Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    Win 2,50 euro Tripper tegoed

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Leukste en Beste Pretparken in België

Home - België - Pretparken
Wat zijn de beste pretparken in België + Info en Ticketprijzen
Bellewaerde in Zillebeke bij Ieper

In het westen van België in de provincie West-Vlaanderen is het attractie -en dierenpark Bellewaerde gelegen. Het is een ideale pretpark voor zowel jong als oud, voor de waaghalzen alsook voor de personen die het liever rustiger houden. Er zijn genoeg dingen te beleven voor elke leeftijdsgroep.
Zo kunnen de kleine kinderen zich uitleven in het reusachtige palendorp en veel plezier beleven op onder meer de Dansende Ballonnen, Minirad of de Tuff-Tuff auto's. Op het nabijgelegen grote balkon krijg je op slechts enkele meters een wondermooie blik op de 5 meter hoge Rothschildgiraffen en Grantzebra's.
Wie gek is op waterattracties zal veel plezier beleven op de Rapid River. Een tocht met ronde boten doorheen een kolkende rivier. Op de River Splash en de Niagarawaterval duik je op een hoogte van respectievelijk 12 en 20 meter aan een rotvaart het verfrissende water in. Voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen is er ook nog de 10 meter hoge waterglijbaan Big Chute.
De leukste attracties die je kan beleven met het hele gezin zijn de gloednieuwe Wakala achtbaan, de 25 meter hoge Dawson Duel en de Keverbaan.
De waaghalzen kunnen zich uitleven op Boomerang waar je met een topsnelheid van 80km/h op een hoogte van 32 meter de wereld enkele malen en fracties van een seconden ondersteboven ziet. Op de Screaming Eagle val je op een hoogte van 52 meter aan een maximale snelheid van 70km/h recht naar beneden. De El Volador, de El Toro en de semi overdekte familieachtbaan Huracan zijn andere attracties voor durfallen.
In de bioscoop van Bellewaerde kan je de prachtige 4D-Film bezichtigen van de onfortuinlijke Robinson Crusoe.
Een andere leuke uittip is ongetwijfeld het nabijgelegen Bellewaerde Aquapark met onder meer 3 glijbanen.

Een uitzicht op de indrukwekkende Boomerang
Een uitzicht op de indrukwekkende Boomerang, de eerste spectaculaire attractie van het park die 1984 voor het eerst in gebruik werd genomen
Reguliere Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 140cm 43 euro => 25,2 euro
Kinderen tussen 100 cm en 140 cm 39 euro
Senioren 55+ 39 euro
Mindervaliden 39 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 100 cm gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


Walibi in Waver

Op 30 kilometer ten zuiden van Brussel is het attractiepark Walibi gelegen. In het pretpark zijn er 42 attracties die zowel jong als oud zullen bekoren.
De waaghalzen zullen ongetwijfeld veel plezier beleven op de talrijke wilde Thrills attracties. In de Pskyé Underground wordt het adrenalinegevoel versterkt doordat de attractie volledig overdekt is. In de absolute duisternis wordt je in minder dan 3 seconden gekatapulteert naar een topsnelheid van 85km/h terwijl je op 45 meter hoogte een looping neemt. Een andere spectaculaire attractie is ongetwijfeld de gloednieuwe achtbaan de Kondaa die in mei 2021 voor het eerst in gebruik werd genomen. Op deze Megacoaster raas je aan een topsnelheid van 113km/h in een treintje met 6 karretjes tot een maximale hoogte van 50 meter. Er zijn tal van speciale elementen aangebracht die je niet vlug in andere achtbanen zal ervaren. Andere indrukwekkende roetsjbanen zijn de Weerwolf en de Cobra.
Voor de fans van waterattracties kan je veel plezier beleven op de waanzinnige Pulsar waar je een loodrechte vrije val vanop 45 meter hoogte maakt en je zo een maximale snelheid behaald van 100km/h. Voor wie het graag iets rustiger houd kan genieten van een rit op de Radja River, een wilde rivier op een ronde boot van 12 personen of een rit op de Flash Back of boomstammetjes waar je vanop een hoogte met een rotvaart het verfrissende water induikt.
In de 4D Theater kan je met het hele gezin genieten van de film Los Banditos een krankzinning avontuur in het Wilde Westen. Een andere leuke belevenis voor het hele gezin is de Challenge of Tutankhamon waar je met je laserwapen zoveel mogelijk punten moet scoren. Verder kan je veel plezier beleven op de kleinere achtbanen zoals Calamity Mine, Fun Pilot en het Paleis van de Geest. De kleine kinderen kunnen genieten op een ritje op een oldtimer, een 4x4 Adventure auto, de spinning taxi, de poneys of een tochtje op de Dragon Boat.
Een andere leuk daguitstap is het nabijgelegen subtropisch zwembad Aqualibi met onder meer 6 glijbanen.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren groter dan 1m40 40 euro => 32 euro
Kinderen tussen 1m en 1m40 35,5 euro
Senioren 65+ 35,5 euro
Personen met een handicap 35,5 euro
Tickets afhankelijk van datum kan je aankopen met korting 5 of 10 euro op de prijs voor volwassenen

Check Reguliere Ticketprijzen


Plopsaland in Adinkerke bij De Panne

Een dagje naar thema -en attractiepark Plopsaland is genieten van de ruim 50 wondermooie en betoverende attracties. Ontmoet talrijke Studio 100 figuren aan de ingang of tijdens de zomer -of winterparade.
De peuters en kleuters beleven veel plezier op attracties zoals de Kikkers, de Eenden, de Tractors, de Dierenmolen, de Brandweer of het bos van Plop. Tussen de attracties door kunnen ze zich uitleven in de Piratenspeeltuin, de tuin van Big of de dieren spotten in de doorloopweide en de Big en Betsy Hoeve. In het indoorgedeelte Maya-land beleven gezinnen met kinderen veel plezier op attracties zoals de Bloemenmolen, Swingboom, Waterlelies of Valtoren. Kinderen ouder dan 6 jaar genieten samen met hun familie van de belevingsattractie Dinosplash waar je een avontuurlijke rit in een prehistorisch landschap maakt om daarna vanop een hoogte van 16 meter aan een hoge snelheid te glijden over het verfrissende water. Een andere spectaculaire waterattractie is de SuperSplash waar je op een hoogte van 30 meter aan een topsnelheid van 70 km/h in een piratenboot tot stilstand komt in het betoverende water. Kinderen die van achtbanen houden moeten ongetwijfeld hun ouders overtuigen om een ritje te maken op de K3 Roller Skate, de wervelende Draak of Viktors Race.
De echte waaghalzen kunnen een adrenalinekick beleven op de gloednieuwe The Ride to Happiness by Tomorrowland. Een spectaculaire rollercoaster waar je tijdens een dolle rit in wagentjes die rond hun as draaien tot 2 maal toe een snelheid van 90 km/h bereikt en 5 maal de wereld enkele fracties van een seconden ondersteboven ziet. Vanaf de zomer van 2021 werd deze attractie in gebruik genomen. Daarnaast ervaar je dezelfde topsnelheid op de Anubis The Ride en glijd je op een hoogte van 22 meter aan een snelheid van 70km/h op de houten achtbaan Heide The Ride.
Voor wie een dagje Plopsaland te kort is kan sinds mei 2021 meerdere dagen overnachten in het gloednieuwe Plopsa Hotel en uitstapje naar het pretpark combineren met een bezoekje aan het nabijgelegen zwemparadijs Plopsa Aqua.

Een uitzicht op de Grote Golf in Wickieland
Een prachtig panorama op de Grote Golf in Wickieland
Ticketprijzen 2024

Per persoon boven de 100cm 48,5 euro => 31,53 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 17,99 euro
Senioren 70+ 17,99 euro
Personen met een handicap 43,5 euro
Ticket laatste 3 uur 38,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 85cm gratis
Parking 15 euro

Check Reguliere Ticketinformatie


Bobbejaanland in Lichtaart

In de buurt van de Nederlandse grens in de provincie Antwerpen is pretpark Bobbejaanland gelegen. Het park telt circa 30 attracties met 4 fraai ingerichte themagebieden.
Een speciale indoor achtbaan is ongetwijfeld de Mount Mara waar je een Virtual Reality bril moet opzetten om de rit te beleven terwijl er rondom een vulkaanuitbarsting is. De spectaulairste attractie in het themagebied Land of Legends is de Rollercoaster Typhoon waar je een duik van 25 meter neemt aan een maximale snelheid van 80 km/h. Op de achtbaan Naga-Bay zit je in een karretje van 4 personen rug aan rug terwijl je over de rails glijd spin je 360 graden rond je as tussen de bomen. Een andere rollercoaster is The Dreamcatcher waar je bij iedere bocht met je zitje hoog in de lucht slingert aan een snelheid van 45km/h. Een andere reusachtige slingeraar is de Sledge Hammer waar je in een reuze frisbee aan een snelheid van maar liefst 110 km/h in de lucht wordt geslingerd.
Voor wie op warme zomerdagen het park bezoekt moet ongetwijfeld een ritje maken op de Banana Battle in het themagebied Adventure Valley waar je een watergevecht met je waterkanon beleefd en je gegarandeerd nat wordt. De El Rio is een andere waterattractie waar je op een ronde boot in een duizelingwekkende draaikolken de woeste golven trotseert. Met de Indiana River, een indoor attractie in de Jungle op een boomstam, de Wildwaterbaan en de Big Bang glijbaan op een rubberen bootje zijn er nog leuke ritten te beleven op water. De kleine kinderen beleven veel fun op onder meer de Gorilla King Kong, een ritje boven de grond op de Horse Pedalo en de speeltuin Wondergarden of in het indoor kinderspeelparadijs kinderland. Op het Reuzenrad geniet je van het prachtige uitzicht op het pretpark en omliggende Kempische natuurlandschappen.

Een prachtige panorama op Bobbejaanland met de achtbaan Bob Express en de Wildwaterbaan
Een prachtige panorama op Bobbejaanland met de achtbaan Bob Express en de Wildwaterbaan
Ticketprijzen op datum 2023

Volwassenen en jongeren boven 1m40 44,9 euro => 29,9 euro
Kinderen vanaf 100cm tot 140cm 39,9 euro

Check Reguliere Ticketinformatie


Plopsa Coo in Coo

Op ongeveer 1 uur rijden van Maastricht ligt bij de watervallen van Coo in Wallonië het attractiepark Plopsa Coo. In vergelijking met Plopsaland De Panne is dit pretpark een stuk kleiner maar bezit wel enkele unieke superleuke attracties. De meest in het oogspringende is ongetwijfeld de 3 glijbanen van de DinoSplash. De licht blauwe, de Jurrasic, is veruit de populairste. In het begin glijd je doorheen een lange bocht om daarna op het brede gedeelte van de glijbaan af te glijden. (Beelden Youtube) De geelgroene glijbaan laat je genieten van de natuurlijke lichteffecten, de oranjegele van kunstmatige muziek en verlichting.
De waaghalzen zullen ongetwijfeld veel plezier beleven op de 600 meter lange Bobsleebaan. Via een trekkabel wordt jij en de slee naar de top van de berg gehesen. Tijdens de afdaling kan je de snelheid bepalen door voorraan aan de hendel te trekken. Op de achtbaan Vicky the ride, glijd je met een vikingbootje op de rails met hoge snelheid heen en weer, op en neer.
Op de Kartingbaan rijd je met je racewagen doorheen scherpe bochten terwijl je strijd tegen jouw tegenstanders. Sinds 2020 is Maya de Bij geland in Plopsa Coo met de gloednieuwe attractie De Vlindervlucht, de omgetoverde boomstammetjes van de Maya Splash en de Mini-pédalos voor kinderen. Anderen toffe attracties voor de kleine kinderen zijn De Vliegende Fietsen van Mega Mindy, de Scooters, De Carrousel en de Konijntjes. Wil je genieten van de natuur in de omgeving? De zetellift brengt je over een afstand van 700 meter maar liefst 220 meter hoger. In de uitkijktoren geniet je van een prachtig panorama op de Ambrèvallei en de stuwdam van de waterkrachtcentrale.

Ticketprijzen 2021

Per persoon boven de 100cm 27,5 euro => 17,88 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 12,5 euro
Senioren 70+ 12,5 euro
Personen met een handicap 22,5 euro
Ticket laatste 3 uur 17,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 85cm gratis

Check Reguliere Ticketinformatie


Plopsa Indoor Hasselt

In de provinciehoofstad van Belgisch Limburg op slechts 35km van Maastricht is Plopsa Indoor Hasselt gelegen. Doordat het indoorgedeelte bestaat uit 66% van het oppervlakte is het een ideale uittip met kinderen als het weer wat tegen zit of als je de drukte wilt ontlopen bij warme temperaturen. De Wickie Coaster, De Vuurtoren en De Woeste Zee zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van het indoorattractiepark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op de toffe glijbaan. Daarnaast kan je een ritje maken op de K3-Brandweermolen, De Eendjes, De Kikkers, Carrousel, K3-Zweefmolen en de Vliegende fietsen van Mega Mindy.

Een uitzicht op de Wickie Coaster met Maya de Bij en links Bumba
Een blik op de Wickie Coaster met Maya de Bij en Bumba


In het outdoor gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg en het Maya-speelplein of een ritje maken met de auto op het K3-Verkeerspark. Tussendoor zijn er regelmatig shows en meet & greets te beleven met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de verschillende eetgelegenheden bij onder andere Frieda Kroket of Mevrouw Praline. Je favoriete Studio 100 gadget kan je vinden in de Plopsa Winkel.
Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 100 cm 27,5 euro
Kinderen van 85 cm tot 100 cm 13,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 85cm gratis

Check Reguliere Ticketinformatie
Plopsa Station in Antwerpen

Plopsa Station in een relatief klein indoor pretpark gelegen in het station van Antwerpen. In 2019 werd het overgenomen door Plopsa Group om in oktober te heropenen.
In dit amusementspark voor kleine kinderen kom je naast de bekende Belgische stripfiguren Urbanus, Jommeke, Suske en Wiske, Lucky Luke ook nog talrijke Studio 100 figuren tegen.

Een blik op alle figuren die je in het pretpark kan zien
Een foto van de populaire Belgische stripfiguren en Studio 100 helden

Kleine kinderen kunnen genieten van een rit op de kikkers van de bumbamolen die in het rond springen. Een rit op een paard, big of ander rijtuig kunnen ze maken op de Jommeke Carrousel. Een spannend vliegtuigavontuur beleven ze samen met copiloot Jett op de Super Wings. Een andere attractie in de lucht zijn de Vliegende Fietsen van Mega Mindy. In de Maya's speeltuin kunnen ze naar hartenlust klimmen, klauteren en veel plezier beleven op de glijbanen.
Een attractie voor heel het gezin is ongetwijfeld het smurfenavontuur waar je een ritje maakt doorheen Smurfenland.
De waaghalzen kunnen veel jolijt beleven op Storm op Zee waar je heen en weer zwaait en ronddraait op de woeste golven van de zee.
Op de Lucky Luke Express kan je punten scoren op een interactief schietavontuur in de cowboystad. Daag je broer, zus of vriend uit op de Razende Race van Suske en Wiske. Neem plaats op één van de kleurrijke auto's en waag je kans om als eerste de meet te bereiken. Op de K3 Disco Cars, de botsauto's, de kleerkast van Fanny Kiekeboe en de Tollebeek Tour zijn de overige attracties.
In het pretpark kan je een drankje nuttigen in het FC De Kampioenen Café. In de Frituur van Samson & Marie kan je overheerlijke frieten eten. Het Mr. Spaghetti restaurant is de plek waar je de beste pasta's kunt eten. Bij Wickie Snack kan je een overheerlijke wafel, pannekoek, ijsje of hotdog eten.
Ticketprijzen 2023

Per persoon boven de 100cm 27,5 euro => 19,13 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 13,5 euro
Senioren ouder 70+ 13,5 euro
Personen met een handicap 22,5 euro
Ticket vanaf 17h 22,5 euro
Kleuters, Peuters en Baby's kleiner dan 85cm gratis

Meer Ticketinformatie


Boudewijn Seapark Dolfinarium in Sint-Michiels bij Brugge

Op slechts 20 kilometer van de Nederlandse grens ligt in het noorden van West-Vlaanderen Boudewijn Seapark. Dit pretpark is vooral bekend van zijn wondermooie dolfijnenvoorstellingen die 2 keren per dag plaatsvinden. Tijdens de show van de dolfijn tuimelaar kan je genieten van hun elegantie, kracht en buitengewone talenten. Dankzij de prachtige natuurbeelden op een reusachtig videoscherm ontdek je hun onderwaterwereld en de andere vissen en zeezoogdieren die daar leven. Maar deze show maakt de kijker ook bewust van de hedendaagse en toekomstige bedreigingen.
Daarnaast is er ook een zeeleeuwenshow en een zeehondenpresentatie in de fraai ogende zeehondenlagune in het groene park.
De attracties in het park zijn vooral gericht op kinderen tot en met 12 jaar. De 12 meter hoge achtbaan Orca Ride, de Hurricane, een schip op een stromachtige zee en de Waterglijbaan op rubberen bootjes behoren tot de meest spectaculaire attracties van het park. Rustiger attracties zijn onder andere de Paardenbaan, Old Timers, Botsauto's en Treintje. Bij warme temperaturen kunnen de kinderen genieten van het outdoor waterpark Bobo's AquaSplash met 4 grote en 4 kleine glijbanen en een Splash Emmer. Er is ook een vrij grote binnenspeeltuin met avonturenbanen, klimvulkaan en springkastelen. De (groot)ouders kunnen ondertussen genieten van een drankje en lekker hapje.

Online Ticketprijzen 2022

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar 28,5 euro => 20,95 euro
Kinderen vanaf 1 meter tot en met 11 jaar 28,5 euro => 20,95 euro
Kleuters vanaf 85cm tot en met 99cm 11,5 euro => Gratis
Baby's en peuters kleiner dan 85cm Gratis

Tickets aan de kassa zijn beduidend duurder


Mega Speelstad in Wechelderzande

In de Antwerpse Kempen op slechts 15 kilometer van het eerder vermelde Bobbejaanland is Mega Speelstad gelegen. Dit kinderpretpark heeft niet alleen een unieke binnenspeeltuin maar ook een outdoor gedeelte Toverstad met ruim zonneterras.
Mega Speelstad is veel meer dan een groot binnenspeeltuin. Je ontdekt er tientallen attracties zoals de vliegtuigjes Flying Beaver, hoog in de lucht met de Jungle Loop en de vrije val op de Butterfly. Voor de kinderen die graag met beide voeten op de grond blijven kunnen een ritje maken op de voertuigen van de Kiddy Rides en Car Race, de Botsauto's en ronddraaien op de Crazy Cans. Er is ook een mega groot ballenbad, springkasteel en een grote rustige blokkenhoek. De ouders van peuters kunnen op beide oren slapen want er is een afgebakende peuterzone met een speelplein op maat van deze sloebers.
In het buiten gedeelte Toverstad kunnen de kinderen genieten van de bekende sprookjes in de sprookjeshuisjes van onder andere Roodkapje en de boze wolf, Peter Pan en Robin Hood. Daarnaast kunnen ze de hoge klimvulkaan bedwingen om daarna met een rotvaart de glijbaan af te glijden. Verder is er nog een piratenboot en Speelstad Treinexpress.

Ticketprijzen 2022

Kinderen vanaf 85cm 12,5 euro
Baby's, Peuters en Volwassenen gratis

Meer Ticketinformatie

Welke pretparken liggen in de buurt van de Belgische grens?
De Efteling in Kaatsheuvel omgeving Tilburg

Een wereld vol wonderen ontdek je in de Efteling gelegen in het zuiden van Nederland op slechts 25 kilometer van België. Ga op avontuur in de houten rollercoaster of voel je helemaal thuis in het mooie reusachtige sprookjesbos. Bekijk een schitterende 4D-film Fabula over een jonge, knorrige beer. Bewonder en beleef de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn talrijke attracties te ontdekken voor het hele gezin. Je kan genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de 45 meter hoge Thiase zwevende tempel. De waaghalzen zullen veel plezier beleven op de dubbele rollercoaster Max & Moritz of de spectaculaire waterachtbaan de Vliegende Hollander. Maar de meest tot de verbeelding sprekende attractie is zonder twijfel de duikachtbaan Baron 1898 waar je gedurende 37,5 meter recht naar beneden glijd.

Een zicht op de spectaculaire achtbaan Baron 1898
Een foto van de spectaculaire achtbaan Baron 1898


Maar er zijn ook rustige attracties voor kinderen zoals monorail op een hoogte, de draaiende kookpotten of de mooie droomvlucht. De kinderen moeten zonder twijfel met hun ouders doorheen het 6 hectaren grote Sprookjesbos slenteren. In dit bos zie je 30 uitbeeldingen van mytische figuren en sprookjes zoals Hans en Grietje, Pinokkio, Repelsteeltje, Doornroosje en Sneeuwwitje.
In het sfeervolle Efteling Hotel kan je heerlijk overnachten.
Of wat dacht je van de boeiende Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van de heerlijke lekkernijen en lekkere drankjes in één van de vele eetgelegenheden in het park. Tot slot kan je de spectaculaire Aquanura watershow beleven, een prachtig ballet op het water!

Een foto van de reuzenkabouter in het sprookjesbos in de Efteling
Een zicht op een klein duimpje in het kabouterbos in de Efteling


       

Meer Bezienswaardigheden Tilburg

Ticketprijzen 2022

Afhankelijk van dag van bezoek 38 euro - 41 euro - 44 euro of 46 euro per persoon vanaf 4 jaar
Baby's, Peuters en Kleuters gratis

Meer Ticketinformatie

Meer Info & Prijzen Eftelinghotel en Vakantiehuis

Kinderstad Heerlen

Op slecht 20 minuten van het Belgische Maasmechelen ligt langs de E314 autosnelweg Kinderstad Heerlen.
De kinderen zullen zich geen moment vervelen in klein pretpark. Er zijn diverse spannende attracties aanwezig in het park. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste attractie, een rollercoaster met treinwagonnetjes maar ook is er een spinning coaster en wat dacht je van de botsauto’s? Hou je van waterattracties dan zul je veel fun beleven op de wildwaterbaan. Maar je kunt ook naar hartelust springen op de trampolines en het enorme luchtkussen.
Ouders kunnen rustig genieten op het terras van een hapje en een drankje tegen democratische prijzen.

© Renzo Vanhoorelbeke