Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Denemarken Dierentuinen Frankrijk Italië Slovenië Spanje Virtueel Contact

De Beste Kunstmuseums van Nederland, Een overzicht

Home - Info - Beste Kunstmusea van Nederland
Rijksmuseum in Amsterdam

In de buurt van het Vondelpark op slechts een halfuurtje wandelen van het centraal station en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer ligt het Rijksmuseum. Het is tevens één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Nederland. Het museum, dat in 1885 toegankelijk werd voor het publiek, heeft verschillende kunstcollecties in zijn bezit. Je kan er onder meer schilderijen van Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Vermeer en Jan Steen bewonderen. Er zijn ook verschillende verzamelingen en exposities met geschiedkundige voorwerpen, beeldhouwkunst en Aziatische schilderijen. De tijdelijke exposities kan je bezichtigen in de Philipsvleugel. Als je de soms wel lange wachtrijen wil ontlopen is het aan te raden je ticket vooraf online te reserveren.

Meer Ticketinformatie

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden Amsterdam

Groninger Museum

Kunst, kunstgeschiedenis en design: dat is wat je ontdekt in het Groninger museum in Groningen. Laat je verrassen met een interessante en informatie rondleiding. Zo kom alles te weten over de verscheidene kunstwerken. Er zijn verschillende verzamelingen en tentoonstellingen te zien. Ben je creatief en ontdekkingslustig? Dan kan je ook een bezoekje brengen aan het inloopatelier. Ook samen met je gezin kun je hier een prachtige dag beleven, door bijvoorbeeld aan een VIP-familietour of door aan een leuke speurtocht deel te nemen. Kortom: er is vanalles te zien en te doen voor de hele familie. Als je een kunstliefhebber bent, dan is dit het ideale uitstap in Groningen.

Overzicht Meer dan 15 Bezienswaardigheden in Groningen

Mondriaanhuis in Amersfoort

Voor de echte kunstliefhebbers is het een aanrader om naar het Mondriaanhuis in Amersfoort te bezoeken. Het is de geboorteplaats van de bekende kunstenaar Piet Mondriaan. Hij bracht er een deel van zijn kinderjaren door. In de jaren ’90 werd het huis opengesteld voor publiek en sindsdien kun je er mooie kunst ontdekken van Piet Mondriaan. Naast een bezoek aan het museum zijn er tijdens vakanties leuke activiteiten voor alle leeftijden. Doe mee aan een schilderworkshop of doe mee aan een interessante rondleiding door het museum. De kinderen kunnen zich uitleven in het doe-het-zelf-atelier of deelnemen aan een leuke speurtocht.

Meer dan 5 Bezienswaardigheden in Amersfoort

© Renzo Vanhoorelbeke