Cookie Consent by TermsFeed Kaasland Nederland => De beste musea over kaas!

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De beste musea over kaas in Nederland

Home - Info - Beste Musea over Kaas in Nederland
Het verhaal van de Edammer Kaasjes in Edam

In dit moderne belevingscentrum, op slechts 20 kilometer van Amsterdam, kom je alles te weten over de roemrijke geschiedenis van de Edammer kaas. In de vorm van een multimediale experience worden de verhalen in audio aangeboden zodat met humor, fierheid, schoonheid en verwondering deze met de bezoekers worden gedeeld. Aan de hand van een reis van boederij naar bord wordt op een leuke interessante wijze uitgelegd hoe de bolvormige harde kaassoort wordt geproduceerd. Er zijn ook enkele prachtige animatiefilms die je kunt bewonderen. De kinderen kunnen doorheen deze tentoonstelling enkele leuke interactieve games spelen.

Adres: Spui 9 in Edamkoop ticket

De bolvormige Edam kazen

Kaasmuseum Goudse Waag in Gouda

In de stad Gouda, 25 kilometer ten noorden van Rotterdam, kan je in het historisch pand, ontworpen door Pieter Post, de Goudse Waag bezoeken. In dit museum krijg je meer informatie over 3 eeuwen kaasgeschiedenis & de Goudse kaasmarkt. De Goudse kaasmarkt bestaat al sinds 1198 & vindt momenteel plaats van april tot en met augustus van 10h tot 12h30' waar je uiteraard de bekende Goudse kaas kan kopen.
Naast een standaard ticket voor een ongeveer 1 uur durende museumbezoek kan je ook een gegidste rondleiding volgen. Daarnaast is er een apart ticket die je kan kopen voor de Kaasproeverij Heerlijke Goudse Kazen alsook een Wijn -en Kaasproeverij.

Adres: Markt 35 in Gouda

The Cheese Factory in Volendam

In de omgeving van de haven in het pittoreske dorpje Volendam kan je de kaasfabriek gratis bezichtigen. Het is een alles-in-één museum waar je de wereld van kaas kan beleven, zien, ruiken en proeven. Je kan door de route te volgen het kleine museum bezoeken waar je meer te weten komt over de geschiedenis van deze Nederlandse lekkernij. Je krijgt ook een unieke kijk in het moderne productieproces van de bekende Hollandse Goudse kaas. In de winkel ontdek je het brede scala aan smaken. Als leuke afsluiter kan je deelnemen aan de 10 minuten durende kaasproeverijen en demonstraties.

Adres: Haven 25 in VolendamDe bolvormige kaas van de Cheese Factory

Hollands Kaasmuseum in Alkmaar

In het Noord-Hollandse Alkmaar bevindt zich het Hollands Kaasmuseum. De ligging van het museum is in het Waaggebouw met uitzicht op het Waagplein. In het pand vind je een verzameling met historische objecten die een mooi beeld geven van de geschiedenis van kaas. Daarnaast krijg je meer informatie over de bereidingswijze, de kaashandel en enkele leuke weetjes over deze lekkernij.

Adres: Waagplein 2 in Alkmaar

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Alkmaar

Kaasmuseum Bodegraven

In het oosten van de provincie Zuid-Holland in het Groene hart van Holland is het kaasmuseum Bodegraven gelegen. In het museum kom je aan de hand van honderden voorwerpen, foto's en oude documenten alles te weten over het productieproces van de ambachtelijke boerenkaas. Door de levensechte videobeelden krijg je een goed beeld over alles wat met de kaasmakerij te maken heeft. Zo krijg je een mooi beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasopslag en de daarmee gepaarde kaashandel en kaasmarkt. Door het gebruik van authentieke materialen zijn onder andere een stal en een vooroorlogse Leidse -en Goudse boerenkaasmakerij en een kaaspakhuis ingericht. Met authentieke materialen zijn onder meer een stal en een vooroorlogse Goudse- en Leidse boerenkaasmakerij en een kaaspakhuis ingericht. Verder kom je meer te weten over de taak van de kaaskoningin en kan je een prachtige unieke collectie van kaasmerken bewonderen. Tevens krijg je meer info over de ontwikkeling van de zuivelindustrie en kaasfabriek.
Het museum is 3 dagen per week op afspraak te bezichtigen.

Julianastraat 4, 3de verdieping in Bodegraven

Amsterdam Kaasmuseum

Het Amsterdam Cheese Museum herbeleef je de geschiedenis van het kaasmaken & krijg je de kans om de unieke smaak van de beste kaas van Nederland te ervaren. In het museum kan je tal van werktuigen, machines en de duurste kaasschaaf van de wereld bezichtigen. Daarnaast kan je de typische kledij van de oer-Hollandse kaasboer bewonderen. Als kers op de taart of moeten we zeggen kers op de kaas kan je deelnemen aan een gratis kaasproeverij. Het museum is eveneens gratis te bezichtigen.

Adres: Prinsengracht 112 in Amsterdam

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in AmsterdamEen blik op bollen kaas in de kelder

© Renzo Vanhoorelbeke