Cookie Consent by TermsFeed De Mooiste Voetbalstadions Bezoeken, Een overzicht

Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Dierentuinen Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Een overzicht van de mooiste voetbalstadions die je in Europa kunt bezoeken

Home - Info - Voetbalstadions die je kunt bezoeken
Johan Cruijff Arena in Amsterdam

Op 14 augustus 1996 werd De Johan Cruijff Arena, tot 2018 Amsterdam ArenA, in Amsterdam door de voormalige koningin Beatrix plechtig geopend. De ArenA is het voetbalstadion van Ajax Amsterdam en het Nationaal Voetbalelftal van Nederland. In de aanloop van het Europees Kampioenschap van 2020, dat werd uitgesteld naar 2021 door het Coronavirus, is de capaciteit opgetrokken met 880 zitplaatsen naar in totaal bijna 56000 zitjes.
In 2000 vonden er tijdens het EK voetbal 5 wedstrijden plaats waaronder één halve finale.
Daarnaast doet de Johan Cruijff Arena dienst voor talrijke zakelijke evenementen en grote muziekconcerten. In het verleden traden internationale sterren op zoals Robbie Williams, Michael Jackson, Celine Dion, Madonna, David Bowie , AC/DC , The Rolling Stones , One Direction, Beyoncé en Rihanna op in het indrukwekkende Arena. Daarnaast gaf de Nederlandse volkszanger André Hazes in 1999, 2003 en vlak voor zijn dood in 2004 een muziekconcert. Ook het dancefestival Sensation vond tot in 2017 in de Amsterdam Arena plaats.

Bezoek de ArenA & ontdek het thuisstadion van eredivisie club Ajax Amsterdam. Je krijgt een blik achter de schermen waar normaal gezien enkel voetbalspelers en scheidsrechters mogen komen. Je kan er de officiële kleedkamer van Ajax, perskamer, mixed zone, de dugout, spelerstunnel en het heilige gras bezichtigen onder begeleiding van de enthousiaste gids. Dit is een unieke kans om de spanning & geschiedenis van deze unieke plaats te beleven.
In de Ajax Gallery of Fame maak je kennis met de Ajax-helden van vroeger en nu. Zo krijg je meer info over de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff. Met een gratis digitale foto vergeet je jouw bezoek aan de Johan Cruijff ArenA nooit meer.

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bezoek de Kuip, Thuishaven van Feyenoord

Feyenoord Rotterdam is een eredivise voetbalclub gelegen in de provincie Zuid-Holland. Feyenoord won 2 maal de UEFA Cup in 1974 en 2002 en werd reeds 15 keer landskampioen. Het Stadion Feyenoord, dat in de volksmond De Kuip heet, is sinds 1937 de thuishaven van deze Rotterdamse voetbalclub. Het biedt plaats aan circa 51000 voetbalfanaten. Bezoekers kunnen een begeleide tour maken achter de schermen van dit prachtig complex. Zo zal je onder meer het Feynoord Museum en de spelerskleedkamer kunnen bewonderen.
Als je met jonge kinderen komt dan kan je opteren voor een Kidstour. Op het einde van de Stadiontour krijg je een gratis drankje in de Brasserie De Kuip.

Rondleiding Jan Breydelstadion & voetbalclub Club Brugge

Ben jij benieuwd hoe het Brugs voetbalstadion er vanbinnen uitziet? Boek dan een leuke rondleiding in het Jan Breydelstadion, de voetbalclub van Club Brugge en Cercle Brugge. Op een ontdekkingstocht door het hele stadion bezoek je de perszaal, de loges, de eretribune en de spelerstunnel. Samen met de stadiongids kom je op plaatsen die je als normale bezoeker niet te zien krijgt. Aan de hand van elf unieke hoogtepunten word je meegenomen in de geschiedenis van Club Brugge en je krijgt een unieke kijk achter de schermen van de organisatie. Aan het eind van de tour krijg je nog een cadeau mee naar huis als aandenken aan deze prachtige dag.

Overzicht Meer dan 20 Bezienswaardigheden in Brugge

Maak kennis met echt Italiaans voetbal in het San Siro stadion en Casa Milan

Naast mode en architectuur, is Milaan natuurlijk ook gekend om voetbal. Het San Siro Stadion is de thuishaven van AC Milan en Inter Milan. Dit zijn voetbalclubs die spelen in de hoogste klasse van het voetbal in Italië, de Serie A. Een bezoek aan het San Siro stadion waar de spelers van deze grote clubs een balletje trappen, maakt jouw citytrip compleet.

San Siro of Giuseppe Meozza?

Het San Siro stadion ligt op ongeveer 6 kilometer van het Milanese centrum, in het district San Siro. Vandaar dat dit ook de roepnaam van het voetbalstadion is. De officiële naam is Giuseppe Meozza stadion, vernoemd naar een van de beste Italiaanse voetbalspeler aller tijden. Hij speelde voor zowel Inter Milan als AC Milan. Het San Siro stadion is dan ook de thuisbasis voor beide voetbalteams.

Profvoetballer voor een dag

Tijdens een rondleiding voel je je even als een Milanese voetbalspeler. Je komt waar zij ook komen; de spelerstunnels, de kleedkamers en je staat zelfs aan de zijlijn. Om je bezoek professioneel te vervolledigen kan je nog een bezoek brengen aan Casa Milan, het hoofdkantoor van AC Milan. Als voetbalfan moet je dit uiteraard ook bezoeken. Maar ook als je een mindere fanaat bent, is het ware beleving om rond te lopen in het interactieve museum binnen Casa Milan. Als afsluiter kun je er ook nog eens echt Italiaans lunchen.

© Renzo Vanhoorelbeke