Cookie Consent by TermsFeed De Mooiste Chocolademusea in Europa - Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De Mooiste Chocolademusea in Europa - Een overzicht

Home - Info - Museums over Chocolade in België
Chocolate Nation in Antwerpen

Chocolate Nation is een interactief belevingsmuseum op het Astridplein recht tegenover Centraal Station die sinds begin 2019 zijn deuren opende. Je komt er alles te weten over de geschiedenis en traditie van de Belgische Chocolade. Iedereen krijgt bij aanvang van het bezoek een audiogids mee zodat je alles perfect kunt beluisteren en beleven. Doorheen de 14 geklimatiseerde ruimtes neemt het Chocolate Nation de bezoekers mee op een Chocoladereis. Van de jungle, waar de cacaobonen geoogst worden, mee op transport tot ze aankomen in de haven van Antwerpen. Het museum legt de bezoeker uit hoe de Belgische Chocolade tot stand komt & waarom het zo specialer is dan andere chocolade.
Het 2de gedeelte van je bezoek kan je op eigen tempo afleggen en krijg je via de verschillende Tag's met je audiogids héél veel informatie over onder andere het ontstaan van de Magnum, de Choco Toff en Ruby. Verder kan je ook bekijken hoe chocolade gemaakt worden of kan je deelnemen aan een workshop. Ook zal je talrijke weetjes over Chocolade ontdekken. Doorheen het museum kan je onder andere aan de talrijke chocoladefonteinen de chocolade proeven. Op het einde van je bezoek kan je in de chocolade winkel je favoriete chocolade kopen.

Adres: Koningin Astridplein 7

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden in AntwerpenEen prachtig zicht op één van de geklimatiseerde ruimtes in het Pand

Chocolademuseum Choco Story in Brugge

In dit Chocolademuseum kom je meer te weten over de geschiedenis van de chocolade en cacaoboon. Van de Azteken en Maya's tot de hedendaagse lekkerbekken. In het museum kan je bijna 1000 voorwerpen bezichtigen over deze Belgische lekkernij. Tevens staan er enkele indrukwekkende grote voorwerpen gemaakt uit chocolade. Daarnaast kom je alles te weten over het productieproces van deze lekkernij van grondstof tot afgewerkte product. Tijdens een demonstratie ontdek je het geheim van de chocolade. Achteraf krijg je de mogelijkheid om deze te proeven. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht gaan door aan het Chocolala-spel deel te nemen waar ze daarna getrakteerd worden op een leuke verrassing! Na het bezoek kan je je favoriete chocolade kopen in de museumwinkel of chocolademelk gaan drinken bij het nabijgelegen Choco Jungle Bar.

Adres: Wijnzakstraat 2 in Brugge

koop ticket
Overzicht Andere Bezienswaardigheden in BruggeEen blik één van de vele voorwerpen in het museum

Choco Story in Brussel

Naast Brugge heeft Choco Story ook een museum in Brussel. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de cacaoboon met veel aandacht over de Maya's. In het museum kan je bijna 1000 voorwerpen bezichtigen over chocolade. Tevens kan je enkele prachtige chocolade sculpturen bewonderen. Daarnaast kom je alles te weten over het productieproces van chocolade van grondstof de cacaoboon tot afgewerkte product. Tijdens een demonstratie ontdek je het geheim van deze lekkernij. Achteraf kan je chocolaatjes proeven & een kijktje te nemen in de museumwinkel.

Adres: Stoofstraat 41 in Brussel

koop ticket

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Brussel

© Renzo Vanhoorelbeke