Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland Belgi√ę Duitsland Denemarken Dierentuinen Frankrijk Itali√ę Sloveni√ę Spanje Virtueel Contact

De Leukste Pretparken in Nederland, Een overzicht

Home - Info - Leukste Pretparken in Nederland
De Efteling in Kaatsheuvel in de buurt van Tilburg

Een wereld vol wonderen ontdek je in de Efteling gelegen in het zuiden van Nederland. Ga op avontuur in Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het prachtige reusachtige sprookjesbos. Beleef en bewonder de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het spookslot. In de Efteling zijn tal van attracties te ontdekken voor het hele gezin. Uiteraard kun je hier heerlijk overnachten in het sfeervolle Eftelinghotel. Of wat dacht je van de Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van de heerlijke lekkernijen en lekkere drankjes in één van de eetgelegenheden in het park. Als afsluiter kan je de spectaculaire Aquanura watershow beleven, een prachtig ballet op het water!

Een blik een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een kijk op een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling


Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Tilburg

Julianatoren in Apeldoorn

Julianatoren is een pretpark geschikt voor peuters, kleuters en kinderen tot en met 10 jaar. In 2020 werd dit park uitgeroepen tot beste kinderpretpark van Nederland. Dit park telt ongeveer 50 attracties geschikt voor peuters vanaf 70 centimeter groot. De 10 meter hoge vrijevaltoren is één van de recentste attracties die in 2019 toegankelijk werd voor het publiek. Daarnaast heb je ook nog de tollende hoed en Jul’s Rollerskates achtbaan als spectaculairste kinderattracties. Maar uiteraard kunnen de kinderen zich ook amuseren op de vele andere kleine kermisattracties zoals de turtlebaan, paardenbaan, tuimelende theekopjes, mini-botsauto’s alsook trampolines, glijbanen & andere speeltoestellen. Leuk om weten is dat de afstand tussen de verschillende attracties héél beperkt zijn.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 2 jaar 25 euro
Baby's en Peuters tot en met 1 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Plopsa Indoor Coevorden in Dalen

Dit attractiepark ligt op slechts enkele honderden meters van Centerparcs De Huttenheugte. Het indoor gedeelte omvat ongeveer 66 procent van het totale oppervlakte. Een ideale daguitstap met kinderen bij regenachtig, winderig en of koud weer.
De Woeste Zee, De Wickiebaan, De Vuurtoren en Anubis zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van het indoorattractiepark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op de lange glijbaan. Daarnaast kan je een ritje maken op de K3-Zweefmolen, Bumbamolen, Brandweermolen, Carrousel en de Vliegende fietsen. In het outdoor gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg of het Maya-speelplein. Doorheen de dag zijn er ook shows en meet & greets met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast kan je een hapje en een drankje nuttigen in de verschillende eetgelegenheden. Je favoriete Studio 100 gadgets kan je kopen in de Plopsa Winkel.

Ticketprijzen 2021

Vanaf 1 meter 20 euro
Vanf 0,85 meter tot 1 meter 12,5 euro
Senioren 70+ 12,5 euro

Meer Ticketinformatie

Toverland in Sevenum

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 1,4 meter 23 euro
Kinderen vanaf 0,9 meter tot 1,4 meter 19 euro
Kinderen kleiner dan 0,9 meter gratis

Meer Ticketinformatie

Walibi Holland in Biddinghuizen

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 32,5 euro

Meer Ticketinformatie

Attractiepark Duinrell in Wassenaar

Ticketprijzen 2021

Per Persoon 26 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke