Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Dierentuinen Duitsland

Home - Duitsland - Dierentuinen
Wat zijn de Mooiste Dierentuinen in Duitsland + Info en Ticketprijzen
Kölner Zoo en Aquarium

Op slechts een uurtje rijden van de Nederlandse grens in het noorden van Keulen ligt de dierentuin van Keulen.
Als je er eens over nadenkt om eens een buitenlandse dierentuin te gaan bezoeken bij onze Duitse buren is de Kölner Zoo een echte aanrader. Het park opende haar deuren voor het eerst in 1860 maar na de tweede wereldoorlog werd er flink uitgebreid. Er werd een gigantisch huis gebouwd voor de apen maar ook kwam er een aquarium. Het tropische klimaat controle is gekomen in 2000. Er zijn maar liefst meer als 10 000 dieren te bewonderen. Stap de hippodome binnen en kom oog in oog te staan met krokodillen en nijlpaarden. In het olifantenpark zitten twaalf Aziatische olifanten en in het oerwoud huis vind je diverse vissoorten. Als het goed weer is kun je ook gaan genieten van verschillende vogels shows die worden georganiseerd.

Een zicht op ringstaartmaki's die je kan bewonderen in het Madagaskarhuis
Een blik op ringstaartmaki's die je kan bewonderen in het Madagaskarhuis


Alle dierenverblijven zijn voorzien van een informatiebord zodat je meer te weten kunt komen. Een activiteit om nooit meer te vergeten is om een rondleiding te doen samen met een medewerker. Je mag dan zelfs een kijkje achter de schermen nemen. Er zijn voldoende mogelijkheden om ergens wat te eten en te drinken. Verder is er natuurlijk een winkeltje aanwezig waar je de leukst souvenir kunt kopen zodat je deze dag nooit meer vergeet!
Ticketprijzen 2023

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 23 euro => 14,9 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 11 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


Zoom Avontuurlijke Wereld in Gelsenkirchen

Op een uur rijden van de Nederlandse stad Venlo in het westen van Duitsland ligt in Gelsenkirchen Zoom Erlebniswelt.
In een gebied van 30 hectare verblijven circa 900 dieren uit de ruim 100 verschillende diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving. Het dierenpark is opgedeeld in 3 grote werelden: Alaska, Afrika en Azië. Daarnaast kan je een bezoekje brengen aan de schildpadden tuin en een kinderboerderij met moestuin, speeltuin en eetgelegenheden. Deze Westfaalse boerderij zie je meteen aan de rechterkant als je wandelt door de ingang van het park. Iets verderop kom je terecht op een groot plein waar je de keuze moet maken welke van de 3 delen van het park je eerst zult bezoeken.
Het oostenlijk gelegen Alaska gebied is 1,3 kilometer lang. Je wandelt door een omgeving met een weelderige flora van het vochtige en koele kustregenwoud. Je ziet naaldbossen in de toendra, wilde rotsformaties in een bergachtig landschap en het eeuwige ijs van het poolgebied. In deze leefomgeving verblijven indrukwekkende diersoorten zoals de Bruine Kamtsjatka beer, de Europese Bruine Beer en de IJsbeer. Daarnaast kan je een blik werpen op de katachtige Euraziatische lynx. De boom doorn, houtwolf en de Noord-Amerikaanse wasbeer zijn kleinere diersoorten die je in dit deel van het park kan ontdekken.

Een zicht op een Bruine beer Kamtsjatka
Een foto van een bruine Kamtsjatka beer


Het noordelijk gelegen Afrika gedeelte is met een lengte van 1,8 kilometer het grootste gebied in deze dierentuin. De verschillende soorten vegetaties en landschappen zijn zo veel mogelijk nagebootst. Zo wandel je door de droge en natte grassavanne met een kenmerkend Afrikaans meer. Er zijn lage struiken maar ook een weelderige regenwoud met klimplanten, bomen en dichte bossen. Het leuke is dat je een deel van het park per boot kan verkennen. Uiteraard zie je hier veel typische Afrikaanse dieren zoals de Afrikaanse leeuw, witte neushoorn, nijlpaard, rothschildgiraffe, Grant's zebra en de chimpansee. Maar ook zie in deze omgeving veel diersoorten die je niet vlug in andere dierenparken zult tegenkomen. Zo verblijven er ook Somalische schapen, de zadelbekooievaars, een moerasbokken, hamerkoppen en Noordelijke hoornraven. Tevens ontdek je verschillende soorten antilopen zoals de sabelantilope, impala, eland, grotere koedoe en de Nyala.
In het westen van de zoo ligt het Azië gedeelte waarvan de paden 1,3 kilometer lang is. Je wandelt onder andere door een grote tropische tuin. Voor de wat oudere kinderen is er een leuke overdekte speel- en klimtuin. Er leven in deze omgeving veelal kleinere diersoorten zoals de zwartwitte slankapen, de lampongaap, de Maleise vliegende vos, rode panda en Aziatische dwergotter. De wilde Bactrische kameel en Siberische tijger zijn de meer gekendere diersoorten van Azië.
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 13 jaar en Volwassenen 15,5 euro => 10,95 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 10,95 euro => 7,95 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


Dierenpark Nordhorn

De familiedierentuin in Nordhorn ligt op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens op een goed halfuur rijden van Enschede. Op een oppervlakte van ongeveer 12 hectare leven een kleine 2000 dieren in 100 verschillende soorten. De amoerpanter is ongetwijfeld de meest in het oogspringende dierensoort in dit dierenpark met voornamelijk kleine tot middel grote dieren. In de buurt van de ingang zie je dieren die leven in Noord-Amerika. Zo kan je de bosbizon, die een zeldzame ondersoort van de bizon is, bewonderen. Tevens hebben de halsbandpekari's, die behoren tot de familie van de navelzwijnen en relatief kleine witsneutneusberen hier hun onderkomen. In de Afrikaanse savanne vertoeven de grantzebra's die de meest gestreepte en kleinste ondersoort is van de steppe of gewone zebra. Verder kan je ook de litschiewaterbok, een Afrikaanse antilope, de Afrikaanse maraboe, een ooievaarsoort en de kleine hemelparelhoen met een gestippeld verenkleed bezichtigen.

Uitzicht op de moerpanter, een zeehond en zeebra's
Een blik op een zittende amoerpanter, een zeehond en 2 zebra's


In het park leven ook talrijke met uitsterven bedreigde inheemse huisdierrassen. Zo zie je onder andere de bonte Bentheimer varken, verschillende schapensoorten, rundsoorten, kalkoenen, kippen en duivensoorten die heel zeldzaam zijn geworden. Maar er leven ook dieren zoals de kikkers, padden en vleermuissoorten die vele mensen niet zullen opmerken bij hun bezoek aan het park.
Er is ook een bijenhuis aanwezig in het park waar bezoekers meer te weten komen over deze belangrijke insectensoort, het belang van de honingbij en de productie van honing. In het dierenpark leven ook kleine kleurrijke Australische vogelsoorten zoals de diamantduif, de grasparkiet en de zebravink.
Doorheen het park zijn prachtige demonstratietuinen aangelegd zoals de boerentuin bij de Vechtehof, de beek aan de inkom of de alpentuin.
Dankzij de aanwezigheid van 2 vakantiehuizen heb je de mogelijkheid om te overnachten in het park.
Kinderen kunnen veel plezier beleven op de 3 speeltuinen die verspreid liggen in het park. Er is een speeltuin bij de Vechteboerderij, in het centrum vlakbij de kinderboerderij en cafetaria en in het indoorspeeltuin Max Avonturenland.
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 13,9 euro => 9,9 euro
Gepensioneerden en studenten 12,9 euro => 9,9 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 16 jaar 9,9 euro => 6,9 euro
Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


Zoo Leipzig

Als je gek bent op dierentuinen en je bent in Duitsland wordt het zeker aangeraden om op avontuur te gaan in Zoo Leipzig. Het is een oude dierentuin dat al bestaat sinds 1878 en het leuke is dat veel oudere elementen nog steeds aanwezig zijn. Zo proef je de sfeer over hoe het vroeger was. Afgelopen jaren heeft de dierentuin een flinke modernisering gekend. Zo hebben de dieren niet alleen mooiere maar ook grote verblijven gekregen. Een goed voorbeeld is Gondwanaland. Het tropisch regenwoud dat net zo groot is als twee voetbalvelden bij elkaar! Je vindt er allerlei prachtige flora en fauna. Ook de mensapen hebben een gloednieuw verblijf gekregen genaamd Pongoland. De dierentuin heeft vijf verschillende themagebieden. De eerder genoemde Pongoland en Gondwanaland maar ook nog Gründer-Garten, Asien en Afrika. Zoo Leipzig heeft maar liefst 850 dieren over het hele park zitten dus je kan hier gemakkelijk een hele dag vertoeven. Kijk je ogen uit bij de Siberische tijgers, Afrikaanse leeuwen, de zebra's maar ook de struisvogels en de giraffes.

Een zicht op één van de Afrikaanse leeuwen
Een blik op één van de Afrikaanse leeuwen


Ticketprijzen 2023 - Winter

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 18 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar 11 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis
Gezinskaart 2 volwassenen met maximaal 4 kinderen 44 euro

Ticket Zoo Leipzig + Hop-on hop-off bustour

Wildpark Gangelt

Het dierenpark Wildpark Gangelt ligt tegen de Nederlandse grens op slechts 30 minuten rijden van de Limburgse stad Maastricht.
In deze 50 hectare grootte dierentuin zie je talrijke Europese en inheemse dieren die leven in een natuurlijke omgeving. Het Wildpark heeft dan ook als grote voordeel dat de dieren vertoeven in hele ruime verblijven.
Sta oog in oog met indrukwekkende zoogdieren zoals bruine beren, lynxen, wolven, bizons en elanden. Uiteraard zal je tijdens een ontspannende wandeling in het licht heuvelachtige bosgebied kleinere zoogdieren zoals gemzen, steenbokken, wilde zwijnen, marmotten en otters kunnen bezichtigen. In het uiterste noorden van het park ligt het bijenhuis waar de inheemse bijenhouders met veel passie vertellen over deze vlijtige insecten.

Een foto van de katachtige lynx
Een blik op de katachtige lynx


In de omgeving van de ingang in het zuiden kan je verschillende roofvogels zoals de arend en de valk, buizerd en verschillende soorten wouwen spotten. In het nabijgelegen roofvogelstation zijn er regelmatig vliegdemonstraties. De ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje in het restaurant terwijl de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven in de grote avonturenspeeltuin.
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 9 euro => 6,95 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 15 jaar 5 euro => 4 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Serengeti Park: dierentuin en attractiepark in Hodenhagen

In het noorden van Duitsland tussen de steden Hamburg en Hannover ligt in Hodenhagen, aan de rand van de Lüneburger Heide, het Serengeti Park.
Met ruim 1500 wilde dierensoorten, verschillende unieke safari tours en diverse pretparkattracties kan je meerdere dagen in het park rondtoeren zonder dat je je vlug verveeld. Het reusachtige park is onderverdeeld in Serengeti-safarai, Jungle Safari en Avontuurlijke safari met ruim 40 atrracties.
Tijdens de Serengeti Safari neemt een dubbeldekker bus je mee tijdens een 10 kilometer lange tocht met 16 grote en natuurlijke open ruimtes. In dit 120 hectare grote gebied leven circa 1500 vrij rondlopende wilde dieren. Een deel van de tocht kan je te voet afleggen zodat je vanaf een uitkijkplatform giraffen, Oost-Afrikaanse bongo's, Zuid-Afrikaanse gemsbokken, antilopen, rode rivierzwijnen en gehelmde parelhoenders kunt bewonderen. Verder kan je onder andere een blik opvangen van de wilde paardensoort tarpan, impala, dwergezel, Westerse tapir, paterdavidshert, jachtluipaard, Afrikaanse olifant, Afrikaanse leeuw, witte leeuw, witte -en Bengaalse tijgers. Je kan deze safari op je eigen tempo met je eigen wagen maken.

Een foto van een neushoorn die verblijft zijn natuurlijke habitat
Een blik op een neushoorn die verblijft zijn natuurlijke habitat


De liefhebbers van apen zullen ongetwijfeld met veel passie kijken naar de ruim 200 dieren die er leven op het 15 hectare grote eiland. In dit volledig gemoderniseerde deel van het park zijn er geen kooibarrières zodat je sommige apensoorten van heel nabij kunt ontdekken. Zo zijn er 5 inloopverblijven waar je direct contact kunt maken met ringstaartmaki's, zwart-witte kuifmaki's, berberapen, witkopmaki's en doodshoofdaapjes. De andere soorten ontdek je tijdens een wandeltocht over smalle waterlopen waar je chimpansees, siamangs, baardapen, mandrillen, tamarins en witschouderkapucijnapen kunt observeren. Dagelijks zijn er voedermomenten met verzorgers die je als bezoeker kunt bijwonen. In het park is er ook een kinderboerderij waar vooral kleine kinderen vol nieuwsgierigheid tijd kunnen doorbrengen met koddige alpaca's, ezels, geiten en andere typische dieren die leven op een hoeve.
Tijdens een bezoek aan de avontuurlijke safari kan je veel pret beleven door adembenemende ritten over het water. Ook kleine kinderen beleven veel fun op de verschillende speeltuinen, trampolines en ritjes op kleinere attracties. Uiteraard zijn er ook diverse shows die je kunt bezichtigen in het Serengeti Park. Zo kan je genieten in het hoogseizoen in een theatertent van een schitterende show met dappere avonturier Jeff McGilles. Dagelijks kan je de interactieve drumshow vol met Afrikaanse muziek in de Jambo Bongo Arena bezichtigen. Tijdens de dagelijkse Okavango-watershow geniet je van een spectaculaire watershow met sprongen van adembenemende hoogten door dappere artiesten.
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 13 jaar en Volwassenen 45,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 35,5 euro
Serengeti Bus Safari 6,5 euro

Meer Ticketinformatie

Sea Life Hannover

Als je SEA LIFE Hannover binnenstapt ga je op een magische reis door kleurrijke onderwaterwereld. Maar liefst meer dan 2500 dieren wachten om jou te verwelkomen. Je zult diverse werelden gaan ontdekken. Denk aan het tropische regenwoud tot aan de Caraïbische Zee. En voor de echte durfals kun je ook de Amazone binnenstappen waar een enorm grote krokodil op je zit te wachten. Durf jij het aan? Verder zie je piranha’s, een octopus, zeepaardjes, roggen, palingen, clown vissen en koralen. De dieren worden regelmatig gevoerd en dat is een moment waar je echt bij moet zijn.

Een foto van zeepaardjes
Een blik op zeepaardjes


Het ziet er spectaculair uit en trek dan ook veel bekijks. De kinderen kunnen op een leuke manier van alles leren over de onderwaterwereld.
Je kunt SEA LIFE het beste bereiken met het openbaar vervoer maar als je met de auto wilt komen is dat ook een optie. In de buurt zijn er diverse parkeerplaatsen beschikbaar en ook een betaalde parkeergarage. Het is gelegen in de Herrenhausen Gardens Hannover.
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 18 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 13,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Sea Life Berlijn

Ontdek een gigantisch mooie onderwaterwereld bij SEA LIFE Berlijn. Verschillende zeedieren zijn onderverdeeld in meerdere aquarium. Ook is er aan aanraak vijver waar je de dieren van heel dichtbij kunt zien en als je durf mag je ze zelfs aanraken! Ooit geweten hoe een zeester aanvoelt? Daar kun je nu achter komen. De echte eye catcher in deze vestiging van sealife is de glazen lift in een cilindrische tank dat gebouwd is als aquarium. Je gaat 25 meter omhoog terwijl je geniet van maar liefst 97 verschillende soorten onderwater dieren. Zo zul je onder andere zeepaardjes tegenkomen, koraalduivels, doktersvissen, kwallen maar ook kreeften.
Er is geen parkeerplaats voor de deur maar een stuk verderop zijn twee parkeergarages te vinden. Je kunt het aquarium ook prima bereiken met het openbaar vervoer.

Een foto van een doktersvis
Een blik op de blauwe doktersvis


Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 19 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 15 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Combitickets Sea Life en Madame Tussauds


Zoo Berlijn

De dierentuin in Berlijn is een echte aanrader voor iedere dierenliefhebber. Het ligt midden in het centrum waardoor het ideaal te combineren is met een stedentrip naar de Duitse hoofdstad. De dierentuin wordt ook wel Berlin Zoologischer Garten genoemdt. Er zijn een heleboel indrukwekkende dieren te vinden die je zeker niet wilt missen. Wat dacht je van de Aziatische Olifant of de zwarte neushoorn? Of de bizon en de gieren. Andere blikvangers zijn natuurlijk de grote panda, de leeuwen, gorillas en de poolwolf. Wat je zeker niet mag missen is het fascinerende aquarium en het gedeelte waar de reptielen en insecten zitten. Durf jij het aan om oog in oog te staan met een grote vogelspin? Als je in het centrum van Berlijn verblijft ligt het vaak op loopafstand.
De dierentuin is ook te bereiken met de auto maar de dierentuin zelf heeft geen parkeerplaats. De optie die je dan hebt is om te parkeren in één van de parkeergarages die in de buurt liggen. Met het openbaar vervoer is het beter bereikbaar. Denk aan de trein maar ook de bus. Verder is Zoo Berlin 365 dagen per jaar open. Je kunt dus wanneer jij dat wilt een bezoekje brengen.

Een prachtige zicht van de Siberische tijger
Een prachtige uitzicht van de Siberische tijger


Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 16 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 15 jaar 8 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Hannover Avonturen Dierentuin

De Avonturen Zoo van Hannover opende de deuren voor het publiek reeds in 1865. Daarmee is het één van de oudste dierenparken van Duitsland.
Het is een prachtig opgezette dierentuin van 22 hectaren groot met bijna 200 verschillende soorten onderverdeeld in diverse themawerelden.
Ga bijvoorbeeld op avontuur in Afrika in het Zambezic gedeelte waar je in één van de 18 kleurrijk versierde overdekte boten geruisloos stroomafwaarts vaart. Je kan er onder meer de nijlpaarden onder water bewonderen. In de wereld Afi Mountain kan je onder meer chimpansees, drills en Afrikaanse vogels bewonderen. Op de bergtop naast de grote waterval is de verblijfplaats van een gorillafamilie.
Verder is er ook een Nedersaksische boerderij nagebootst waar je erachter komt hoe het er vroeger aan toe ging op het platteland. Dieren van verre landen zoals Australië en Canada zijn te zien in de gedeelten Outback en Yukon Bay. Wombats, wallaby's en kleurrijke vogels kan je spotten in Outback. In Yukon Bay zie je onder meer bizons en kariboes grazen op een open plaats in het bos. Maar ook ijsberen, zeeleeuwen, zeeberen en grijze zeehonden kan je in dit gedeelte zien.


Een blik op een van de grootste landzoogdieren de nijlpaard
Een uitzicht op een van de grootste landzoogdieren, de nijlpaard


Ticketprijzen 2023

Volwassenen vanaf 25 jaar 19,9 euro
Jongeren en Jongvolwassenen vanaf 17 jaar tot en met 24 jaar 15,4 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 3 jaar tot en met 16 jaar 12,7 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis
Ticket voor honden 10,5 euro

Meer Ticketinformatie

Ozeaneum in Stralsund

In Stralsund vinden we een aquarium met honderden verschillende zeedieren. Een geweldig dagje uit voor iedereen die dol is op onderwater dieren.
Er zijn diverse tours die je kunt doen. Zo kun je op ontdekking gaan in de Noordzee waar je oog in oog komt te staan met een negen meter lange haai. Verder zwemmen er ook kabeljauw, roodbaars, zeeduivel en vele andere. Ook komen we krabben en zeesterren voorbij. Ook is er een tour door de Oostzee waar je onderwater dieren zult ontdekken die lokaal in de zee zitten. Denk aan snoek, haring en maankwallen. Tot slot is er nog de grootte aquarium in het gebouw, de atlantische oceaan. Opvallend is het prachtige scheepswrak dat in het water ligt. Je kunt ook een audiogids meenemen zodat je alle informatie over de dieren krijgt.

Een prachtige blik op een zeeschildpad
Een indrukwekkende kijk op een zeeschilpad


Ticketprijzen 2022

Volwassenen 17 euro
Studenten 12 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 4 jaar tot en met 16 jaar 7 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Konstanz

SEA LIFE Konstanz ligt in de haven van het Bodenmeer vlakbij de grens met Zwitserland en bevindt zich tegenover het LAGO winkelcentrum. Je kan ervoor opteren om via de boot naar Sea Life center te varen.
In SEA LIFE Konstanz maak je kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld. Ontdek verschillende gebieden en bekijk de dieren van inheemse en tropische wateren. Zo komt onder andere de Middellandse Zee, Noordzee en de Rode Zee tot leven. Maar ook de onderwater dieren die leven van de Rijn tot het Bodenmeer zullen hier te zien zijn. En wat dacht je van het Antarctica gebied waar je grappige ezelspinguins kan geen ontmoeten. Ook vindt je hier de zeewolf en de zeehaas. Verder duik je in een scheepswrak waar je kennis maakt met onder andere de zeeduivel. Ook is er een regenwoudgebied waar pijlgifkikkers en piranha's leven. Het hoogtepunt van deze SEA LIFE is toch wel de 8 meter lange tunnel die de wereld van de Rode Zee tot leven laat komen. Er zwemmen diverse rifhaaien en grote zeeschildpadden. In totaal zijn er iets meer dan 3500 dieren aanwezig verdeeld onder 35 aquariums. Om binnen te komen betaal je een bedrag van € 18,75. Als je 2 euro extra betaalt krijg je er ook een mooie foto van jezelf erbij! Extra leuk: neem de boot naar SEA LIFE!

Een foto van een zwemmende zeeschildpad
Een indrukwekkende beeld van een zwemmende zeeschilpad


Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 21,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 14,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Sea Life Königswinter

Duik in de onderwaterwereld van SEA LIFE Königswinter en ontdek de meest fascinerende wezens. Uniek aan deze vestiging is dat er heel veel dieren leven die bedreigd zijn en hier een veilige onderkomen hebben.Loop door de 360 graden tunnel en beleef gigantische haaien en de mooiste roggen van dichtbij. Verder spot je exotische vissen, clownvissen en schaaldieren. Ook zijn er roggen, schildpadden en ocotpussen te vinden. Geniet terwijl ze slechts op korte afstand zitten. Het is alsof je aan het duiken bent in de zee.
Er worden diverse lezingen gegeven waarbij je een heleboel kunt leren over de dieren die in de onderwater wereld wonen. Ook is er een laboratorium aanwezig waar je kunt zien hoe vissen geboren worden en kun je al je vragen stellen aan de experts! Kom het drakengrot binnen waar je onder andere de dieren zelf mag aanraken. SEA LIFE Königswinter is iedere dag geopend van 10h00 tot 17h00. Na 16h00 wordt er geen toegang meer verleend.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 14,95 euro
Kinderen en Tieners vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 11,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

SEA LIFE München

SEA LIFE München vinden we in het Olympiapark. Dat complex werd destijds gebouwd zodat het Olympische Spelen in 1972 kon worden gehouden. Er zijn maar liefst 33 bassins waarin maar liefst meer dan 4500 dieren zijn te vinden. Gebieden van de Isar tot de Donau en van de Zwarte Zee tot de Tropische Oceaan.. Verder is er ook een koraal grot, schipbreuk en een tropisch eiland te vinden waar je kennis maakt met gifkikkers, gigantische duizendpoten en wandelende insecten. Verder vindt je hier onder andere verschillende haaien, roggen, rood gestreepte zeebrasems en kwallen. Ook hier heb je de mogelijkheid om sommige dieren aan te raken. Zo kun je bijvoorbeeld een zeeanemoon aanraken maar ook een zeester. Verder wordt er een hoop uitleg gegeven over de onderwater dieren. Erg leuk voor de kinderen die daardoor aandachtig zullen luisteren.
Je kunt je auto tegen betaling parkeren op de parkeerplaats van het Olympisch Park. Als je met het openbaar vervoer wilt komen kun je het beste de metrolijn 3 tot halte Olympia Centrum nemen.

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 21,5 euro
Kinderen en Tieners vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 17 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Sea Life Oberhausen

Ook in Oberhausen vinden we een vestiging van SEA LIFE in Duitsland. Kijk je ogen uit in deze fascinerende onderwaterwereld. De dieren zijn zo dichtbij dat het is alsof je naast ze zwemt. Een ervaring die je absoluut niet mag missen. Je kunt hier verschillende gebieden ontdekken en het aantal soorten onderwater dieren dat hier leeft is dan ook immens groot. Een heleboel verschillende haaien maar ook roggen en schildpadden.
Een hoogtepunt is misschien wel de rondvaart die je kunt nemen in een boot met een bodem waar je doorheen kunt kijken. Zeedieren van de Tropische Oceaan zijn hier te zien. Stap ook de wereld binnen van de otters en maak kennis met deze bewoners. Ook kun je een onderzeeër binnenstappen waar je kunt genieten van alle kwallen die hier rondzwemmen. Het is niet alleen een leuk uitje voor kinderen maar ook nog eens hartstikke leerzaam omdat alles goed wordt uitgelegd. Als je SEA LIFE Oberhausen gaat bezoeken kun je dit ook combineren met Legoland Discovery Centre dat een paar meter verderop te vinden is.

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 22,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 19 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Sea Life Speyer in Spiers

Waan je in een fascinerende onderwaterwereld en ervaar de dieren van heel dichtbij. Beleef onder andere het bergbeek gebied, de Bodenmeer waar je vissen vindt van groot formaat en het havengebied waar je onder andere kreeften en krabben zult gaan spotten. Ontdek ook de onderwater dieren van de Noordzee en kom oog in oog te staan met een haai. Ga ook op ontdekkingstocht in de kleurrijke koraalwereld en loop door de tropische tunnel waar de haaien wel heel dichtbij komen. Ook is er nog een Amazone gebied waar je piranha’s kunt vinden. Zoek verder goed tussen het scheepswrak of je de zeewolf of de octopus kan vinden.
De parkeerplaatsen bij SEA LIFE Speyer zijn zeer beperkt waardoor de kans bestaat dat het niet mogelijk is om je auto hier te parkeren. In dat geval kun je je auto het beste op de parkeerplaats zetten bij de kermis. Dit op 10 minuten loopafstand. Met het openbaar vervoer kun je er ook prima komen. Ze zijn elke dag geopend van 10h00 tot 17h00 maar na 16h00 heb je geen toegang meer. Een kaartje ter plekke kopen is altijd duurder.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 16,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 13,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Timmendorfer Strand

Met het hele gezin genieten van het indrukwekkende onderwaterwereld in SEA LIFE Timmendorfer Strand. Je vindt SEA LIFE direct naast de stranden van de Oostzee.
Er zijn maar liefst 12 verschillende onderwaterwerelden ieder met elk zijn eigen thema. Je stapt daarom iedere keer weer een nieuw ewereld binnen. De ervaring is onvergetelijk. In totaal zijn er maar liefst 2500 verschillende zeedieren te ontdekken. Ga op avontuur in de Baltische Zee, de Noordzee en de tropische oceaan. Van kleine dieren zoals anemoonvissen en zeepaardjes tot grote schildpadden en haaien. Verder kun je als je durft je hoofd in het piranha zwembad steken. De medewerkers doen de dieren dagelijks voeden waar jij bij kunt zijn. Je kunt direct al je vragen stellen en alles te weten te komen over de zeedieren.
Er is ook een restaurant aanwezig waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Na afloop kun je een souvenir scoren in de winkel zodat je een mooie herinnering hebt voor later! De openingstijden zijn elke dag van 10h00 tot 17h00. Om de auto te parkeren kun je de borden Sea Life P2 volgen.

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 18,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 15,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Grugapark in Essen

Op slechts 1 uur rijden met de auto van de Nederlandse grens ligt in het Duitse stad Essen het planten -en dierentuin Grugapark.
In dit park kun je helemaal tot rust komen en geniet je niet alleen van de natuur maar zijn er ook voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld te picknicken of de barbecue aan te steken. Er worden in het Grugapark ook regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd.
Geniet van de meest indrukwekkendste planten en bomen. Wandel door de botanische tuin, bezoek de planten vitrines en laat je betoveren door de kleurrijke tulpen die er staan. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken zodat je alles komt te weten over dit fantastische park. Vergeet ook vooral geen kijkje te nemen in het regenwoud huis waar de titaan wortel te vinden is.

In het park kan je onder meer prachtige bloeiende dahlia's bewonderen
In het planten -en dierenpark kan je onder meer prachtige bloeiende dahlia's bewonderen


Ook kom je oog in oog te staan met verschillende dieren. Denk aan exotische vogels, uilen maar ook herten. De kinderen zullen zich ook absoluut geen moment vervelen. Er zijn diverse speeltuinen aanwezig maar ook kunnen ze gaan klimmen of de uitdaging aan gaan en de doolhof bezoeken. Als dat nog niet goed genoeg was, is er ook nog eens een kinderboerderij. We hebben nog een extra tip voor je: zorg dat je ook de kleinere paadjes neemt. Zo weet je zeker dat je niets mist.
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 4 euro
Jongeren vanaf 15 jaar en studenten 2,5 euro
Kinderen vanaf 6 tot en met 14 jaar 1,2 euro
Baby's, peuters en kleuters tot en met 5 jaar gratis
Meer ticketinformatie

Zoo Saarbrücken

In Saarbrücken, gelegen in de buurt van de Frans-Duitse grens, is een dierentuin te vinden dat voor het eerst haar deuren opende in 1932.
Je kunt kennis gaan maken met maar liefst 160 verschillende soorten dieren. Onder andere pinguïns, zeehonden, cheeta’s en de laaglandtapirs zullen voorbij komen. Ook leven er giraffen, zebra’s, krokodillen en kangoeroes. Ook is er een kinderboerderij waar je zelf onder andere de dwerggeiten mag aaien en voeren!

Een blik op een laagland tapir afkomstig uit Zuid-Amerika die je kunt spotten in dit dierenpark
Een uitzicht op een laagland tapir afkomstig uit Zuid-Amerika die je kunt spotten in dit dierenpark


Verder zijn er ook meerdere ontmoetingsplaatsen op het park te vinden waar je in gesprek kunt gaan met de dierenverzorgers. je kunt alles te weten komen wat je wilt over je favoriete dier. De kinderen kunnen zich ook vermaken in twee verschillende speeltuinen en daarnaast is er een hangbrug te vinden van maar liefst 42 meter lang. Er is voldoende gelegenheden beschikbaar waar je een hapje en een drankje kunt halen.
Kunstliefhebbers kunnen genieten van het beeldhouwwerk ‘twee flamingo’s’ dat te vinden is bij deze dieren zelf. Wat ook echt een aanrader is, is om de dierentuin eens in de nacht te bezoeken. Je gaat dan samen met een gids op zoek naar vleermuizen. Een onvergetelijke ervaring.
Voor hondenbezitters is er goed nieuws. Je trouwe viervoeter mag mee het park in. Hou er wel rekening mee dat honden altijd aan de lijn moeten zitten.
Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 16 jaar 15 euro
Personen met een beperking 12 euro
Kinderen vanaf 5 jaar en Jongeren tot en met 15 jaar 2 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis
Meer ticketinformatie

Wildpark Daun

Wildpark Daun is een prachtig park dat geschikt is voor het hele gezin die ligt op slechts 50 minuten rijden van de Duits-Belgische grens. Het dierenpark, gelegen in de gelijknamige dorp Daun, is maar liefst 220 hectare groot en ligt midden in de bossen. Hierdoor heeft het park ervoor kunnen zorgen dat de meeste dieren leven in hun natuurlijke omgeving.
Breng een bezoek aan de apen kloof met meer dan 50 verschillende berberapen. Bekijk enorme roofvogels en zorg dat je er klaar voor zit als er een demonstratie begint. Het is ook een mogelijkheid om met de auto een bospad in te rijden. Deze is acht kilometer lang en onderweg zijn er diverse uitzichtpunten te vinden. Zo kun je de dieren goed bekijken. Verder vind je er ook zwijnen, herten, ezels, lama’s, wilde paarden, emoes, stokstaartjes en bizons. Er is ook nog een rodelbaan te vinden die toegankelijk is in de zomermaanden. Deze is 800 meter lang en je kunt zelf de snelheid bepalen.

In deze dierentuin kan je meer dan 50 verschillende berberapen spotten
Er leven ruim 50 verschillende berberapen in dit wildpark


Honden zijn toegestaan maar dienen wel aangelijnd te zijn. Na een lange dag kun je ontspannen in het restaurant en genieten van een heerlijk gerecht. Vergeet vooral geen souvenir in de winkel mee te nemen. Kortom een bezoek aan Wildpark Daun is gegarandeerd voor een dag vol pret!
Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 16 jaar 12,5 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 4 jaar tot en met 15 jaar 11 euro
Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Rit op de zomerrodelbaan 2,5 euro voor volwassenen
Rit op de zomerrodelbaan 1,5 euro voor kinderen

Meer ticketinformatie

Tierpark Hagenbeck in Hamburg

Het Tierpark Hagenbeck in Hamburg, gelegen in het noorden van Duitsland, werd opgericht in 1848. In eerste instantie waren er alleen zeehonden aanwezig maar niet veel later groeide het park uit tot een ware dierentuin. De dieren zijn omringd door indrukwekkende landschappen de Savanne in Afrika wat ervoor zorgt dat het lijkt alsof je echt in dat gebied bent. Er zijn een talrijke verschillende dieren te bewonderen. Zo wandel je onder andere langs de Afrikaanse leeuw, de ijsbeer, de tapir, een beer en luipaarden. Ook zijn er nog reuzenschildpadden te vinden, Sumatraanse orang-oetans en Chapman's zebra's.

Een uitzicht op de wondermooie zwarte strepen van de Chapman's zebra's
Een blik op de wondermooie zwarte strepen van de Chapman's zebra's


Dat is slechts een kleine opsomming van de vele dieren die er aanwezig zijn. Het hoogtepunt van dit park is misschien wel het tropisch aquarium. Het is alsof je de jungle binnenstapt en vervolgens terecht komt in het oh zo mooie onderwaterwereld. Verder is er ook ruimte gemaakt om reuzen dinosaurussen tentoon te stellen. Kinderen kunnen rijden op een pony en rijdt er ook een sprookjestuin. Natuurlijk ontbreekt er ook een speeltuin niet met onder andere een glijbaan, klimrekken, en een schommel. Het park ligt vlakbij het centrum waardoor het ook goed te bereiken is met behulp van het openbaar vervoer. Een geweldig uitstapje als je op stedentrip bent in Hamburg.
Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 26 euro
Kinderen vanaf 4 jaar en Tieners tot en met 15 jaar 19 euro
Bayb's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke