Cookie Consent by TermsFeed De Beste Brouwerijen bezoeken in Nederland, Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Een overzicht van de beste Brouwerijen die je in Nederland kan bezoeken

Home - Info - Brouwerijen bezoeken in Nederland
Brouwerij Heineken in Amsterdam

Op de Stadhouderskade in Amsterdam staat de voormalige brouwerij van Heineken. Op deze plaats werd er Heineken bier gebrouwen van 1867 tot en met 1988. Sindsdien is het omgebouwd tot bezoekerscentrum de Heineken Experience. In een 1,5 uur durende rondleiding ontdek je de geschiedenis van Heineken en hoe het bier uitgroeide tot een wereldmerk. De Brouwerij heeft momenteel meer dan 300 merken wereldwijd in zijn bezit waaronder Heineken & Amstel de populairste zijn. Je krijg een uitleg van het volledige brouwproces. Daarnaast kom je meer te weten over de soms gekke innovaties die de brouwerij ontdekte, sponsering & het succesverhaal. Je leert ook wat de beste manier is om te proeven van de overheerlijke Heineken bier, zodat je er maximaal van kan genieten. Op het einde van het bezoek krijg je ook de kans om een koud geserveerd Heineken bier te drinken.

Adres: Stadhouderskade 78 in AmsterdamEen blik de flessen van Heineken

   


Meer Bezienswaardigheden Amsterdam

Boek Heineken: Alles over 150 jaar - Brouwerij, merk en familie
Boek Heineken een leven in de Brouwerij
Brouwerij De 7 Deugden in Amsterdam

In het westen van Amsterdam aan de Akersluis in Amsterdam Sloten is de brouwerij de 7 Deugden gelegen. Sinds mei 2018 is deze brouwerij, die mensen met een beperking te werk stelt, gemoderniseerd met een winkel en proeflokaal.
De 7 Deugden brouwen bieren met een uitgesproken smaak. Deze kleinschalige unieke ambachtelijke brouwerij richt zich op liefhebbers van speciaalbier. In hun brouwproces wordt geëxperimenteerd met kruiden en specerijen zoals, gember, sereh, citroengras, steranijs, rode chili, limoen, jeneverbes, kruidnagel, tuim, honing, rozijnen en zelfs koffie.
Bij een bezoek kun je kiezen tussen een kleine -en grote rondleiding met proeverij. Er zijn ook regelmatig workshops. Voor wie geen behoefte heeft aan een rondleiding kan ook gewoon gezellig genieten van een speciaalbier in het proeflokaal.

Adres: Akersluis 8d in Amsterdam
Bavaria Brouwerij in Lieshout

In de provincie Noord Brabant op amper 15km van Eindhoven ligt in Lieshout de Bavaria Brouwerij.
Tijdens een 2 uur durende Bavaria Brouwerijtour wandel je tussen de brouwketels & ontdek je alle geheimen van het brouwproces. Je zal de verse hop kunnen ruiken en de gebrande mout kunnen proeven. Daarnaast kom je meer te weten over de geschiedenis van het biermerk die begint in het jaar 1719. Tijdens de rondleiding wandel je achtereenvolgens via de Oude Mouterij naar de Mouterij om daarna het Mineraalwaterhuis te bezoeken. Vervolgens wandel je door Brouwhuis 1 & 3 naar de Oude Eestruimte. Zo wordt stap voor stap uitgelegd hoe de pils wordt gebrouwen & ontdek je de nieuwste innovaties. Het resultaat van het brouwproces kan je proeven in het Bavaria Brouwerijcafé. Dat is ook de plaats waar je nog een Bavaria geschenk erbovenop krijgt.

Adres: Heuvel 5 in Lieshout

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Eindhoven

Nationaal Biermuseum De Boom in Alkmaar

Het Biermuseum is gevestigd in het historische pand van de voormalige brouwerij De Boom, gelegen vlakbij de kaasmarkt van Alkmaar. In het museum kom je meer te weten over het brouwproces. Wat is mouten & waarom is gist zo belangrijk? Daarnaast vind je er een verzameling van gereedschappen, apparatuur & machines die nodig waren om het bier in de afgelopen 2 eeuwen te brouwen. Aan de hand van video's krijg je een duidelijk beeld van hoe het brouwen in de loop der jaren evolueerde. Daarnaast ontdek je welke vervoersmiddelen er gebruikt werden om de biervaten te transporteren. Tevens kan je prachtige affiches & reclamemateriaal, bierflesjes & bierglazen van zowel kleine als grote Nederlandse bierbrouwerijen bewonderen. Verder vind je in een vitrine een selectie van de ambachtelijke brouwers van de provincie Noord Holland.
De kinderen kunnen aan de hand van een puzzelblad, Boom de Muis zoeken & zo een raadsel oplossen.
Je kan ook rondleidingen in groep onder leiding van een gids reserveren. Na afloop kan je in het proeflokaal De Boom genieten van een goed glas bier & in de museumwinkel kan je bierglazen & andere souvernirs kopen.

Adres: Houttil 1 in Alkmaar

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Alkmaar

Stadsbrouwerij Eindhoven 100 Watt

Stadsbrouwerij Eindhoven bevindt zich in de oude Schellensfabriek in het centrum van Eindhoven, aan de rivier de Dommel. De rondleidingen van deze brouwerij gebeuren in groepen van ongeveer 10 tot 25 personen. Bij ontvangst krijgen de bezoekers een proefglas bier in het proeflokaal. Daarna wordt er meer uitleg gegeven over het gehele brouwproces in deze Stadsbrouwerij. Tot slot krijgen de bezoekers nog 2 verschillende soorten bieren voorgeschoteld. Naast de rondleiding kan je deelnemen aan een 2 uur durende bierproeverij waar je 5 verschillende soorten bieren kan drinken met passende hapjes.

Adres: Bleek weg 1 in Eindhoven

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Eindhoven

Brouwerij Martinus in Groningen

Tijdens een 1 uur durende rondleiding krijgt u uitleg over het brouwproces & het bottelen van het Bier. Daarna kan je proeven van 3 verschillende Martinus speciaalbieren. De Brouwerij is gelegen in een uniek industrieel pand aan de Kostersgang in het centrum van Groningen vlakbij de Grote Markt. De brouwerij startte zijn activiteiten medio 2015, naast de Brouwerij kan je iets drinken in het Café, iets eten in het restaurant of je favoriete Martinus bier kopen in de winkel.

Adres: Kostersgang 32-34 in Groningen

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Groningen

Brouwerij Bourgogne Kruis in Oosterhout

Brouwerij Bourgogne is een ambachtelijke brouwerij van tarwebier. Tijdens een vooraf gereserveerd rondleiding vertelt de gids over het ontstaan en de geschiedenis van het Bourgogne Kruis. In tussentijd kan je van verschillende soorten tarwebier proeven. Tevens vertelt de gids hoe ze aan de speciale naam en specifieke smaak per bier zijn gekomen. Daarna wordt er haarfijn uitgelegd hoe het ambachtelijk brouwproces verloopt & ontdek je dat er bijna niets geautomatiseerd verloopt. Op het einde krijg je terug de mogelijkheid om een speciaal tarwebier te proeven.

Adres: Wilhelminakanaal-Zuid 104 in Oosterhout

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Oosterhout

Stadsbrouwerij 013 in Tilburg

Deze microbrouwerij wordt gerund door een Bourgondische, Tilburgse familie. Tijdens de 1 uur durende rondleiding worden de bezoekers door de bierspecialisten geïnformeerd over het brouwproces. Ondertussen kan je 3 verschillende gebrouwde bieren proeven. Op het einde kan je deelnemen aan de bierquiz waarbij de winnaar een certificaat tot bierspecialist ontvangt & een lekker biergeschenk mee naar huis mag nemen.

Adres: Piushaven 1 in Tilburg

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Tilburg

Brouwerij Kraft Bier in Tilburg

Een andere microbrouwerij in Tilburg is die van Kraft Bier. Tijdens de rondleiding kunnen de bezoekers makkelijk een blik in de ketels werpen. De brouwer legt de geschiedenis van dit Tilburgs bier uit & hoe die zich ontwikkeld heeft door de jaren heen. Je kan het brouw- en productieproces volgen & de ingrediënten voelen & ruiken. Daarnaast kan je deelnemen aan de proeverij. Je krijgt de mogelijkheid om 4 verschillende soorten ambachtelijk gebrouwen bieren te proeven met bijhorende hapjes.

Adres: Spoorlaan 350 in Tilburg

ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Tilburg

Brouwerij De Hemel in Nijmegen

In de kleine stadsbrouwerij De Hemel kan je individueel alsook met begeleiding van een gids deze plaats bezoeken. Aan de hand van informatieve teksten, mooie foto's, educatieve films, machines & gereedschappen kom je meer te weten over deze brouwerij & het bier. Ook het maken van azijn, mosterd, likeuren, jenever en bierbrand komt tijdens de rondleiding aan bod. Je kan ook eens gluren in de keuken van de oudste speciaalbierbrouwerij van Nederland. Om de ervaring compleet te maken kan je op het einde proeven, afhankelijk van je ticket, van minstens 6 verschillende biersoorten.

Adres: Franseplaats 1 in Nijmegen

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Nijmegen

Stadsbrouwerij Oudaen in Utrecht

In de werfkelder van het stadskasteel is de stadsbrouwerij Oudaen gevestigd. Tijdens de rondleiding legt een ervaren biersommelier uit hoe het brouwproces in elkaar zit. Je kan kiezen tussen 3 verschillende rondleidingen. Achteraf krijg je afhankelijk van je ticket één of meerdere bieren al dan niet met brouwersbittergarnituur voorgeschoteld. Je proeft onder andere de klassieker Oudaen witbier. De rondleidingen gaan door vanaf 10 personen.

Adres: Franseplaats 1 in Utrecht

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Utrecht

Bierbrouwerij De Vlijt in Apeldoorn

De bierbrouwerij & proeflokaal is gelegen in de voormalige Zwitsalfabriek. Tijdens de rondleiding kom je te weten hoe de Ambachtelijke Apeldoornse biersoort Veluwse Schavuyt wordt gebrouwen. Je kan er gluren in de ketels & ervaren hoe deze speciaal bier wordt gebrouwen. Achteraf kan je in het proeflokaal, afhankelijk van je ticket, 1 of 4 glazen Veluwse Schavuyt proeven.

Adres: Vlijtseweg 114 in Apeldoorn

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Stadsbrouwerij De Drie Ringen in Amersfoort

In een begeleide rondleiding van één uur word je ingewijd in de geheimen van het Amersfoortse bier en de Stadsbrouwerij De 3 Ringen. Tijdens je bezoek krijg je meer info over het ontstaan van de brouwerij en de biergeschiedenis. Je krijgt een mooi blik achter de schermen van deze stadsbrouwerij. Zowel voor als na de rondleiding kan je proeven van de lekkere speciaal bier. Je kan ook een volledige bierproeverij bijwonen in de vide met zicht op de brouwketels.

Adres: Kleine Spui 18 in Amersfoort

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Amersfoort

Brouwerij De Koperen Kat in Delft

De Delftse brouwerij is gevestigd in een oude kabelfabriek aan de Schieweg in Delft. De eigenaars bouwde dit pand om tot een brouwerij met bijhorende knus proeflokaal. Vanaf de bar krijg je een prachtige blik op de koperen brouwketels. De Bar is geopend van donderdag tot en met vrijdag. Tijdens de openingsuren kan je een 15 minuten durende rondleiding volgen in een groep vanaf 4 tot 40 personen. Daarbij krijg je meer info over het brouwproces waar je na afloop 1 heerlijk biertje mag nuttigen. Indien je een combiticket aanschaft met bijhorende proeverij dan bedraagt deze 12,5 euro.

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Delft

© Renzo Vanhoorelbeke