Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Bezienswaardigheden Berlijn

Home - Duitsland - Berlijn
Gratis Toegang tot bezienswaardigheden

Stadspoort Brandenburger Tor
Gedenkteken The Holocaust Memorial
Automuseum Remise

Fernsehturm Fast View in Berlijn

Fernsehturm is met een hoogte van 368 meter het hoogste gebouw van de stad. De televisietoren, die net als de Brandenburger Tor symbool staat voor een herenigd Duitsland, ligt aan de Alexanderplatz. Het is één van de populairste bezienswaardigheden van Duitsland die jaarlijks door ruim 1,2 miljoen mensen wordt bezocht. Bij een bezoek aan Berlijn mag dit uitje dan ook niet ontbreken.

Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform waar de bezoekers bij mooi weer tot 40 km ver kunnen kijken. Boven het uitzichtplatform bevindt zich een restaurant dat langzaam ronddraait zodat je in 30 minuten een prachtig panoramisch uitzicht van 360 graden kunt ervaren vanuit alle oogpunten. Het is wel aan te raden om vooraf een online ticket te boeken zodat je niet lang in de rij moet wachten. Je hebt de kans om een Fast View ticket te kopen, waarmee je voorrang krijgt bij het betreden van de televisietoren.

Een blik op grote Fernsehturm Fast View
Een kijk op de Fernsehturm Fast View vanop de Alexanderplatz


Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 24,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 14 jaar 14,5 euro

Meer Ticketinformatie

Trabi Museum

Het Trabi Museum is gelegen in het zuiden van Berlijn op 2 kilometer van de bekende Brandenburger Tor. In het museum vind je een expositie over de auto die het meest bekend is in de DDR of voormalig Oost-Duitsland. We hebben het dan uiteraard over de Trabant. Het Trabi Museum opende haar deuren voor het eerst in 2013. Je kunt genieten van maar liefst 15 verschillende Trabi’s waaronder het eerste model en het laatste model die gemaakt is in de jaren 90.
Ook is er een auto te vinden die deelnam aan verscheiden rally's. Verder zien we ook modellen die gebruikt werden door de Duitse politie. Zo is er een Volkspolizei maar ook een gepantserde Trabant in het museum te bewonderen. Ook kun je gaan zitten voor een documentaire waar je meer informatie krijgt over de geschiedenis van de Trabant. Hoe het ontstaan is, hoe de ontwikkeling in zijn werk ging en welke auto's er werden geproduceerd. Ook zijn er diverse verschillende producten aanwezig van zowel de Trabant als de DDR. Er is ook een klein shop die je na afloop kunt bezoeken.

Een blik op Trabi auto's
Een kijk op Trabi auto's
Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 12 jaar 9 euro

Meer Ticketinformatie

Sea Life Berlijn

Een reusachtige wondermooie onderwaterwereld ontdek je bij Sea Life Berlijn. Diverse zeedieren zijn onderverdeeld in meerdere aquarium. Ook is er aan aanraak vijver waar je de dieren niet alleen van heel dichtbij ziet maar je mag ze, als je durft, ook zelf aanraken. Weet je hoe een zeester aanvoelt? Daar kun je in dit aquarium achter komen. De echte blikvanger in deze vestiging van Sea Life is de glazen lift in een cilindrische tank dat gebouwd is als aquarium. De lift brengt je 25 meter hoger terwijl je geniet van maar liefst 97 verschillende soorten onderwater dieren. Zo zul je onder andere zeepaardjes tegenkomen, kwallen, koraalduivels maar ook kreeften.
Er is geen parkeerplaats voor de deur van dit Sea Life center maar je kan even verderop je auto kwijt in de twee parkeergarages. Je kunt het aquarium ook perfect bereiken met het openbaar vervoer

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 18 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 14 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Combitickets Sea Life en Madame Tussauds

Zoo Berlijn

De dierentuin van Berlijn is ligt in het centrum van de Duitse hoofdstad zodat dit ideaal te combineren is met andere bezienswaardigheden in de stad.
De dierentuin wordt ook wel Berlin Zoologischer Garten genoemd. Er zijn een veel indrukwekkende dieren te vinden die je zeker niet wilt missen. Wat dacht je van de zwarte neushoof, Aziatische olifant, de bizon of verschillende gieren? Andere blikvangers zijn natuurlijk de leeuwen, de grote panda, gorillas en de poolwolf. Wat je zeker moet bezoeken is het fascinerende aquarium en het gedeelte waar de reptielen en insecten vertoeven. Durf jij het aan om oog in oog te staan met onder andere een grote vogelspin? De dierentuin is ook te bereiken met de auto als je hem parkeert in één van de parkeergarages in de omgeving. Het park zelf heeft geen eigen parkeerplaats. Met het openbaar vervoer zoals de trein of de bus is het makkelijker. Je kunt de Zoo Berlin iedere dag bezoekers héél het jaar door. Dit dierenpark heeft geen sluitingsdagen.

Een kijk op de Siberische tijger
Een wondermooi uitzicht van de Siberische tijger


Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 19 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 15 jaar 9 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Madame Tussauds in Berlijn

Madame Tussauds heeft 7 museums in Europa waar je de wassenbeelden kan bezichtigen waaronder ook in Berlijn.
Ga op de foto met muzikale beroemdheden zoals Shawn Mendes, Mike Singer of Lady Gaga. Sta schouder aan schouder met je favoriete aucteur zoals Brad Pitt, Charlie Chaplin, Angelina Jolie of Julia Roberts . Maak een selfie van je favoriete sportster of ga op de foto met Angela Merkel of Donald Trump. Verder zijn er ook nog wassenbeelden van onder meer journaliste Alice Schwarzer of Duitse schrijver-kunstenaar Günther Grass.Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 26 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 19 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Muur Museum of Mauer Museum by Checkpoint Charly
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 17,5 euro
Studenten 11,5 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 7 tot en met 17 jaar 9,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Britzer Tuin
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 3 euro van Maart tot en met Oktober
Volwassenen 1,5 euro van November tot en met Februari

Meer Ticketinformatie

Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum is een echte must see voor menig kunstliefhebber bij het maken van een citytrip naar Berlijn. In 1930 werd het museum toegankelijk voor bezoekers. Ze focussen zich vooral op archeologische vondsten uit verschillende continenten zoals Oost-Europa en Azië. Verder kun je ook prachtige islamitische kunst bezichtigen. Niet alleen het museum is indrukwekkend te noemen maar ook de buitenzijde van het gebouw.

Een zicht op het Pergamon Museum
Een uitzicht op het Pergamon Museum


Het Pergamon Museum is onderverdeel in 4 afdelingen: Perzische, Assyrische, Islamistische en Babylonische kunstwerken.
De echte hoogtepunten die je niet mag missen is onder andere het laat 19de-eeuwse Pergamonaltaar, opgevragen in de gelijknamige Turkse plaats Pergamon. Ook moet je ongetwijfeld de Ishtar poort gezien hebben. Het staat ook wel te boek als 1 van de zeven wereldwonderen. Verder kun je genieten van de marktpoort van Milete, die toegang gaf tot de markt. Je kunt er ook terecht voor het aanschaffen van informatieve boeken over opgravingen.
Vanaf maandag 23 oktober 2023 zal het Pergamon Museum sluiten voor 14 jaar. In deze lange periode zullen ingrijpende renovatiewerken worden uitgevoerd.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 12 euro
Studenen en personen met een beperking 6 euro
Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Altes Museum
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 11 euro
Studenten vanaf 18 jaar 5,5 euro

Meer Ticketinformatie

Schilderkunst Gemäldegalerie in Berlijn
Iedere liefhebber van kunst wilt een reis maken in het Gemäldegalerie. De indrukwekkende collectie bestaat vooral uit schilderkunst dat gemaakt is tussen de dertiende en achttiende eeuw. De collectie in het Gemäldegalerie loopt erg uiteen. Zo kun je er Duitse schilderkunst vinden dat gemaakt is tussen de dertiende en zestiende eeuw maar ook schilderkunst van Nederlandse, Vlaamse, Franse en Italiaanse afkomst. Ook zijn er meerdere miniaturen te vinden. Je zult zeker te weten je ogen uitkijken want er zijn werken te vinden van kunstenaars zoals bijvoorbeeld Caravaggio, Rubens Rembrandt, Jan van Eyck, Dürer, Vermeer maar ook Bruegel en Tizian. Loop langs werken zoals cupido zegeviert, de Marsham kinderen, Mozes verplettert de tafels van de wet, heer en dame met wijn, en de jonge dame met parelsnoer. Om alvast een voorproefje te nemen op het ware bezoek kun je via de website een 360 graden virtuele rondleiding maken. Het museum organiseert vaak evenementen. Zo kun je tentoonstellingen bijwonen of een één op één gesprek aangaan met verschillende kunstenaars. Ook kun je met het hele gezin een workshop doen. Op deze manier maak je er een perfecte gezinsuitje van!

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 10 euro
Studenen en mensen met een beperking 5 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Hedendaags Museum Hamburfer Bahnhof
Ticketprijzen 2020
Volwassenen 10 euro
Studenten vanaf 18 jaar 5 euro

Meer Ticketinformatie Officiële site => www.smb.museum
Fotografie Museum
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 10 euro
Studenten vanaf 18 jaar 5 euro

Meer Ticketinformatie Officiële site => www.smb.museum

Neues Museum
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 12 euro
Studenten vanaf 18 jaar 6 euro

Meer Ticketinformatie Officiële site => www.smb.museum

© Renzo Vanhoorelbeke