Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Bezienswaardigheden in de buurt van Boxtel

Home - Info - Bezienswaardigheden Omgeving Boxtel
Het Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum is volgens de stichting Ammonietenhoeve het grootste geologisch museum van Nederland. Het museum presenteert ook natuurhistorische en paleontologische bijzonderheden waarvan talrijke dinosaurusskeletten.
Op de parking zie je al een reusachtige T-Rex. De ingang bereik je door tussen twee grote dinosauruskoppen te wandelen. In het eerste gedeelte wordt veel aandacht besteed aan het leven in de zee. Zo zie je allerhande ammonieten, fossielen, schelpen, botten, krabben en haaientanden in alle soorten en maten. De dinosaurushal is zonder twijfel het paradepaardje van dit museum. In deze glazen zaal zie veel skeletten van verschillende soorten dinosaurussen. Aan de hand van informatieborden bij ieder skelet kom je meer te weten over de desbetreffende soort.
De kinderen kunnen veel plezier beleven op de interactieve schermen en mogen op een tafel met de verschillende vormpjes proberen een dinosaurusskelet in elkaar te zetten. Door een quiz op te lossen leren ze al spelenderwijs meer over de oertijd. Na afloop kan je een hapje eten of een drankje nuttigen in het restaurant.

Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 12,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 9,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Kasteel van Heeswijk

Op amper 16 kilometer ten noordoosten van de Boxtel is het Kasteel van Heeswijk in het dorp Heeswijk-Dinther gelegen.
Voor de provincie Noord-Brabant is het kasteel 1 van de 4 officiële Topmonumenten van deze streek. Deze bezienswaardigheid wordt dan ook wel eens het Kasteel van Brabant genoemd. Het is opgetrokken in de 11de eeuw en werd verbouwd in zijn huidige vorm in 1835 in opdracht van André baron van den Bogaerde.
Wandel rond de zalen en kamertjes met je audiogids bij de hand en beluister de verhalen van enkele van de 40 kasteeleigenaren. Geniet van de antieken meubels, schilderijen, foto's en kunstobjecten. Bekijk in het museum authentieke wapentuig waaronder een ridderhelm. Voor kinderen is het een ontdekkingstocht om op zoek te gaan naar de geheime gangen en trappen. Beklim de toren en geniet van het prachtige panoramisch uitzicht over de Copijn tuin en landelijke omgeving.
Na je bezoek kan je in de gezellige museumcafé "Bij de Barones" een drankje nuttigen. De plaats is ook te bezoeken zonder ticket waardoor het een ideale vertrek en tussenstop plaats is voor fietsers en wandelaars.

Een foto van het Kasteel van Heeswijk
Een uitzicht op een deel van het Kasteel van Heeswijk


Ticketprijzen 2023

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 12 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 7 euro
Kleuters en Peuters tot en met 3 jaar gratisMeer Ticketinformatie

Mubo in Boxtel

In het museum Boxtel kom je meer te weten over de geschiedenis van deze gemeente gelegen in de provincie Noord-Brabant. Aan de hand van objecten, schilderijen, authentieke foto's, kunstwerken en getuigenissen van personen wordt het verhaal van Boxtel vanaf de prehistorie tot en met de moderne tijd verteld op de 1ste en 2de verdieping.
Zo kom je meer te weten over het sprookjesachtige Kasteel van Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek, beiden opgetrokken in 1293. Het kasteel is de locatie waar je momenteel de mogelijkheid hebt om je trouwfeest te beleven. Verder in de tijd kom je meer te weten over belangrijke lokale kunstenaars Pierre Janssen, Jan Kruijssen en Toon Ninaber van Eyben. Er wordt ook aandacht besteed aan de voormalige sportfaciliteiten in Boxtel. Zo krijg je een overzicht van welke sporten je in het park van Molenwijk kon beoefenen tussen de Eerste & Tweede Wereldoorlog. De houten wielerbaan en het openlucht zwembad waren de meest opvallende sportaccommodaties van die tijd. Tevens kom je alles te weten over de legende van Jâs de keistamper, de Boxtelse reus die over magische krachten zou beschikken.
Er is ook een tijdelijke expositieruimte waar er op jaarbasis gemiddeld 5 tentoonstellingen worden gepresenteerd. Deze gaan over geschiedkundige onderwerpen die gerelateerd zijn aan het Canon van Boxtel of kunstobjecten van inwoners van Boxtel.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 5 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar 2 euro
Kinderen tot en met 11 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Design Museum Den Bosch in 's-Hertogenbosch

Op amper 20 minuten rijden met de wagen vind je in het zuiden van 's Hertogenbosch vlakbij het Noordbrabants Museum in het historisch centrum het Design Museum Den Bosch.
In twee grote expositiezalen en enkele kleine voorstellingsruimtes verspreid over 4 verdiepingen ontdek je de wereldwijde invloed van design. Dit museum bezit een omvangrijke collectie van moderne en hedendaagse designobjecten waaronder een unieke verzameling van keramiek en sieraden uit de 20ste en 21ste eeuw.
Ongetwijfeld springen de objecten van Spaanse kunstenaar Pablo Picasso in het oog. Het museum bezit namelijk tientallen objecten van deze grootmeester uit keramiek waaronder het beschilderde "Canard pique-fleurs". Daarnaast heeft het museum enkele prachtige geelgouden munten uit 1967 en schilderijen. Er ook designobjecten te vinden van Franse dichter en artistieke duizendpoot Jean Cocteau, Franse schilder en een van de grondleggers van het Kubisme Georges Braque, Franse kunstschilder Marc Chagall en Franse kunstenaar en wielrenner Maurice de Vlaminck. Sieraden kan je bewonderen van onder andere de Duitse surrealistische kunstenares Meret Oppenheim. Man Ray en Alexander Calder, beiden uit Verenigde Staten van Amerika, zijn andere topontwerpers van sieraden die je kunt bezichtigen in het museum.
Het Design Museum is te klein om alle designobjecten van deze reusachtige collectie te exposeren. Daarom wijzigt de permantente tentoonstelling op regelmatige basis. Doorheen het jaar zijn er 8 tot 10 tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen. Zo ontdek je bij iedere bezoek aan het designmuseum telkens andere wondermooie designobjecten.

Een foto van een kleine prachtige belevingsruimte
Een kijk op een kleine prachtige belevingsruimte
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 12 euro
Studenten 6 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinformatie


De Efteling in Kaatsheuvel

Attractiepark De Efteling ligt op slechts 30 minuten rijden met de auto van Boxtel.
Een wereld vol wonderen ontdek je in dit attractiepark. Ga op avontuur in de houten achtbaan Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het prachtige reusachtige sprookjesbos. Bekijk een mooie 4D-film Fabula over een jonge, knorrige beer. Bewonder en beleef de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn tal van attracties te ontdekken voor het ganse gezin. Je kan genieten van een schitterend panoramisch uitzicht op de 45 meter hoge Thiase zwevende tempel. De waaghalzen zullen veel plezier beleven op de dubbele rollercoaster Max & Moritz of de spectaculaire waterachtbaan de Vliegende Hollander. Maar de meest tot de verbeelding sprekende attractie is zonder twijfel de duikachtbaan Baron 1898 waar je gedurende 37,5 meter recht naar beneden glijd.

Een zicht op de spectaculaire achtbaan Baron 1898
Een foto van de spectaculaire achtbaan Baron 1898


Maar er zijn ook rustige attracties voor kinderen zoals de monorail op een hoogte, de draaiende kookpotten of de mooie droomvlucht. De kinderen moeten zonder twijfel met hun ouders doorheen het 6 hectare grootte Sprookjesbos wandelen. In dit bos zie je 30 uitbeeldingen van mytische figuren en sprookjes zoals Hans en Grietje, Pinokkio, Repelsteeltje, Doornroosje en Sneeuwwitje.
Uiteraard kun je op deze plek heerlijk overnachten in het sfeervolle Efteling Hotel. Of wat had je gedacht van de Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van de heerlijke lekkernijen en verfrissende drankjes in één van de eetgelegenheden in het park. Tot slot kan je de spectaculaire Aquanura watershow beleven, een prachtig ballet op het water!

Een foto van een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een uitzicht op een klein duimpje in het kabouterbos in de Efteling


       

Overzicht Bezienswaardigheden Tilburg

Ticketprijzen 2023

Afhankelijk van dag van bezoek 42 euro - 45 euro of 48 euro per persoon vanaf 4 jaar
Baby's, Peuters en Kleuters gratis

Meer Ticketinformatie

Meer Info & Prijzen Eftelinghotel en Vakantiehuis

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Ten zuiden van Tilburg op amper een half uur rijden van Boxtel ligt het Safari Resort Beekse Bergen. Met je inkomticket kan je zowel de Auto-, Boot- ,Bus- en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je in een oase van rust de pracht van de natuur. Langs het rustig ogende water kan je onder meer de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand bezichtigen. Daarnaast kan je de zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland vol met een Centraal Aziatische rundsoort de Yaks bewonderen. De bootsafari duurt ongeveer een half uur.


Een kijk op zittende leeuwen op een jeep
Een foto van zittende leeuwen op een jeep


Met je eigen voertuig ga je op avontuur tijdens de prachtige autosafari. Bewonder van héél nabij de witzwarte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden rakelings langs je auto sluipen. Als je een beetje geluk hebt, krijgt je auto een likbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een aardig alternatief. De eerste route, die loopt van de inkom naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere zebra's, neushoorns, jachtluipaarden en kamelen. De tweede en laatste route loopt van datzelfde Restaurant terug naar het startpunt. Tijdens deze route krijg je een schitterend beeld van de werkelijke hoogte van giraffen. Dit komt omdat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn en ze meestal aan het venster van de safaribus komen piepen. Verder ontmoet je de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund, slapende leeuwen en andere wilde dieren tijdens het 2de gedeelte van de safari.

Een kijk op de giraffen in de Beekse Bergen
Een foto van etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari kom je leuke dieren tegen. Zo kan je een blik werpen op onder meer tijgers, nijlpaarden en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook verschillende voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van dichtbij kan bezichtigen. Tijdens de wandeltocht kom je het Afrikadorp tegen als leuke tussendoortje waar je eens goed achterover kan leunen en genieten van de dierentuin. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, evenwichtsbalken, loopbruggen en klimrekken. Voor wie iets meer spektakel wilt moet zonder twijfel een ritje maken op een zipline. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuilen, de verschillende wiebelbrugjes over te steken of te kruipen door bergjes.

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 26 euro => 21,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 22 euro =>=> 18,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

Check Reguliere Ticketprijzen

Boek Vakantiehuis in de buurt van Safaripark Beekse BergenZoo in Veldhoven

Op 25 minuten rijden ten westen van de stad Eindhoven is het dierenpark van Veldhoven gelegen.
Op deze plaats was oorspronkelijk de Nederlandse Stichting gevestigd, die zich bezighield met de opvang van Papegaaien. In 2013 wijzigde de nieuwe eigenaars de naam in Zoo Veldhoven. In deze dierentuin zie je ruim 150 verschillende diersoorten waarvan een groot gedeelte papegaaien, roofvogels, kraanvogels, parkieten en uilen zijn en in mindere mate zoogdieren.

Een blik op een blauw gele Ara, zebra en ringstaartmaki
Een foto van een blauw gele Ara, zebra en ringstaartmaki


In het voormalige papegaaienpark verblijven onder meer wondermooie blauwgele ara's, amazonepapegaaien, kea's, witte kuifkaketoes en roze kaketoes. Valken, Europese zeearenden, lammergieren, witwangtoerako's, blauwbuikscharrelaars, grijze roodstaarten, zilveroorneusvogels, zonparkieten zijn maar enkele van de vele vogelsoorten die je eveneens kan bewonderen. Je kan ook een blik opvangen van diverse uilensoorten zoals de welgekende kerkuil, bril uil, Lapland uil en de Bengaalse -en Afrikaanse oehoe. De Bonte vari, zebra's, ringstaartmaki, en alpaca's zijn enkele zoogdieren die in Veldhoven verblijven.
Het plezante van deze dierentuin is dat je bijna alle diersoorten mag voederen tenzij het staat aangegeven bij de verblijven. Je mag fruit meenemen zoals druiven, peer, appel, mango en meloen. Je hebt ook de kans om speciale nootjes te kopen aan de kassa of in de voerautomaten in het park. Uiteraard moet je bij ieder dier goed de voedervoorschriften lezen zodat je er niet voor zorgt dat de dieren ziek worden. In de doorloop voliere komt, met een beetje geluk, een vogel op je schouder of hand zitten. Doorheen de zoo zijn ook verschillende klimrekken waar jongens en meisjes zich kunnen uitleven. Aan de inkom staat er in de omgeving van een taverne een buitenspeeltuin en overdekte Bamboe Jungle.
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen tot en met 64 jaar 16 euro => 10,95 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 14 euro => 9,5 euro
Senioren 65+ 14 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Chek Reguliere Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden omgeving Veldhoven

Dierenrijk Nuenen in Mierlo

Ten oosten van Eindhoven op het landgoed Guldenberg ligt Dierenrijk Nuenen op een half uur rijden van Boxtel.
Handig is om thuis, je verblijfplaats of bij binnenkomst de Dierenrijk App te downloaden. Het is een interessante informatieve app waar je 15 vragen kunt oplossen als je in de omgeving komt van één van de vele dierenverblijven. Hou de app goed bij de hand zodat je de vraag kunt beantwoorden als hij op je scherm verschijnt. In deze dierentuin leer je de talrijke zoogdieren en vogels van heel dichtbij kennen. Je kan een blik werpen op veel voorkomende zoogdieren zoals de Aziatische olifant, Afrikaanse leeuw Indische neushoorn, Bruine beer en de Wolf. Maar ook zijn er talrijke van minder bekende diersoorten die je kunt bewonderen waaronder de koddige poolvos, de apensoort Witwanggibon, de rode panda of de Indische Wandelende Tak.

Een uitzicht op een Bruine Beer die kijkt naar kinderen die zitten op een bank
Een kijk op een Bruine Beer die kijkt naar kinderen die zitten op een bank


Tevens zijn er ook talrijke vogelsoorten die je in dit dierenpark zult ontdekken. Zo zullen de mooie rode veren van de Rode Ibis en de prachtige blauwgele veren van de Ara je zeker bijblijven. Verder kan je onder meer de Roodrug Pelikaan, Nimmerzat, Kleine Zilverreiger de Europese Flamingo en de Zwarte Wouw spotten. Op verschillende tijdstippen van de dag kan je verschillende voederpresentaties bijwonen en krijg je van de verzorgers meer info over de dieren die ze op dat moment voederen.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen en Kinderen vanaf 3 jaar 22,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinfo

Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg

Deze Tilburgse dierentuin ligt ten westen van Boxtel op 35 minuten rijden met de auto.
Dierenpark De Oliemeulen noemt zichzelf het vreemdste Dierenpark van het land. Loslopende stinkdiertjes en vliegende hondjes, je kan het allemaal ontdekken in deze dierentuin. In de vele binnenverblijven ontdek je niet alleen krokodillen, slangen, hagedissen en spinnen maar ook zijn er schattige rondwandelende gordeldiertjes te zien. Buiten zijn er onder meer verschillende apensoorten, katachtigen en roofvogels te vinden. Door de vele infoborden is dit uitstapje niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam zeker voor kinderen. Dagelijks worden door de verzorgers demonstraties gegeven met roofvogels, spinnen en slangen.

Een kijk op een stokstaartje
Een foto van een stokstaartje


Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 14 euro => 10,99 euro
Kinderen van 3 tot en met 12 jaar 12 euro
Senioren 65+ 11 euro
Meer Reguliere Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden Tilburg

Attractiepark DippieDoe in Best

Op amper 20 kilometer van Boxtel ligt in het noorden van Eindhoven het pretpark DippieDoe die geschikt is voor kinderen tot en met 12 jaar. In de binnenhaven, het binnengedeelte, kunnen de kinderen op de tuimelaar lekker rondjes draaien in hun favoriete voertuig. Op de stormtoren beleven ze een aantal vrije vallen terwijl ze op een bank zitten. Tevens is er ook nog een peuter speeltuin, een leuk ballenbad en een waar klauter parcours. Op de lange glijbaan de Grote Golf, glijden ze met een hoge snelheid naar beneden.

Een kijk op de attracties van DippieDoe
Een blik op de attracties van DippieDoe


Uiteraard is er een horecapunt waar je allerlei lekkere tussendoortjes, dranken en maaltijden kunt verorberen. In de buitenhaven, het buitengedeelte, kunnen de kinderen genieten van meer dan 10 attracties. Stap in de nieuwste attractie Dollybots en ga in de spannende rollercoaster Tyfoon. Verder kunnen de kinderen onder andere hun stuurkunsten oefenen op de Dollybots, vliegen rond de draaikolk, springen op het reusachtige strandkussen of een partijtje minigBoxtel, Nederlandolfen.
PSV Eindhoven Stadion Tour

In het centrum van Eindhoven op slechts 25 minuten rijden met de auto ligt het hypermoderne voetbalstadion van eredivisieclub PSV Eindhoven. Zelfs na honder jaar geschiedenis ligt het stadion nog steeds aan de Frederiklaan in Eindhoven. Ontdek de bijzondere plaatsen van het Philips Stadion en laat je daarna verrassen door de rijke historie van PSV door een bezoek aan het PSV Museum!
Met de PSV Stadiontour, die start aan de hoofdingang nummer 8, breng je een bezoek aan het voetbalveld, de kleedkamers en de spelerstunnel. Vanop het voetbalveld krijg je een indrukwekkende blik op het stadion en de tribunes . Ook kom je op bijzondere plaatsen zoals de bestuursloge, de perszaal en de sponsorverdieping. De gids vertelt je tijdens de tour leuke anekdotes weetjes over PSV Eindhoven. Als je alles weet over het Philips Stadion, is het tijd je onder te dompelen in de rijke clubgeschiedenis. Met een bezoek aan het museum maak je jouw dagje bij PSV eindhoven compleet.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Jongeren vanaf 15 jaar 14 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 14 jaar 12 euro

Meer Ticketinformatie

Indien je van plan bent om de hele stad te bezoeken kan dat door deel te nemen aan een 3 uur durende rondleiding door de stad waaronder je ook een bezoekje brengt aan het Stadion van PSV Eindhoven => Meer Informatie & Toon Beschikbare Data


Meer Bezienswaardigheden Eindhoven

Van Abbemuseum in Eindhoven

In het centrum Noord-Brabantse stad Eindhoven in de buurt van de rivier Dommel op 30 minuten rijden van Boxtel is het Van Abbemuseum gelegen. In 2003 werd door architect Abel Cahen een prachtige, moderne en omvangrijk nieuwbouwgedeelte met een 27 meter hoge toren aan toegevoegd.
Het moderne, beeldende, hedendaagse kunstmuseum opende de deuren voor het grote publiek in 1936. De collectie bevat circa 2700 kunstwerken vanaf 1900 gestart door Henri van Abbe, die eigenaar was van een sigarenfabriek in de stad.
Zo zijn een groot deel van de werken van de Russische kunstenaar El Lissitzky waaronder de Proun 1, ontwerp voor Proun G7 en ontwerp voor Proun 23 N in dit museum te bewonderen. Tevens zie je ook het olieverf op doek beschilderde Buste De Femme van de bekende Spaanse kunstschilder Pablo Picasso. Uiteraard zijn er ook werken te ontdekken van populaire Nederlandse kunstschilders. Zo kan je de mooie in olieverf beschilderde Compositie XIV en Composition en blanc et Noir II van de abstracte en non-figuratieve kunstenaar Piet Mondriaan ontdekken. Daarnaast zijn er talrijke tekeningen en schilderijen te bezichtigen van Pieter Ouborg zoals de Blauw Ovaal, de Hurkende Vrouw en Op Zwarte Grond.
Tevens vind je naast een groot aantal schilderijen ook mooi gedecoreerde ruimtes zoals het Museum als Parlement van Nederlandse beeldende kunstenaar Jonas Staal en New Orleans: Shotgun house with rainwater-harvesting tank van de Sloveense architecturale kunstenares Marjetica Potrč.Een zicht op het Van Abbe kunstmuseum
Een blik op de moderne gevel van het Van Abbemuseum


© Renzo Vanhoorelbeke