Cookie Consent by TermsFeed Centerparcs De Vossemeren, Bezienswaardigheden in de buurt

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Bezienswaardigheden in de buurt Centerparcs De Vossemeren in Lommel in België

Home - Info - Bezienswaardigheden omgeving Vossemeren
Het GlazenHuis in Lommel

In het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst ontdek je glas vanuit artistieke, functionele en conceptuele oogpunten. Ieder jaar organiseert het huis twee unieke glaskunst exposities van internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. De 30 meter hoge glazen kegel torent boven Lommel uit en verandert 's nachts in een oogverblindende lichtbaken.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 11 jaar 3 euro

Meer Ticketinformatie

Bobbejaanland in Lichtaart
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 26,9 euro

Meer Ticketinformatie

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek in Nederland

Op 47 km van de Vossemeren het Safari Resort Beekse Bergen gelegen. Met je toegangsticket kan je zowel aan de Auto-, Boot- , Bus- en Wandelsafari deelnemen.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je de pracht van de natuur in een oase van rust. Tijdens je tocht kan je onder andere de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand langs het rustig ogende water bezichtigen. Tevens kan je zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland vol met een Centraal Aziatische rundsoort de Yaks bewonderen. De bootsafari duurt een 30-tal minuten.


Een uitzicht op leeuwen die zitten op een jeep
Een uitzicht op leeuwen die zitten op een jeep


Met je eigen voertuig ga je op avontuur tijdens de indrukwekkende autosafari. Bewonder van héél nabij de witzwarte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden rakelings langs je auto sluipen. Met een beetje geluk likt een nieuwsgierige dromedaris aan je auto.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een schitterend alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere jachtluipaarden, kamelen, zebra's en neushoorns. De tweede en laatste route loopt van datzelfde Restaurant terug naar het startpunt. Tijdens deze route krijg je een waarheidgetrouw beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn. Doordat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn komen ze regelmatig aan het venster van de safaribus piepen. Verder ontmoet je een Afrikaanse rundsoort de Kafferbuffel, prachtige slapende leeuwen en andere wilde dieren tijdens het 2de gedeelte van de safari.

Een mooi uitzicht op de giraffen in de Beekse Bergen
Een mooi uitzicht op etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari kom je eveneens leuke dieren tegen. Zo kan je een blik werpen op onder andere tijgers, nijlpaarden en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook diverse voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van dichtbij kan bewonderen. Tijdens de wandeltocht kom je het Afrikadorp tegen als leuke tussenstop. Het is een prachtige plaats in het park waar je eens goed achterover kan leunen en genieten van de aanwezigheid van dieren. De kinderen kunnen zich naar harte lust uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, loopbruggen, klimrekken en evenwichtsbalken. Voor wie meer spektakel wilt moet zeker een ritje maken op een zipline. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kids zich uitleven door te slingeren over een kuilen, de verschillende wiebelbrugjes over te steken of te kruipen door bergjes.

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 24,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 21,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Hidrodoe in Herentals
Ticketprijzen 2021

Per Persoon 8,5 euro

Meer Ticketinformatie

De Efteling in Kaatsheuvel in Nederland

Een wereld vol wonderen ontdek je in het attractiepark de Efteling. Ga op avontuur in Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het prachtige sprookjesbos. Bewonder, beleef en geniet de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn veel leuke attracties te ontdekken voor het hele gezin. Natuurlijk kun je hier heerlijk overnachten in het sfeervolle Eftelinghotel want het is bijna onmogelijk om alles in één dag te beleven.. Of wat dacht je van de mooie Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van heerlijke lekkernijen en drankjes in één van de eetgelegenheden in het park. Als afsluiter kan je onder meer de Aquanura watershow beleven, een prachtig ballet op het water!

Een blik een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een uitzicht op een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling


Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Tilburg

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Kinderen vanaf 4 jaar 45 euro
Senioren 60+ 45 euro

Meer Ticketinformatie

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk
Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar 1 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Plopsa Indoor Hasselt

Dit attractiepark ligt op 50 kilometer of ongeveer 1 uur rijden met de auto van de Vossemeren. Ongeveer 66% van de oppervlakte is indoor, de rest outdoor. Een ideale daguitstap met kinderen bij regenweer of winderige weersomstandigheden.
De Vuurtoren, De Woeste Zee, De Wickie Coaster zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van het indoorattractiepark bereik je als je een glijbeurt neemt op één van de langste glijbanen van België. Daarnaast kan je een ritje maken op ondermeer Vliegende fietsen, K3-Zweefmolen, De Eendjes, De Kikkers, Carrousel en de Botsauto's. In het niet overdekte gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg, met de auto rijden in het K3 verkeerspark of de brand blussen bij de K3 Brandweerolen. In het Theater kan je een show met één of meerdere figuren van Studio 100 bewonderen. Daarnaast kan je een lekkere snack, middagmaal en een drankje nuttigen in de verschillende restaurants en snackbars. Je favoriete Studio 100 gadgets kan je aankopen in de Plopsa Winkel.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

Meta Maze Surrealistische Kunst in Tilburg in Nederland

Op 70km van Centerparcs in Vossemeren ligt het grootste kunstdoolhof ter wereld. Kronkelend dwaal je door eigenzinnige kamers, gangen, verborgen deuren en kruipruimtes, speciaal ontworpen om je fantasie te prikkelen. Door de verschillende kleine wegen in het doolhof beleefd iedere bezoeker deze kunst op een andere manier. Je kan in het doolhof onder meer een konijnenhol, buitenaards labyrint met dromerige en verdrietige kamers, mysterieuze objecten, schuine looppaden en verborgen deuren ontdekken. De ene bezoeker komt giechelend uit een kamer, de ander geëmotioneerd, héél verdrietig of juist vol adrenaline. Het is een unieke Surrealistische Kunstcenter die voor een unieke beleving zal zorgen bij héél veel bezoekers.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

Nationaal Monument Kamp in Vught in Nederland
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 11 euro
Jongeren vanaf 10 jaar tot en met 18 jaar 4 euro
Kinderen tot en met 9 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

PSV Eindhoven Museum in Nederland
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 7,5 euro
Kinderen 4 tot en met 14 jaar 5 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

PSV Eindhoven Stadion Tour in Nederland

Je kan een bezoek brengen aan het voetbalstadion van PSV Eindhoven door deel te nemen aan de Stadion Tour. Lees Meer

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 15 jaar 14 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 14 jaar 12 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke