Cookie Consent by TermsFeed De Beste Wassenbeeldenmusea in Europa, Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De Beste Wassenbeeldenmusea in Europa, Een overzicht

Home - Info - Beste Wassenbeeldenmusea in Europa
Madame Tussauds in Amsterdam , London & Berlijn

Madame Tussauds heeft 7 musea in Europa waar je de wassenbeelden kan bewonderen. In het Engelse London staat het oudste Madame Tussauds museum die reeds de deuren opende in 1835. Daarnaast bestaat er in het Engelse Blackpool er nog één. Tot slot zijn er ook museums in Amsterdam, Praag, Berlijn, Wenen en het Turkse Istanboel.

Ga op de foto met internationale en muzikale beroemdheden, sta schouder aan schouder met je favoriete DJ. Maak een selfie van je favoriete sportster of ga op de foto met de leden van de Koninklijke familie of andere politieke en culturele figuren.
In Amsterdam heb je onder meer wassenbeelden van onder andere Dua Lipa, Ariana Grande, Justin Bieber, Lionel Messi, Epke Zonderland, Sven Kramer, de leden van de Nederlandse Koninklijke familie & Nederlandse schilders. In London kan je onder andere op de foto met beroemdheden zoals Kim Kardashian, George Clooney, Kyane West, Mo Farah, Rafael Nadal, de leden van het Brits Koningshuis, E.T., Steven Stielberg, Albert Einstein & grote politieke leiders. Op het einde van het bezoek is er ook een leuke darkride met omnimoversysteem en een 3D video die je mag bewonderen. In Berlijn kan je onder andere op de foto met Duitse popster Mike Singer, Lady Gaga, Shawn Mendes, Vin Diesel, Alice Schwarzer, Günther Grass, Angela Merkel en voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump.

Een blik op het wassenbeeld van Ariana Grande in Amsterdam
Een zicht op het wassenbeeld van Ariana Grande in Amsterdam


Meer Ticketinformatie Madame Tussauds Amsterdam

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Amsterdam

Meer Ticketinformatie Madame Tussauds London

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in London

Meer Ticketinformatie Madame Tussauds Berlijn

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Berlijn

Ontmoet je favoriete idool in het Panoptikum in Hamburg

Sta oog in oog met je popsterren en bekendheden in het Panoptikum in Hamburg. Het is het oudste wassenbeeldenmuseum van dit land. Al ruim 130 jaar worden er personen aan de verzameling toegevoegd. Je kijkt dus in de ogen van vele jaren geschiedenis van kunstenaars, muzikanten, politici en atleten.

Van Angelina Jolie tot Angela Merkel

Ook uit onze huidige tijd zul je ongetwijfeld personen herkennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een selfie met de mooie Angelina Jolie? Ook een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel kan niet aan jouw bezoek aan het Duitse Hamburg ontbreken. Het is net echt! Verder staan er meer dan 130 andere populaire figuren in het Panoptikum te popelen om met je op de foto te gaan.

Oog in oog met wereldsterren bij Grévin in Parijs

Ontmoet jouw favoriete beroemdheden in levensechte lijve in het Grévin wassenbeeldenmuseum van de Franse lichtstad. Trap een bal met Ronaldo, leer de moves van Michael Jackson of heb een onderonsje met de knappe Ryan Gosling. Ook verlaat je Grévin niet zonder terug te reizen in de Franse geschiedenis en de cultuur.

Sterren in alle soorten

In Grévin kun je quality time hebben met muziekidolen, filmsterren, sporthelden en politieke grootheden. Aan foto momenten is dus geen gebrek. Parijs is natuurlijk ook het centrum van de modewereld en de Franse keuken. Daarom biedt Grévin je de gelegenheid om jouw creatieve ideeën te wisselen met mode iconen zoals Christian Dior en de beste chefs om kooktips vragen.

Een stukje Franse historie

Om nog wat dieper in te gaan op de Franse cultuur, kun je ook in oog staan met verschillende karakters uit de Franse geschiedenis. Louis XIV is uit zijn paleis in Versailles gekomen om jou te ontmoeten.

Voor jong en oud

Met de kinderen, willen de tekenfilmfiguren ook graag op de foto. Hoewel je de volwassenen stiekem een personage uit de film ‘Ice age’ willen ontmoeten. Het Grévin wassenbeeldenmuseum bezorgt alle generaties een (voor)middag vol illusie en vermaak.

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Parijs

Museo delle Cere in Rome

Dit wassenbeeldenmuseum in de Italiaanse hoofdstad werd in 1958 opgericht door Fernando Canini is gelegen vlakbij de Piazza Venezia op ruim 1 kilometer van het Colosseum. Na de eerder opgerichte wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in London en Grévin in Parijs kon dit soort van attractie in een Europese grootstad als Rome niet ontbreken.

van Paus Johannes XXIII tot Francesco Totti

In het museum komen verschillende en diverse thema's aan bod. Zo zijn er beelden te zien van politieke figuren uit de 20ste eeuw zoals Adolf Hitler en Stalin. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan Italiaanse dichters zoals Dante Alighieri. Maar ook andere Italiaanse en Internationale historische politieke figuren en uitvinders zoals Christopher Columbus en Napoleon Bonaparte komen uitgebreid aan bod. Uiteraard mogen de voetbalsterren zoals Totti en Nesta niet ontbreken in deze collectie evenals de vele pauselijke beelden. Daarnaast kan je op de foto met je favoriete Italiaanse artiest zoals Laura Pausini of Gigi D'Alessio. De kinderen kunnen op de foto met sprookjesachtige figuren van Doornroosje.

Hoe maken ze zo een levensecht beeld?

In het laboratorium kan je de verschillende stappen volgen van hoe zo'n levensecht wassenbeeld tot stand komt. De beelden doorlopen zes stadiums, van een klompje tot een héél mooi perfect afwerkte wassenbeeld.

© Renzo Vanhoorelbeke