Cookie Consent by TermsFeed Waar de werken van Spaanse kunstenaars in Spanje bekijken?

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Waar kan je de werken van Spaanse kunstenaars in Spanje bewonderen?

Home - Spanje - kunstwerken Spaanse kunstenaars Spanje
Prado Museum in Madrid

Museo del Prado in Madrid is het grootste kunstmuseum van het land die reeds in 1819 zijn deuren opende voor het grote publiek.
Jaarlijks komen er bijna 3 miljoen bezoekers naar het populairste museum van dit land die ruim 7500 schilderijen tentoonsteld. Het is dan ook een indrukwekkend museum die je als echte kunstliefhebber niet mag missen. Uiteraard kunnen niet alle werken tegelijkertijd worden getoond aan de bezoekers. Naast de schilderijen zijn er ook diverse tekeningen, prenten maar ook beelden, munten en medailles te vinden.

Een zicht op de noordkant van het Museo del Prado
Een blik op de noordkant van het Museo del Prado


Alle kunstvoorwerpen en schilderijen stammen af van de perdiode tussen de 14de en 19de eeuw. Kijk je ogen uit en geniet van de werken van kunstenaars zoals El Greco, Francisco Goya, Rembrandt van Rijn, Jheronimus of Jeroen Bosch , Peter Paul Rubens, Botticelli, Caravaggio en Rafaël. Leuk om te weten dat het Prado museum eigenlijk bedoeld was om als natuurlijk wetenschappelijk museum te dienen. Doordat de bouw niet vorderde is het hier nooit van gekomen. We raden je aan om het museum te bezoeken in combinatie met een gids. Je komt dan alles te weten tot in de puntjes over de prachtige kunstwerken. Het is aan te raden om je tickets vooraf online aan te schaffen om de meestal drukke wachtrijen te ontlopen.
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 18 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Begeleide rondleiding door lokale professionele gids en tickets

Nationaal Museum Thyssen-Bornemisza in Madrid

Wanneer je op ontdekkingsreis bent in het prachtige Spaanse Madrid en daarbij ook nog eens kunstliefhebber bent kan een bezoek aan het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza zeker niet ontbreken. In dit museum wordt één van de grootste privécollecties ooit getoond met kunstwerken van de 14de eeuw tot de 20ste eeuw. De collectie is eigendom van de familie Thyssen-Bornemisza. Er wordt zowel lokale- als buitenlandse kunst getoond.
Het museum beschikt over maar liefst meer dan 1000 verschillende werken. Liefhebbers van de Italiaanse kunst kunnen genieten van werken zoals De Samaritaanse vrouw en het portret van Giovanna Tornabuoni uit de 14de eeuw. Ook zijn er kunstwerken te vinden van Nederlandse- en Vlaamse kunstenaars. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Jan van Eyck en Rembrandt. Verder is er natuurlijk genieten van een heleboel fantastische Spaanse kunst van onder andere Pablo Picasso, Salvador Dalí en Juan Gris. Je kijkt je ogen uit in dit prachtige museum.
Er zijn vaak diverse exposities en lezingen in dit museum hou de agenda van het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza zeker in de gaten. Een leuk weetje is dat het museum iedere maandagmiddag gratis toegang verleend.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen 18 euro
Studenten en Senioren 65+ 14,5 euro
Baby's, Peuters, Kleuters, Tieners en Jongeren tot en met 17 jaar 5 euro

Meer Ticketinformatie

Dalí Theater Museum in Figueres

Tussen de Franse stad Perpignan en de Spaanse stad Gerona in het uiterste noordoosten van Spanje ligt in de voormalige stadsschouwburg het Dalí Theater Museum. De bouw van het museum die ongeveer 6 jaar in beslag nam kon het museum, gelegen in de geboortestad van Salvador Dalí, in 1974 de deuren openen.

Een zicht op rode lippen in het Dalí Theater Museum
Een kijk op rode lippen in het Dalí Theater Museum
Ticketprijzen 2022

Tieners vanaf 9 jaar en Volwassenen 16,5 euro
Bayb's, Peuters, Kleuters en Kinderen tot en met 8 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Rondleiding met Engelstalige gids en ticket

© Renzo Vanhoorelbeke