Cookie Consent by TermsFeed De Grootste Kunstmuseums van Europa, Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De Grootste en mooiste Kunstmuseums van Europa, Een overzicht

Home - Info - Grootste Kunstmusea van Europa
Rijksmuseum in Amsterdam

In de buurt van het Vondelpark op slechts een halfuurtje lopen van het centraal station en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer ligt het populaire Rijksmuseum. Het is tevens één van de populairste bezienswaardigheden van Nederland. Het museum, dat in 1885 toegankelijk werd voor het publiek, heeft diverse kunstverzamelingen in zijn bezit. Je kan er onder meer schilderijen van Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Jan Steen bezichtigen. Er zijn ook verschillende collecties en exposities met historische voorwerpen, beeldhouwkunst en Aziatische schilderijen. De tijdelijke tentoonstellingen kan je bewonderen in de Philipsvleugel. Als je de soms wel lange wachtrijen wil ontlopen is het uiteraard aan te raden je ticket vooraf online te boeken.

Meer Ticketinformatie

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden Amsterdam

Museum Le Louvre in Parijs

In het centrum van de Parijs nabij L'Arc du Triomphe is het meeste bezochte museum van Europa gelegen. De officiële ingang van Le Louvre is toegankelijk via de bovengrondse piramide vlakbij la Place du Carrousel. Het museum bezit westerse kunstwerken uit de middeleeuwen tot halfweg de 19de eeuw. Maar daarnaast heeft het ook verzamelingen van Griekse, Romeinse, Oosterse, Egyptische en Etruskische beschavingen in hun bezit, evenals de grafische- en islamitische kunst.
In totaal herbergt het museum ongeveer 35000 werken. Daarvoor moet je op zijn minst enkele dagen tot een week de tijd voornemen indien je al deze prachtige objecten wilt bewonderen. De meest spraakmakende en populairste kunstwerken in het voormalig koninklijk paleis zijn de Mona Lisa, The Raft of the Medusa, The Winged Victory of Samothrace en Venus de Milo. Het is aan te raden om je tickets vooraf te kopen zo vermijd je de bijna altijd lange wachtrijen en kan je maximaal van je museumbezoek genieten.

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Parijs

Meer Ticketinformatie

Het ARoS museum in het Deense Aarhus

Menig kunstliefhebber krijgt een warm hart van het ARoS museum. Elk jaar telt het museum miljoenen bezoekers en is daarmee het drukstbezochte museum van Scandinavië. Ook al ben je niet de grootste kunstfanaat, dan word je toch vrolijk van deze plek. Van veraf zie je namelijk het regenboogpanorama op de top van het museumgebouw al liggen.

Kunst in alle uithoeken

In het regenboogpanorama heb je een kleurrijke kijk op Aarhus. Dit maakt dat je het gebouw op zich al een kunstwerk kunt noemen. De begane grond van ARoS is aangewezen voor ruimtelijke kunst en lichtkunst, verdeeld over negen verschillende ruimtes. Witte esthetische wenteltrappen verbinden de verschillende tentoonstellingen.

Zien en beleven

Op de verschillende verdiepingen tref je kunst vanaf de negentiende eeuw tot nu. Er zijn wisselende collecties, maar ook vaste kunstwerken. Een van de indrukwekkendste stukken uit de permanente collectie is Boy waar je een levensechte jongen van reuzenformaat aankijkt. In het ARoS museum bezichtig je niet alleen kunst, maar beleef je het ook echt. Door de gevarieerde speelse kunstwerken is het een museum voor zowel jong als oud.

Museo del Prado in Madrid

Museo del Prado in de Madrid is het grootste kunstmuseum van Spanje. Het Museo Nacional del Prado werd op 19 november 1819 toegankelijk voor het grote publiek. Ieder jaar komen er bijna 3 miljoen bezoekers naar het populairste museum van Spanje. De collectie van het museum bestaat uit verschillende soorten kunst zoals beelden, schilderijen, munten, medailles, prenten en andere voorwerpen. Hier kun je werken bewonderen van bekende schilders zoals El Greco, Francisco Goya en Luis de Morales. Daarnaast zijn er ook kunstwerken te bewonderen van onder andere Rembrandt van Rijn, Peter Paul Rubens, Jheronimus Bosch, Botticelli, Caravaggio en Rafaël.

Meer Ticketinformatie

koop ticket
MAS – Museum aan de Stroom in Antwerpen

Een dagje Antwerpen staat garant voor een talrijke activiteiten. Zo kun je sinds mei 2011 ook het Museum aan de Stroom bezoeken. Het gebouw bestaat uit verschillende verdiepingen en ontdek je spannende en interessante verhalen over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Er zijn tot 500 000 wisselende collectiestukken te bezichtigen waardoor er altijd wel iets te ontdekken valt. Op de tiende verdieping geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad Antwerpen. Ook zijn er in het museum verschillende activiteiten, zoals een kunstdag voor kinderen of je kunt je eigen animatiefilm creëren. Het MAS is een museum geschikt voor het hele gezin!

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Antwerpen

Ontdek op en top Franse kunst in museum Orsay in Parijs

Waan je in het Frankrijk van begin negentiende de eeuw in museum Orsay in het centrum Parijs. Het museum ligt op een mooie locatie aan de oever van de Seine. Het gebouw is al een museum op zich, het was in het verleden namelijk treinstation Gare d'Orsay. De architectuur daar zeg je ‘u’ tegen.

Wat kun je verwachten?

In het museum vind je een brede collectie aan Franse kunst, van schilderijen en beelden tot aan fotografie van die tijd. Wanneer je echt de Franse cultuur wil ontdekken tijdens jouw citytrip is Museum Orsay dé plek. Zo hangt er bijvoorbeeld de welbekende schilder Monet en kun je het wereldberoemde prachtige kunstwerk De geboorte van Venus bewonderen. Toch heeft het museum een klein vertrouwd tintje. Je loopt namelijk onze eigen Vincent Van Gogh tegen het lijf, die wel natuurlijk Franse landschappen bijzonder in beeld brengt.

Een reis door de tijd

De kunst in museum Orsay stamt uit de tijd van 1848 tot 1914. De drie étages van het museum zijn chronologisch ingedeeld, waardoor je letterlijk een wandeling door de tijd maakt waar de stromingen realisme en impressionisme een prominente rol speelden. Het zal bij jou zeker een indruk nalaten..

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Parijs

Groninger Museum

Kunst, kunstgeschiedenis en design: dat is wat je vindt in het Groninger museum in Groningen. Laat je bijvoorbeeld verrassen met een interessante en informatie rondleiding. Zo kom alles te weten over de verschillende kunstwerken. Er zijn verscheidene collecties en tentoonstellingen te zien. Ben je ontdekkingslustig en creatief? Dan kan je ook een kijkje nemen aan het inloopatelier. Ook samen met je familie kun je hier een prachtige dag beleven, door bijvoorbeeld aan een VIP-familietour of door aan een leuke speurtocht deel te nemen. Kortom: er is vanalles te zien en te doen voor de hele familie of het ganse gezin. Als je van kunst houdt dan is dit het ideale uitstap in Groningen.

Overzicht Meer dan 15 Bezienswaardigheden in Groningen

© Renzo Vanhoorelbeke