Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Een overzicht van hoge bezienswaardigheden die je een prachtig panoramisch uitzicht geven op de stad.

Home - Info - Mooiste Panoramisch Uitzicht
Eiffeltoren in Parijs

In het hartje van de Franse hoofdstad gelegen in het park van Marsveld staat aan de Seine de 320 meter hoge Eiffeltoren. Deze toren, geopend in mei 1889, werd vernoemd naar de aannemer Gustave Eifel. Op de eerste verdieping is er een boetiek & Franse bistro restaurant aanwezig. Daarnaast kan je een prachtige show bekijken over deze toren die met 7 projectoren op 3 muren worden geprojecteerd. Op de tweede verdieping kan je andere populaire bezienswaaridgheden zoals Montmartre, het Louvre, de Notre Dame en bochten van de rivier de Seine bewonderen. Via verschillende liften langs glazen muren bereik je de bovenste verdieping van deze Parijse toren waar je kan genieten van een adembenemende uitzicht op de lichtstad.

Een zicht Eiffeltoren
Een blik op de zijkant van de Eiffeltoren


Meer Bezienswaardigheden Parijs

Fernsehturm Fast View in Berlijn

In de Duitse hoofdstad staat de imposante 368 hoge Fernsehturm. Dit is een televisietoren die toegankelijk is voor bezoekers. De toren, die net als de Brandenburger Tor symbool staat voor een herenigd Duitsland, ligt aan de Alexanderplatz. Het is één van de populairste attracties van Duitsland die jaarlijks door meer dan 1,2 miljoen mensen wordt bezocht. Bij aan Berlijn mag dit uitje dan ook niet ontbreken.

Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform waar de bezoekers bij helder weer kunnen genieten van het mooiste panoramisch uitzicht tot wel 40 km ver. Boven het uitzichtplatform bevindt zich een restaurant dat langzaam ronddraait zodat je in een half uur een uitzicht van 360 graden kunt ervaren vanuit alle oogpunten. Het is wel aan te raden om vooraf een ticket te kopen zodat je niet lang in de rij moet wachten. Je hebt de kans om een Fast View ticket te kopen, waarmee je voorrang krijgt bij het betreden van de televisietoren.

Een zicht op grote Fernsehturm Fast View
Een blik op de Fernsehturm Fast View vanop de Alexanderplatz
Meer Bezienswaardigheden Berlijn

Uitkijktoren Euromast in Rotterdam

Wil jij een prachtige dag beleven op een unieke hoogte van 185 meter? Dat kan! Bij de Euromast in Rotterdam ontdek jij een prachtige skyline en op heldere dagen kan je wel bijna 80 kilometer ver kijken. Daarnaast kun je er ook genieten van een heerlijke high tea, lunch, brunch en diner en/of je kunt er overnachten in een luxe suite. Zo beleef je de mooiste zonsondergang- en opgang mee. Ben je een echte durfal, dan kun je ook tokkelen of abseilen. Bij het abseilen loop je in een verticale lijn naar beneden en ontdek je de havenstad op een hele bijzondere manier!

Een foto van de uitkijktoren Euromast
Een blik op de mooie uitkijktoren Euromast gelegen aan de oevers van een insprong van de Nieuwe Maas


Meer Ticketinformatie

Bezienswaardigheden Rotterdam

Belfort met Beiaard op Grote Markt in Brugge

Een dagje Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan de meest in het oogspringende Brugse toren: de Belfort met Beiaard. Beklim de 366 trappen en beloon jezelf met een adembenemend uitzicht over de stad Brugge en omstreken. Onderweg naar boven kom je verschillende oude schatten tegen die nog bewaard zijn gebleven, zoals de stadskas en het stadszegel. Ook zie je de indrukwekkende muziekrol tegen en het klavier waarop de stadsbeiaardier de beiaardklokken bespeelt. Deze toren is een icoon voor een van de oudste voorbeelden van de architectuur in de middeleeuwen.
Ook worden er indrukwekkende beiaardconcerten gegeven en dat is zeker een feestje voor je oren!

Een foto van het Belfort & de Brugse reien
Een panorama op het Belfort & de Brugse reien


Meer Ticketinformatie

Meer Bezienswaardigheden Brugge

Het Kasteel van Ljubljana

Ongetwijfeld de meest in het oogspringende bezienswaardigheid van de hoofdstad van Slovenië is het Kasteel van Ljubljana gelegen op een steile bergheuvel omringt door talrijke bomen. Bovenop de Klokkentoren, een voormalige uitkijktoren, heb je het mooiste panoramisch uitzicht op de stad. Zo kan je onder meer het Prešerenplein met de drie bruggen, de bibliotheek, Sint-Nicolaaskathedraal van bovenaf bewonderen.
Als je de spiraalvormige trap afgaat kom je uit in het virtueel museum waar je door middel van een film de histroie van het Kasteel ontdekt. In de 15de eeuwse Gotische Sint-Joriskapel kan je muurschilderijen met de wapenschilden van verschillende adellijke families bewonderen. Sinds 2015 heeft het Poppenmuseum hier zijn vaste stek en heb je de mogelijkheid om het avonturenspel Escape Castle te spelen. Daarnaast zijn er bijna het ganse jaar door tijdelijke exposities te bezichtigen.

Een foto van het uitzicht vanop de kasteeltoren van het kasteel van Ljubljana
Een blik op het wondermooie panoramische uitzicht van Ljubljana vanop de kasteeltoren


Het Atomium in Brussel

Voor de Wereldtentoonstelling van 1958 bouwde men een 9 bollen tellend unieke stalen kunstwerk. Daarmee is het 102 meter hoge Atomium uitgegroeid tot internationaal symbool van Brussel & België. In de bovenste bol op 95 meter hoogte ligt de bovenste verdieping van waaruit je een prachtige 360 graden adembenemend panorama hebt op Brussel & omliggende gemeenten. Op deze plaats bevindt zich ook het Atomium restaurant. Naast een permanente expositie over de geschiedenis van het Atomium zijn er regelmatig tijdelijk tentoonstellingen te bezichtigen.

Ticketinformatie & Tickets Kopen

Overzicht Meer dan 30 Bezienswaardigheden in Brussel

© Renzo Vanhoorelbeke