Cookie Consent by TermsFeed Bezienswaardigheden in de omgeving van Coevorden

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Bezienswaardigheden in de omgeving van Coevorden

Home - Info - Bezienswaardigheden Omgeving Coevorden
Plopsa Indoor Coevorden in Dalen

Dit pretpark ligt op slechts enkele honderden meters van het bekende vakantiepark Centerparcs De Huttenheugte. Doordat het indoorgedeelte bestaat uit 2/3 van het oppervlakte is het een ideale daguitstap met kinderen als het weer wat tegen zit. De Wickiebaan, De Vuurtoren en Anubis en De Woeste Zee zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van het indoorattractiepark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op de lange glijbaan. Daarnaast kan je een ritje maken op de Brandweermolen, Bumbamolen, Carrousel, K3-Zweefmolen en de Vliegende fietsen. In het outdoor gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg en het Maya-speelplein. Tussendoor zijn er ook shows en meet & greets te beleven met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de verschillende eetgelegenheden. Je favoriete gadgets van Studio 100 kan je vinden in de Plopsa Winkel.

Een prachtig zicht op Plopsa Indoor Coevorden
Een prachtig zicht op Plopsa Indoor Coevorden
Ticketprijzen 2021

Vanaf 1 meter 20 euro
Vanf 0,85 meter tot 1 meter 12,5 euro
Senioren 70+ 12,5 euro

Meer Ticketinformatie

Attractie -en Vakantiepark Slagharen

Net over de provinciegrens op amper 20km van Plopsa Indoor Coevorden is het Attractie -en Vakantiepark Slagharen gelegen. Je hebt de mogelijkheid om te verblijven in één van de vele verschillende types vakantiehuizen of campings maar je kan uiteraard ook dit pretpark bezoeken als daguitstap. Dit attractiepark is een héél stuk groter Plopsa Indoor. De Mainstreet met restaurants en winkels is de verbinding tussen de twee attractiezones in het pretpark. Het park telt ruim 30 attracties en is opgebouwd rond zes thema’s: American Indian, Western, New Orleans, Mexico, Jules Verne en Yellowstone. Hou jij van adembenemende uitzichten dan moet je ongetwijfeld een ritje maken op het reuzenrad de Big Wheel en op de 28 meter hoge overdekte Sky Tower. De waaghalzen zullen erg veel plezier beleven op de triple launch achtbaan de Gold Rush. Tijdens de rit haal je topsnelheid van 95km/h, ga je twee maal over kop en bereik je een hoogte van 33 meter. Bij de Enterprise draai je zwevend in de lucht zonder veiligheidsbeugels. De hoge G-krachten zorgen er voor dat je niet kan vallen uit de gondel. De fans waterattracties kunnen veel plezier beleven met een watergevecht op de Expedition Nautilus. Daarnaast kan je een ritje maken op de wildwaterbaan Ripsaw Falls in een boomstam en kan je genieten van een indoor avontuurlijke boottocht in het Wilde Westen. Er zijn ook tal van rustige attracties voor de kinderen waar onder de paardenmolen Gallopers en zijn kleinere versie de Merry Go Mad, de vliegende Magic Bikes, Jumbo de olifant, de Old Timers en treintje de Monorail. Vergeet zeker ook niet een bezoekje te brengen aan El Teatro waar je een mooie buitengewone 4D film Storks kan bewonderen. Naast het attractiepark krijg je met je inkomticktet ook toegang tot het waterpark Aqua Mexicana en de waterspeeltuin Sunny Beach. Het indoorgedeelte omvat een groot subtropisch zwembad, bubbelbad, waterspeeltuin voor de allerkleinsten en twee fonteinparken. Maar het hoogtepunt zijn ongetwijfeld de 3 spectaculaire glijbanen Yakatime, Mexicone en Magic Maya die elk langer zijn dan 100 meter.

Een zicht op de boomstamattractie Ripsaw Falls
Een blik op de boomstamattractie Ripsaw Falls
Ticketprijzen 2021


Meer Ticketinformatie

Boek je verblijf in Slagharen

Stedelijk Museum in Coevorden

Het biedt een beeld over de geschiedenis van de vestingsstad sinds de eerste burggraaf tot en met de huidige tijd, inclusief moderne kunst. De vaste collectie bestaat uit zeven maquettes waaronder die van Coevorden, een uitgebreide collectie in een kastenwand met een lengte van 36 meter, geluidsopnames en animaties. Zo kan je ook een 17de eeuwse helm van baron Carl von Rabenhaupt bezichtigen. Naast thematische zijn er wisselende tentoonstellingen te zien. In het verleden waren die bijvoorbeeld over de geschiedenis van de Ganzenmarkt, de Eerste Wereldoorlog, oude prenten over Coevorden en muziek in Drenthe.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen 6 euro
Jongeren vanaf 13 jaar en Studenten 5 euro
Senioren 65+ 5 euro
Kinderen tot en met 12 jaar gratis

Museum Thijnhof in Coevorden

In het museum, die in 2015 opende voor het publiek, is voornamelijk realistische en surrealistische kunst te zien. De vaste tentoonstelling van het museum bestaat uit het oeuvre van kunstschilder uit Groningen Kees Thijn, tevens de initiatiefnemer voor het nieuwe museum. Zijn creaties worden in wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn er permanent kunstwerken van de Noord-Nederlandse surrealist Jan van den Brink te bewonderen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen 6 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot 18 jaar 2,5 euro
Kinderen tot en met 12 jaar gratis

Museummolen Jan Pol in Dalen

De achtkantige hoge stellingmolen stamt uit 1820 maar moest na de brand in 1875 heropgebouwd worden. Zo veranderde type molen naar een koren- en pelmolen. Doorheen de jaren was het noodzakelijk om de molen regelmatig te restaureren. Sinds 2014 is hij terug toegankelijk voor het publiek. De Museummolen Jan Pol is toegankelijk vanaf 6 april tot 1 november op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag in de namiddag van 13h30 tot 16h30'.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 12 jaar 3 euro
Kinderen tot en met 11 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Gramsbergen

In de oude pittoreske binnenstad van Gramsbergen is het Historisch Cultureel Info Centrum Vechtdal gelegen. Hier kunt u kennis maken met de cultuur en geschiedenis van het prachtige Nederlandse- en Duitse riviergebied Vechtdal. Monumenten, landschappen en recreatie mogelijkheden worden hier op een eigentijdse wijze en moderna wijze voor het voetlicht geplaatst. Archeologische vondsten uit het Vechtdal tot duizenden jaren geleden kunt u ontdekken in het museum.. Op de bovenverdieping kunt u grote verzameling vondsten uit de middeleeuwen bezichtigen.

Ticketprijzen 2021

Volwasenen 2,5 euro
Kinderen en Jongeren 1,5 euro

Dierenpark Wildlands in Emmen
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 24 euro
Kinderen vanaf 10 jaar 24 euro
Senioren 65 + en Mindervaliden 23 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 21 euro

Meer Ticketinformatie

Hunebedcentrum in Borger
Ticketprijzen 2020

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar 12,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 6,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Bosbad Zwinderen
Ticketprijzen 2021

Per Persoon 4 euro

3 uur Airsoften in Assen

Wat is Airsoft? Het is militaire simulatiespel waarin twee teams uit minstens 2 personen tegen elkaar strijden. Het spel bestaat uit Kaartschieten, Parcoursschieten en Re-enactment. Bij het laatste onderdeel nemen de 2 teams tegen elkaar op met de bedoeling om zoveel mogelijk punten te behalen.
Dit spel wordt gespeeld met prachtige Replica's. Dit zijn vuurwapens lijken langs de buitenkant echt, maar in werkelijkheid worden er enkel biologisch afbreekbare balletjes van 6mm afgeschoten.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 18 jaar 22,95 euro

Meer Ticketinformatie

Indoor Paintballen in Assen
Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 18 jaar 22,95 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke