Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Bezienswaardigheden West-Vlaanderen

Home - België - West-Vlaanderen
1 Bellewaerde in Zillebeke bij Ieper

In het zuidwesten de provincie West-Vlaanderen is het attractie -en dierenpark Bellewaerde gelegen. Het is een ideale pretpark voor elke leeftijdsgroep.
Zo kunnen de kinderen zich uitleven in het reusachtige palendorp en veel plezier beleven op onder meer de Gekke Koets, Dansende Ballonnen, Minirad of de Tuff-Tuff auto's. Op het vlakbij gelegen grote balkon spot je op slechts enkele meters de 5 meter hoge, wondermooie Rothschildgiraffen en Grantzebra's.
Wie dol is op waterattracties beleeft veel plezier op de Rapid River. Een boottocht doorheen een wilde rivier. Op de Niagarawaterval en de River Splash duik je op een hoogte van respectievelijk 20 en 12 meter aan een hoge snelheid het verfrissende water in. Op de Big Chute glijd je op 10 meter hoogte in een opblaasboot de waterglijbaan af.
De leukste familie-attracties die je kan beleven zijn de gloednieuwe Wakala achtbaan, de 25 meter hoge Dawson Duel en de Jungle Mission.
De waaghalzen kunnen zich uitleven op Boomerang waar je met een topsnelheid van 80km/h op een hoogte van 32 meter de wereld enkele malen en fracties van een seconden ondersteboven ziet. Op de Screaming Eagle val je op een hoogte van 52 meter aan een maximale snelheid van 70km/h recht naar beneden. De El Volador, El Toro en de semi overdekte familieachtbaan Huracan zijn andere attracties voor waaghalzen.
In de cinema van Bellewaerde kan je de mooie 4D-Film bezichtigen van de onfortuinlijke Robinson Crusoe.
Een andere leuke uittip is ongetwijfeld het nabijgelegen Bellewaerde Aquapark met onder meer 3 leuke glijbanen.

Een zicht op de indrukwekkende Boomerang
Een blik op de indrukwekkende Boomerang, de eerste attractie voor waaghalzen die 1984 voor het eerst in gebruik werd genomen
Check Reguliere Ticketprijzen


2 Frietmuseum in Brugge

De Belgische friet is samen met de lekkere Belgische chocolade en bier een zeer gegeerd product bij de Belgen en toeristen. Dit museum, gevestigd in de Saaihalle in de buurt van Choco Story, is een didactisch museum die de geschiedenis van de aardappel en de friet met de diverse sausbereidingen weergeeft. De herkomst van de aardappel ligt meer dan 10 000 jaar geleden in het Zuid-Amerikaanse land Peru. Tevens kom je meer te weten over de historie van de Belgische friet. Daarnaast kan je een interessante collectie van toestellen die verband houden met de aardappelteelt, het oogsten, schillen, verdelen en frituren bewonderen. Als afsluiter kan je in de middeleeuwse kelder de verrukkelijke frieten proeven met een stukje gefrituurd vlees.

Adres: Vlamingstraat 33 in Brugge


Meer Bezienswaardigheden BruggeEen zicht op de puntzakstraat & frietkot in het Frietmuseum

3 Plopsaland in Adinkerke bij De Panne

Een dagje naar thema -en attractiepark Plopsaland is genieten van meer dan 50 wondermooie en betoverende attracties. Ontmoet talrijke Studio 100 figuren aan de inkom of tijdens de zomer -of winterparade.
De peuters en kleuters beleven veel plezier op attracties zoals de Kikkers, de Konijntjes, de Tractors, de Dierenmolen, de Brandweer of het bos van Plop. Tussen de attracties door kunnen ze zich uitleven in de Piratenspeeltuin, de tuin van Big of de dieren spotten in de Big en Betsy Hoeve en de doorloopweide. In het Maya-land indoor beleven gezinnen met kinderen veel plezier op attracties zoals de Bloemenmolen, Waterlelies, Swingboom, Valtoren en Glijbaan. Kinderen ouder dan 6 jaar genieten samen met hun familie van de belevingsattractie Dinosplash waar je een avontuurlijke rit in een wondermooi prehistorisch landschap maakt om daarna vanop een hoogte van 16 meter aan een hoge snelheid te glijden over het verfrissende water. Een andere spectaculaire waterattractie is de SuperSplash waar je op een hoogte van 30 meter aan een topsnelheid van 70 km/h in een piratenboot onder de brug doorduikt om even later tot stilstand te komen in het betoverende water. Kinderen die dol zijn van achtbanen moeten ongetwijfeld hun ouders overtuigen om een ritje te maken op de K3 Roller Skate, de wervelende Draak of Viktors Race.
De echte waaghalzen kunnen een adrenalinekick beleven op de gloednieuwe The Ride to Happiness by Tomorrowland. Een ultra spectaculaire rollercoaster waar je tijdens een dolle rit in wagentjes die rond hun as draaien tot 2 maal toe een snelheid van 90 km/h bereikt en 5 keren de wereld enkele fracties van een seconden ondersteboven ziet. Vanaf de zomer van 2021 wordt deze attractie in gebruik genomen. Daarnaast ervaar je dezelfde waanzinnige topsnelheid op de Anubis The Ride en glijd je op een hoogte van 22 meter aan een snelheid van 70km/h op de houten achtbaan Heide The Ride.
Voor wie een dagje Plopsaland te kort is kan sinds mei 2021 meerdere dagen overnachten in het splinternieuwe Plopsa Hotel en uitstapje naar het pretpark combineren met een bezoekje aan het nabijgelegen waterpark Plopsa Aqua.

Een zicht op de Grote Golf in Wickieland

Een prachtig uitzicht op de Grote Golf in Wickieland

Check Reguliere Ticketprijzen


4 Chocolademuseum Choco Story in Brugge

In dit Chocolademuseum gaat over de historie van de cacaoboon en chocolade. Van de Azteken en Maya's tot de hedendaagse lekkerbekken. In het museum kan je ongeveer 1000 voorwerpen bewonderen over chocolade. Tevens pronken er enkele grote voorwerpen verguld uit chocolade. Daarnaast kom je alles te weten over het productieproces van deze Belgische lekkernij van grondstof tot volledig afgewerkte product.Een foto op de inkomhal van het Chocolate Museum in Brugge

Tijdens een demonstratie ontdek je het geheim van de overheerlijke chocolade. Achteraf krijg je de mogelijkheid om deze te proeven. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht via het Chocolala-spel waar ze daarna getrakteerd worden op een aangename verrassing! Een bezoek aan het museumwinkel is een mooie afsluiter evenals chocolademelk drinken bij het nabijgelegen Choco Jungle Bar.

Adres: Wijnzakstraat 2 in Brugge

Meer Bezienswaardigheden Brugge

5 Flanders Field Museum & Belforttoren in Ieper

In de Lakenhallen op de grote markt van Ieper is het In Flanders Field Museum ondergebracht. In deze ruimte kom je het historisch verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek te weten.
De permanente expositie vertelt het verhaal over de inval in België en de ruim 4 jaar durende oorlog tussen 1914 en 1918.In Flanders Field Museum

Via authentieke objecten en talrijke beelden geeft dit museum een waarheidsgetrouw beeld van wat er in de Westhoek afspeelde. De interactieve opstellingen en verschillende personages confronteren de bezoeker van hoe het leven was aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast kan je vanaf de lente van 2022 een prachtige uitzicht over Ieper en omstreken ervaren door de 231 treden van het Belfort te beklimmen. Momenteel wordt deze toren tot in de puntjes gerenoveerd. Tot slot mag je een drankje nuttigen in het Museumcafé of je favoriete Flanders Field souvenir kopen in de Museumshop.Adres: Grote Markt 34 in Ieper

TicketInfo

Meer Bezienswaardigheden Ieper

6 Zeilschip Mercator in Oostende

De prachtige driemaster Mercator staat symbool voor de grootste toeristische badstad aan de Noordzee. Tevens is dit het enige historische zeilschip van België met een zeer rijke geschiedenis die poolreiziger Adrien de Gerlache in Schotland ontwierp. De Mercator kende met Remi Van de Sande en Roger Ghys slechts twee commandanten en maakte meer dan 40 reizen. In 1936 viel de Mercator de bijzondere eer te beurt het stoffelijk overschot van Pater Damiaan, die overleed op het eiland Molokai in de Stille Oceaan, naar zijn thuisland België over te brengen. In 1939 vaarde de Mercator naar de wereldtentoonstelling in New York. Ook talrijke grote zeilraces staan op het palmares van dit indrukwekkend zeilschip. Het schip, dat in 1961 werd ingericht als museumschip, ligt sinds 1964 aangemeerd op een vaste ligplaats in Oostende. Het is ook een beschermd monument en maritiem erfgoed. Dit indrukwekkend maritiem vaartuig is dan ook zonder twijfel de opvallendste bezienswaardigheid van de stad.

Een zicht op Zeilschip Mercator

7 Belfort met Beiaard in Brugge

Een dagstap naar Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan de belangrijkste Brugse toren: de Belfort met Beiaard. Beklim de 366 trappen en beloon jezelf met een adembenemend panorama over de hoofdstad van West-Vlaanderen en omstreken. Onderweg naar boven kom je diverse oude schatten tegen die nog bewaard zijn gebleven, zoals het stadszegel en de stadskas. Ook ontdek je de indrukwekkende muziekrol en het klavier waarop de stadsbeiaardier de beiaardklokken bespeelt. Deze toren is een icoon voor één van de oudste voorbeelden van de architectuur in de middeleeuwen. Ook worden er regelmatig bijzondere beiaardconcerten gegeven en dat is zeker een feestje voor je oren!

TicketInfo

Meer Bezienswaardigheden Brugge

8 Rondleiding Jan Breydelstadion & voetbalclub Club Brugge

Ben jij benieuwd hoe het voetbalstadion van de beste Belgische voetbalploeg van het moment er vanbinnen uitziet? Boek dan een leuke rondleiding in het Jan Breydelstadion, thuisbasis van Club Brugge en Cercle Brugge. Op een ontdekkingstocht door het hele stadion zie je de spelerstunnel, de eretribune, de perszaal en de loges. Samen met de stadiongids kom je op plaatsen die je als normale toeschouwer niet zult zien. Aan de hand van elf memorabele hoogtepunten word je meegenomen in de geschiedenis van Club Brugge en je krijgt een unieke kijk achter de schermen van deze beursgenoteerde voetbalclub. Aan het eind van de tour krijg je nog een cadeau mee naar huis als aandenken aan deze schitterende dag.

Meer Ticketinfo

9 Jules Destrooper Bezoekerscentrum in Lo

In dit koekjesmuseum kom je alles te weten over de geschiedenis van de wereldberoemde koeken van Jules. Het oudste koekje, het Amandelbrood begon hij in 1886 te produceren. In het moderne bezoekerscentrum vind je de authentieke machines van hoe de koekjes in de 19de en 20ste eeuw werden geproduceerd waaronder een ruiten wafelijzer. Daarnaast krijg je door middel van een videofilm het hedendaagse productieproces van de koeken in beeld.
Tevens kan je een blik werpen op de verschillende soorten verpakkingen die in de loop der jaren werden ontworpen. Van functionele verpakkingen tot ware verzamelobjecten. Wist je dat in de beginperiode de lekkere koeken verpakt waren in een metalen doos en je deze moest binnenbrengen als hij leeg was? Doordat ze later hun koekjes aan grote supermarkten verkochten kwam daar een einde aan.verpakkingen & prachtig versierde koekendozen

Ook kan je een hoge bi bewonderen die indertijd te zien was in één van hun reclamespots op televisie. Doorheen het museum ontdek je talrijke voorwerpen die op één of andere manier met de koekjes te maken hebben. Op het einde van je bezoek is er een proeverij waar je de kans krijgt om verschillende soorten koeken te proeven met een kopje koffie of water. Net voor de uitgang kan je in de winkel je favoriete Jules Destrooper koekjes kopen en ontdek je nog andere assortimenten van koekjes die niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Meer Ticketinfo

10 Museum aan de IJzer in Diksmuide

In de 84 meter hoge IJzertoren bestaande uit maar liefst 22 verdiepingen is het Museum aan de IJzer ondergebracht. Vanop het dakterras heb je ongetwijfeld een prachtig uitzicht op de hele frontstreek van de Eerste Wereldoorlog. Je komt er veel te weten over de Belgische-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je krijgt er onder andere een kijk van hoe soldaten een normaal leven probeerden te leiden aan het front. Daarnaast krijg je onder meer een inzicht op welke voorwerpen de mensen meenamen als ze gedwongen werden te vluchten en op welke wijze de soldaten de oorlog probeerden te verwerken.

Adres: IJzerdijk 49 in Diksmuide

TicketInfo

11 De Zonnegloed in Oostvleteren

In het westen van de provincie West-Vlaanderen ligt het dierenopvangcentrum De Zonnegloed. Het dierenpark vangt wilde dieren op die nergens anders meer terecht kunnen. De verharde wandelroute van circa 5000 stappen sterkt zich uit over de talrijke dierenverblijven en biedt de gasten de kans om de geredde dieren van nabij te zien.

Drie bruine beren en de Euraziatische lynx, afkomstig van een failliet dierenpark in Duitsland, zijn zonder twijfel de meest indrukwekkende roofdieren die er verblijven. Verder kan je onder andere de katachtige Serval, een woestijnvos, rode neusbeer en de zilvervos bezichtigen. Er verblijven 10 ook verschillende apensoorten in De Zonnegloed die daarvoor in erbarmelijke omstandigheden leefden.
De meest opmerkelijke bewoners zijn misschien wel de 2 steppezebra's. Beiden zijn afkomstig uit een Nederlands dierenpark die omwille van kweekprogramma's op overschot kwamen.
Verder vangt Zonnegloed een talrijke evenhoevigen zoogdieren op waaronder 4 Amerikaanse bizons.
Tevens verblijven hier talrijke knaagdieren waaronder de Bennet Wallaby, de Russische dwerghamster, de grijze eekhoorn, en de suikereekhoorn. Daarnaast leven hier diverse uilensoorten zoals de Siberische oehoe, de sneeuwuil en de Noordelijke witvangdwergooruil.


Foto een van de vele uilen
Een kijk op één van de vele uilen


Tevens zie je ook verschillende papegaaiensoorten zoals de geelwangamazone papegaai , de kleine geelkuifkaketoe en de blauwe veren van de pennantrosella papegaai. Verder zijn er ook vrij veel slangen, hagedissen en varenen die meestal in beslag werden genomen te zien in dit dierenopvangcentrum. Naast de vele schrijnende verhalen die bijna elk dier met zich meedraagt zijn er ook nog enkele dieren te vinden die nooit op één of andere manier werden mishandeld. De twee wondermooie Schotse Hooglanders en 2 Emoes stammen nog uit de tijd dat Zonnegloed een educatieve kinderboerderij was.

Adres:
Ticketinfo
12 Kasteel van Loppem

Het neogotische Kasteel van Loppem ligt op amper 10 kilometer van het historische hart van Brugge, in de omgeving van de afrit van E40 en E403 autosnelweg. Rond het kasteel heb je de mogelijkheid om te wandelen in een romantische Engelse tuin met vijvers en een doolhof.
Het midden 19de-eeuws kasteel bezit een verzameling neogotische kunstambacht en kunst in het algemeen waaronder schilderijen, tekeningen, prenten, beelden, aardewerk en porselein van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw.
Op de begane grond zie je in de zitkamer van Charles Boromeo onder andere enkele muurschilderijen van de Duitse kunstenaar August Martin. In de eetkamer zie je een indrukwekkende collectie van Gien-porselein die op een ambachtelijke manier in de gelijknamige stadje aan de Loire werden vervaardigd. In de verschillende ruimten zie je ook Chinese porselein, verluchte manuscripten en een mooie verzameling van Aziatische en Afrikaanse kunst.

Een kijk op de voorgevel van het Kasteel in Loppem
Een blik op de facade van het Kasteel in Loppem


13 James Ensorhuis in Oostende

Op slechts 50 meter van het strand in de Vlaanderenstraat is het James Ensorhuis gelegen. In het museum krijg je meer info over de Belgische kunstschilder van het symbolisme James Ensor die er leefde vanaf 1917 tot aan zijn dood in 1949. Vrijwel meteen na zijn overlijden werd het huis ingericht als museum. Na circa 2 jaar durende renovatie, waar onder andere het aanpalende pand in het museum werd geïntegreerd, heropende het James Ensorhuis in de zomer van 2020 terug de deuren.

Een blik op het James Ensorhuis


Tijdens je bezoek aan het Ensorhuis beleef je dankzij de reproducties op ware grootte, authentieke meubilair en mini-documentaire voorstellingen zijn werk- en leefruimte op een unieke wijze. Het museum bestaat uit vijf belevingskamers.
Op het gelijkvloers bevindt zich het voormalige souvenirwinkel die je ook langs de kant van de weg kan bezichtigen. De tussenverdieping is ingericht als tijdelijke expositieruimte. Het Blauwe Salon is de atelier en leefkamer van James die je op de eerste etage kan bewonderen. Op deze verdieping staan veel reproducties van zijn bekendste werken zoals de Intrede van Christus in Brussel uit 1888. Tevens kan je het authentieke meubilair zoals het piano, harmonium en mahoniehouten buffetkast bewonderen. In de eetkamer zie je een neobarokke kast. In deze kamer kan je onder andere de schilderijen De Intrige van James Ensor en De Val der Opstandige Engelen van Belgische kunstschilder Pieter Bruegel bekijken. Verder zijn er ook authentieke tekeningen van James Ensor te bezichtigen.
Iedere bezoeker krijgt een audiogids. De kinderen worden in de audiogids toegesproken door Gust Van Yper, de voormalige huisknecht van Ensor.

Meer Kunstmusea België
14 Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke

Tijdens het bezoek aan dit museum beleef je het aangrijpend historisch verhaal van Wereldoorlog I. Daarbij is er bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Eén van de gruwelijkste veldslagen van de oorlog.
Memorial Museum Passchendaele 1917 combineert hedendaagse opstellingen met het uitzonderlijke belevingsaspect. Aan de hand van historische voorwerpen, affiches, brieven, documenten, video's en verschillende legeruniformen krijgen zowel kinderen als volwassenen een zeer waarheidsgetrouw beeld over het leven op het slagveld. Er zijn interactieve elementen aangebracht voor kinderen doorheen het hele belevingscentrum. Via de unieke Dugout Experience ontdek je op welke manier de Britten ondergronds leefden in 1917. Als afsluiter van je bezoek krijg je een waarheidsgetrouwe reconstructie van de Britse en Duitse loopgraven.voorzijde in Memorial Museum Passchendaele 1917


Adres: Berten Pilstraat 5A in Zonnebeke

Ticketinfo

Meer Bezienswaardigheden Regio Ieper

15 De Oude Kaasmakerij in Passendale

Op een goeie 10km van Ieper ligt het museum De Oude Kaasmakerij in Passendale. Je komt er ontzettend veel te weten over de Passendale kaas en hoe de familie Spruytte, tussen de twee wereldoorlogen in, deze zaak met succes opstarten. Op borden aan de muur kan je de historie van de familie en bedrijf lezen. Daarnaast kan je de authentieke kaas -en botermachines bezichtigen alsook oude weegschalen, mengmachines en het voormalige laboratorium. Op een muur met mooie illustraties wordt haarfijn uitgelegd welke stappen je in het productieproces moet doorlopen tot dat je overheerlijk kaas kunt proeven. In de kelder kan je nog talrijke voorwerpen bewonderen alsook info over de voormalige kaasstoet. Op het einde van de tentoonstelling kan je geboeid kijken naar een video over het hedendaags productieproces van de kaas.Productieproces stap voor stap uitgelegd Adres: 'S Graventafelstraat 48 A in Passendale

Meer Bezienswaardigheden Regio Ieper

Ticketinfo

16 Museumschip Amandine in Oostende

Op het einde van de Vindictivelaan rechtover 't Waterhuis en het station van Oostende is het museumschip Amandine gelegen. De proefvaart van deze grote middenslagtreiler ontworpen door Richard Panesi vond plaats op zaterdag 17 maart 1962. De levensloop van dit schip bleek zeer succesvol te zijn. In de zomer beviste ze de gronden rond Zuid-IJsland en in de winter deze van het Kanaal in het Noorden van Frankrijk en de Noordzee voor de kust van België. In 1982 kon dit schip de O.202 Pelagus met motorpech naar een haven in IJsland slepen.Een blik op het Museumschip Amandine

Als laatste schip van de Europese IJslandvloot werd de Amandine uit de vaart genomen op 3 april 1995. Op zondag 14 mei 2000 werd met twee grote mobiele kranen de Amadine naar zijn laatste rustplaats in de Vindictivelaan gebracht. Tijdens je bezoek zal je verschillende scènes beelden van de activiteiten op de boot kunnen bewonderen. Het geeft een waarheidsgetrouw beeld van het ruige leven aan boord van een IJslandvaarder en vissersschepen in het algemeen.


Meer Bezienswaardigheden Oostende

17 For Freedom Museum in Ramskapelle Knokke-Heist

Op amper 10km van de grens met Nederland in het uiterste noorden van West-Vlaanderen ligt in het idyllisch dorpje Ramskapelle het For Freedom Museum. Het museum is gewijd aan de Britse soldaat Dennis Jones die na de Tweede Wereldoorlog huwde met een meisje uit Knokke-Heist. De verzameling bestaat uit een militair uniform dat Dennis droeg tijdens zijn huwelijk en andere prachtexemplaren geschonken door vele Canadese families. Je kan ze bewonderen in de prachtig ontworpen diorama's of kijkkasten. Daarnaast kan je een unieke collectie van opgegraven vliegtuigrestanten bezichtigen.Een blik op de voorgevel van het For Freedom Museum

Adres: Ramskapellestraat 91-93 in Ramskapelle

Ticketinfo

18 Kortrijk 1302

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan je sinds de zomer van 2022 het Kortrijk 1302 museum bewonderen. De bezoekers worden in het belevingsmuseum ondergedompeld in het verhaal van de Guldensporenslag op 11 juli 1302 en de Frans-Vlaamse oorlog. De unieke collectiestukken bevatten wapens, helmen en verschillende soorten uitrustingen. Via beelden, reconstructies en films proberen de makers de bezoekers de Guldensporenslag te herbeleven. Deze slag is dan ook ongetwijfeld de meest opvallendste gebeurtenis in de geschiedenis van deze stad.Een blik op de Groeningerabdij, de voormalige locatie van Kortrijk 1302Meer Bezienswaardigheden Kortrijk

19 Museum Hooge Crater in Zillebeke

Het Museum Hooge Crater in Zillebeke vlakbij Bellewaerde is ondergebracht in een voormalige kapel. Sinds 1994 kan je in het museum een heel uitgebreide wapentuig, uniformen en uitrustingen van alle legers van de Eerste Wereldoorlog bewonderen. Tevens kan je ook de zeldzame militaire kledij van de troepen in de Ieperboog, die momenteel bewaard worden in glazen kasten, bewonderen. Met levensgrote taferelen wordt een zo waarheidsgetrouw beeld weergegeven van Wereldoorlog I. Het leven van de Britse loopgraven, Duitse bunkers tot caverlerietroepen met hun levensgrote paarden worden op prachtige wijze weergegeven.voorkant van Museum Hooge Crater

Meer Bezienswaardigheden Ieper

Tikcetinfo

20 Bakkerijmuseum in Veurne

In het Bakkerijmuseum van Veurne kan je het verhaal over de geschiedenis & evolutie die het bakkersberoep door de jaren heen te weten komen. Je krijgt een goed beeld van de productie, bereiding en verdeling van Belgische brood & banket. Het museum heeft maar liefst 23000 voorwerpen in hun bezit waaronder een zilveren taartenstaander, oude flesjes kleur- en smaakstoffen, taart -en suikervormen. Slechts een klein deel van de collectie kan je als bezoeker bewonderen. Een bezoek aan een museum hoeft zeker niet saai te zijn voor kinderen. Door deel te nemen aan de gezinszoektocht leer je je kinderen zich te verdiepen in diverse museumobjecten. In de verschillende schoolvakanties worden er regelmatig bakworkshops voor kinderen georganiseerd.

Adres: Albert I-laan 2 in Veurne

Ticketinfo

21 Talbothouse in Poperinge

Bij een bezoek aan het Talbothouse ontdek je tijdens de permanente tentoonstelling de geschiedenis van dit pand. Naast de verhalen in de oorlogsjaren wordt er ook aandacht besteed aan de periode waar het huis werd bezet door Duitse soldaten.
De meest attractieve plaats op het domein is ongetwijfeld de Tuin waar vele bezoekers graag wat tijd doorbrengen. Het was de plek waar soldaten even tot rust kwamen & elkaar ontmoeten.
Er zijn 2 verschillende tours die je kan kiezen bij het bezoek aan het huis zelf. De Classic Tour leer je het huis kennen op een eigentijdse, leerrijke en grappige wijze. Deze tour is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen maar ook voor wie in het verleden reeds een bezoekje bracht. Bij de Kids Tour moeten de kinderen de kat Duchess vinden. Beide Tours duren ongeveer een 30 minuten.
In het naoorlogse badhuis het Slessorium kan je de tijdelijke exposities bewonderen.
Daarnaast kan je in de Concert Hall een echt live concert uit de 20ste eeuw ervaren. Als afsluiter breng je een bezoekje aan Tubby's Na-Oorlogse kamer waar je een documentaire over hem kan bekijken.

Adres: Gasthuisstraat 43 in Poperinge

Ticketinfo

Meer Bezienswaardigheden Poperinge

© Renzo Vanhoorelbeke