Cookie Consent by TermsFeed Gratis Bezienswaardigheden Amsterdam, overzicht kosteloze uitjes

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Een overzicht van de leukste en interessantste gratis bezienswaardigheden in Amsterdam

Home - Gratis Bezienswaardigheden - Nederland - Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam Kaasmuseum

Langs de Prinsengracht op slechts 200 meter van het Anne Frank Huis vlakbij de Leliesluis is het gratis Amsterdam Kaasmuseum gelegen. Bij het betreden van dit museum word je overweldigd door de talloze verschillende kazen. Het mini museum bevindt zich in de kelder van dit pand. Je krijgt uitleg over het productieproces van kaas. Daarnaast kan je na afloop enkele lekkere Nederlandse kazen proeven of een Selfie maken.

Vondelpark

Het Vondelpark is het grootste en bekendste gemeentepark in de Nederlandse hoofdstad. Het werd ontworpen door landschapsarchitect Zocher in de 2de helft van de 19de eeuw. Het heeft de status van Nationaal Erfgoed verworven in Nederland.

Ieder jaar, vanaf mei tot en met september, kunnen de bezoekers in het Vondelpark Openluchttheater genieten van de gratis uiteenlopende concerten. Daarnaast worden er ook regelmatig dans-, comedy-, jeugd- en theatervoorstellingen vertoond. Voor de kinderen zijn er veel speelpleintjes en één kinderspeelvijver. Maar ook voor de sporter is dit park een ideale en prachtige locatie. Zo kan je er heerlijk hardlopen, fietsen, tennissen, skeeleren, skateboarden of bootcampen.

Ieder jaar in de maand oktober loopt de Amsterdam Marathon bij zowel de beginfase als op het einde van de wedstrijd doorheen dit reusachtige Vondelpark. Een onvergetelijke ervaring voor de vele marathon -en halve marathonlopers. Het Rijksmuseum is de belangrijkste attractie dat vlakbij één van de vele ingangen van het park is gelegen.

Je kan de verschillende ingangen bereiken via volgende straten: Amstelveenseweg, C. Huygensstraat, Emmalaan, Koninginneweg, Kattenlaan, G. Brandtstraat, Koningslaan, Frederikstraat, Oranje Nassaukade, P.C. Hooftstraat, Saxenburgerstraat, Van Eeghenstraat, Roemer Visscherstraat, Vondelstraat, Vondelkerkstraat, Zandpad en Zocherstraat.

Amsterdamse Bos

Het meer dan 900 hectare grootte Amsterdamse Bos ligt voor een groot deel in de gemeente Amstelveen. Je kan er prachtige wandeltochten maken en genieten van de prachtige bloeiende tulpen in de lente of de 150 jaar oude Kastanjeboom bezichtigen. Daarnaast zijn er tal van mooie kleine bruggetjes doorheen het omvangrijke bos. Gezinnen met kinderen moeten ongetwijfeld de centraal gelegen geitenboerderij bezoeken. Binnenin is er een kaasmakerij en de kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. Voor meer avontuur moet je ongetwijfeld een bezoekje brengen aan Klimpark Fun Forest. Daar kan je je voortbewegen tussen de bomen via touwen, ladders, bruggen en verschillende tokkelbanen. Of hou je liever van suppen op een surfplank in het Nieuwe Meer? Dit is een soort van surfen waar je op een surfboard staat en je via een paddle kan voortbewegen. In de zomer zijn er in het Bostheater verschillende avondvoorstellingen in het Openluchttheater. Met prachtige decors en bomen als achtergrond. Bij warme temperaturen mag je een verfrissende duik nemen in de Grote Vijver die een apart zwemgedeelte heeft. Voor de peuters en kleuters zijn er twee speelbaden in het Amsterdamse bos.

Speeltuin Amstelpark

In het zuiden van Amsterdam in het Amstelpark is het gratis speeltuin gelegen. Het is een ideale uitstap voor kinderen die zich in het grote speelpark kunnen uitleven op de grote en minder hoge glijbanen. Er staan op verschillende plaatsen diverse comfortabele picknickbanken maar je kan uiteraard ook gewoon op het prachtige groene grasveld zitten of liggen. Er zijn ook enkele leuke attracties voor jonge kinderen zoals de Disco -en Marinaboats, draai -en zweefmolens, de graafmachines van Caterpillar, Thomas de Trein en de Minicars.

Religieuze bezienswaardigheden

Protestantse Kerk Amsterdam
Neogotische Posthoornkerk
De Nieuwe Kerk
Gevel Begijnhofkapel

Varia

Cacaomuseum
Leidseplein
Foodhallen
Magna Plaza Shoppingcenter
Bijenkorf Shoppingcenter
Baantjer in Café Lowietje
Rosse Buurt De Wallen

© Renzo Vanhoorelbeke