Cookie Consent by TermsFeed Centerparcs De Kempervennen, Bezienswaardigheden in de buurt

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Bezienswaardigheden in de buurt Centerparcs De Kempervennen in Westerhoven

Home - Info - Bezienswaardigheden omgeving Kempervennen
Montana Snowcenter in Westerhoven

Montana Snowcenter is een indoor skihal gelegen in Westhoven op slechts 6 kilometer van Valkenswaard. In Montana Snowcenter kun je het ganse jaar door skiën en snowboarden op echte sneeuw. Door de ligging van Montana Snowcenter, op 20km ten zuiden van Eindhoven, is Montana Snowcenter goed bereikbaar vanuit België. De skihal bestaat uit een kleine en grote piste. Op de grote piste heb je de mogelijkheid om vrij te skiën en voor beginners is er een kleine piste waar voornamelijk skiles/snowboardles wordt gegeven.

cartoon ski en snowboard
Ticketprijzen 2021

Uurkaart per persoon excl kleding en helm 23,5 euro
Dagkaart per persoon excl kleding en helm 33,5 euro
Handschoenen 4 euro
Skio overall 6 euro

Meer Ticketinformatie

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op 50 minuten rijden met de auto is het Safari Resort Beekse Bergen gelegen. Met je toegangsticket kan je zowel de Auto-, Bus-, Boot-, en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je de pracht van de natuur in een oase van rust. Langs het rustige water kan je onder meer de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand bezichtigen. Daarnaast kan je zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland met talrijke Yaks, een Centraal Aziatische rundsoort, bewonderen. De bootsafari duurt circa 30 minuten.


Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep
Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep


Met je eigen voertuig ga je op avontuur tijdens de unieke autosafari. Bewonder van héél dichtbij de zwarte witte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden langs je auto sluipen. Met een beetje geluk krijgt je wagen een gratis wasbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een schitterend alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere neushoorns, jachtluipaarden, kamelen en zebra's. De tweede route loopt van datzelfde Restaurant terug naar de ingang. Tijdens deze route krijg je een indrukwekkend beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn want doordat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn komen ze regelmatig aan het venster van de safaribus piepen. Verder ontmoet je de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund, prachtige leeuwen en andere wilde dieren tijdens het laatste gedeelte van de safari.


Een uitzicht op de giraffen in de Beekse Bergen
Een prachtig uitzicht op etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari kom je de leuke en verschillende dieren tegen. Zo kan je een blik werpen op onder meer nijlpaarden, tijgers en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook regelmatig voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van nabij kan bewonderen. Tijdens de tocht kom je het Afrikadorp tegen. Het is een leuke tussendoortje waar je eens goed achterover kan leunen en genieten dit safaripark. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer evenwichtsbalken, glijbanen, klimrekken en loopbruggen. Voor wie meer spektakel wilt moet ongetwijfeld van een zipline afzwieren. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuil, kruipen door bergjes of de verschillende wiebelbrugjes over te steken.

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 24,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 21,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

koop ticket

Dierenrijk Nuenen in Mierlo

Op 45 minuten rijden met de auto van Centerparcs de Kempervennen tussen de steden Eindhoven en Helmond is op landgoed Guldenberg Dierenrijk Nuenen gelegen. Handig is om thuis of bij de inkom de Dierenrijk App te downloaden. Het is een toffe informatieve app waarbij je in de omgeving van 15 dierenverblijven in het park vragen kunt oplossen. Van zodra je in de buurt bent verschijnt de desbetreffende vraag op het scherm. In dit dierenpark leer je de vele zoogdieren en vogels van heel nabij kennen. Je kan een blik werpen op gekende zoogdieren zoals de de Bruine beer, Afrikaanse leeuw, Indische neushoorn en Chimpansee. Maar ook zijn er tal van minder bekende diersoorten die je kunt bewonderen waaronder de koddige poolvos, de apensoort Witwanggibon, de steppevos of de rode panda. Tevens zijn er behoorlijk veel vogelsoorten die je in deze dierentuin zult ontdekken. Zo zullen de prachtige rode veren van de rode Ibis en de wondermooie blauwgele veren van de ara je zeker bijblijven. Verder kan je onder meer de de roodrug pelikaan, de Europese flamingo, kleine zilverreiger, de vale gier en de zwarte wouw spotten. Op verschillende tijdstippen van de dag zijn er diverse voederpresentaties bijwonen en krijg je van de verzorgers meer informatige over de dieren die ze op dat moment voederen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Kinderen vanaf 3 jaar 19 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Bobbejaanland in Lichtaart in België

Op een klein uur rijden van de kempervennen in het Belgische Lichtaart is het pretpark Bobbejaanland gelegen. Het attractiepark telt circa 30 attracties met 4 fraai ingerichte themagebieden.
Een bijzondere indoor achtbaan is ongetwijfeld de Mount Mara waar je een Virtual Reality bril moet opzetten om de rit te beleven terwijl er rondom een vulkaanuitbarsting is. In het themagebied Land of Legends is de spectaulairste attractie de Rollercoaster Typhoon waar je een duik van 25 meter neemt aan een maximale snelheid van 80 km/h. Op de rollercoaster Naga-Bay zit je in een kleine kar van 4 personen rug aan rug terwijl je over de rails glijd spin je 360 graden rond je as tussen de bomen. Een andere achtbaan is The Dreamcatcher waar je bij iedere bocht met je zitje hoog in de lucht slingert aan een snelheid van 45km/h. De Sledge Hammer is een reusachtige slingeraar waar je in een reuzefrisbee aan een snelheid van maar liefst 110 km/h in de lucht wordt geslingerd.
Voor wie op warme zomerdagen het park bezoekt zal veel plezier beleven op de Banana Battle in het themagebied Adventure Valley waar je een watergevecht met je waterkanon beleefd en je gegarandeerd nat wordt. De El Rio is een andere spectaculaire waterattractie waar je op een ronde boot in een duizelingwekkende draaikolken de woeste golven trotseert. Met de Wildwaterbaan, de Indiana River, een indoor attractie in de Jungle op een boomstam en de Big Bang glijbaan op een rubberen bootje zijn er nog leuke ritten te beleven op water. De kids beleven veel plezier op onder andere de Gorilla King Kong, een ritje boven de grond op de Horse Pedalo en de speeltuin Wondergarden of in het indoor kinderspeelparadijs kinderland. Op het Reuzenrad geniet je van het mooi panorama op het pretpark en omliggende Kempische natuurlandschappen.

Een prachtig panoramische uitzicht op een achtbaan en de boomstammen
Een wondermooi uitzicht op een achtbaan en de boomstammen


Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 26,9 euro

Meer Ticketinformatie

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk
Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar 1 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Plopsa Indoor Hasselt in België

Dit attractiepark ligt 45 kilometer ten zuiden van Centerparcs Erperheide op 45 minuten rijden met de auto. Het indoor gedeelte omvat circa 2/3 van het totale oppervlakte. Het is dan ook een ideale daguitstap met kinderen bij slechte weersomstandigheden.
De Woeste Zee, De Wickie Coaster en De Vuurtoren zijn de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van dit attractiepark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op één van de langste glijbanen van België. Daarnaast kan je een ritje maken op ondermeer De Eendjes, De Kikkers, K3-Zweefmolen, De Carrousel en de Vliegende fietsen. In het outdoor gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg, de brand blussen bij de K3 Brandweerolen of met de auto rijden in het K3 verkeerspark. In het Theater kan je een show met één of meerdere figuren van Studio 100 bijwonen. Daarnaast kan je een lekkere snack, middagmaal en een drankje nuttigen in de diverse eetgelegenheden. Je favoriete Studio 100 gadgets kan je aankopen in de Plopsa Winkel.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

Hidrodoe in Herentals in België
Ticketprijzen 2021

Per Persoon 8,5 euro

Meer Ticketinformatie

De Efteling in Kaatsheuvel

Een wereld vol wonderen ontdek je in sprookjes -en attractiepark de Efteling! Ga op avontuur in Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het uitgestrekt sprookjesbos. Bewonder de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn veel attracties te ontdekken voor heel het gezin. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk overnachten in het sfeervolle en vlakbij gelegen Eftelinghotel. Of wat dacht je van de formidabele Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van allerhande drankjes en heerlijke lekkernijen in één van de vele eetgelegenheden in het park. Als afsluiter kan je de Aquanura watershow bewonderen, een prachtig ballet op het water!

Een uitzicht op een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Kinderen vanaf 4 jaar 45 euro
Senioren 60+ 45 euro

koop ticket

Meta Maze Surrealistische Kunst in Tilburg

Het grootste kunstdoolhof ter wereld ligt op slechts 10 minuten lopen van het treinstation in Tilburg. Kronkelend dwaal je door verborgen deuren, eigenzinnige kamers, kruipruimtes en gangen, speciaal ontworpen om je fantasie te prikkelen. Door de verschillende kleine wegen in het doolhof beleefd iedere bezoeker deze attractie op een andere manier. Je kan in het doolhof onder meer een buitenaards labyrint met dromerige en verdrietige kamers, schuine looppaden, een konijnenhol, verborgen deuren en mysterieuze objecten ontdekken. De ene bezoeker komt giechelend uit een ruimte, de ander geëmotioneerd, verdrietig of juist vol adrenaline. Het is een Surrealistische Kunstcenter die voor een unieke beleving zal zorgen bij héél veel bezoekers.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

Nationaal Monument Kamp in Vught
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 11 euro
Jongeren vanaf 10 jaar tot en met 18 jaar 4 euro
Kinderen tot en met 9 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

PSV Eindhoven Stadion Tour en PSV Museum

Meer dan 100 jaar geschiedenis in een inmiddels hypermodern voetbalstadion, nog altijd gevestigd op de plaats waar het ooit destijds begon: de Frederiklaan in Eindhoven. Ontdek de bijzondere plaatsen van het Philips Stadion en laat je verrassen door de rijke geschiedenis van PSV met een bezoek aan het PSV Museum!
Met de PSV Stadiontour breng je een bezoek aan de kleedkamers de spelerstunnel en het voetbalveld. Vanop het voetbalveld krijg je een overweldigende blik op het moderne stadion en de tribunes . Ook kom je op bijzondere plaatsen zoals de perszaal, de sponsorverdieping en de bestuursloge. De gids vertelt je tijdens de rondleiding interessante weetjes en leuke anekdotes over PSV Eindhoven. Als je alles weet over het Philips Stadion, is het tijd je onder te dompelen in de clubgeschiedenis. Met een bezoek aan het museum maak je jouw daguitstap PSV Eindhoven compleet.

Ticketprijzen 2021 PSV Eindhoven Stadion Tour

Volwassenen & Jongeren vanaf 15 jaar 14 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 14 jaar 12 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Ticketprijzen 2021 PSV Eindhoven Museum

Volwassenen 7,5 euro
Kinderen 4 tot en met 14 jaar 5 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke