid van 70km/h recht naar beneden. De El Volador, de El Toro en de half overdekte familieachtbaan Huracan zijn andere attracties voor durfallen.
In de bioscoop van Bellewaerde kan je de wondermooie 4D-Film bezichtigen van de onfortuinlijke Robinson Crusoe.
Een andere leuke uittip is ongetwijfeld het nabijgelegen Bellewaerde Aquapark met onder andere 3 glijbanen.

Een zicht op de indrukwekkende Boomerang
Een zicht op de indrukwekkende Boomerang, de eerste spectaculaire attractie van het park die 1984 voor het eerst in gebruik werd genomen
Reguliere Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 1,4 meter 43 euro => 26,5 euro
Kinderen tussen 1 meter en 1,4 meter 39 euro
Senioren 55+ 35 euro
Mindervaliden 35 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 100 cm gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


Aquapark Bellewaerde
Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen hoger dan 140cm 23 euro => 16 euro
Kinderen tussen 100cm en 140cm 20 euro
Senioren 55+ 20 euro
Kinderen vanaf 85cm en 100cm 9 euro

Meer Ticketinformatie


Yper Museum

In 5 permanente tentoonstellingen kom je meer te weten over de geschiedenis van Ieper. In de expositie middeleeuwse grootstad krijg je meer informatie over onder andere de lakenhandel en de pest in de 14de en 15de eeuw. In het gedeelte van de verdwenen stad kan je talrijke insignes van de middeleeuwer bewonderen. De insignes kan je vergelijken met de pins en tattoos van vandaag. In Cinema Vauban krijg je in een 7 minuten durende film een beeld van de historie van Ieper vanaf 1566 tot de 19de eeuw. De Clara, Louise en Leontine tentoonstelling beleef je Ieper van zijn schoonste kant. Dit mag je letterlijk nemen want Ieper raakte bekend om zijn prachtige kantwerken. Verder zie je in dit deel van het Yper Museum foto's van Léontine Permeke van de 18de en 19de eeuw. De laatste zaal belicht de periode na de Eerste Wereldoorlog. Daar krijg je een fraaie blik op de veerkracht van de Westhoek met onder andere meer info over het ontstaan van de Kattenstoet en het bezoek van paus Johannes Paulus II in 1985.
Doorheen het jaar zijn er ook verschillende tijdelijke exposities te bewonderen in het museum.Een blik op de ingang van het Yper Museum

Ticketprijzen 2024

Volwassenen 8,5 euro
Jongvolwassenen vanaf 19 jaar tot en met 25 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 7 jaar tot en met 18 jaar 4 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

* Combitickets mogelijk met In Flanders Field Museum Meer Ticketinformatie

Museum Hooge Crater in Zillebeke

Het Museum Hooge Crater in Zillebeke ligt in de buurt van Bellewaerde waar het is ondergebracht in een voormalige kapel. Sinds Pasen 1994 kan je in het museum een blik werpen op een heel uitgebreide collectie wapentuig, uniformen en uitrustingen van alle legers van de Eerste Wereldoorlog. Tevens kan je ook de zeldzame militaire kledij van de troepen in de Ieperboog, die momenteel bewaard worden in glazen kasten, bewonderen. Met levensgrote taferelen wordt een zo waarheidsgetrouw beeld weergegeven van Wereldoorlog I. Het leven van de Duitse bunkers, Britse loopgraven tot caverlerietroepen met hun reusachtige paarden worden op prachtige manier weergegeven.voorkant van Museum Hooge Crater

Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 9 euro
Jongvolwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 6,5 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar 5,5 euro
Baby's, Peuters, Kleuter jonger dan 6 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Merghelynck Museum

Het Merghelynck Museum, van de voormalige adelijke familie Merghelynck, ligt op slechts 300 meter van de grote markt. Het herenhuis is een perfecte reconstructie van het gebouw uit 1774. In prachtig aangeklede salons en boudoirs bewonder je originele Franse stijlmeubelen, zilverwerk en schilderijen gered uit de branden van de Eerste Wereldoorlog. Zo kan je onder meer aan de overloop van de eerste verdieping een koperen fontein in Lodewijk XIV-stijl bezichtigen. Ook kan je diverse schilderijen bewonderen uit de 16de en 17de eeuw waaronder De IJdelheid van de Rijkdom de bijzonderste is. Er is ook een unieke collectie Chinees en Japans porselein.

Ticketprijzen 2024

Prijs Per Persoon 5 euro + 70 euro gids, maximum 20 deelnemers per groep volwassenen
Prijs Per Persoon 7 euro + 70 euro gids, vanaf 10 leerlingen per groep scholen
Kinderen tot 7 jaar gratis
Meer Ticketinformatie

Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke

Tijdens het bezoek aan dit museum beleef je het aangrijpend historisch verhaal van de Eerste Wereldoorlog. Er is bijzondere aandacht voor één van de gruwelijkste veldslagen van WOI, de Slag bij Passendale.
Het Museum combineert het uitzonderlijke belevingsaspect met hedendaagse opstellingen. Aan de hand van geschiedkundige voorwerpen, video's, documenten, affiches, brieven, verschillende legeruniformen krijgen zowel kinderen als volwassenen een zeer waarheidsgetrouw beeld over het leven op het slagveld. Er zijn interactieve elementen aangebracht in het museum speciaal voor kinderen. Via de unieke Dugout Experience beleef je hoe de Britten ondergronds leefden in 1917. Op het einde van je bezoek kan je een waarheidsgetrouwe recontructie van de Britse & Duitse loopgraven bezichtigen.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen 11,5 euro
Studenten 18+ 7 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar 6 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

Meer Ticketinformatievoorzijde in Memorial Museum Passchendaele 1917

De Oude Kaasmakerij in Passendale

Op 10 minuten rijden van Ieper ligt het museum De Oude Kaasmakerij in Passendale. Je komt er héél veel te weten over de Passendale kaas en hoe de familie Spruytte, tussen de twee wereldoorlogen in, deze zaak met succesvol uit de grond stampten. Op borden aan de muur kom je meer te weten over de geschiedenis van de familie & het bedrijf. Daarnaast kan je de authentieke kaas- en botermachines bezichtigen alsook de oude weegschalen, de mengmachines en het voormalige laboratorium. Op een muur met mooie illustraties wordt haarfijn uitgelegd welke stappen je in het productieproces moet doorlopen tot dat je overheerlijk kaas kunt proeven. In de kelder kan je nog talrijke objecten bewonderen alsook info over de voormalige kaasstoet. Op het einde van de expositie kan je een video bekijken over het hedendaags productieproces van de kaas.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 7 euro
Scholen & Studenten 5 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 11 jaar 5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer TicketinformatieProductieproces stap voor stap uitgelegd

Bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo

Op 20 kilometer van Ieper ligt het Bezoekerscentrum van Jules Destrooper. In dit koekjesmuseum krijg je meer info over de geschiedenis van de wereldbekende koeken van Jules. Jules begon in 1886 begon met de productie van het oudste koekje, het Amandelbrood. In het moderne bezoekerscentrum vind je de oorspronkelijke machines van hoe de koekjes in de 19de & 20ste eeuw oorspronkelijk werden geproduceerd. Het hedendaagse productieproces in de fabrieken van Ieper en Lo krijg je wordt aan de hand van een video weergegeven.

Op het einde van je bezoek is er een proeverij waar je de mogelijkheid krijgt om verschillende soorten koeken te proeven met een kopje koffie of beker water. Net voor de uitgang kan je in de winkel je favoriete Jules Destrooper koekjes kopen & ontdek je nog andere assortimenten van koekjes die niet in de supermarkt of andere winkels verkrijgbaar zijn. Meer info Bezoekerscentrum Jules DestrooperEen blik op de ingang van het bezoekerscentrum

Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 7 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 11 jaar 5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Menin Road Museum
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 4 euro
Senioren 3 euro
Studenten en Kinderen 1 euro

Meer Ticketinformatie

Hill 62 Sanctuary Woodmuseum in Zillebeke

Sanctuary Wood Museum Hill 62 ligt in de omgeving van Hill 62 op amper 10 minuten rijden van het centrum van Ieper. Het mini museum is gewijd aan de geschiedenis van Hill 62, de heuvel waar tijdens de Eerste Wereldoorlog gestreden is. Op deze plaats lag in 1916 de frontlijn, met loopgraven en kazematten. De collectie van het museum bestaat uit 3D-beelden, foto's en oorlogsvoorwerpen. In het museum krijgt de bezoeker een idee van het loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog dat nog deels in goede staat bewaard bleef.

Ticketprijzen 2024

geen informatie

Brouwerij Kazematten in Ieper
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 16 jaar 10 euro
Kinderen tot en met 15 jaar 4 euro

Meer Ticketinformatie

Talbot Museum in Poperinge

Bij een bezoek aan het Talbothouse kom je tijdens de permanente tentoonstelling weer te weten over de geschiedenis van het huis. Naast de verhalen in de oorlogsjaren wordt er ook aandacht besteed aan de Duitse bezetting van het Talbot House.
De meest attractieve plaats op het domein is ongetwijfeld de Tuin waar de meeste bezoekers graag vertoeven. Het was de plaats waar soldaten even tot rust konden komen & elkaar ontmoeten.
Er zijn 2 verschillende rondleidingen beschikbaar bij het bezoek aan het huis zelf. De Classic Tour leer je het huis kennen op een eigentijdse, grappige en leerrijke wijze. Deze tour is voor zowel volwassenen als kinderen geschikt ook voor wie reeds een bezoekje bracht aan het huis. Bij de Kids Tour is een zoektocht naar de kat Duchess. Beide Tours duren circa een half uur.
In het naoorlogse badhuis het Slessorium kan je de tijdelijke exposities bezichtigen.
Daarnaast beleef je in de Concert Hall een echt live concert uit de vorige eeuw. Als afsluiter breng je een bezoekje aan Tubby's Na-Oorlogse kamer waar je een documentaire over hem kan bewonderen.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen 10 euro
Senioren 65+ 9 euro
Jongeren & Kinderen vanaf 7 jaar tot en met 18 jaar 6 euro

Meer Ticketinformatie

Hopmuseum in Poperinge
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 7,5 euro
Senioren 60+ 6 euro
Jongeren vanaf 6 jaar tot en met 24 jaar 3 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke