Cookie Consent by TermsFeed Wat te doen in Duitsland - Info & Ticketprijzen

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Duitsland

Home - Duitsland
Fernsehturm Fast View in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn, staat de imposante Fernsehturm. Dit is een televisietoren met een hoogte van maar liefst 368 meter die je kan bezoeken. De toren staat aan de Alexanderplatz en is één van de drukbezochtste bezienswaardigheden van het land. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,2 miljoen mensen deze toeristische trekpleister. Bij een bezoek aan Berlijn mag dit uitje dan ook niet ontbreken. Het is wel aan te raden om vooraf een ticket te boeken zodat je niet lang in de rij moet wachten. Je hebt de mogelijkheid om een Fast View ticket te kopen, waarmee je voorrang krijgt bij het betreden van de televisietoren.

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Berlijn

Madame Tussauds in Berlijn

Madame Tussauds heeft 7 musea in Europa waar je de wassenbeelden kan bewonderen waaronder ook één in het Duitse Berlijn.
Ga op de foto met muzikale beroemdheden zoals Mike Singer, Shawn Mendes of Lady Gaga. Sta schouder aan schouder met je favoriete aucteur zoals Vin Diesel . Maak een selfie van je favoriete sportster of ga op de foto met Angela Merkel of Donald Trump. Verder zijn er ook nog wassenbeelden van onder meer journaliste Alice Schwarzer of Duitse schrijver-kunstenaar Günther Grass.

Meer Ticketinformatie Madame Tussauds Berlijn

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Berlijn

Internationaal Maritiem Museum in Hamburg

Het Internationales Maritimes Museum Hamburg is een ware bezienswaardigheid in de Duitse Hanzestad Hamburg. In 2008 werden de deuren van dit museum geopend en werd het mogelijk om verschillende tentoonstellingen te bezichtige. De plaats waar het museum gebouwd is wordt Speicherstadt en Hafencity genoemd. Dat is de naam van het oude havengebied van Hamburg, wat duidelijk te merken is aan de omgeving. Er zijn hier tentoonstellingen die een beeld geven van ontdekkingsreizen, het leven aan boord van een schip, zeilschepen, moderne scheepvaart en scheepsmodellen. Tevens is er ook veel kunst met betrekking tot scheepvaart te bewonderen in dit zeemuseum.

Een blik op een propeller vlakbij het Maritiem Museum
Een blik op een propeller in de buurt van het Maritiem Museum


Meer Ticketinformatie

Overzicht meer dan 10 bezienswaardigheden over Hamburg

Cultuursnuiven in het Farina Geurmuseum in Keulen

De cultuur van Keulen snuiven, daar is geen passendere plek voor dan het Farina Geurmuseum in Keulen. Steek je neus in de geschiedenis van de Duitse parfumindustrie in het mooie Keulse centrum.

Keuls water?

Je zult van wel eens gehoord hebben van Eau de Cologne. Dit kan je letterlijk vertalen als: het water van Keulen. Je raadt het al, deze geur komt oorspronkelijk ook echt uit Keulen. Ruim 300 jaar geleden creëerde de Italiaanse Giovanni Farina deze bijzondere geur in de Duitse stad. De parfum ruikt natuurlijk naar alles behalve Keuls water. Op dezelfde plek als toen wordt nog steeds deze geur ontwikkeld en dat is het bezoeken waard.

Ontdek het geheim achter Eau de Cologne

Het museum is gevestigd in het voormalige huis van Giovanni Farina, midden in het centrum van Keulen. Op de verschillende etages van het pand ontdekt je hoe de originele Eau de Cologne gemaakt werd en meer over de Duitse parfumindustrie. Een deel van het interieur is nog origineel van Farina uit 1700. Je kunt het museum met een gids ontdekken, die je alles in geuren en kleuren zal vertellen.

Keulen in 360 graden op het Triangle panorama

Bekijk Keulen van een andere kant in het Triangle panorama. Op 103,2 meter hoogte kun je genieten van uitzicht over de hele stad. Het observatiedek van 360 graden bied je een uitzicht van de bovenste plank.

Spot alle bezienswaardigheden, ook ‘s avonds

Op verdieping 29 van de Triangle Panorama tref je een glazen platform aan, die je een panoramisch uitzicht geeft over het mooie Keulen. Gelukkig kun je hier gewoon de snelle lift voor nemen, het blijft immers vakantie. Je spot er alle hoogtepunten van Keulen zoals de Dom, de Hohenzollernbrücke en natuurlijk de Rijn. Een aanrader is om met zonsondergang te gaan op een heldere avond, romantiek gegarandeerd!

Niet te missen

De Triangle Panorama doet zijn eer aan de traingelvorm, die ontworpen is door de Duitse architect Dörte Gatermann. Via de Hohenzollernbrücke in het centrum van Keulen loop je er gemakkelijk naar toe. Je ziet het gebouw namelijk als van veraf staan. Deze attractie is niet te missen tijdens je bezoek aan Keulen.

Ontmoet je idool in het Panoptikum in Hamburg

Sta oog in oog met je favoriete popsterren en bekendheden in het Panoptikum in Hamburg. Het is het oudste wassenbeeldenmuseum van Duitsland. Al ruim 130 jaar worden er personen aan de collectie toegevoegd. Je kijkt dus in de ogen van vele jaren geschiedenis van muzikanten, kunstenaars, politici en atleten.

Van Angelina Jolie tot Angela Merkel

Ook uit onze huidige tijd zul je ongetwijfeld mensen herkennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een selfie met de beeldschone Angelina Jolie? Ook een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel kan niet aan jouw bezoek aan Hamburg ontbreken. Het is net echt! Verder staan er meer dan 130 andere bekende figuren in het Panoptikum te popelen om met je op de foto te gaan.

Miniatur Wunderland in Hamburg is reuzeleuk!

In Miniatur Wunderland in Hamburg zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Je vindt er de langste miniatuurspoorbaan ter wereld, maar die is reuzeleuk. De kleine treintjes gaan namelijk naar interessante mini bestemmingen. Natuurlijk ontdek je er Hamburg en de rest van Duitsland, maar tuffen de treinen ook door naar Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Scandinavië, Zuid-Amerika en Las Vegas. Al deze plekken kun je in een middagje bezoeken.

Een wereld die blijft groeien

Het bouwen van deze miniwereld kostte zo’n 760 000 uren, niet bepaalde een kleine tijd. Het Miniatur Wunderland heeft net als de aarde ook inwoners, dat zijn er 263.000 en dit aantal blijft alsmaar groeien. Spot jij ook de opmerkelijk inwoners, zoals Pipi Langkous?

Dag en nacht binnen één dag

In Miniatur Wunderland gaat de tijd wat sneller dan we gewend zijn. En uur duurt 15 minuten en in je bezoek kun je dus zowel de ochtendzon in Italië meepakken als een gokje wagen in de wilde nachten van Las Vegas. Er valt nog al veel te beleven binnen de kleine oppervlakte.

Berlijn

Muur Museum of Mauer Museum by Checkpoint Charly

Britzer Tuin

Pergamonmuseum, het Panorama

Alte Nationalgalerie

Fotografie Museum

Meer TicketInfo Berlijn

Keulen

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Kunstmuseum Wallraf-Richartz

Triangle Panorama

Avonturenmuseum Odysseum

RheinEnergieSTADION van Voetbalclub FC Keulen

Meer TicketInfo Keulen

Düsseldorf

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Aquazoo Löbbecke Museum

Rheintoren

Neanderthaler Museum

Meer TicketInfo Düsseldorf

Hamburg

Gratis Bezienswaardigheden, Attracties & Musea

Miniatuur Wonderland

Meer TicketInfo Hamburg

© Renzo Vanhoorelbeke