Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

De mooiste kastelen van Frankrijk bezoeken - Info & Ticketprijzen

Home - Info - Mooiste Kastelen
De mooiste kastelen van Frankrijk bezoeken + Info en Ticketprijzen
Kasteel van Versailles

Het kasteel of paleis van Versailles ligt 20 kilometer ten zuidwesten van het populaire museum Le Louvre in Parijs. Deze wereldberoemde historische bezienswaardigheid staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ook een van de meest bezochte toeristische attracties in Frankrijk.

Dit reusachtige monument werd gebouwd in traditioneel Frans design met barokinvloeden door koning Lodewijk XIV, de Zonnekoning, in de 17de eeuw. In het paleis ontdek je een mix van barokke en rococo elementen. De meest in het oog springende kenmerken zijn ontgetwijfeld de Spiegelzaal en het Grote Appartement. De spiegelzaal telt honderden spiegels, wondermooie kristallen kroonluchters en sierlijke gouden lijsten. De Spiegelzaal bevindt zich op de benedenverdieping van het kasteel. In het Grote Appartement werden maar liefst 20 000 kunstwerken ondergebracht. Buiten dit prachtige architectonisch bouwwerk ontdek je de weelderige koninklijke tuinen met mooie fonteinen. Dit is tevens de locatie waar je regelmatig een fonteinenshow kan bewonderen of muziektuindagen kan bijwonen.

Een zicht op het kasteel van Versailles met zijn mooie tuinen
Een blik op het kasteel van Versailles met zijn mooie tuinen


In het museum van Versailles kom je meer te weten over de geschiedenis van het paleis en de Franse monarchie. Via interactieve tentoonstellingen kan je een grote verscheidenheid van prachtige kunstwerken waaronder schilderijen en meubels bewonderen. Zo kan je genieten van het kunstwerk Lodewijk XIV, koning van Frankrijk, geschilderd door het atletier van Franse barokschilder Hyacinthe Rigaud. Een portret van Juliette Recamier, een kunstwerk van Eulalie Morin is eveneens een topstuk die je in dit kunstmuseum kan bewonderen. Het 18de eeuwse meubelstuk Bureau du Hameau de Trianon, gefineerd met amarant en gebeitst platanenhout, van Jean-Henri Riesener is een bekend object die het museum exposeert.

Het treinstation Versailles Château - Rive Gauche, lijn C van het RER netwerk, heeft de beste verbinding met het kasteel als je vanuit Parijs komt. Uiteraard rijden er regelmatig RATP-bussen lijn 171 vanaf de halte Pont de Sevres naar Place d'Armes Versaiiles. Een duurdere optie is natuurlijk het nemen van een taxi. Met de auto kan je uiteraard parkeren in de talrijke parkeerlocaties in de buurt waaronder Parc de stationnement vlakbij het paleis of het iets verderop gelegen Parking Indigo Versailles Saint-Cloud.

Ontdek mooiste kastelen van Europa

Meer bezienswaardigheden Parijs

Ticketinformatie Paleis + Tuinen en Fonteinenshows 2022

Volwassenen 28,5 euro
EU-burgers tot en met 25 jaar 10 euro
Kinderen vanaf 6 tot en met 17 jaar 10 euro

Bekijk mogelijkheden Combitickets

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Mont-Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Normandië gelegen in het noordwesten van Frankrijk op 60 kilometer van de stad Rennes en 360 kilometer van Parijs. Deze bekende Franse bezienswaardigheid staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO sinds 1979. Als je het maritieme verleden van het kasteel en het eiland waarop het ligt wilt ervaren, ga dan naar het Museum van Mont-Saint-Michel. Het museum exposeert meer dan honderd antieke modelschepen, en geeft ook info over de operatie om het maritieme karakter van Mont Saint-Michel te herstellen. Het eiland is van zichzelf vrij klein maar mooi om er een dag in te vertoeven. Hoewel de abdij een van de hoogtepunten van Mont-Saint-Michel is, mag je ook het eiland zelf zeker niet missen.

Een kijk op de Mont Saint-Michel
Een uitzicht op het rotsachtig getijdeneiland Mont Saint-Michel


Je kunt deelnemen aan een archeoscopische presentatie om de boeiende geschiedenis van het eiland te ontdekken. De abdij bouwde ook de dubbelbeukige pre-Romeinse kerk, Notre-Dame-sous-Terre. De oorspronkelijke kerk van Mont-Saint-Michel was de Kapel, die rond 966 door de Benedictijnen gebouwd werd op de plek van een door Saint Aubert gebouwd oratorium. De restanten van deze kapel werden ontdekt bij opgravingen in de 19de eeuw en in de jaren 1960, en pas onlangs werden ze in hun oorspronkelijke staat hersteld. Terwijl je er bent, zul je verrast zijn over het aantal charmante straatjes en lieflijke baaien. Proef wat cider, dat een populaire drank is in de omgeving. Snuif de sfeer op en geniet van je bezoek aan dit iconisch Franse kasteel!

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie Abdij van Mont Saint-Michel 2022

Volwassenen en EU burgers vanaf 25 jaar 11 euro
EU burgers vanaf 18 jaar tot en met 24 jaar gratis
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023

Château d'If in Marseille

Het Château d'If is in de baai van Marseille in het zuiden van Frankrijk gelegen. Het is de plek waar de bekende Franse auteur Alexandre Dumas zes weken lang werd opgesloten in deze staatsgevangenis. In het kasteel, waar van 1580 tot 1871 gevangenen werden ondergebracht, kan je een blik werpen op de gevangeniscellen en wachttorens. Ze bevinden zich binnen de vestingmuren met panorama op zee en geven u een waarheidsgetrouw beeld van het dagelijkse leven van de gevangenen in het Château d'If. De wachttorens en cellen zijn de interessantste delen van het Château d'If, maar ze zijn ook het minst toegankelijk door de vele trappen en nauwe doorgangen.

Binnen in de vestingsmuren bevindt zich het Dumas Museum waar je een gedetailleerd overzicht van Dumas ervaringen kan bekijken en laat zien hoe zijn verblijft hem inspireerde tot het schrijven van "De graaf van Monte Cristo" .

Bovenop de verdedigingstoren heb je een wondermooi uitzicht op de stad Marseille en de eilanden van de Frioul-archipel waaronder Ratonneau en Pomègues.
Het overige deel van het eiland is grotendeels onbewoond en bedekt met bossen. Door de verschillende wandelpaden te volgen bezoek je de bossen van het eiland. Er is ook een mogelijkheid om rond de vestingsmuren te wandelen en het uitzicht vanaf de kantelen bewonderen.

Een uitzicht op het eilandkasteel Château d'If
Een blik op het eilandkasteel Château d'If


Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen en EU-burgers vanaf 25 jaar 6 euro
Kinderen tot en met 17 jaar en EU-burgers tot en met 24 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Fontainebleau

Het Kasteel van Fontainebleau ligt in het Regionale Natuurpark van de Gâtinais Français op 75 kilometer ten zuidoosten van de Franse hoofdstad. Het is een van de mooiste en verbazingwekkende kastelen van Frankrijk maar uiteraard niet zo populair in vergelijking met het Kasteel van Versailles of Chambord in de Loire.
De geschiedenis van dit kasteel, omheven door reusachtige tuinen, gaat terug tot de 12de eeuw. De huidigde versie werd in 1631 door een uit Italië afkomstig Frans architect Louis Visconti gebouwd. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit kasteel Italiaanse renaissance combineert met Franse artistieke tradities. Sinds 1981 prijkt het kasteel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Een zicht op de galerij van Diana met bijhorende bibliotheek
Een blik op de galerij van Diana met bijhorende bibliotheek


Binnenin geniet je van het unieke, sprookjesachtige en magische uitstraling van dit kasteel die destijds werd bewoond door koningen en koninginnen van Frankrijk. De bezoeker geniet van de zeer grote ruimten die in die tijd zeer luxueus waren. In Salle des gardes of troonzaal kan je het verbazingwekkende wondermooie plafond bewonderen. Daarnaast krijg je de kans om de slaapkamer van de koning te bezoeken die versierd is met prachtige schilderijen en landschappen. Er zijn ook verschillende geheime gangen in het kasteel die belanrijk waren om te ontsnappen tijdens een belegering. Enkele zijn toegankelijk voor het publiek.

Er zijn veel prachtige schilderijen in het kasteel, die stammen uit de Franse renaissanceperiode. Je kunt de 'galerie des portraits' bezoeken en de belangrijkste Franse koningen en koninginnen aanschouwen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de 'galerie des cerfs', die prachtige Franse jachttaferelen bevat. U ontdekt in 'salle des Gobelins', prachtige wandtapijten. Er zijn ook veel architectonische hoogstandjes te ontdekken, zoals de prachtige trappen 'escalier des princes' en 'escalier des cariatides'. Je ziet veel mooie details in de architectuur van het kasteel. Als u geïnteresseerd bent in kunst en architectuur, kan je er uren in vertoeven met alleen al het bezichtigen van de binnenkant van het kasteel.

Buiten het kasteel kan je lange wandelingen maken doorheen de tuinen van dit landgoed. Zo kan je prachtige fonteinen met bloemenperken bewonderen. Ook is er een hut op het meer van de karpervijver. Verder kan je onder andere wandelen in de Franse tuin met uitzicht op de gevels van het kasteel en de Engelse tuin met zijn vele grasvelden, struiken en bomen.

Het kasteel bezit geen eigen parkeerplaatsen. Wel kan je in de omgeving je auto parkeren in de parkeergarages Parking Château, Parking Napoléon of Parking Place d'Armes. Met de trein neem je de hoofdlijn vanaf Paris Gare de Lyon richting Montargis, Montereau of Laroche-Migennes. Je stapt uit bij het station met naam Fontainebleau-Avon. Van daaruit rijden er op verschillende momenten bussen richting het bijna 3 kilometer verder gelegen Kasteel van Fontainebleau.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen en EU burgers vanaf 26 jaar 13 euro
EU burgers vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar gratis
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Chambord

Het kasteel van Chambord ligt in de omgeving van de stad Blois tussen de steden Orléans en Tours. Voor vele mensen is dit het mooiste kasteel van de Loire-vallei dat sinds 1981 prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Als bezoeker geniet je ongetwijfeld van de wondermooie renaissance architectuur met talrijke torentjes. Binnenin zijn er tal van architecturale parels te ontdekken. Zo vormt het donjon, een vierkant gebouw dat in iedere hoek begrensd is met torens, het middelpunt van het huidige complex. Het bezit een Grieks kruisvormig centraal ontwerp met ruime kamers in de vorm van een Grieks kruis. De dubbele spiraalvormige magische trap vereist in het midden en doet menig bezoeker fascineren vanwege het dramatische enscenering. Het algemene ontwerp van de gevels met talrijke torens kan je perfect bewonderen vanaf de buitenzijde van het kasteel van Chambord. De visueel gescheiden bewoonbare niveaus zijn door een frame gegoten en lopen over de hele gevel. Verticaal lijkt het alsof de afgeplatte pilaren rusten op het horizontale frames. Al deze elementen vormen een Italiaans getint rasterpatroon dat onveranderlijk is in zijn regelmaat.

Een uitzicht op de Franse tuin met kegelvormige taxussen en het kasteel van Chambord
Een blik de Franse tuin met kegelvormige taxussen met in de verte het kasteel van Chambord


Binnen in de gebouwen kan je genieten van meesterlijke gebeeldhouwde decor. Zo zie je verschillende muurpijlers, kandelaars, medaillons en decoratief gebladerte die de gevels, daken en schoorstenen doordringen. Naast de architecturale pracht herbergt het kasteel een aanzienlijke collectie van verschillende schilderijen, wandtapijten, meubels en kunstvoorwerpen. Ongetwijfeld zijn de 17de eeuws wandtapijten de pronkstukken van het kasteel. De afmetingen van deze wandtapijten zijn niet te groot waardoor je deze grandioze doeken om een makkelijke manier kan bewonderen.
Tijdens je bezoek kan je ook gebruik maken van een histopad, een tablet, waarbij 9 kasteelkamers integraal zijn gereconstrueerd in 3D en virtual reality.
De tuinen, aangelegd in 2017, zijn 6,5 hectare groot en onderverdeeld in 3 compartimenten. In het noordelijke gedeelte zie je twee rechthoekige gazons versierd met ronde gaten. Tevens zie je enkel -en dubbelvoudige linde -en paardenkastanjebomen. Er zijn ook mooie binnen- en buitenbloembedden die versierd zijn met kegelvormige taxussen en bolvormige struiken. In het noordoostelijke deel zie een quincunx vierkant, met dus 5 elementen, van dubbelbloemige kersenbomen. Daarnaast staan ook paardenkastanjebomen in een zanderige ondergrond en zie je haagbeuken staan in de vorm van een gebogen bank. Het oostelijke deel bestaat uit twee rechthoekige gazonbedden. De binnenste bloembedden bestaan onder meer uit 176 rozenstruiken gesnoeid in geometrische figuren.
Iets verder gelegen van het kasteel vind je het grootste omheinde natuurpark van Europa. Binnen in het Nationaal Domein van Chambord, die bestaat uit 5440 hectare, leven talrijke diersoorten dankzij het uitstekende beheer van de dierenpopulaties. Het grootste gedeelte van dit natuurpark is bedekt met eiken en grove dennen. Daarnaast zijn er op grondgebied van Chambord reeds meer dan 650 plantensoorten waargenomen.
Het domein kan je ontdekken per fiets of boot. Deze kan je ter plaatse huren. Uiteraard kan je ook al wandelend genieten van de wondermooie natuur.
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 13,9 euro
Kinderen tot en met 17 jaar en inwoners van de Europese Unie tot en met 24 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel & Domein Chaumont-sur-Loire

Ruim 200 kilometer ten zuidwesten van Parijs, op slechts 45 minuten rijden van de stad Tours, aan de rivier de Loire ligt het Kasteel van Chaumont-sur-Loire in de gelijknamige stad.
De vesting van Chaumont-sur-Loire werd in de 10de eeuw gebouwd om de grens tussen de graafschappen Blois en Anjou te bewaken.

Dit middeleeuwse fort, een van de mooiste in de Loirevallei, is omgeven door een schilderachtige natuurlijke omgeving. Met zijn torens en kantelen zal dit kasteel kinderen en volwassenen betoveren. Het kasteel herbergt een museum van Kunst en Geschiedenis van de Loirevallei, dat in 2009 zijn deuren opende voor het publiek. Je kan er het artistieke erfgoed van de Loire-vallei bezichtigen. Zo kan je onder meer in de Kamer Van Catherina De 'Medici' het oudste wandtapijt uit de verzameling van het kasteel bewonderen. Maar geniet zeker ook van het 19de-eeuwse bed in Henri II-stijl, rijk versierd met houtsnijwerk. Tijdens het bezoek wandel je doorheen de kamer van Ruggieri waar je een 17de-eeuwse hemelbed ziet. In de Raadzaal ontdek je eveneens veel Italiaanse artistieke elementen in het interieur zoals de kleurrijk 17de-eeuwse vloer van majolicategels. Tevens kan je het 16de-eeuws "la tenture des Planètes et des jours" , een meesterwerk in de tapijtkunst bezichtigen. Daarnaast wandel je ook nog door onder meer de historische vertrekken van De Wachtzaal en De Kamer van de Koning. De grote wenteltrap is een prachtig stukje architectuur bestaande uit gotische, Renaissance en Italiaanse elementen in de zuilen en vensters.

Een kijk op het kasteel van Chaumont-sur-Loire
Een blik op het kasteel van Chaumont-sur-Loire


De paardenstallen, ontworpen door de Franse architect Paul-Ernest Sanson, werden in 1877 gebouwd. Deze zijn gegroepeerd rond twee binnenplaatsen van verschillende oppervlakte die met elkaar in verbinding staan. In de tuig- en zadelkamer kan je een mooi paardentuig bezichtigen.

In het historische park met Engelse tuin ontworpen door landschapsarchitect Henri Duchêne zie je enkele gazons en bloemperken. Door het golvend karakter van het park geniet je van mooie uitzichten. De zogenaamde grote cirkel loopt langs de omtrek van het park en laat iedereen van de uitgestrektheid van de tuin genieten. Er komen secundaire paden op uit die een doordachte combinatie vormen van cirkels, krullen en raaklijnen die de wandeling verlengen of naar welbepaalde elementen leiden. In het park zal je ook een 3-tal gebouwen kunnen waarnemen. De pittoreske brug is het grootste bouwwerk die de ravijn van het Goualoup gedeelte met dat van het park overspant. Daarnaast is er een watertoren met pompen aanwezig die diende om de eerste moestuin te besproeien met water. Dankzij prinses de Broglie ligt sinds het einde van de 19de eeuw een dierenkerkhof. Vandaag de dag bestaat deze uit 18 graven.

Bezoekers met de auto kunnen gratis parkeren op de hoofdparkeerplaats van het Landgoed. Wie met de trein komt stapt af op het station van Onzain. Een rit van 2,5km met de pendelbus verbindt het station met het kasteel.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 19 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar, studenten en mensen met een beperking 12 euro
Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 11 jaar 6 euro
Familieticket bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen jonger dan 12 jaar 38 euro

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Chantilly

Het Kasteel van Chantilly is een van de populairste toeristische attracties in Oise. Dit verbazingwekkende landhuis ligt op slechts 50 kilometer ten noorden van Parijs, en zit boordevol gotische renaissance-architectuur en naturalistische elementen.
Het landhuis werd in twee fasen gebouwd: De eerste fase was de bouw van het hoofdgebouw, de kapel, en de binnenplaats. De tweede fase was de bouw van de bijgebouwen.
In het Musée Condé, binnen in het kasteel, ontdek je een van de belangrijkste en omvangrijkste collecties decoratieve kunst ter wereld. U kunt er schilderijen zien van meesters als Paolo Veronese, Jean-Honoré Fragonard, en Anthony Van Dyck. Het museum bezit ook een indrukwekkende collectie porselein, meubilair, decoratieve kunst en beeldhouwwerken.
De belangrijkste schilderijen zijn:
- De "Diane de Poitiers", een van de beroemdste schilderijen van de Franse Renaissance geschilderd door de Italiaan Francesco Primaticcio.
- De "Venus van Urbino", een schilderij van de Italiaanse renaissanceschilder Titiaan dat wordt beschouwd als een meesterwerk van de Hoog-Renaissance. Dit schilderij is een van de beroemdste werken uit de kunstgeschiedenis.
- Het "Portret van Hendrik IV", een portret van de koning van Frankrijk, geschilderd tijdens het bewind van Hendrik IV.

Het kasteel is ook de plaats van één van de rijkste bibliotheken van Frankrijk. Architect Honoré Daumet ontwierp een wondermooie boekenkast eind 19de eeuw dat als decor dient voor de manuscripten van prinsen van Condé en de schatten van de hertog van Aumale.

Een kijk op het Kasteel van Chantilly
Een uitzicht op het Kasteel van Chantilly


Een prachtig panorama van Westerse tuinkunst kan je bewonderen op het domein met een oppervlakte 115 hectare bestaat uit 3 delen.. Een bezoekje aan de oogverblindende Franse tuin van André Le Nôtre mag je zeker niet missen. Het omvat enorme waterspiegels die de lucht weerspiegelen, talrijke waterstralen, prachtige fonteinen en mooie vijvers. Dankzij de restauratie in 2009 bereiken de waterstralen nu een hoogte van 5 meter. De tuin bezit een 2,5 kilometer lange kanaal die onderdeel is van de rivier Nonette.
In de Anglo-Chinese tuin ontworpen in de 18de eeuw herbergt de Hameau. Dit waren 7 kleine huisjes waarvan er vandaag nog 5 van bestaan met een rustieke uitstraling. Deze tuin probeert de wilde kant van de natuur te imiteren om zijn poëzie te verheerlijken. De Engelse Tuin, gelegen tussen het kasteeel en de Grote Stallen bezit enkele prachtige bouwwerken. Aan de rand van een romantisch stuk water ligt een kleine Tempel van Venus met in het midden een kopie van het standbeeld Venus. Het eiland van de liefde begrensd door fonteinen en hagen, beschikt over een structuur met een standbeeld van Eros.

In de omgeving van het kasteel is er de mogelijkheid om je wagen, camper of minibus achter te laten op de betalende parking P1. Met de trein stap je uit aan het station Chantilly-Gouvieux. Vanaf het station is het circa 25 minuten wandelen. Je kan ook de bus nemen of een taxi.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie Kasteel

Volwassenen 17 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar 13,5 euro
Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Meer Ticketinformatie Tuinen

Volwassenen 8 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar 6 euro
Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Het Koninklijke Kasteel van Amboise

Het gotisch gebouwde kasteel van Amboise aan de rivier de Loire is een prominente bezienswaardigheid in de gelijknamige stad Amboise. Het ligt slechts 25 kilometer ten oosten van de stad Tours en op 220 kilometer ten zuidwesten van Parijs.
In de loop der jaren was het de thuisbasis van talrijke koningen en koninginnen. Het was ook de residentie van Leonardo da Vinci tijdens zijn laatste 3 levensjaren toen hij uiteindelijk in 1519 stierf. De klein, eenvoudige maar goed bewaard gebleven kamer met zijn meubels geven je een waarheidsgetrouwe indruk van hoe zijn geest indertijd werkte. Er is ook een speciale expositie over de schilderkunst van Leonardo da Vinci. In de Kapel van Saint Hubert hangt het schilderij de heilige Hiëronymus van Da Vinci. Dit is ook de plek waar hij begraven ligt. De kapel is momenteel in restauratie tot eind 2023.

Een kijk op Koninklijke Kasteel van Amboise met de verte de rivier de Loire
Een blik op het Koninklijke Kasteel van Amboise met de verte de rivier de Loire


Dankzij de tablet Histopad wordt de bezoeker begeleid in de geschiedenis van het kasteel met de diepgaande veranderingen die in de 15de en 16de eeuw plaatsvonden in de indeling van de koninklijke residentie. Op de tablet kan je ook een reconstructie van decors, scènes uit het leven en grote gebeurtenissen van het koninklijk kasteel van Amboise met nieuwe personages bewonderen.
Doordat het kasteel gelegen is op een rotsachtige verhoging een zeer uniek monumentaal balkon heeft, geniet je vanop verschillende plaatsen van een adembenemend panoramisch uitzicht over de rivier de Loire en andere delen van de stad. Het domein bezit ook een mooie tuin waar je kan wandelen terwijl je geniet van de omgeving.

Als je met de wagen komt kan je gratis parkeren in verschillende nabijgelegen parkings zoals Parking des quais aan de rivier Loire of Parking des Tenneurs. Vanuit het treinstation van Amboise is het 1,3 kilometer wandelen. Je kan uiteraard ook deze afstand overbruggen door het nemen van een bus of taxi.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 13,5 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar 9,2 euro
Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Het Kasteel en de Wallen van de stad Carcassonne

In het zuiden van Frankrijk op 100 kilometer ten zuidoosten van Toulouse ligt op een heuvel de stad Carcassonne met het Kasteel van Carcassonne en bijhorende stadswallen.
De Cité de Carcassonne is een perfect voorbeeld van middeleeuwse architectuur en verdediging, die in 1991 aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO werd toegevoegd. In de 19de restaureerde de beroemde Franse architect Eugène Viollet-le-Duc en zijn opvolger Paul Boeswillwald deze in het oogspringende bezienswaardigheid zodat het zijn middeleeuwse uiterlijk terugkreeg.

Een bezoek van het kasteel is essentieel om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Je krijgt meer info die je in staat stelt om het interne en externe verdedigingssysteem te begrijpen. Er wordt ook aandacht besteed omtrent de restaurantie die 19de eeuw plaatsvond. De legende van Dame Carcas wordt in het kasteel ook toegelicht. Je bezoekt ook de donjon, een versterkte woontoren. Je zal ook de prachtige Romeinse fresco's, Romeinse architectuur en archeologische verzamelingen bezichtigen. Je ziet een leerrijke presentatiefilm en een volledig gerenoveerde winkel in een van de mooiste kamers van het kasteel.

Een kijk op Cité de Carcassonne met de zijn wallen en verdedingstorens
Een uitzicht op Cité de Carcassonne met zijn wallen en verdedingstorens


Vanop de noordelijke Gallo-Romeinse wal, de best bewaarde oude ronde torens geniet je van een prachtige uitzicht van de zwarte berg. Vanop de middeleeuwse westelijke wal, zie je spectaculaire uitzichten over Carcassonne, de basiliek van Sint-Nazaire, het theater en in de verte de Pyreneeën. Het is tevens ook de plaats waar de vierkante toren van de bisschop, de Katharen en de toren van de inquisitie zijn gelegen.

Binnen de stadswallen ligt in het zuidelijke deel het Jean Deschamps openlucht theater. Tevens is het ook de locatie van het schoolmuseum. In 5 zalen zie je allerhande leerinstrumenten die op scholen werden gebruikt van 1880 tot de jaren 60 van de 20ste eeuw. In het noordelijke deel ligt het museum van de inquisitie. Dit is een simpel klein museum met objecten en foto's over middeleeuwse martelinstrumenten.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 9,5 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Vincennes

Ten oosten van de Franse lichtstad Parijs op 11 kilometer van het bekende kunstmuseum Le Louvre is het kasteel van Vincennes gelegen. Dit monument was een koninklijke residentie van de 12de tot de 18de eeuw en het hart van de Franse monarchie tot 1682, toen Lodewijk XIV de voorkeur gaf aan Versailles. In de 18de eeuw huisvestte een porseleinenfabriek, de bakermat van de koninklijke fabriek van Sèvres. Daarna had het de functie van staatsgevangenis, arsenaal, militair bolwerk en tegenwoordig is het een museum. Bij de aanvang van de Tweede Wereldoorlog was het kasteel het commandocentrum van het Franse leger. In 1944, tijdens de bevrijding, werd de site het slachtoffer van branden.

Een kijk op het kasteel van Vincennes
Een blik op het kasteel van Vincennes


Gerestaureerd, is het kasteel van Vincennes tegenwoordig de zetel van het Ministerie van Defensie. De bibliotheken en archieven zijn toegankelijk voor het publiek. Tevens kan je de middeleeuwse elementen zoals de kazematten die aan de muren van het fort zijn bevestigd, bezichtigen. Daarnaast mag een bezoek aan de Middeleeuwse 52 meter hoge Donjon toren, een van de hoogste van Europa, niet ontbreken. Je kan door de drooggelegde slotgracht wandelen, en een blik werpen in de 17de-eeuwse koninklijke verblijven. De Sainte-Chapelle de Vincennes is de gotische kapel die bij het kasteel te vinden is. Je kan er onder andere genieten van de prachtige glas in lood ramen en mooie beelden van de 12 apostelen.

Ten zuiden van het kasteel ligt het bijna 1000 hectare grootte landschapspark. Het is het grootste park van de omgeving van Parijs. Het bevat een Engelse landschapstuin met vier meren; dierentuin Parc Zoologique, een botanische tuin Parc floral de Paris, een wielerbaan en een paardenrenbaan.

Vanuit het centrum van Parijs kan je met de metro, RER-treinen of bussen het kasteel van Vincennes bereiken. In de omgeving kan je in de ondergrondse parking Château de Vincennes je auto parkeren.
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 9,5 euro
Inwoners van de EU tot en met 25 jaar gratis
Mensen met een beperking gratis
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Het kasteel van Chinon

Het Kasteel van Chinon ligt in de streek van de Loire in het oosten van Frankrijk aan de rivier de Vienne tussen de steden Angers en Tours. De middeleeuwse vesting die circa 500 meter lang is en 100 meter breed is de belangrijkste bezienswaardigheid van de gelijknamige gemeente Chinon. Na een grootschalige renovatie en moderniseringsplan van het kasteel begin 21ste eeuw zijn er nieuwe plaatsen geopend voor bezoekers. Vanaf zijn rotspunt overheerst het kasteel niet alleen de gemeente en hele regio maar ook de honderden jaren geschiedenis die nog steeds in zijn torens, koninklijk verblijf en de vestingmuren verankerd zijn.

Een kijk op een van de torens van het Kasteel van Chinon
Een blik op een van de torens van het Kasteel van Chinon


In de gerestaureerde koninklijke residenties herbergt een prachtige collectie museo- en scenografie. Zo krijg je in een zaal meer info over de geschiedenis van het fort onder de vorm van 3D-reconstructies, maquettes en archeologische verzamelingen van recente opgravingen. Tevens zijn er twee zalen gewijd aan de nationale heldin van Frankrijk Jeanne d'Arc. In deze ruimtes zie je een prachtige collectie van originele kunstwerken waaronder bronzen beelden en aardewerk van de 18de tot de 20ste eeuw. De rijke iconografische verzameling laat de verschillende facetten van deze heldin door de eeuwen heen zien. In een kamer zie je de gemeubileerde reconstructie van de privéslaapkamer van 15de-eeuws koning van Frankrijk Karel VII. Daar kan je onder meer een goudgeborduurd dekbed en een uitzonderlijk hangend baldakijn, op maat gemaakt voor het koningsbed, bewonderen. Tevens zie je de nagebouwde slaapkamer van Eleonora van Aquitanië en Hendrik II Plantagenet. Het laatste niveau van de klokkentoren herbergt een oud mechanisme die het mogelijk maakte om de 14de-eeuwse bel te doen luiden. Verder kan je de schattoren, toren van Boissy, toren van Moulin, de Coudray toren een voormalige gevangenis, de toren van Argenton en de hondentoren bewonderen.

Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 10,5 euro
Jongeren vanaf 7 tot en met 17 jaar 8,5 euro
Studenten 8,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 6 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Chenonceau in Chenonceaux

Het beroemde Chateau de Chenonceau ligt aan de oevers van en in de rivier de Cher op 30 kilometer ten oosten van de stad Tours. Het staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
De architectuur van het kasteel is prachtig. Je ziet er veel prachtige schilderijen, beeldhouwerken en authentieke meubels in de verschillende ruimtes. Als bezoeker kan je wandelen doorheen de slaapkamer van Diana van Poitiers waar je gotisch en in renaissancestijl vervaardigd Brussels wandtapijt uit de 16de eeuw kunt bewonderen. Verder is het groene kabinet, de werkkamer van Catharina de Medici en de bibliotheek toegankelijk voor het publiek. Ook krijg je een blik op de keuken in renaissancestijl. In de kapel hangen er schilderijen met relieuze voorstellingen. Tevens kan je er de bewerkte natuurstenen credenstafel bezichtigen.
In de salon van Lodewijk XIV kan je een verzameling van Franse schilderijen uit de 17de en 18de eeuw bewonderen. In de slaapkamer van Catharina de Medici ontdek je op de eerst verdieping een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen, schilderijen, wandtapijten en meubels. Zo zie je onder meer het olieverfschilderij van Pierre-Justin Ouvrié uit de 19de eeuw, een laat 19de eeuwse wandtapijt van Neuilly en een deux corps kast uit de haute époque. Verder wandel je tijdens je bezoek ook nog onder meer door de slaapkamers van César de Vendôme, Gabrielle d’Estrées, Louise van Lotharingen en Slaapkamer van de Vijf Koninginnen. Ook zal je de 60 meter lange en 6 meter brede galerij kunnen aanschouwen waar onder andere 2 mooie schouwen in renaissancestijl staan. In de vestibule geniet je van een serie spitsbooggewelven en de mooi met bladeren, rozen engelenkopjes, draakvissen en hoornen versierde kapitelen. Op de trap zie je een rechthoekig ribwerk versierd hellend plafond.

Een kijk op het domein en kasteel van Chenonceau
Een blik op het domein en kasteel van Chenonceau


Het domein rond het Kasteel van Chenonceau is absoluut adembenemend. Je kan er wandelen langs de enorme slotgracht, over tal van charmante bruggetjes en langs de rivier Cher. Er zijn wondermooie tuinen met exotische planten en geometrische groentepatronen die je kan bewonderen. De tuin van Diana herken je door de twee loodrechte en twee diagonaal wegen die samen de acht grote driehoeken grasveld vormen. Deze zijn versierd met struikjes cipressenkruid zijn goed voor een oppervlakte van 12 000m². Vanaf de 5500m² grootte tuin van koningin Catharina de Medici zie je de westelijke façade van het kasteel. Aan de oostkant zie je onder meer prachtige stokrozen en de wondermooie paarse gesnoeide lavendel. Verder is er ook de groene tuin, kan je wandelen doorheen een doolhof en zie je in de boerderij een 16de eeuwse rijtuigengalerij.
Vanaf de torens van het kasteel heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving en dorp Chenonceaux.
Ongetwijfeld een belangrijk voordeel is het feit dat de audiotour en de brochure ook in het Nederlands beschikbaar is. Het kasteel is goed bereikbaar op 25 minuten met de regionale trein vanuit Tours en ook via de TGV. Met de auto is het kasteel ook perfect toegankelijk. De parking van het kasteel ligt op amper 200 meter van het kasteel.

Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen 15 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 7 jaar tot en met 18 jaar 12 euro
Kinderen jongeren dan 6 jaar en mensen met een beperking gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Villandry

Het middeleeuwse kasteel van Villandry ligt in centraal westen van Frankrijk op amper 17 kilometer van de stad Tours. Sinds 2001 prijkt deze gotische residentie op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Het land van Villandry werd in de eerste helft van de 16de eeuw eigendom van Jean le Breton, destijds minister van Financiën onder Frans I. Hij liet het oude fort grotendeels slopen. Het Donjon mocht blijven staan, er werd een kasteel gebouwd met daarrond tuinen met alle sierlijkheid van de Renaissance van weleer. In 1906 werd het kasteel eigendom van de Spaanse dokter Joachim Carvallo en zijn echtgenoot.
De architectuur van het kasteel is een lust voor het oog. Zo kan je er rondwandelen om de wondermooie glas-in-loodramen, schilderijen, authentieke meubilair en de hoge torens te bewonderen.

Een kijk op de prachtige tuin en kasteel van Villandry
Een blik op de wondermooie tuin & kasteel van Villandry


Rond het domein zie je de tuinen met in de verte het nabij gelegen bos. Langs de gevels van het kasteel zie je verdeeld over 3 niveaus: de siertuin, de watertuin en moestuin. De siertuin is onderverdeeld in 2 groene delen. Zo kan je er een prachtig buxussalon en taxusbomen in de vorm van kandelaars bewonderen. De decoratieve moestuin in renaissancestijl bestaat uit 9 even grote vierkanten. In elk deel ervan zal je diverse groenten en bloemen kunnen waarnemen waarvan de kleuren verschillen. Ze zullen je ogen de illusie geven van een veelkleurig dambord. Bij het bezoeken van de watertuin zie je gecompartimenteerde gazon parterres met een netwerk van symmetrische loodrechte banen en vier secundaire waterbekkens.
Uiteraard is er ook een traditionele tuin bestaande uit onder andere cirkelvormige bedden met daarin prachtige kleurrijke bloemen die je kunt bewonderen. In de tuin van de zon onderverdeeld in 3 delen zie je onder meer decoratieve appelbomen, een zonvormig zwembad, driehoekige grasvelden, struiken en rozenstruiken.
In het Labyrint, gelegen in de buurt van de speeltuin, zoek je een weg naar de trap die in het midden ligt. Het enige maar prachtig bouwwerk in de tuin is het 18de-eeuwse neoklassieke paviljoen bedekt met een leien dak en gerenoveerd in 2004. In het hoger gelegen 3 hectaren grote bos zie de tuinen vanuit verschillende perspectieven.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie Kasteel & Tuinen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 12 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 8 jaar tot en met 17 jaar 7 euro
Studenten jonger dan 26 jaar 7 euro
Personen met een beperking 7 euro

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Meer Ticketinformatie Tuinen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 7,5 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 8 jaar tot en met 17 jaar 5 euro
Studenten jonger dan 26 jaar 5 euro
Personen met een beperking 3,5 euro

Kasteel van Angers

Tussen de steden Nantes en Tours aan de oevers van de rivier Maine ligt het Kasteel van Angers. Het fort met maar liefst 17 torens van lei- en kalksteen die vanaf 1230 werd gebouwd. Bovenop de torens heb je een wondermooi romantisch en panoramisch uitzicht op de hoofdstad van het departement Maine-et-Loire. Koning René speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het kasteel doordat hij in de 15de eeuw het Koninklijke huis en de châtelet bouwde waardoor de hele adellijke binnenplaats werd afgesloten.
Op het domein kan je wandelen doorheen de 7 wondermooie tuinen. Verder zie je de wallen, gracht, ophaalbrug, kapel en binnenplaats.
De meeste opvallende bezienswaardigheid binnenin het kasteel is ongetwijfeld het 14de-eeuwse Tapijt van de Apocalyps. Dit meesterwerk van de middeleeuwse kunst zie je in de 6 kamers van circa 4,5 meter hoog en zijn in totaal 100 meter lang.

Een kijk op een van de 17 torens
Een blik op een van de vele uitkijktorens


In de grote binnenplaats is een rastervormige tuin met grasvelden waar je taxusbomen en verschillende buxushagen kan bezichtigen. In de omgeving van de kapel zie je een bloembed met bloemsoorten die aangepast zijn aan de heideachtige grond. De hangende tuin, gelegen op de noordelijke wallen, bestaat uit bloemperken met geometrische vormen. De meeste van deze middelhoge plantensoorten zijn afgebeeld op het wandtapijt van de Apocalyps. De tuin van de Royal Logic is beplant met 23 verschillende soorten hortensia variëteiten. Deze hebben een Aziatische en Amerikaanse oorsprong maar worden geproduceerd in de regio. Uiteraard mag de rozentuin op dit domein, gelegen op de zuidelijke helling, niet ontbreken evenals de tuin waar je wijnstokken kunt zien van de witte druivensoort chenin. Er is ook een moestuin die samengesteld is uit bloemperken gelegen op het terras van de wallen aan de kant van de Bout du Monde-promenade. Je kan er verschillende groente- en fruitsoorten, bessen en een middeleeuwse bloemenweide zien.

Vanuit de Franse hoofdstad Parijs vanaf het station Montparnasse is het treinstation van Angers in 1h45' te bereiken. Vervolgens is het slechts 10 minuten wandelen naar het kasteel. Het vliegveld van Angers ligt op zo'n 25 minuten rijden met de auto en heeft verbindingen naar Londen, Nice en Toulouse. Het kasteel ligt op ongeveer 8 uur rijden van Amsterdam en 2,5 uren rijden van Parijs. De autosnelwegen A11, A85 en A87 gaan alle drie naar Angers. De afrit ligt op slechts 600 meter van het fort.
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 9,5 euro
Jongeren tot en met 18 jaar gratis
Inwoners van de Europese Unie tot en met 25 jaar gratis
Mindervaliden met begeleider gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Rambouillet

Op amper 40 minuten rijden van het populaire Kasteel van Versailles tussen de steden Parijs en Chartres ligt het Kasteel van Rambouillet. De verschillende gevels van de gebouwen die een vierkant vormen dateren van de 18de en 19de eeuw. De inkom van het kasteel bestaat uit een 14de eeuwse toren die vroeger was omringd door water.
Op de begane grond kan je de marmeren hal bezoeken. Het is een van de oudste in het kasteel dat in 1556 werd aangelegd, ten tijde van koning Hendrik II. De inrichting is samengesteld uit prachtige rode, grijze en witte marmeren platen. Aan de andere kant, recht tegenover de inkomhal zie je de kast van Delfts Aardewerk.
Op de eerste verdieping zie je links van de ingang de appartementen van de Keizer. Napoleon liet dit appartement in stijl inrichten door het decor te laten beschilderen met motieven in de vorm van vazen, fruit en andere figuren. Je kan er onder meer de vrouw met engelenvleugels die een trompet vasthoudt bewonderen.
Een andere appartement zie je aan de overkant op dezelfde etage. Daar ligt het boudoir van Marie-Antionette, een elegant ingerichte kamer dat in opdracht van de graaf van Toulouse werd gebouwd. Aan de westkant ligt de grote eetzaal. Dit is de locatie waar er in de 19de eeuw grote feesten plaatvonden. Je ziet er onder meer het wandtapijt La Négresse. Op de 2de verdieping ligt het presidentiële hotel dat in de 20ste eeuw werd ingericht om buitenlandse staatshoofden te ontvangen. Tijdens een bezoek zal je duidelijk het contrast tussen het decor van de jaren vijftig en de grote middeleeuwse toren kunnen zien.
Rond het kasteel kan je het 150 hectaren grootte domein te voet, per fiets of elektrische boot verkennen. Vlakbij het kasteel kan je doorheen de wondermooie Franse -en Engelse tuin wandelen. In het noordoosten van de waterwegen ligt het schelpenhuisje met rieten dak en de voormalige zuivelfabriek van koningin Marie-Antoinette.

Een kijk op de okergele voorgevel van het kasteel
Een blik op de okergele voorgevel van het kasteel
Meer Ticketinformatie 2022

Volwassenen vanaf 25 jaar 7,5 euro
Jongeren tot en met 18 jaar gratis
Inwoners van de Europese Unie tot en met 25 jaar gratis
Personen met een beperking met begeleider gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Sully

Het kasteel van Sully-sur-Loire ligt op 160 kilometer ten zuiden van Parijs vlakbij de oevers van de langste rivier van Frankrijk de Loire. Het huidige kasteel werd gebouwd op het einde van de 14de eeuw in opdracht van Guy de la Trémoille. Het is de toegangspoort tot de oostelijke Loire-vallei en prijkt op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het kasteel omgeven door water met het beschermde natuurgebied heeft een oppervlakte van 42 hectare.
Het kasteel bezit een buitenplein met een klein kasteel bestaande uit drie verdiepingen aan de buitenzijde. Aan de andere zijde werd het Donjon opgetrokken dat bestaat uit een groot rechthoekig gebouw van 39 meter bij 16 meter geflankeerd door 4 robuuste torens.
Binnen in het kasteel is de Koningskamer een van de opmerkelijkste van de in totaal 19 zalen die u kunt bezoeken. In de grote zaal op de bovenste verdieping zie je een prachtig 15 meter hoge geraamte. In de wondermooie ingerichte kamers zie je authentiek meubilair uit de 18de eeuw.

Een kijk op het pleintje op de achterkant van het kasteel van Sully
Een blik op het pleintje op de achterkant van het kasteel van Sully


Ten westen van het kasteel ligt het departementale beschermde natuurpark. Je kan er een wandeling maken over de prachtige paden omzoomd met de 19de-eeuwse lindebomen en overblijfselen van de 17de-eeuwse tuin. Je zal er ook honderdjarige kale cipressen zien. In totaliteit groeien hier 184 plantensoorten en zijn in het park reeds 89 vogelsoorten en 32 vlindersoorten waargenomen waaronder de wit oranje en zwart oranje weegbree mot. De bezienswaardigheid in het park is zonder twijfel de Lourdesgrot die in 1883 op vraag van de gravin van Sully, Marguerite Amelot de Chaillou werd gebouwd.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie Kasteel & Tuinen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 12 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 8 jaar tot en met 17 jaar 7 euro
Studenten jonger dan 26 jaar 7 euro
Personen met een beperking 7 euro

Meer ticketinformatie

Kasteel van Champs-sur-Marne

Op 25 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs ligt het Kasteel van Champs-sur-Marne. In opdracht van Lodewijk XIV en Paul Poisson de Bourvallais werd het door de architecten Pierre Bullet en Jean-Baptiste Bullet de Chamblain begin 18de eeuw gebouwd. In 1895 werd het in opdracht van bankier Louis Cahen d'Anvers door de Franse architect Walter-André Destailleur gerenoveerd.
Het kasteel kan je herkennen door zijn weelderige rots- en Chinoiserie decoraties. Deze kunstvoorwerpen in Chinese stijl zie je onder meer terug in de woonkamer waar een Chinese salon en kabinet in zwart-wit staat dat in 1748 door kunstschilder Christophe Huet werd vervaardigd.
Binnen in het kasteel zie je circa 900 kunstobjecten en meubels ontworpen door gerenommeerde namen. Zo zie je onder andere een bibliotheek, muziekkamer en biljarttafel. Aan de linkerzijde van het portaal zie je de excentrische trap om naar de eerste verdieping te gaan. Op deze etage is de weelderige ingerichte eetkamer een lust voor het oog voor elke kunstliefhebber. Opvallend is ook dat na al die tijd de kinder eetkamer en toiletruimte bleef behouden.
Via verschillende paden kan je door het 85 hectare grootte kasteelpark wandelen. Op het domein zie je een Franse tuin en Engelse tuin met prachtige uitgestrekte grasvelden die leiden naar verschillende ruiterstandbeelden. Je ziet ook een fontein en een mooie Théâtre de Verdure waar bij mooi weer regelmatig voorstellingen worden gehouden. Vanuit de tuin heb je een prachtige uitzicht op het kasteel.

Een foto van het 18de-eeuwse Kasteel van Champs-sur-Marne
Een uitzicht op het 18de-eeuwse Kasteel van Champs-sur-Marne


Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie 2023

Volwassenen 8 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Pierrefonds

Het kasteel van Pierrefonds is een prachtig meesterwerk van architectuur gelegen op 100 kilometer ten noorden van Parijs aan de rand van het bos van Compiègne in het departement Oise. Het kasteel werd in opdracht van Louis d'Orléans in 1392 gebouwd maar werd verwoest in 1617. Het duurde tot 1858 tot keizer Napoleon III het kasteel in zijn pracht en praal lieten herstellen.
Via een middeleeuwse ophaalbrug die nog steeds werkt kom je op het imposante binnenplein terecht. Vanop dit plein zie je pas echt hoe reusachtig het kasteel en hoe groot de torens wel zijn.

Een kijk op het kasteel van Pierrefonds
Een luchtfoto van het kasteel van Pierrefonds


Binnen worden in de prachtige zalen gotische, renaissance en art nouveau stijlen met elkaar afgewisseld. Je ziet er eeuwenoude schilderijen, beelden en sculpturen. Maar ook de hoeveelheid kleur in bepaalde zalen zoals in Le Salon de réception of ontvangstruimte is een lust voor het oog. Dit is tevens de ruimte waar men vrienden en familie ontving.
De meest opvallende ruimte is ongetwijfeld de 52 meter lange La Salle des Preuses die rijkelijke is versierd met kleurrijke decors. Zo zie je onder meer een collectie wapens en harnassen van Napoleon III.
In de kelder van het kasteel, de catacomben, wandel je tussen de praalgraven die uitgerust zijn met prachtige beeldhouwwerken van de overledene die onderdeel is van een grafmonument. Belangrijke figuren zoals Louis d'Orléans hebben hier hun laatste rustplaats gekregen.

Meer bezienswaardigheden Frankrijk
Meer Ticketinformatie 2023

Volwassenen 8 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis
Mindervaliden en EU-burgers tot en met 25 jaar gratis

5% korting op alle activiteiten van Tiqets.com
Klik op bovenstaand knop & gebruik kortingscode: TICKETINFO5
nog tot en met 31 december 2023
Kasteel van Guédelon in Treigny

200 kilometer ten zuiden van Parijs ligt het Kasteel van Guédelon in de Bourgogne streek. In een voormalige steengroeve is de bouw van het toekomstige kasteel van Guédelon gestart in 1997. Een team van bouwmeesters bouwt met Middeleeuwse bouwtechnieken een 13de eeuws kasteel op vanaf de eerste steen.

Een kijk op het kasteel van Guédelon
Een foto van het kasteel van Guédelon


Meer Ticketinformatie 2023

Volwassenen 15 euro
Studenten vanaf 18 jaar tot en met 25 jaar 14 euro
Kinderen en Jongeren vanaf 5 jaar tot en met 17 jaar 12 euro
Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis
1 euro korting bij online reservatie

Meer ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke