Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Mooiste Bezienswaardigheden Namen

Home - België - Namen
Citadel van Namen
Kabelbaan

De Citadel van Namen is zonder twijfel de meest opvallende bezienswaardigheid van deze Waalse stad. Deze bezienswaardigheid ligt in de buurt van de samenvloeiing van de Samber in de Maas, de 2 bekendste rivieren van Wallonië.
Vanuit het centrum heb je de mogelijkheid om in een afgesloten cabine de kabelbaan te nemen naar de 103 meter hoger gelegen heuvel. Sportievelingen kunnen dit hoogteverschil ook overwinnen te voet of per fiets. De auto nemen is zeker ook een mogelijkheid want er is een gratis parking voorzien.

Uitzicht op de Citadel van Namen
Een foto van de Citadel van Namen
Ticketprijzen 2023

Volwassenen van 18 jaar tot en met 64 jaar - Enkele Reis 5 euro - Heen & Terug 7,5 euro
Senioren 65+ - Enkele Reis 4 euro - Heen & Terug 6 euro
Personen met een beperking - 3,5 euro - Heen & Terug 5 euro

Meer Ticketinformatie

Bezoekerscentrum Terra Nova

In de Citadel is het bezoekerscentrum Terra Nova gelegen. In deze oude kazerne krijg je meer info over de geschiedenis van Namen aan de hand van prachtige schermen en beelden. Tevens presenteert het museum je een waarheidsgetrouw beeld van het verleden aan de hand van gesproken getuigenissen en talrijke wondermooie foto's. Je ziet ook een wondermooie maquette en relief van Namen. Uiteraard is er met Wereldoorlog I en Wereldoorlog II ook veel aandacht voor de militaire geschiedenis van de stad.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 6 euro
Kinderen vanaf 6 jaar en Jongeren tot en met 17 jaar 5 euro
Senioren 65+ 5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Het toeristentreintje

Met het Citadel-toeristentreintje geniet je vanuit verschillende oogpunten van een adembenemend uitzicht over Namen en omliggende gebieden van het Maasdal. Tijdens de rit kom je meer te weten over de geschiedenis van het fort via audiogids.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 6 euro
Kinderen, Tieners vanaf 6 jaar en Jongeren tot en met 17 jaar 5 euro
Senioren 65+ 5 euro
Kinderen tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

De ondergrondse gangen

Wist je dat onderaan de Citadel een netwerk van ondergrondse gangen ligt? In een anderhalf uur lange rondleiding doorheen de 450 meter lange galerijen vertelt de enthousiaste gids je het fascinerende verhaal met behulp van 3D-animaties, geluidseffecten, projecties die je laten onderdompelen in het hart van het fort.

Volwassenen 12 euro
Kinderen vanaf 6 jaar, Studenten en Senioren 65+ 10 euro
Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Nam-IP computermuseum

Het NAM-IP computermuseum is gelegen in het westen van Namen. Aan de hand van de meer dan 300 tentoongestelde objecten krijg je een blik op de geschiedenis van de informatica. Het museum is onderverdeeld in 2 routes.
Bij de ene route krijg je een duidelijke blik over de evolutie van de technische en technologische ontwikkelingen in de tijd. De 2de route belicht de collectie die aan de Koning Boudewijnstichting werden geschonken. Zo kan je onder andere een 19de eeuwse tabelleermachine van Hollerith, de eerste computers in België uit 1960 en de personal computers bewonderen uit de jaren '80.

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 13 jaar en Volwassenen 8 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 6 euro
Studenten en Senioren 65+ 6 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Cruise Samber en Maas

Dankzij de brede rivier de Maas die dwars door het Naamse stadscentrum stroomt kan je de stad en streek verkennen per boot. Tijdens een 3 kwartier durende boottocht vaar je naar de samenvloeiing met de Samber en Maas, zie je de citadel van op het water en kom je het hart van Namen tegen. Voor wie langere tijd wil vertoeven op dit vaartuig zijn er ook lange rondvaarten die lopen tot Wépion, de aarbeienstreek en Profondeville.

Een foto van de samenenvloeiing van de Samber in de Maas met op de achtergrond de Citadel van Namen
Een blik op de samenenvloeiing van de Samber in de Maas met op de achtergrond de Citadel van Namen
Ticketprijzen 2023

Per Persoon 8 euro
Kinderen onder de 12 jaar krijgen een gratis drankje
Peuters en Kleuters tot en met 2 jaar hoeven niets te betalen

Meer Ticketinformatie

Attractiepark Koningin Fabiola

In een prachtige groene omgeving in de omgeving van de Citadel ligt het kinderpark Koningin Fabiola. Kinderen kunnen zich naar harte lust uitleven op de 11 meter hoge waterglijbaan, schommels, kastelen en een hangbrug. Dit speelplein, met een oppervlakte van ongeveer 1,56 hectare, is onderverdeeld in 2 delen voor kinderen tot 6 jaar en tieners tot 12 jaar. Ze kunnen voor 1 euro extra een ritje maken op elektrische auto's of mechanische go-kart. Er zijn ook verschillende trampolines en springkastelen. Voor een partij minifolf met 18 holes betaal je 2 euro extra per speler.
Tijdens het ravotten van de kinderen kunnen de ouders een drankje nuttigen in het gezellige cafetaria met terras. De zandbak voor de peuters en kleuters is net naast het cafataria gelegen. Bij vooraf reservatie geniet je van een lekkere barbecue. Het park is toegankelijk vanaf de paasvakantie tot en met de herfstvakantie in het weekend en op feestdagen maar soms ook op woensdagnamiddag.

Ticketprijzen 2023

Per persoon vanaf 1 meter: 3 euro
Senioren 60+ 2 euro
Kinderen kleiner dan 1 meter: gratis

Meer Ticketinformatie

Kunstmuseum Félicien Rops

In de permanente tentoonstelling over de 19de eeuwse Belgische kunstschilder, graficus en karikaturist krijgt je heel uiteenlopende werken te zien. Zo kan je de serie Dames au Puppet bestaande uit 4 tekeningen bezichtigen. Verder zijn er ook diverse gravures en prachtige schilderijen te bewonderen in een oud herenhuis gelegen in de rue Fumal. Er is ook een ruimte voorzien voor tijdelijke exposities voor andere kunstenaars.

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar gratis
Gratis te bezichtigen elke 1ste zondag van de maand

Meer Ticketinformatie

Provinciaal Museum van de Oude Kunsten van Namen + Kerkschat van Oignies

In het beschermde 18de-eeuwse herenhuis van Hôtel de Gaiffier d’Hestroy zie je de middeleeuwse collecties en renaissance van de "Societé archéologique de Namur". Daarbij wordt veel aandacht besteed voor de middeleeuwse kerkschat van de priorij Saint-Nicolas d'Oignies, een werk van de 13de eeuwse goudsmid Hugo d’Oignies. Verder zijn er diverse werken te bezichtigen van landschapsschilderkunst van Henri Bles, laat gotische beeldhouwwerken en renaissance sculpturen. Het museum is iedere dag geopend van 10h tot 18h in rue de Fer.

Ticketprijzen 2023 Permanente -en Tijdelijke exposities

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 5 euro
Senioren 60+ 2,5 euro
Studenten 2,5 euro
Kinderen tot 12 jaar, docenten en gidsen gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke