Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Denemarken

Home - Denemarken
Nationamuseet of Nationaal Museum van Denemarken in Kopenhagen

In de Deense hoofdstad kun je een bezoekje brengen aan het bekende Nationalmuseet. Dit museum is het nationale museum van Denemarken en ligt vol met de meest uiteenlopende voorwerpen en kunststukken. Een bezoek aan het Nationalmuseet mag dan ook uiteraard niet ontbreken tijdens een tripje naar deze Deense hoofdstad. In het museum zijn verschillende verzamelingen te bezichtigen. Er is onder meer een grote collectie met voorwerpen ten tijde van de Vikingen. Daarnaast kom je in de museum meer te weten over de geschiedenis van Denemarken en hoe de mensen in het verleden leefden. In 1994 won het museum de European Museum of the Year Award.

Meer dan 15 Bezienswaardigheden Kopenhagen

Het Tivoli Attractiepark, plezier voor alle generaties

In het attractiepark Tivoli in Kopenhagen is er aan plezier geen gebrek en voor leeftijd geen grens. Het is dan wel een van de oudste attractieparken van de wereld, maar het is leuk voor elke generatie. Attractiepark is eigenlijk niet het juiste woord, want Tivoli is veel meer dan dat.

Tivoli voor waaghalzen

Wie durft kan zich uitleven in één van de achtbanen van Tivoli. Waag jij je aan de ‘Demon’ met twee loopings? Of ga in de hoogste zweefmolen ter wereld? Op maar liefst 800 meter heb je dan ook nog eens uitstekend en prachtig panoramisch uitzicht over Kopenhagen. Voor de kleintjes is er ook genoeg te beleven, van drakenbootjes tot vissen spotten in het aquarium. Vis niet achter het net en tover een lach op hun gezicht tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

Tijd voor ontspanning

Om wat meer te relaxen kun je neerploffen in een park voor een picknick. Of ga genieten van livemuziek en de verschillende theatervoorstellingen die er door de dag heen te zien zijn. Daarnaast is er een ruime keuze aan restaurants, dus voor ieder elk wat wils. Het Tivoli Attractiepark is meestal tot middernacht geopend. In het donker bieden de vele lichtjes voor het hele park een sfeervolle afsluiter voor een geslaagde dag.

Wandelen en ontspannen in de Tivoli Tuinen van Kopenhagen

Om in het centrum van Kopenhagen toch even aan de stadsdrukte te ontsnappen, breng je een bezoek aan de Tivoli Tuinen. Je ontdekt er niet alleen de Deense cultuur, maar doet ook een glimp op van andere landen. Een perfecte plek voor wat ontspanning zijden je citytrip.

Tuinen en Cultuur

In Denemarken heerst een cultuur van tuinieren. Dat is terug te zien in de Parterre gardens, waar je vrolijk wordt van de verschillende perkjes met kleurrijke bloemen. Ontdek ook de mystieke sfeer van het oosten en zet je stappen in een heus bamboebos of de in de oriëntaalse zone van de Tivoli tuinen.

Hangen in de ‘Hanging gardens’

Om wat meer te relaxen ga je naar de 'Hanging gardens', waarvan de naam eigenlijk al genoeg zegt. Een ideale plek om lekker wat rond te hangen tussen vele bomen en bankjes. Wellicht kun je je picknickmand meenemen, als het weer dat toelaat.

Naast het bewonderen van de verschillende tuinen, zijn er in Tivoli ook spannende attracties Daar kun je hier meer over lezen. Ze zult je er in elk geval niet snel vervelen.

Ga op avontuur in de Kopenhagen zoo

Een leuk dagje uit voor alle leeftijden, beleef je in de zoo van Kopenhagen. Het park is een thuis voor 264 diersoorten en meer dan 3000 dieren, waardoor je er niet snel bent uitgekeken. Daarnaast kun je verschillende wereldcontinenten bezoeken in één dag.

Een foto van een baby nijlpaard en volwassen nijlpaard
Een blik op een baby nijlpaard en volwassen nijlpaard
Van Afrika tot aan…

Voor heel even bevind je je niet meer in de Deense hoofdstad maar op de Noordpool in de Artcic Ring van de Kopenhagen zoo. Je staat er letterlijk oog in oog met ijsberen en ziet de schattige zeehondjes rondspetteren. Daarna reis je af naar het tropisch regenwoud waar het altijd mooi weer is. Dit gedeelte is heerlijk overdekt, dus perfect voor op een regenachtige dag. Ook de Afrikaanse savanne mag niet ontbreken, waar de olifanten je om de oren vliegen.

Knuffelen en klauteren voor de kinderen

Laat de kids gezellig knuffelen met dwerggeitjes in de kinderboerderij. Verder kunnen ze de wereld bezichtigen vanuit het perspectief van een konijn, in de konijnenspeeltuin. Hier kunnen ze eeuwig door tunnels klauteren. Er valt veel te ontdekken in de Kopenhagen zoo.

Het ARoS museum, kunst van top tot teen

Menig kunstliefhebber krijgt een warm hart van het ARoS museum in de Deense plaats Aarhus. Elk jaar telt dit museum miljoenen bezoekers en is daarmee het drukstbezochte museum van Scandinavië. Ook al ben je niet de grootste kunstfanaat, dan word je toch vrolijk van deze plaats. Van veraf zie je namelijk het regenboogpanorama op de top van het museumgebouw pronken.

Kunst in alle uithoeken

In het regenboogpanorama krijg je een kleurrijke kijk op Aarhus. Dit maakt dat je het gebouw op zich gerust al een kunstwerk kunt noemen. De begane grond van ARoS is aangewezen voor ruimtelijke kunst en lichtkunst, verdeeld over 9 verschillende ruimtes. Witte esthetische wenteltrappen verbinden de verschillende exposities.

Zien en beleven

Op de verschillende verdiepingen tref je kunst vanaf de negentiende eeuw tot en met het heden. Er zijn wisselende tentoonstellingen, maar ook vaste kunstwerken. Een van de indrukwekkendste stukken uit de permanente verzameling is Boy waar je een levensechte jongen van reuzenformaat aankijkt. In het ARoS museum bewonder je niet alleen kunst, maar beleef je het ook echt. Door de gevarieerde speelse kunstwerken is het een museum dat geen leeftijd kent.

Het Christiansborg paleis, thuishaven voor politici en majesteit

Voel je de koning te rijk in het Christiansborg paleis in Kopenhagen. Het imposante gebouw staat in het centrum van de Deense hoofdstad en staat dan ook centraal in de Deense politiek. Dat is zeker een hoog bezoekje waard.

Het centrum van Deense politiek

Ooit was dit majestueuze gebouw de thuishaven van de Deense koninklijke familie. Tot op de dag van vandaag gebruikt de Deense majesteit het gebouw nog steeds voor verschillende taken en evenementen. Tegenwoordig worden er doorgaans belangrijke beslissingen genomen in het Christiansborg paleis. Het Deense parlement is er namelijk gevestigd, maar ook het Hooggerechtshof en het kantoor van de minister-president. Tijdens je bezoek aan het Christiansborg paleis krijg je een boeiende kijk op het bestuur van Denemarken.

Leven als een koning

Doordat het paleis verschillende keren opnieuw opgebouwd moest worden, zie je een mix van stijlen terug. Neobarok, neoklassiek en barok voeren de boventoon. Voel je voor even zijne of hare de majesteit wanneer je door de reusachtige koninklijke ontvangstzalen, stallen en kapel van het paleis loopt. Je kunt zelfs letterlijk een kijkje in de keuken nemen.

De collosale wandtapijten aan de muren staan ontzettend chique en geven je een blik in de geschiedenis van het pand. De toren van het Christansborg paleis is sinds 2014 voor publiek geopend. Neem zeker de tijd om even naar het Deense volk te kunnen wuiven en natuurlijk voor een koninklijk uitzicht. Doordat het paleis verschillende keren opnieuw opgebouwd moest worden, zie je een mix van stijlen terug. Neobarok, neoklassiek en barok voeren de boventoon. Voel je voor even zijne of hare de majesteit wanneer je door de reusachtige koninklijke ontvangstzalen, stallen en kapel van het paleis loopt. Je kunt zelfs letterlijk een kijkje in de keuken nemen.

De collosale wandtapijten aan de muren staan ontzettend chique en geven je een blik in de geschiedenis van het pand. De toren van het Christansborg paleis is sinds 2014 voor publiek geopend. Neem zeker de tijd om even naar het Deense volk te kunnen wuiven en natuurlijk voor een koninklijk uitzicht.

De ongelukkige historie

Het paleis is vernoemd naar koning Christiaan VI en is eigenlijk als de derde op een rij. De voorgaande paleizen hadden wat ongeluk, zowel die uit 1735 en 1828 zijn verwoest door een brand en moesten herbouwd worden.

Borgen

In de Deense volksmond wordt het paleis ook wel ‘Borgen’ genoemd. Wellicht komt deze naam je bekend voor. Het is namelijk gelijknamig met de populaire Deense tv serie, waar het paleis decor voor bood. De serie won de prijs voor de beste Europese drama tv. Wellicht bied de serie al wat voorpret voor je bezoek.

© Renzo Vanhoorelbeke