Cookie Consent by TermsFeed Centerparcs Erperheide, Bezienswaardigheden in de buurt

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Bezienswaardigheden in de buurt Centerparcs Erperheide in Peer in België

Home - Info - Bezienswaardigheden omgeving Erperheide
Het Bruegelmuseum in Peer

In dit museum gelegen op de Markt in Peer kan je alle reproducties van schilder Pieter Bruegel de Oude bewonderen.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 5 euro
Gezinsprijs 5 euro

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Genk

Ski -en Snowboardcenter Snow Valley in Peer
Ticketprijzen 2021

Skiën of snowboarden per uur vanaf 13 jaar 19,5 euro
Skiën of snowboarden per uur tot en met 12 jaar 17,5 euro
(exclusief materiaal en kledij)

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Genk

Bobbejaanland in Lichtaart
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 26,9 euro

Meer Ticketinformatie

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op slechts 1 uur rijden van Centerparcs Erperheide ligt het Safari Resort Beekse Bergen. Met je toegangsticket kan je zowel de Boot-, Auto-, Bus-, en/of Wandelsafari beleven.
Met de prachtige Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je de mooiheid van de natuur in een oase van rust. Langs het rustige water kan je onder meer de grazende neushoorns op veilige afstand bewonderen. Daarnaast kan je zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland met talrijke Yaks, een Aziatische rundsoort, bezichtigen. Deze safari duurt circa 30 minuten.


Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep
Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep


Met je eigen wagen ga je op avontuur tijdens de unieke autosafari. Bewonder van héél dichtbij de zwarte witte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de verschillende jachtluipaarden langs je auto sluipen. Met een beetje geluk krijgt je wagen een gratis likbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een mooi alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder meer neushoorns, jachtluipaarden, kamelen en zebra's. De tweede route loopt van datzelfde Restaurant terug naar de ingang. Tijdens deze route krijg je onder andere een indrukwekkend beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn want doordat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn komen ze regelmatig aan het venster van de safaribus piepen. Verder ontmoet je de Kafferbuffel, afkomstig uit het Afrikaanse continent, prachtige leeuwen en andere wilde dieren tijdens het laatste gedeelte van de safari.


Een uitzicht op de giraffen in de Beekse Bergen
Een prachtig uitzicht op etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari kom je de leuke en verschillende zoogdieren en reptielen tegen. Zo kan je een blik werpen op onder meer nijlpaarden, tijgers en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook regelmatig voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van dichtbij kan bewonderen. Tijdens de tocht kan je halt houden bij het Afrikadorp wat zeker aan te raden is. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer evenwichtsbalken, loopbruggen, glijbanen en klimrekken. Voor wie spektakel wilt moet ongetwijfeld van een zipline afzwieren. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich amuseren door te slingeren over een kuil, kruipen door bergjes of de verschillende wiebelbrugjes over te steken.

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Kinderen vanaf 10 jaar 24,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 21,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

koop ticket

Plopsa Indoor Hasselt

Dit attractiepark ligt op 30 kilometer ten zuiden van Centerparcs Erperheide. Het indoor gedeelte omvat ongeveer 2/3 van het totale oppervlakte. Een ideale daguitstap met kinderen bij slechte weersomstandigheden.
De Woeste Zee, De Wickie Coaster en De Vuurtoren zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van het indoorattractiepark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op één van de langste glijbanen van België. Daarnaast kan je een ritje maken op ondermeer K3-Zweefmolen, De Eendjes, De Kikkers, Carrousel en de Vliegende fietsen. In het outdoor gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg, met de auto rijden in het K3 verkeerspark of de brand blussen bij de K3 Brandweerolen. In het Theater kan je genieten van een show met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast kan je een lekkere snack, middagmaal en een drankje nuttigen in de verschillende eetgelegenheden. Je favoriete Studio 100 gadgets kan je verkrijgen in de Plopsa Winkel.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk
Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 5 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar 1 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Hidrodoe in Herentals
Ticketprijzen 2021

Per Persoon 8,5 euro

Meer Ticketinformatie

Grotten Noord in Maastricht in Nederland
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 9,5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar 7,95 euro

Meer Ticketinformatie

Steenkolenmijn in Valkenburg in Nederland
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar 11 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 8 euro
Baby en Peuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Nationaal Monument Kamp in Vught in Nederland
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 11 euro
Jongeren vanaf 10 jaar tot en met 18 jaar 4 euro
Kinderen tot en met 9 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Meta Maze Surrealistische Kunst in Tilburg in Nederland

Meta Maze is het grootste kunstdoolhof ter wereld op ongeveer één uur rijden van Centerparcs Erperheide. Kronkelend dwaal je door eigenzinnige kamers, verborgen deuren, kruipruimtes en gangen, speciaal ontworpen om je fantasie te prikkelen. Door de diverse smalle wegen in het doolhof beleefd iedere bezoeker deze attractie op een andere manier. Je kan in het doolhof onder andere een buitenaards labyrint met dromerige en verdrietige kamers, een konijnenhol, schuine looppaden, mysterieuze objecten en verborgen deuren ontdekken. De ene bezoeker komt lachend uit een kamer, de ander vol adrenaline, geëmotioneerd of verdrietig. Het is een unieke Surrealistische Kunstcenter die bij vele bezoekers voor een aparte beleving zal zorgen.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 20 euro

Meer Ticketinformatie

PSV Eindhoven Stadion Tour en PSV Museum

Meer dan 100 jaar voetbalgeschiedenis in een inmiddels hypermodern voetbalstadion, nog steeds gevestigd op de plaats waar het ooit destijds begon: de Frederiklaan in Eindhoven. Ontdek de bijzondere plaatsen van het Philips Stadion en ontdek door de rijke geschiedenis van PSV met een bezoek aan het PSV Museum!
Met de PSV Stadiontour breng je een bezoek aan uiteraard het voetbalveld, de kleedkamers en de spelerstunnel. Vanop het voetbalveld krijg je een overweldigende blik op het voetbalstadion en de tribunes . Ook kom je op bijzondere plaatsen die tijdens een voetbalwedstrijd niet toegankelijk zijn zoals de perszaal, de sponsorverdieping en de bestuursloge. De gids vertelt je tijdens de rondleiding interessante weetjes en leuke anekdotes over eredivisie voetbalclub PSV Eindhoven. Als je alles weet over het Philips Stadion, is het tijd je onder te dompelen in de geschiedenis van de club. Met een bezoek aan het museum maak je jouw uitstap naar PSV Eindhoven compleet.

Ticketprijzen 2021 PSV Eindhoven Stadion Tour

Volwassenen en Jongeren vanaf 15 jaar 14 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 14 jaar 12 euro
Baby's en Peuters 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Ticketprijzen 2021 PSV Eindhoven Museum

Volwassenen 7,5 euro
Kinderen 4 tot en met 14 jaar 5 euro
Baby's en Peuters tot 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke