Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland Belgiƫ Duitsland Denemarken Dierentuinen Frankrijk Italiƫ Sloveniƫ Spanje Virtueel Contact

De beste musea over kaas in Nederland

Home - Info - Beste Musea over Kaas in Nederland
Kaasmuseum Goudse Waag in Gouda

In de stad Gouda, 25 kilometer ten noorden van Rotterdam, kan je in het historisch pand, ontworpen door Pieter Post, de Goudse Waag bezoeken. In dit museum krijg je meer informatie over 3 eeuwen kaasgeschiedenis & de Goudse kaasmarkt. De Goudse kaasmarkt bestaat al sinds 1198 & vindt momenteel plaats van april tot en met augustus van 10h tot 12h30' waar je uiteraard de bekende Goudse kaas kan kopen.
Naast een standaard ticket voor een ongeveer 1 uur durende museumbezoek kan je ook een gegidste rondleiding volgen. Daarnaast is er een apart ticket die je kan kopen voor de Kaasproeverij Heerlijke Goudse Kazen alsook een Wijn -en Kaasproeverij.

Adres: Markt 35 in Gouda

Hollands Kaasmuseum in Alkmaar

In het Noord-Hollandse Alkmaar bevindt zich het Hollands Kaasmuseum. De ligging van het museum is in het Waaggebouw met uitzicht op het Waagplein. In het pand van je een verzameling met historische objecten die een mooi beeld geven van de geschiedenis van het maken van kaas.

Adres: Waagplein 2 in Alkmaar

Ticketinfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Alkmaar

Amsterdam Kaasmuseum

Het Amsterdam Cheese Museum herbeleef je de geschiedenis van het kaasmaken & krijg je de kans om de unieke smaak van de beste kaas van Nederland te ervaren. In het museum kan je tal van werktuigen, machines en de duurste kaasschaaf van de wereld bezichtigen. Daarnaast kan je de typische kledij van de oer-Hollandse kaasboer bewonderen. Als kers op de taart of moeten we zeggen kers op de kaas kan je deelnemen aan een gratis kaasproeverij. Het museum is eveneens gratis te bezichtigen.

Adres: Prinsengracht 112 in Amsterdam

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in AmsterdamEen blik op bollen kaas in de kelder

© Renzo Vanhoorelbeke