Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Parijs

Home - Frankrijk - Parijs
Bezoek de 320 hoge Eiffeltoren in de Franse lichtstad

In het centrum van de Franse hoofdstad gelegen in het park van Marsveld staat aan de oevers van de Seine de 320 meter hoge Eiffeltoren. Deze toren, geopend in 1889, is vernoemd naar de aannemer Gustave Eifel. Op de eerste étage is er een boetiek & Franse bistro restaurant gevestigd. Daarnaast kan je een prachtige show bewonderen over deze toren die met 7 projectoren op 3 muren worden geprojecteerd. Op de tweede verdieping kan je andere populaire attracties zoals Montmartre, het Louvre, de Notre Dame & bochten van de rivier de Seine waarnemen. Via verschillende liften langs glazen muren bereik je de bovenste verdieping van deze Parijse toren waar je kan genieten van een adembenemende panorama op de lichtstad.

Eiffeltoren tot aan de Top met Lift
Ticketprijzen 2023

Volwassenen vanaf 25 jaar 28,3 euro
Jongeren & Jongvolwassenen vanaf 12 tot en met 24 jaar 14,1 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar 7,1 euro

Meer Ticketinformatie

Eiffeltoren tot de 2de verdieping met Lift
Ticketprijzen 2023

Volwassenen vanaf 25 jaar 18,1 euro
Jongeren & Jongvolwassenen vanaf 12 tot en met 24 jaar 9 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar 4,5 euro

Meer Ticketinformatie

Museum Le Louvre

In het centrum van de Franse hoofdstad Parijs vlakbij L'Arc du Triomphe is het populairste museum van Europa gelegen. De officiële ingang van Le Louvre is gelegen via de bovengrondse piramide vlakbij la Place du Carrousel. Het museum heeft westerse kunstwerken uit de middeleeuwen tot halfweg de 19de eeuw in zijn bezit. Maar daarnaast heeft het ook collecties van Oosterse, Egyptische, Griekse, Romeinse en Etruskische beschavingen in hun bezit, evenals de islamitische en grafische kunst.
In totaal heeft het museum ongeveer 35000 werken. Daarvoor heb je op zijn minst enkele dagen de tijd voor nodig indien je al deze prachtige objecten wilt bewonderen. De populairste en meest spraakmakende kunstwerken in het voormalig koninklijk paleis zijn de Mona Lisa, The Raft of the Medusa, The Winged Victory of Samothrace en Venus de Milo. Het is aan te raden om je tickets vooraf te kopen zo vermijd je de lange wachtrijen en kan je maximaal van je museumbezoek genieten.

Een kijk op de grote glazen en metalen piramide op het binnengedeelte die ontworpen is door de Chinees-Amerikaans architect Ieoh Ming Pei
Een foto van de grote glazen en metalen piramide op het binnengedeelte die ontworpen is door de Chinees-Amerikaans architect Ieoh Ming Pei


Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 18 jaar 17 euro + 3 euro reserveringskosten

Meer Ticketinformatie

Nationaal Kunstmuseum Eugène Delacroix
Ticketprijzen 2023

Volwassenen vanaf 26 jaar 7 euro
Gratis 1ste zondag van iedere maand en op 14 juli

Meer Ticketinformatie

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou, ligt op 1 kilometer van de Notre Dame, is te vinden in een heel opvallend gebouw met een industrieel uiterlijk en is ook te herkennen aan de kleurrijke buizen die ieder zijn eigen functie heeft. De blauwe buizen dienen als luchtbuizen, in de gele buizen zit het elektriciteit, de groene buizen transporteren het water, de witte buizen zorgen ervoor dat het gebouw wordt geventileerd en de rode buizen die een stuk groter zijn dienen als lift.
Het Centre Pompidou is een kunstmuseum dat moderne kunst presenteert. Er zijn verschillende soorten kunst te vinden. Natuurlijk vind je sculpturen en schilderijen maar er zijn ook films, muziek en boeken te vinden. Een hoogtepunt in dit kunstmuseum is onder andere het kunstwerk Fountain dat is vervaardigd door Marcel Duchamp. Verder zijn er ook werken te vinden van Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Andy Warhol, Giorgio de Chirico, Joseph Beuys en Russisch-Franse kunstschilder en graficus Wassily Kandinsky.
Voor de beste beleving maak je tijdens je bezoek aan dit museum gebruik van de mobiele app die ze hebben gemaakt. Je krijgt dan meer informatie over elk kunstwerk wat er staat. Zo krijg je meer informatie over je favoriete soort kunst. De app kan je gratis te downloaden. Tijdens je bezoek kun je ook even genieten van het panorama op het mooie dakterras. Je hebt ook de mogelijkheid om iets te eten in het restaurant.

Een zicht op de bijzondere buitenkant met pijpen en buizen van Centre Pompidou
Een foto van de bijzondere buitenzijde met pijpen en buizen van Centre Pompidou


Ticketprijzen 2023

Per Persoon voor tijdelijk en vaste expositie + toegang tot het dak 17 euro

Meer Ticketinformatie

Arc De Triomphe
Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar indien woonachtig in de Europese Unie 13 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Wassenbeeldenmuseum Grévin

Ontmoet jouw favoriete helden in levensechte lijve in het Grévin wassenbeeldenmuseum in Parijs. leer de moves van Michael Jackson, Trap een balletje met Ronaldo of heb een onderonsje met de knappe Ryan Gosling. Ook verlaat je Grévin niet zonder terug te reizen in de Franse historie en de cultuur te proeven.

In Grévin kun je quality time hebben met muziekidolen, filmsterren, sporthelden en politieke grootheden. Aan foto momentjes geen gebrek. Parijs is natuurlijk ook het centrum van de modewereld en de Franse keuken. Daarom biedt Grévin je de gelegenheid om jouw creatieve ideeën te wisselen met mode iconen als Christian Dior en de beste chef koks om tips vragen.

Een uitzicht op de prachtige koepelzaal met onder meer wassenbeelden van modellen zoals Naomi Campbell
Een kijk op de prachtige koepelzaal met onder meer wassenbeelden van modellen zoals Naomi Campbell


Om nog wat dieper in te gaan op de Franse cultuur, kun je ook in oog staan met karakters uit de Franse historie. Louis XIV is uit zijn paleis in Versailles gekomen om jou te ontmoeten.

Met de kleine bezoekers, willen de tekenfilmfiguren maar al te graag op de foto. Hoewel er veel volwassenen ook wel stiekem een personage uit de film ‘Ice age’ wil ontmoeten. Het Grévin wassenbeeldenmuseum bezorgt alle generaties een middag vol vermaak en illusie.
Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 19 jaar 25 euro
Kinderen vanaf 5 tot en met 18 jaar 18,5 euro
+12% met optie gratis annuleren!

Meer Ticketinformatie

Museum Orsay

Pal in het centrum van Parijs aan de Seine vinden we het Musée d'Orsay in de omgeving van het Louvre.
Het museum is opgetrokken in een voormalig treinstation wat het al tot een unieke bezienswaardigheid maakt. Er zijn maar liefst drie etages beschikbaar voor mooie impressionistische werken, beeldhouwkunst en toegepaste kunst.

Een kijk op een van de kunsthallen van het museum d'Orsay
Een foto van een van de kunsthallen van het museum d'Orsay


In dit prachtige museum bewonder je schilderwerken van Vincent van Gogh zoals het iconische Sterrennacht boven de Rhône en het Ziekenhuis Saint-Paul in Saint-Rémy-de-Provence. Verder zijn er werken te bewonderen van onder meer Claude Monet, Édouard Manet, Paul Cézanne, Edgar Degas en Pierre-Auguste Renoir.
Daarnaast is er ook voldoende beeldhouw- en toegepaste kunst te vinden. Alle kunst in dit kunstmuseum is geproduceerd tussen 1848 en 1914. Het is aan te raden wanneer je het museum wilt bezoeken van te voren als kaartjes via het internet te kopen. Het is namelijk een van de drukste bezochte musea van heel Parijs. Dit resulteert in wachtrijen waar je soms tot meerdere uren in kunt staan. Als je een online toegangsticket hebt kun je direct doorlopen. Het museum is eenvoudig te bereiken met de metro of met één van de hop on en hop off bootjes. Een bezoek aan het Musée d'Orsay mag zeker niet ontbreken als je op vakantie bent in het prachtige Parijs.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 17 euro

Meer Ticketinformatie

Paleis van Versailles
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 26 jaar 18,52 euro

Meer Ticketinformatie

Opera van Parijs, Palais Garnier & Huidige Tentoonstellingen
Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar 14 euro
Jongeren & Jongvolwassenen vanaf 12 tot en met 25 jaar 10 euro

Meer Ticketinformatie

Pretpark, Tuin & Dierenpark Jardin d'Acclimatation
Ticketprijzen 2021

Per Persoon Dag naar keuze 39 euro
Per Persoon Dag vooraf reserveren 29 euro
15 kaartjes 39 euro
Per Persoon vanaf 3 jaar enkel toegang Tuin & Dieren 6,5 euro

Meer Ticketinformatie

Museum van Orangerie

Musée de l'Orangerie is tussen de populaire bezienswaardigenheden van Parijs de Avenue des Champs-Élysées en Le Louvre gelegen. Het is wellicht wel één van de meest indrukwekkende kunstmuseums van Frankrijk. Het hoogtepunt is het schilderij van Claude Monet 8 met zijn mooie waterlelies. Het zijn herinneringen aan het einde Wereldoorlog II. Maar dit is beslist niet het enige prachtige kunstwerk wat hier te vinden is. Je kijkt je ogen ook uit door werken van onder andere Rousseau, Matisse, Cézanne Renoir en last but not least Pablo Picasso.

Een blik op de inkom van Musée de l'Orangerie
Een zicht op de ingang van Musée de l'Orangerie


Vroeger deed dit gebouw dienst als winterverblijf voor de sinaasappelbomen die zomers in de tuin van Tuileries Palace te bewonderen waren. Daarna deed het dienst als kazerne voor de Franse militairen. Door de donatie van kunstenaar Claude Monet, wiens werken te bewonderen zijn in dit prachtig gebouw, werd het museum omgebouwd.
De makkelijkste manier om te reizen naar deze bezienswaarigheid is met de metro.

Ticketprijzen 2022

Per Persoon 13,5 euro
+12% met optie gratis annuleren!

Meer Ticketinformatie

mahJ - Museum Kunst en Geschiedenis van het Jodendom
Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar 10,5 euro
Volwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar, inwoner niet in Europese Unie 7,5 euro
Volwassenen vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar, inwoner Europese Unie 5,5 euro
Kinderen en jongeren onder de 18 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Musée du quai Branly
Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar 12 euro
Kinderen, Jongeren en Jongvolwassenen tot en met 25 jaar 9 euro

Meer Ticketinformatie

Musée de l'armée - Legermuseum
Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar 14 euro
Kinderen, Jongeren en Jongvolwassenen tot en met 25 jaar 11 euro

Meer Ticketinformatie

Musée des Arts Décoratief - Museum voor decoratieve kunst
Permantente Expositie Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar 14 euro
Kinderen, Jongeren en Jongvolwassenen tot en met 25 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Musée Nissim De Camondo
Permantente Expositie Ticketprijzen 2021

Volwassenen vanaf 26 jaar 12 euro
Kinderen, Jongeren en Jongvolwassenen tot en met 25 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Kunstmuseum Fondation Louis Vitton
Ticketprijzen 2021

Per Persoon 22 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis
Gezinsticket 2 volwassenen met maximaal 4 kinderen 46 euro

Meer Ticketinformatie

Parc Zoologique in Vincennes bij Parijs

Het Parc Zoologique de Paris in Bois de Vincennes is één van de vele dierentuinen in Frankrijk. Het is op 8 kilometer van het centrum van Parijs gelegen.
Het dierenpark is geopend in 1934 en is in 2014 helemaal gerenoveerd. Verblijven werden dan gemoderniseerd en zien er een stuk realistischer uit. Deze dierentuin kent veel verschillende diersoorten. Een kleine greep uit de dieren die ze daar hebben zijn onder andere: Slangen, kikkers, diverse aapsoorten, wolven, tapir, toucan, jaguar, neushoorns, zebra's, en giraffes. Het park is onderverdeeld in verschillende leefgebieden waardoor je echt het gevoel hebt dat je je waant in hun territorium.

Een kijk op één van de leguanen in het tropisch verblijf Amazon-Guyana
Een foto op één van de leguanen in het tropisch verblijf Amazon-Guyana


Er is ook voldoende horeca gelegenheden beschikbaar om tussendoor te genieten van een moment rust met zicht over de dieren. Ook kun je na afloop een souvenir aanschaffen zodat je een mooie herinnering hebt voor later. De dierentuin is elke dag geopend en eenvoudig bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij de ingang. Ook kun je het park makkelijk bereiken met het openbaar vervoer.
Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 13 jaar 20 euro
Kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar 15 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Rodin
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 14 euro
Kinderen, Jongeren en inwoners van de Europese Gemeenschap tot en met 25 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Marmottan Monet
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 25 jaar 14 euro

Meer Ticketinformatie

Gratis Bezienswaardigheden Parijs

© Renzo Vanhoorelbeke