Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Rondvaarten in Nederland

Home - Info - Leukste rondvaarten Nederland
Rondvaart door Amsterdam met Lovers Canal Cruises

In een gesloten rondvaartboot van Rederij Lovers verken je met een audiogids die beschikbaar is in 19 verschillende talen door de populaire Amsterdamse grachten die prijkt sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De boottocht start in de buurt van het Centraal Station langs de Hendrikkade nummer 25.
De schipper neemt je gedurende 1 uur mee door een deel van de meer dan 100 kilometer grachtengordel in Amsterdam. Je geniet van de Amsterdamse architectuur langs de indrukwekkende grachtenpanden en pakhuizen. Zo vaar je doorheen de Prinsengracht en zie je het Anne Frank Huis dat een van de meest bezochte museums is van Nederland. Daarnaast vaar je onder de bekende Magere Brug op de Amstel. Ook zal je de schipper een stuk van Keizersgracht en Herengracht afvaren. Bij Lovers Canal Cruises is iedere rondvaart uniek. De schipper past zijn route aan op basis van de drukte op de kanalen en de grootte van de boot zodat jij ten volle kan genieten van je tocht op het water. Tijdens je boottocht krijg je meer informatie Amsterdam en de bezienswaardigheden langs de grachten als je luistert naar de audiogids.

Een uitzicht op de overdekte boot van rederij Lovers Canal Cruises
Een foto van een overdekte boot van rederij Lovers Canal Cruises
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 14 jaar 20 euro => 11,9 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 13 jaar 12,5 euro => 7,25 euro

Check Reguliere Ticketinformatie

   

Rondvaart door de Amsterdamse grachten met Amsterdam Boat Experience

Bij de rondvaart met de elektrische open sloep stap je op aan het bekende Anne Frank Huis op de Prinsengracht 263 of aan museumbrug 1 tegenover het Rijksmuseum.
Tijdens rondvaart van 60 minuten beleef je Amsterdam vanaf het water. De schipper in oranje shirt en schoenen van Flagship Amsterdam neemt je mee in de Jordaanse wijk die bekend staat om zijn beroemde Prinsengracht. Tevens vaar je over de rivier de Amstel onder de romantische Magere Brug en kom je in totaal 7 bruggetjes tegen. Daarna vaar je door de indrukwekkende Gouden bocht langs de negen straatjes terug naar je vertreklocatie.
De schipper en gids vertelt jou met veel passie leuke weetjes over de Nederlandse hoofdstad terwijl jij geniet vanaf het water van de verschillende bezienswaardigheden. De informatie tijdens de tour wordt in de Engelse taal gegeven. Op de 100% elektrische boot heb je de mogelijkheid om drankjes te kopen aan de bar.

Een uitzicht op een elektrische niet overdekte sloep van rederij Amsterdam Boat Experience
Een foto van een elektrische niet overdekte sloep van rederij Amsterdam Boat Experience
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 11 jaar 23,95 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 10 jaar 13,95 euro

Check Reguliere Ticketinformatie


Cruise in Lisse en Omgeving met Rederij van Hulst

In 2023 kan je met Rederij van Hulst vanaf 24 maart tot en met 14 mei een rondvaart beleven over de Kagerplassen. Vanuit het hart van de bollenstraat in Lisse stap je in de Kanaalstraat ter hoogte van nummer 270 op het schip met bovendek of schip met een open achterdek. Tijdens een 90 minuten rondvaart geniet in het netwerk van vaarten, kleine rietsloten, eilanden en polders van het wondermooie natuurgebied van het Groene Hart. Je ziet schitterende vergezichten, kabbelende water en 18 historische en gerestaureerde poldermolens die nog steeds functioneren. Ieder eiland bezit zijn eigen molen om het droog te malen. De Kagerplassen vormen mede dankzij zijn ondiepe plassen een uniek watersportgebied waar de liefhebbers van roeien, zeilen en kanoën ruimschoots aan hun trekken komen. Bij een strenge winter kan er zelf met een beetje geluk op de plassen worden geschaatst. Deze Lentecruises vinden plaats tijdens de periode dat de Keukenhof, een prachtig bloementapijt over 32 hectare, geopend is, met meerdere afvaarten per dag.

Een uitzicht op de overdekte boot Triton van Rederij van Hulst
Een foto van de overdekte boot Triton van Rederij van Hulst
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 14 jaar 27,5 euro => 16,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 13 jaar 11,7 euro => 9,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

   
Rondvaart met Pannenkoekenboot in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen

Op de boot staan op het buffet naturel-, appel- en spek pannekoeken en allerlei gerechten om de heerlijke pannenkoeken mee te garneren, zoals ham, kaas, vruchten, confituur en eieren. Na de maaltijd kunnen de kinderen zich amuseren in het grote ballenbak terwijl de volwassenen genieten van de wondermooie rondvaart.

Vaarroute Pannenkoekenboot Amsterdam

Op het Shipdock in de Ms. van Riemsdijkweg in het noorden van Amsterdam is de startlocatie van een 75 minuten durende rondvaart op het IJ. Je ziet het moderne stadsdeel van Amsterdam terwijl je onbeperkt smult van de traditionele Hollandse pannenkoeken.
Op je vaarroute kom je eerst het restaurant op het REM-Eiland tegen. Daarna vaar je langs het omvangrijke Centrale treinstation van Amsterdam. Iets verderop kan je de strakke, vrije vormen van het witte EYE film museum bezichtigen. A'dam Lookout is een hoge appartementsblok waar je boven op het observatiedek een wondermooi panoramisch uitzicht kan ervaren. Je kan een blik werpen op de hoogste schommel van Europa: Over the Edge. Als laatste attractie tijdens de rondvaart ervaar je in het Passenger Terminal nog meer de ware grote cruiseschepen.

Een uitzicht op de pannenkoekenboot met de Nederlandse vlag
Een foto van de pannenkoekenboot met de Nederlandse vlag


Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 3 jaar 14,5 euro op weekdagen, 16,5 euro in het weekdn
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

   
Rondvaart door Nationaal Park de Biesbosch in Drimmelen met de Zilvermeeuw

Tijdens een 2 uur durende rondvaart doorheen het Nationaal Park de Beisbosch geniet je van de prachtige ongerepte natuur waar veel zoogdieren en talrijke vogelsoorten vertoeven. Door de natte boden is het rijk aan voedsel en dus het ideale habitat voor vogels zoals de lepelaar, kleine zilverreiger, brandgans, kolgans en zeearend. Verder is het de ideale leefomgeving voor bevers. Met een beetje geluk kan je misschien wel tijdens je boottocht een vos, ree, boommarter of haas waarnemen.
Op de comfortabele boten van de Zilvermeeuw met groot panoramadek zijn bij koud weer verwarmd. Je hebt ook de mogelijkheid om een drankje te nuttigen of hapje te eten in de bar. Uiteraard zijn er ook toiletten aanwezig. Je hebt de kans om aan boord te pinnen.
Je wagen kan je parkeren op de parking op circa 100 meter afstand van de afvaartsteigers in de Noord-Brabantse dorp Drimmelen.

Een kijk de boot die door natuurpark Den Biesbosch vaart
Een foto van de boot die door natuurpark Den Biesbosch vaart
Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 3 jaar 16 euro => 12,5 euro

   
Rondvaart door de haven met nostalgisch passagiersschip met River Cruise Rotterdam

De kapitein van het nostalgische schip Nehalennia vaart 1,5 uur doorheen de havens waar cruiseschepen, ferry's, sleepboten en vrachtgiganten hun thuishaven hebben. Bewonder de bedrijvigheid op de Maas waar je geniet van de prachtige moderne architectuur van Rotterdam.
Tijdens de boottocht bezichtig je de 800 meter lange Erasmusbrug die het noordelijk en zuidelijk deel van de belangrijkste Nederlandse havenstad met elkaar verbindt. De hangbrug over de Maas bezit een 139 meter hoge stalen pyloon, gemonteerd met 40 stevige tuien. Daarna zie je Kop van Zuid, een herontwikkelde havengebied en walhalla voor architectuurliefhebbers. Je kijkt uit op de 96 meter hoge KPN toren, de 124 meter hoge World Port Center en hotel New York aan het Wilhelminaplein. Langs de vaarroute ligt met de 185 meter hoge Euromast ongetwijfeld de meest opvallende attractie van de Rotterdamse havenstad. Wist je dat bij heldere dagen het zicht tot 85 kilometer ver reikt? De SS Rotterdam, een voormalig cruiseschip aan het Rotterdamsche Droogdok, is een andere opvallende attractie tijdens de rondvaart. Het voormalige passagiersschip, die talrijke mensen een onvergetelijke cruisevakantie bezorgde, is momenteel een hotel en ideale locatie om te trouwen, te feesten en te dineren. In de dokhaven vaar je naast de onderzeebootloods die je herkent aan een rode bakstenen bouwwerk. Tot slot vaar je door de Eemhaven waar veel industriële activiteiten plaatsvinden.

Een uitzicht op de historische boot Nehalennia
Een kijk op de historische boot Nehalennia
Ticketprijzen 2024

Per Persoon vanaf 12 jaar 17 euro => 11 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 10 euro
Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis
Check Reguliere Ticketinformatie


   
Rondvaart en Tours met amifibiebus in Rotterdam met Splashtours

De opstapplaats van de Splashtours is op de Parkhaven 9 ter hoogte van Euromast voor het schip en restaurant De Zwarte Zwaan. Van daaruit rijdt de gele bus door de stad oostwaarts naar de bekende Erasmusbrug. Daarna vervolgt de bus zijn route langs de oevers van de Rijnhaven tot in de wijk Katendrecht. Dan neemt de knalgele bus met splash een spectaculaire duik in de Maas. Het rijdend voertuig transformeert in een zeewaardige boot die vaart in de Rijn -en Maashaven tot onder de Erasmusbrug en boven de Maastunnel. Het 3de gedeelte van de tour rijdt de bus langs de oevers van de Tarwebuurt langs onder meer het Karel de Stouteplein en de Dokhaven om terug aan te komen in de parkhaven nabij de Euromast.

Een kijk op de gele amfibiebus van Splash Tours
Een foto van de gele amfibiebus van Splash Tours
Ticketprijzen 2024

Per Persoon 29,5 euro

   
Waterfietsen in Amsterdam en Utrecht met Stromma

Een zicht op een trapboot in Amsterdam
Een foto van de pedalo voor 4 personen in Amsterdam
Ticketprijzen 2023

Per waterfiets voor maximaal 4 personen in Amsterdam 27,5 euro voor 1 uur
Per waterfiets voor maximaal 4 personen in Amsterdam 37,5 euro voor 90 minuten
Per waterfiets voor maximaal 4 personen in Utrecht 27,5 euro voor 90 minuten

   
Open Boat Tours in Amsterdam met Stromma

https://www.stromma.com/nl-nl/amsterdam/sightseeing/rondvaarten/open-boat-tours/

Een zicht op een elektrische sloep met passagiers
Een foto een elektrische sloep met passagiers
Ticketprijzen 2023

Per Persoon 22,5 euro

Go Fast Scheveningen in Den Haag

Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 5 jaar 35 euro
Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar

Rondvaart Tour de Thorn over de Maasplassen met Oma's pannenkoek! via Rederij Cascade

Links een foto van jongen aan het roer van een boot met kapiteinspet op zijn hoofd, rechts zicht op het schip de MaasLakei en een foto van een lekkere 3 lagen poffertjes met aardbei, bessen en slagroom erbovenop
Links een foto van jongen aan het roer van een schip met kapiteinspet op zijn hoofd, rechts foto van het schip de MaasLakei en een foto van een lekkere 3 lagen poffertjes met aardbei, bessen en slagroom erbovenop

Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 4 jaar 24,5 euro => 13,75 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis


Rondvaart Maasparel Tocht over de Maasplassen met Oma's pannenkoek! via Rederij Cascade

Een foto van het bovendek van het schip de MaasLakei van rederij Cascade
Een zicht op het bovendek van het schip de MaasLakei van rederij Cascade
Ticketprijzen 2023

Per Persoon vanaf 4 jaar 24,5 euro => 13,75 euro
Kinderen tot en met 3 jaar gratis


   
© Renzo Vanhoorelbeke