Cookie Consent by TermsFeed De Mooiste Miniatuurparken in Europa, Een overzicht

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Een overzicht van de mooiste miniatuurparken & leukste miniatuurmusea van Europa

Home - Info - Mooiste Miniatuurparken van Europa
Madurodam Miniatuurstad in Den Haag

De miniatuurstad Madurodam is een bekende toeristische attractie in Den Haag. Je kan er mooie maquettes van miniatuursteden en gebieden van Nederland bewonderen waaronder rijdende trams en treinen. Tevens kan je de prachtige miniatuurvliegtuigen van KLM bewonderen op de luchthaven van Schiphol. Daarnaast wordt er uiteraard veel aandacht besteed aan de grootste attracties en steden van Nederland. Zo zie je in de hoofdstad Amsterdam naast de prachtige grachtengordel ook nog onder andere het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum. In de havenstad Rotterdam kan je alle havengebieden met bijhorende vaartuigen waaronder containerschepen, hogesnelheidsferry, veer- & sleepboten bewonderen. In Den Haag kan je dan weer het prachtige Paleis Huis Ten Bosch bekijken maar ook nog onder andere het Mauritshuis, de Koninklijke Schouwburg en het Vredespaleis. Er zijn ook leuke interactieve plaatsen in Madurodam zoals "Speel met water" en "Wek zelf windenergie op".
Tot slot kan je in de skillzone "Zo Groot is Oranje" je voetbalkunstjes uittesten. Op het einde van je bezoek kan je een drankje nuttigen in het Panorama Café terwijl de kinderen zich amuseren in één van de twee speeltuinen.

Een blik op de Miniatuurstad Madorodam
Uitzicht op treinsporen van miniatuurstad Madurodam


Meer Ticketinformatie Madurodam

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Den Haag

Mini-Europa in Brussel

De laatste jaren stond het voortbestaan van Mini-Europa aan een zijden draadje. Maar sinds 6 januari 2021 heeft de stad Brussel met CEO van Mini-Europa een akkoord gevonden die het voortbestaan garandeert van één van de populaire bezienswaardigheden van deze Belgische hoofdstad. Het vernieuwde miniatuurpark heropende de deuren op maandag 29 maart 2021.
Mini-Europe is een park waar je héél veel Europese wonderen kunt bezichtigen. Bloemenperkjes, dwergbomen en Bonsais bieden de perfecte context voor de ruim 300 monumenten die op een schaal van 1/25 tot in de kleinste details werden nagemaakt. Duizenden levensechte figuurtjes en animaties zal je ontdekken! Een ontspannende en leerrijke wandeling voor zowel jong en oud van circa twee uur om alle 27 lidstaten van de Europese Unie en haar architecturale, culturele en historische rijkdom te (her)ontdekken!

Ontdek de populaire bezienswaardigheden van Europa

In het park kan je de grote markt in Brussel of het nabij gelegen Atomium in het klein kunnen bewonderen.

Een blik op Basilique du Sacré-Coeur in Parijs
Uitzicht op de Basiliek du Sacré-Coeur in Parijs


Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Brussel

Miniatur Wunderland in de havenstad Hamburg

In Miniatur Wunderland in het Duitse Hamburg zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Je ontdekt er de langste miniatuurspoorbaan ter wereld, maar die is reuzeleuk. De kleine treinen gaan namelijk naar interessante mini bestemmingen. Natuurlijk ontdek je er Hamburg en de rest van Duitsland, maar tuffen de treinen ook door naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Scandinavië, Zuid-Amerika en Las Vegas. Al deze plaatsen kun je in een middagje bezoeken.

Een wereld die blijft groeien

Het bouwen van deze miniwereld kostte maar liefst 760 000 uren, het is zeker iets voor mensen met geduld. Het Miniatur Wunderland heeft net als de aarde ook inwoners, dat zijn er 263 000 en dit aantal blijft, net als op deze planeet, alsmaar groeien. Zie jij ook de opmerkelijk inwoners, zoals Pipi Langkous?

Dag en nacht binnen één dag

In Miniatur Wunderland gaat de tijd wat sneller dan op de aarde. En uur duurt één kwartier en in je bezoek kun je dus zowel de ochtendzon in Italië meepakken als een gokje wagen in de wilde nachten van Las Vegas. Er valt nog al veel te beleven binnen deze relatief kleine oppervlakte.

Musée Miniature et Cinéma in Lyon

In 2005 opende het bioscoop- en miniatuurmuseum in het centrum van de Renaissance-wijk in Lyon de deuren. De vaste unieke Franse collectie bestaat uit meer dan 100 hyperrealistische miniatuurscènes. Daarnaast ontdek je visuele luchtspiegelingen van Europese kunstenaars die nostalgische herinneringen oproepen & die erg realistisch zijn.
In het bioscoopgedeelte ontdek je een verzameling van speciale effecten & verassende technieken in de cinéma vóór het digitale tijdperk. Daarnaast kan je diverse voorwerpen zoals kostuums, wapens, maskers, modellen en de bouwwerken van de filmsets uit meer dan 200 films bezichtigen. Voor wie dol is op films en miniaturen is dit tweedelige museum zeker een bezoekje waard!

Overzicht meer dan 20 Bezienswaardigheden in Lyon

Miniaturen -en Poppenmuseum in Breda

Midden in de historische binnenstad van het Noordbrabantse Breda vind je het miniaturen -en Poppenmuseum. Ontdek hier alles in het klein: van kleine huisjes met kleine kamertjes tot aan poppen die dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Ook kun je een klein schattig stoffenwinkeltje die stamt uit de jaren ’50, een oud cafe en dagelijkse keukentjes in het klein bewonderen. Daarnaast kun je een interessante film bekijken van hoe de verzameling tot stand is gekomen. De geschiedenis staat hier in ieder geval op nummer één en het museum is zeker een bezoek waard als je een citytrip naar Breda maakt. Een erg leuke uitstap voor het hele gezin!

Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Breda

© Renzo Vanhoorelbeke