Cookie Consent by TermsFeed De Beste Dierentuinen in Europa, Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De Beste Dierentuinen in Europa, Een overzicht

Home - Info - Beste Dierentuinen in Europa
Pairi Daiza in Cambron-Casteau bij Doornik

Paira Daiza is een populair dierenpark in België. Het park opende haar deuren in 1994 en is maar liefst twee maal uitgeroepen tot het beste dierenpark van heel Europa. De dierentuin beslaat een oppervlakte van meer dan 75 hectare en biedt onderdak aan meer dan 700 diverse diersoorten. Er is echt alles aangedaan om de talrijke dieren zoveel mogelijk ruimte te geven. Het park is opgedeeld in verschillende gebieden die elk een thema hebben. Zo is er een apart verblijf voor bijvoorbeeld apen, vogels, waterdieren & tropische diersoorten. Jaarlijks komen er meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar dit park, zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent! In het dierenpark is er ook een hotel aanwezig waarbij je vanuit enkele kamers de IJsberen langs het glas kan aanschouwen.

De ijsberen kan je wel van héél dicht bewonderen
Een blik op de ijsberen die je achter glas van dichtbij kan bewonderen
Dierenpark Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Het Dierenpark Diergaarde Blijdorp haalde in 2007 het nieuws door de ontsnapping van de Gorilla Bokito. Ondanks of misschien mede dankzij deze gebeurtenis is Diergaarde Blijdorp uitgegroeid tot het meest bezochte Dierentuin van Nederland. In het waterwerelddeel Oceanium wandel je doorheen een tunnel dat omgeven is door water. Je kan er naast de gekende vissoorten zoals Schol, Haring, Makreel, Zeebaars ook de Kaaimansnoek, Koeneusrog of de straalvinnige Barracuda bewonderen. Daarnaast zijn er talrijke zoogdieren die je kan bezichtigen zoals de Gevlekte Hyena, Sumatraanse tijger, Indische neushoorn, Maleise Tapir en andere traditionele dieren zoals apen, giraffen, leeuwen en otters. Ook zijn er tal van amfibieën & reptielen te bekijken zoals de bedreigde vuursalamanders & Antilliaanse Leguanen. Tevens vind je in het Amazonica gedeelte het grootste vlinderparadijs van Europa. Daarnaast bezit Diergaarde Blijdorp ook een officiële Botanische Tuin.

Een blik op een Iguana hagedis
Een blik op een Iguana hagedis


Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Rotterdam

Overzicht Meer dan 15 Dierentuinen Nederland

Ga op avontuur in de Kopenhagen zoo

Een leuke daguitstap voor alle leeftijden, beleef je in de zoo van Kopenhagen. Het park is een thuis voor meer dan 260 diersoorten en ongeveer 3000 dieren, waardoor je er niet snel bent uitgekeken. Daarnaast kun je verschillende continenten in de wereld bezoeken in één dag.

Van Afrika tot aan . . .

Voor heel even bevind je je niet meer in de Kopenhagen maar op de Noordpool in de Artcic Ring van de Kopenhagen zoo. Je staat er letterlijk oog in oog met prachtige witte ijsberen en ziet de schattige zeehondjes rondspetteren. Daarna reis je af naar het tropisch regenwoud waar het altijd prachtige weer is. Dit gedeelte is heerlijk overdekt, dus ook perfect voor op een regenachtige dag. Ook de Afrikaanse savanne mag niet ontbreken bij je bezoek. Daar vliegen de olifanten je om de oren.

Klauteren en knuffelen voor de kinderen

Laat de kinderen gezellig knuffelen met dwerggeitjes in de kinderboerderij. Verder kunnen ze wereld bewonderen vanuit het perspectief van een konijn, in de konijnenspeeltuin. Hier kunnen ze héél lang door tunnels klauteren. Er valt heel veel te ontdekken in de Zoo van Kopenhagen.

Sea Life Scheveningen Den Haag

Ben jij ook benieuwd hoe het onderwaterleven van de verschillende oceanen in de wereld eruitziet? Neem dan eens een bezoekje aan Sea Life center Scheveningen in Den Haag. Kom oog in oog te staan met de mooiste vissen en leer meer over zeeschildpadden en gevaarlijke piranha’s. Sea Life Scheveningen beschikt over meer dan 40 aquaria met zeedieren zodat er altijd wel iets te ontdekken valt. De kids kunnen bijvoorbeeld het voeren van dieren bijwonen. Zowel voor zonnige als regenachtige dagen is het een ideale uitstap omdat je het kunt combineren met een bezoek aan het strand of de boulevard. Dat is nog eens een heerlijke daguitstap!

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Den Haag

Meer Ticketinformatie

Burgers'Zoo in Schaarbergen bij Arnhem

Verblijf je of ben je in de buurt van Arnhem, dan mag een bezoekje aan Burgers’ Zoo in het nabijgelegen Schaarbergen niet ontbreken. Ontdek de prachtige zeedieren in de oceaan of ga op een spannende safari. Het park is opgedeeld in een aantal leefomgevingen en daardoor zul je alles te weten komen over de verschillende dieren in het park. Bewonder een tijger of ontdek de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van Nederland. Daarnaast zijn er ook verscheidene activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen. De kinderen kunnen toekijken hoe de dieren gevoederd worden en tussendoor uitleven in een leuke speeltuin. Zo wordt een bezoek aan deze dierentuin extra bijzonder!

Een blik op de etende apen in Burgers'Zoo
Een blik op de etende apen in Burgers'Zoo
Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Arnhem

Dierentuin Apenheul in Apeldoorn

Een dag in het Dierenpark Apenheul in de Noord Centraal Nederlandse stad Apeldoorn betekent maar één ding: loslopende apen! In deze prachtige zoo zijn zo’n 35 verschillende soorten apen te ontdekken, waarvan de helft losloopt. Wees niet bang als een doodshoofdaapje op je schouder springt. Ze zijn van nature erg nieuwsgierig en komen je maar al te graag van dichtbij bewonderen. Ook zijn er apen die je op een beperkte afstand kunt bekijken, zoals de gorilla en de orang oetang. Kinderen kunnen zich ook heerlijk uitleven in één van de leuke speeltuinen en genieten van een lekker hapje en drankje. Tussendoor kan je genieten van een gorillavoederpresentatie, ongetwijfeld het hoogtepunt van jouw bezoek!

Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Grotten van Hanne-sur-Lesse & Dierenpark

Naast de Grotten van Hanne kan je ook het wildpark bezoeken waar je diersoorten van vroeger en nu kan ontdekken. Je kunt dit zowel te voet doen als met de avontuurlijke, aangename safari-car. Hier ontdek je de Europese Big 5, zoals de bruine beer, de bizon, de wolf, de lynx en de veelvraat. Ook vind je er in totaliteit 650-tal dieren in een prachtige natuurlijke omgeving.

© Renzo Vanhoorelbeke