Cookie Consent by TermsFeed De Beste Pretparken in Europa, Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De Beste Pretparken in Europa, Een overzicht

Home - Info - Beste Pretparken in Europa
De Efteling in Kaatsheuvel in de buurt van Tilburg

Een wereld vol wonderen ontdek je in de Efteling. Ga op avontuur in Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het reusachtige sprookjesbos. Bewonder en beleef de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn veel attracties te ontdekken voor het hele gezin. Natuurlijk kun je hier heerlijk overnachten in het sfeervolle Eftelinghotel. Of wat dacht je van de mooie Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van allerhande heerlijke lekkernijen en drankjes in één van de eetgelegenheden in het park. Als afsluiter kan je de Aquanura watershow beleven, een prachtig ballet op het water!

Een blik een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een uitzicht op een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling


Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Tilburg

Disneyland Parijs in het Franse Marne-la-Vallée vlakbij Parijs

Bij een bezoek aan Disneyland Parijs komen je leukste dromen uit. Waan je in de wondere wereld van Walt Disney en neem een één op één momentje met de karakters uit je favoriete film. Waag je aan één van de 50 attracties, de één al wat spannender en leuker dan de ander. Ga even helemaal op in je fantasie op deze magische plek voor zowel jong en oud.

De wondere werelden

Disneyland Parijs is opgedeeld in vijf betoverende en magische werelden. Het is net alsof je telkens weer een nieuwe prachtige film binnenloopt, waar je zelf de hoofdrol in bent. Disneyland zal dan ook één van de weinige plaatsen op de wereld zijn waar, je de hele dag ongestoord met Mickey oortjes kunt rondlopen. Spot Indiana Jones in het wilde westen of neem een kijkje in de toekomst. In het Walt Disney Studios park kun je een achter de schermen spieken. Verder is dit park geschikt voor zowel de waaghalzen onder ons maar ook kinderen komen ruimschoots aan hun trekken.

Deze attracties mag je niet missen

Zoek je de adrenaline op of ga je voor een rustige attractie? Alles is mogelijk in Eurodisney. Griezelen kan je in de Phantom Manor doen, het spannende spookhuis. In de Big Thunder Mountain race je door bergen van het wilde westen en duik je onder andere één maal doorheen donkere rotsberg. Laat je meevaren met Jack Sparrow bij Pirates of the Carribean of ga in de hoge Tower of Terror, als je durft! Bewonder tot slot de indrukwekkende vuurwerkshow bij het roze kasteel en verlaat Disneyland met een sprookjesachtig gevoel.
De kinderen vinden er tal van attracties in Fantasyland zoals Peter Pan, Small World, Sneeuwwitje en het vliegende olifantje Dumbo om er maar enkelen van op te sommen.

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Parijs

Het Tivoli Attractiepark in het Deense Kopenhagen

In het attractiepark Tivoli in Kopenhagen is er aan plezier geen gebrek en voor leeftijd geen bovengrens. Het is dan wel één van de oudste attractieparken van de wereld, maar het is leuk voor elke generatie. Attractiepark of pretpark is eigenlijk niet het juiste woord, want Tivoli is veel meer dan dat.

Tivoli voor waaghalzen

Wie durft kan zich uitleven in één van de spectaculaire achtbanen van Tivoli. Durf jij op de ‘Demon’ met twee loopings ? Of ga in de hoogste zweefmolen van de hele wereld? Op maar liefst 800 meter heb je dan ook nog eens prachtig panoramisch uitzicht over Deense hoofdstad. Voor de kleintjes is er ook genoeg te beleven, van drakenbootjes tot vissen bewonderen in het aquarium. Vis niet achter het net en tover een lach op hun snoet tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

© Renzo Vanhoorelbeke