Cookie Consent by TermsFeed De Mooiste Dierentuinen in Duitsland - Info & Ticketprijzen

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Dierentuinen Duitsland

Home - Duitsland - Dierentuinen
Wat zijn de Mooiste Dierentuinen in Duitsland + Info en Ticketprijzen
Hannover Avonturen Dierentuin

Eén van de oudste dierentuinen in Duitsland is Zoo Hannover. Het is een prachtig opgezette dierentuin onderverdeeld in diverse themawerelden.
Ga bijvoorbeeld op avontuur in Afrika in het Zambezi gedeelte, ontdek de mensapen in Kibongo. Verder is er ook een boerderij nagebootst waar je erachter komt hoe het er vroeger aan toe ging op het platteland. Dieren van verre landen als Australië en Canada zijn te zien in de gedeelten Outback en Yukon Bay. Er zijn verschillende dieren in het park aanwezig. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan reuzenschildpadden, leeuwen, kangoeroe, apen, ijsberen en nijlpaarden.

Een blik op een van de grootste landzoogdieren de nijlpaard
Een uitzicht op een van de grootste landzoogdieren, de nijlpaard


Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 25 jaar 17 euro
Jongeren en Jongvolwassenen vanaf 17 jaar tot en met 24 jaar 15 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 6 jaar tot en met 16 jaar 14 euro
Kleuters vanaf 3 jaar tot en met 5 jaar 12 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis Meer Ticketinformatie

Combi Ticket met Sea Life Hannover

Kölner Zoo en Aquarium

Ticketprijzen 2022

Per Persoon vanaf 4 jaar 19,5 euro => 10,9 euro
Baby's, Peuters en Kleuters gratis


Zoo Leipzig

Als je gek bent op dierentuinen en je bent in Duitsland wordt het zeker aangeraden om op avontuur te gaan in Zoo Leipzig. Het is een oude dierentuin dat al bestaat sinds 1878 en het leuke is dat veel oudere elemente nog steeds aanwezig zijn. Zo proef je de sfeer over hoe het vroeger was. Afgelopen jaren heeft de dierentuin een flinke modernisering gekend. Zo hebben de dieren niet alleen mooiere maar ook grote verblijven gekregen. Een goed voorbeeld is Gondwanaland. Het tropisch regenwoud dat net zo groot is als twee voetbalvelden bij elkaar! Je vindt er allerlei prachtige flora en fauna. Ook de mensapen hebben een gloednieuw verblijf gekregen genaamd Pongoland. De dierentuin heeft vijf verschillende themagebieden. De eerder genoemde Pongoland en Gondwanaland maar ook nog Gründer-Garten, Asien en Afrika. Zoo Leipzig heeft maar liefst 850 dieren over het hele park zitten dus je kan hier gemakkelijk een hele dag vertoeven. Kijk je ogen uit bij de Siberische tijgers, de zebra's maar ook de struisvogels en de giraffes.

Ticketprijzen 2022 Winter van 1 november tot en met 20 maart

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 18 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar 11 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Ticket Zoo Leipzig + Hop-on hop-off bustour

Sea Life Hannover

Als je SEA LIFE Hannover binnenstapt ga je op een magische reis door kleurrijke onderwaterwereld. Maar liefst meer dan 2500 dieren wachten om jou te verwelkomen. Je zult diverse werelden gaan ontdekken. Denk aan het tropische regenwoud tot aan de Caraïbische Zee. En voor de echte durfals kun je ook de Amazone binnenstappen waar een enorm grote krokodil op je zit te wachten. Durf jij het aan? Verder zie je piranha’s, een octopus, zeepaardjes, roggen, palingen, clown vissen en koralen. De dieren worden regelmatig gevoerd en dat is een moment waar je echt bij moet zijn. Het ziet er spectaculair uit en trek dan ook veel bekijks. De kinderen kunnen op een leuke manier van alles leren over de onderwaterwereld.
Je kunt SEA LIFE het beste bereiken met het openbaar vervoer maar als je met de auto wilt komen is dat ook een optie. In de buurt zijn er diverse parkeerplaatsen beschikbaar en ook een betaalde parkeergarage. Het is gelegen in de Herrenhausen Gardens Hannover.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 17,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 14 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Combi Ticket met Hannover Avonturen

Sea Life Berlijn

Ontdek een gigantisch mooie onderwaterwereld bij SEA LIFE Berlijn. Verschillende zeedieren zijn onderverdeeld in meerdere aquarium. Ook is er aan aanraak vijver waar je de dieren van heel dichtbij kunt zien en als je durf mag je ze zelfs aanraken! Ooit geweten hoe een zeester aanvoelt? Daar kun je nu achter komen. De echte eye catcher in deze vestiging van sealife is de glazen lift in een cilindrische tank dat gebouwd is als aquarium. Je gaat 25 meter omhoog terwijl je geniet van maar liefst 97 verschillende soorten onderwater dieren. Zo zul je onder andere zeepaardjes tegenkomen, koraalduivels, kwallen maar ook kreeften.
Er is geen parkeerplaats voor de deur maar een stuk verderop zijn twee parkeergarages te vinden. Je kunt het aquarium ook prima bereiken met het openbaar vervoer

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 19 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 15 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Combitickets Sea Life en Madame Tussauds

Zoo Berlijn

De dierentuin in Berlijn is een echte aanrader voor iedere dierenliefhebber. Het ligt midden in het centrum waardoor het ideaal te combineren is met een stedentrip naar de Duitse hoofdstad. De dierentuin wordt ook wel Berlin Zoologischer Garten genoemdt. Er zijn een heleboel indrukwekkende dieren te vinden die je zeker niet wilt missen. Wat dacht je van de Aziatische Olifant of de zwarte neushoorn? Of de bizon en de gieren. Andere blikvangers zijn natuurlijk de grote panda, de leeuwen, gorillas en de poolwolf. Wat je zeker niet mag missen is het fascinerende aquarium en het gedeelte waar de reptielen en insecten zitten. Durf jij het aan om oog in oog te staan met een grote vogelspin? Als je in het centrum van Berlijn verblijft ligt het vaak op loopafstand.
De dierentuin is ook te bereiken met de auto maar de dierentuin zelf heeft geen parkeerplaats. De optie die je dan hebt is om te parkeren in één van de parkeergarages die in de buurt liggen. Met het openbaar vervoer is het beter bereikbaar. Denk aan de trein maar ook de bus. Verder is Zoo Berlin 365 dagen per jaar open. Je kunt dus wanneer jij dat wilt een bezoekje brengen.

Een prachtige zicht van de Siberische tijger
Een prachtige uitzicht van de Siberische tijger


Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 16 jaar en Volwassenen 16 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 15 jaar 8 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Ozeaneum in Stralsund

In Stralsund vinden we een aquarium met honderden verschillende zeedieren. Een geweldig dagje uit voor iedereen die dol is op onderwater dieren.
Er zijn diverse tours die je kunt doen. Zo kun je op ontdekking gaan in de Noordzee waar je oog in oog komt te staan met een negen meter lange haai. Verder zwemmen er ook kabeljauw, roodbaars, zeeduivel en vele andere. Ook komen we krabben en zeesterren voorbij. Ook is er een tour door de Oostzee waar je onderwater dieren zult ontdekken die lokaal in de zee zitten. Denk aan snoek, haring en maankwallen. Tot slot is er nog de grootte aquarium in het gebouw, de atlantische oceaan. Opvallend is het prachtige scheepswrak dat in het water ligt. Je kunt ook een audiogids meenemen zodat je alle informatie over de dieren krijgt.

Een prachtige blik op een zeeschildpad
Een indrukwekkende kijk op een zeeschilpad


Ticketprijzen 2022

Volwassenen 17 euro
Studenten 12 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 4 jaar tot en met 16 jaar 7 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Konstanz

SEA LIFE Konstanz ligt in de haven van het Bodenmeer vlakbij de grens met Zwitserland en bevindt zich tegenover het LAGO winkelcentrum. Je kan ervoor opteren om via de boot naar Sea Life center te varen.
In SEA LIFE Konstanz maak je kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld. Ontdek verschillende gebieden en bekijk de dieren van inheemse en tropische wateren. Zo komt onder andere de Middellandse Zee, Noordzee en de Rode Zee tot leven. Maar ook de onderwater dieren die leven van de Rijn tot het Bodenmeer zullen hier te zien zijn. En wat dacht je van het Antarctica gebied waar je grappige ezelspinguins kan geen ontmoeten. Ook vindt je hier de zeewolf en de zeehaas. Verder duik je in een scheepswrak waar je kennis maakt met onder andere de zeeduivel. Ook is er een regenwoudgebied waar pijlgifkikkers en piranha's leven. Het hoogtepunt van deze SEA LIFE is toch wel de 8 meter lange tunnel die de wereld van de Rode Zee tot leven laat komen. Er zwemmen diverse rifhaaien en grote zeeschildpadden. In totaal zijn er iets meer dan 3500 dieren aanwezig verdeeld onder 35 aquariums. Om binnen te komen betaal je een bedrag van € 18,75. Als je 2 euro extra betaalt krijg je er ook een mooie foto van jezelf erbij! Extra leuk: neem de boot naar SEA LIFE

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 18,75 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 13,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Königswinter

Duik in de onderwaterwereld van SEA LIFE Königswinter en ontdek de meest fascinerende wezens. Uniek aan deze vestiging is dat er heel veel dieren leven die bedreigd zijn en hier een veilige onderkomen hebben.Loop door de 360 graden tunnel en beleef gigantische haaien en de mooiste roggen van dichtbij. Verder spot je exotische vissen, clownvissen en schaaldieren. Ook zijn er roggen, schildpadden en ocotpussen te vinden. Geniet terwijl ze slechts op korte afstand zitten. Het is alsof je aan het duiken bent in de zee.
Er worden diverse lezingen gegeven waarbij je een heleboel kunt leren over de dieren die in de onderwater wereld wonen. Ook is er een laboratorium aanwezig waar je kunt zien hoe vissen geboren worden en kun je al je vragen stellen aan de experts! Kom het drakengrot binnen waar je onder andere de dieren zelf mag aanraken. SEA LIFE Königswinter is iedere dag geopend van 10h00 tot 17h00. Na 16h00 wordt er geen toegang meer verleend.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 14,95 euro
Kinderen en Tieners vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 11,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

SEA LIFE München

SEA LIFE München vinden we in het Olympiapark. Dat complex werd destijds gebouwd zodat het Olympische Spelen in 1972 kon worden gehouden. Er zijn maar liefst 33 bassins waarin maar liefst meer dan 4500 dieren zijn te vinden. Gebieden van de Isar tot de Donau en van de Zwarte Zee tot de Tropische Oceaan.. Verder is er ook een koraal grot, schipbreuk en een tropisch eiland te vinden waar je kennis maakt met gifkikkers, gigantische duizendpoten en wandelende insecten. Verder vindt je hier onder andere verschillende haaien, roggen, rood gestreepte zeebrasems en kwallen. Ook hier heb je de mogelijkheid om sommige dieren aan te raken. Zo kun je bijvoorbeeld een zeeanemoon aanraken maar ook een zeester. Verder wordt er een hoop uitleg gegeven over de onderwater dieren. Erg leuk voor de kinderen die daardoor aandachtig zullen luisteren.
Je kunt je auto tegen betaling parkeren op de parkeerplaats van het Olympisch Park. Als je met het openbaar vervoer wilt komen kun je het beste de metrolijn 3 tot halte Olympia Centrum nemen.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 18,5 euro
Kinderen en Tieners vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 14,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Oberhausen

Ook in Oberhausen vinden we een vestiging van SEA LIFE in Duitsland. Kijk je ogen uit in deze fascinerende onderwaterwereld. De dieren zijn zo dichtbij dat het is alsof je naast ze zwemt. Een ervaring die je absoluut niet mag missen. Je kunt hier verschillende gebieden ontdekken en het aantal soorten onderwater dieren dat hier leeft is dan ook immens groot. Een heleboel verschillende haaien maar ook roggen en schildpadden.
Een hoogtepunt is misschien wel de rondvaart die je kunt nemen in een boot met een bodem waar je doorheen kunt kijken. Zeedieren van de Tropische Oceaan zijn hier te zien. Stap ook de wereld binnen van de otters en maak kennis met deze bewoners. Ook kun je een onderzeeër binnenstappen waar je kunt genieten van alle kwallen die hier rondzwemmen. Het is niet alleen een leuk uitje voor kinderen maar ook nog eens hartstikke leerzaam omdat alles goed wordt uitgelegd. Als je SEA LIFE Oberhausen gaat bezoeken kun je dit ook combineren met Legoland Discovery Centre dat een paar meter verderop te vinden is.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 20,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 17,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Speyer in Spiers

Waan je in een fascinerende onderwaterwereld en ervaar de dieren van heel dichtbij. Beleef onder andere het bergbeek gebied, de Bodenmeer waar je vissen vindt van groot formaat en het havengebied waar je onder andere kreeften en krabben zult gaan spotten. Ontdek ook de onderwater dieren van de Noordzee en kom oog in oog te staan met een haai. Ga ook op ontdekkingstocht in de kleurrijke koraalwereld en loop door de tropische tunnel waar de haaien wel heel dichtbij komen. Ook is er nog een Amazone gebied waar je piranha’s kunt vinden. Zoek verder goed tussen het scheepswrak of je de zeewolf of de octopus kan vinden.
De parkeerplaatsen bij SEA LIFE Speyer zijn zeer beperkt waardoor de kans bestaat dat het niet mogelijk is om je auto hier te parkeren. In dat geval kun je je auto het beste op de parkeerplaats zetten bij de kermis. Dit op 10 minuten loopafstand. Met het openbaar vervoer kun je er ook prima komen. Ze zijn elke dag geopend van 10h00 tot 17h00 maar na 16h00 heb je geen toegang meer. Een kaartje ter plekke kopen is altijd duurder.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 16,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 13,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Timmendorfer Strand

Met het hele gezin genieten van het indrukwekkende onderwaterwereld in SEA LIFE Timmendorfer Strand. Je vindt SEA LIFE direct naast de stranden van de Oostzee.
Er zijn maar liefst 12 verschillende onderwaterwerelden ieder met elk zijn eigen thema. Je stapt daarom iedere keer weer een nieuw ewereld binnen. De ervaring is onvergetelijk. In totaal zijn er maar liefst 2500 verschillende zeedieren te ontdekken. Ga op avontuur in de Baltische Zee, de Noordzee en de tropische oceaan. Van kleine dieren zoals anemoonvissen en zeepaardjes tot grote schildpadden en haaien. Verder kun je als je durft je hoofd in het piranha zwembad steken. De medewerkers doen de dieren dagelijks voeden waar jij bij kunt zijn. Je kunt direct al je vragen stellen en alles te weten te komen over de zeedieren.
Er is ook een restaurant aanwezig waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Na afloop kun je een souvenir scoren in de winkel zodat je een mooie herinnering hebt voor later! De openingstijden zijn elke dag van 10h00 tot 17h00. Om de auto te parkeren kun je de borden Sea Life P2 volgen.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen 17 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 14 jaar 14 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke