Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Bezienswaardigheden in de buurt van Centerparcs Ter Hills in België

Home - Info - Bezienswaardigheden omgeving Centerparcs Ter Hills
Nationaal Park Hoge Kempen

Ter Hills is onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied van 12 000 hectare waar natuurpracht beheerd en beschermd wordt. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met wondermooie paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden prachtige vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren zoals de Noorse fjordenpaarden, Angus runderen, ezels en schapen. Maar ook leven er boswitjes, kleine parelmoervlinders en talrijke kevers in de natuurpark.
Ondanks dat dit park een beschermd natuurgebied is kunnen de mensen diverse sporten beoefenen. Zo zijn voor wandelaars en hardlopers maar liefst 440 kilometer aan paden beschikbaar. Daarnaast is er een uiteraard een uitgebreide fietsroutenetwerk en zijn er circa 200 kilometer onverharde paden beschikbaar voor de mountainbikers. Ook zijn er voor mensen die houden van paardrijden een voldoende uitgebouwd ruiternetwerk.
Het enorme natuurgebied heeft 9 toegangspoorten waarvan Ter Hills de hoofdingang is. Dit zijn plaatsen aan de rand van het Nationaal Park met alle nodige faciliteiten zoals een ruime parking, informatieborden, horeca, toiletten, enzoverder.

Maasmechelen Village

Op amper 5 kilometer rijden met de auto of slechts 2,6km wandelen is het Outlet Maasmechelen Village gelegen. Het is een outdoor winkelcomplex met één grote winkelstraat en enkele aftakkingen naar kleinere winkelstraatjes.
In dit outlet shoppingcomplex vind je ruim 100 premium- en luxemerken, waaronder Armani, BOSS, Calvin Klein, Karl Lagerfeld, River Woods en The Nortface. Met sportwinkels zoals die van Adidas, Asics, New Balance, en Nike vind je 4 merken van hardloopschoenen en sportartikelen met wereldwijde naam en faam. Je geniet het hele jaar door van prijzen die tot 60% goedkoper zijn dan de aanbevolen retailprijzen.
Tussen het winkelen door kan je genieten van een hapje en een drankje in de verschillende restaurants en tavernes.
Op de ruime parking kan je de hele dag gratis parkeren.

Een zicht op één van de ingangen van Maasmechelen Village
Een blik op één van de ingangen van Maasmechelen Village
M2 Shopping Center in Maasmechelen

Het M2 Shopping Center is een overdekte winkelcentrum met niet minder dan 50 winkels in het centrum van Maasmechelen op een kleine 8 kilometer van het vakantiepark Ter Hills. U vindt er een Albert Hein, heel veel charmante boetieks en knusse eet -en drankgelegenheden. Je wandelt in een prachtige galerije die een pareltje van lichte en luchtige architectuur is vol speelse details. Er zijn voldoende gratis parkeergelegenheden in de buurt van M2.

Grotten Noord in Maastricht in Nederland

In het zuiden van de stad Maastricht onder de 171 meter hoge Sint-Pietersberg zijn de Grotten Noord gelegen. Op deze plaats kom je een bijzonder stukje geschiedenis van Maastricht te weten. Wat is de betekenis van de opschriften en tekeningen op de muren en wat werd er nou echt bewaard in de ondergrondse kluis? In de 1 uur durende rondleiding, in een deel van de meer dan 80 kilometer ondergrondse gangen, vertelt de officiële Maastricht gids er graag alles over. Je krijgt meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van deze mergelgrotten met bijhorende legendes en verhalen. Grotten Noord is als het ware een soort magisch ondergrond museums met mooie unieke houtskooltekeningen, opschriften en schilderijen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 9,5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar 7,95 euro

Meer Ticketinformatie

Plopsa Indoor Hasselt

In de provinciehoofstad van Belgisch Limburg op slechts 30 minuten rijden van Centerparcs Ter Hills is Plopsa Indoor Hasselt gelegen. Doordat het binnengedeelte bestaat uit 2/3 van het oppervlakte is het een ideale uittip met kinderen als het weer wat tegen zit of als je de drukte wilt vermijden bij warme temperaturen. De Wickie Coaster, De Vuurtoren en De Woeste Zee zijn zonder twijfel de meest spectaculaire attracties in dit attractiepark. Het hoogste punt van het indoorpretpark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op de toffe glijbaan. Daarnaast kan je een ritje maken op de K3-Zweefmolen, De Eendjes, De Kikkers, K3-Brandweermolen, Carrousel en de Vliegende fietsen van Mega Mindy. In het buiten gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg en het Maya-speelplein of een autorit maken op het K3-Verkeerspark. Tussendoor zijn er op verschillende tijdstippen shows en meet & greets te beleven met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de verschillende restaurants bij onder andere Frieda Kroket of Mevrouw Praline. Je favoriete Studio 100 gadget kan je aanschaffen in de Plopsa Winkel.

Ticketprijzen 2021

Per persoon boven de 100cm 22,5 euro => 14,63 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 12,5 euro
Senioren 70+ 12,5 euro
Personen met een handicap 17,5 euro
Ticket laatste 3 uur 17,5 euro
Kleuters, Peuters en Baby's kleiner dan 85cm gratis

Meer Ticketinformatie


Openluchtmuseum Bokrijk in Genk
Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar 1 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

C-Mine Expeditie in Genk
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 10 euro
Mensen met een beperking en Senioren 60+ 8 euro
Studenten 6 euro
Kinderen vanaf 6 tot 18 jaar 6 euro
Baby's, Peuters en Kleuters gratis

Meer Ticketinformatie

Een blik op de meer dan 60 meter hoge schachttoren op de C-Mine Expeditie
Een blik op de meer dan 60 meter hoge schachttoren op de C-Mine Expeditie
Steenkolenmijn in Valkenburg in Nederland
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar 11 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 8 euro
Baby en Peuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

GaiaZoo in Kerkrade

In het Zuiden van Nederlands Limburg vlakbij de Duitse grens in een bosrijk gebied op 45 kilometer van Ter Hills is GaiaZoo Kerkrade gesitueerd. In deze dierentuin, die reeds verschillende ANWB prijzen won, slenter je door de verschillende leefgebieden.
Zo ontdek je op de Afrikaanse Savanna onder andere de Witte neushoorn, de elegante Rothschild giraffen, indrukwekkende Afrikaanse leeuwen en een roedel wilde honden.

Een blik op de Afrikaanse leeuw
Een zicht op de Afrikaanse leeuw op het grasveld


In het Rainforest gebied zie je de slingerende en klimmende apen. Zo kan je een blik werpen op onder andere de Westelijke laaglandgorilla, de Gouden leeuwaap en de Boliviaanse gele doodshoofd aap. In het taiga gebied bewonder je dieren die in het noorden van Europa, Rusland en Canada leven zoals rode panda's, lynxen en grijze wolven. In de daarbijhorende volière kan je de grootste Europese roofvogel: de machtige monniksgier aanschouwen. Er zijn ook enkele vogelshows die je op verschillende tijdstippen van de dag kan beleven. Sinds 2019 bezit deze zoo met 400 flamingo's de grootste kolonie binnen een Europese dierentuin.
Tijdens de diverse diervoederpresentatie kom je van de ervaren dierverzorgers meer te weten over de dieren in GaiaZoo. Kinderen kunnen zich tussendoor ook uitleven in het vrij grote indoor Dino Speelpark DinoDome. Buiten kunnen ze klauteren over uitdagende touwbruggen en hoge klimtorens.
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 22,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 17,5 euro

Pakawi Park in Olmen bij Balen

Het Pakawi Park, tot in 2019 beter bekend als Olmense Zoo, is een ander dierenpark die op 50 kilometer van Centerparcs is gelegen.
In deze dierentuin kan je circa 900 dieren die behoren tot ruim 200 verschillende diersoorten bewonderen. Naast de meeste bekende diersoorten zoals olifanten, giraffen specialiseert het dierenpark zich in katachtige roofdieren. Zo kan je verschillende nevelpanters, jachtluipaarden, tijgers, cheeta's, poema's, leeuwen, caracals, servals en panters bewonderen. Maar ook gestreepte hyena's, tijgergenetkatten, fossa's en stokstaartjes behoren tot de groep van katachtige roofdieren. Op dit ogenblik is Pakawi Park het enigste dierentuin in België met fossa's of fretkatten. Deze katachtigen met een lengte tussen de 60 tot 90 centimeter en een gewicht van 7 tot 14 kilogram leven in het wild op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Daarnaast kan je ook verschillende vogelsoorten in het vogelmuseum in de nabijheid van de ingang ontdekken. In de tropenhal ontdek je verschillende Zuid-Amerikaanse en Aziatische vogelsoorten zoals de rode ibissen, glansspreeuwen, trompetvogels en toerako's. Er is ook een reptielengang aanwezig waar je verschillende krokodillen, slangen, hagedissen en vleermuizen zult ontdekken. In het nabijgelegen vlindermuseum kom je meer over verschillende vlindersoorten te weten.

zicht op een fretkat
Een blik op een fretkat die je in België enkel in het Pakawi Park kan bezichtigen
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 23 euro
Senioren 60+ 21 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 19 euro
Personen met een handicap 16 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Thermenmuseum in Heerlen

Ticketprijzen 2021

Volwassenen 9,95 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke