Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Italië

Home - Italië
Dom in Milaan

De Dom van Milaan, of in het Italiaans de Duomo Santa Maria Nascente, is de grootste kathedraal ter wereld voor de rooms-katholieke kerk. Het is een gotisch kunstwerk aan het Domplein in het centrum van Milaan dat tevens de grootste kerk van het land is. Het bouwwerk vormt samen met het plein het hart van de stad en is één van de belangrijkste toeristische attracties van deze Noord-Italiaanse stad. De bouw ervan begon in 1386 en door de eeuwen heen is er tot halfweg 20ste eeuww aan de kerk gebouwd. De Dom van Milaan is onder meer bekend als de plek waarin Napoleon Bonaparte gekroond werd tot koning van Italië op 26 mei 1805. Het is aan te raden om je ticket vooraf te boeken zo vermijd je lange wachtrijen en heb je na het bezoek meer tijd over om te genieten van deze stad.

Uitzicht op de grootste kerk van Italië
Panorama op de grootste kerk van Italië gelegen in Milaan


koop ticket
Colosseum in Rome

Een bekend bouwwerk in Rome is het Colosseum. Het imposante bouwwerk dateert van de eerste eeuw na Christus en had als functie een Amfitheater. Het theater kon destrijds plek bieden aan meer dan 50 000 mensen en werd gebruikt voor verschillende soorten voorstellingen. Op deze plaats werden gladiatorengevechten gehouden, werden gevechten getoond waarbij dieren tegenover elkaar stonden en werden zelfs zeeslagen gehouden. Dat was mogelijk doordat het stadion gevuld kon worden met water wat voor die tijd héél indrukwekkend was. In 2007 werd het Colosseum uitgeroepen tot 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen en vandaag de dag kun je een uitgebreide en verschillende rondleidingen door het imposante gebouw beleven.

Gardaland in Castelnuovo del Garda

Wil je een dag vol avontuur beleven terwijl je op vakantie bent in de omgeving van het Gardameer ga dan eens een dag naar het Gardaland in Castelnuovo del Garda.
Het park telt ruim 50 attracties en je kunt de spanning voelen wanneer het ritje in één van de vele rollercoasters van start gaat. Ga de strijd aan op het water in de wildwaterbaan attractie Jungle Rapids. Een ontspannen rit waar je kan genieten van het uitzicht beleef je in Flying Island, een uitzichttoren in de vorm van een UFO. Bekijk een spectaculaire film met indrukwekkende special effects in de cinema terwijl je een tijdreis maakt.
Met een kinderthema land van maar liefst 55 hectaren groot komen de allerkleinsten ruim schoots aan hun trekken. Hier draait alles om de mascotte van het pretpark, genaamd Prezzemolo. Dit is een draak met een overmeldigende boomhut als onderkomen die je zelf kan bezoeken.

Een zicht op het wondermooie huis van Prezzemolo
Een panorama op het wondermooie huis van Prezzemolo


Het is één van de bekendste attractieparken die te vinden is in Italië. Jaarlijks komen er meer dan 2,5 miljoen bezoekers naar dit pretpark. Op het park heb je ook de kans om te overnachten in het Gardaland Hotel en is er een theater te vinden waar je onder andere kunt genieten van verschillende broadway musicals.

Maak kennis met echt Italiaans voetbal in het San Siro stadion en Casa Milan

Naast mode en architectuur, staat Milaan natuurlijk ook bekend om voetbal. AC Milan en Inter Milan zijn clubs van hoog niveau, waar je onze eigen grote jongens ook vaak voorbij zag komen. Denk aan van Basten, Gullit, en Kluivert. Een bezoek aan het San Siro stadion waar de spelers van deze grote clubs een balletje trappen, maakt jouw Milaan trip compleet.

San Siro of Giuseppe Meozza?

Het San Siro stadion ligt op zo’n 6 kilometer afstand van het Milanese centrum, in het district San Siro. Vandaar dat dit ook de roepnaam van het stadion is. De officiële naam is Giuseppe Meozza stadion, vernoemd naar een van de beste Italiaanse voetballer aller tijden. Hij speelde voor zowel AC Milan als Inter Milan. Het San Siro stadion is dan ook de thuisbasis voor beide clubs.

Profvoetballer voor een dag

Tijdens een rondleiding voel je je even als een Milanese voetballer. Je komt waar zij ook komen; de kleedkamers, de spelerstunnels en je staat zelfs aan de zijlijn. Om je bezoek professioneel af te maken kun je nog een bezoek te brengen aan Casa Milan, het hoofdkantoor van AC Milan. Als voetbalfan moet je hier natuurlijk geweest zijn. Maar ook als je een mindere fanaat bent, is het leuk om rond te lopen in het interactieve museum binnen Casa Milan. Je kunt er als afsluiter ook nog eens echt Italiaans lunchen.

Het Laatste Avondmaal, die bewonder je in Milaan

Tijdens een trip naar Milan kun je niet vertrekken zonder Het Laatste Avondmaal bewonderd te hebben. Dan hebben we het niet over een typisch Milanese maaltijd in een van de vele restaurants die Milaan rijk is. Nee, in Milaan is dit wereldberoemde schilderij van Leonardi da Vinci te bewonderen! Het is misschien wel een van de meeste herkenbare kunstwerken aller tijden. Echt iets om van jouw bucket-list af te kunnen strepen.

Kunst op de kerkmuur

Het Laatste Avondmaal hangt zoals je wellicht weet, niet gewoon ingelijst aan een museummuur. Het is een indrukwekkende muurschildering in de Santa Maria delle Grazie kerk, wat overigens ook een prachtig gebouw is. De kerk is gelegen in het centrum van Milaan en staat bovendien om de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een stukje historie

Leonardo da Vinci en de Italiaanse geschiedenis gaan hand in hand. Het Laatste Avondmaal stamt al uit 1495 en het is dan ook bijzonder om dit meesterwerk nog te kunnen bezichtigen. Sta oog in oog met de Italiaanse historie. Een moment voor in de boeken.

Zoom Torino in Cumiana bij Turijn

In het noorden van Italië vlakbij Turijn vinden we Zoom Torino in Cumiana. Een schitterend dierenpark waar je met het hele gezin kan gaan genieten. Er wordt onder andere het leefgebied van Madagaskar nagebootst waar je dieren als reuzenschildpadden, ringstaartmaki’s en flamingo's ziet. Ook kom je in de wereld van Afrika terecht. Spot de zebra’s, kamelen, neushoorns en leeuwen. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg was kun je in deze dierentuin ook je zwemkleding aantrekken en het water inspringen met uitzicht op de pinguins! Een heerlijk moment om even af te koelen. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer dieren om te ontdekken. De rode panda bijvoorbeeld maar ook de giraffe en schattige stokstaartjes.

Een blik op 2 neushoorns
Een uitzicht op 2 neushoorns


In de hele dierentuin vind je diverse plekken waar je kunt genieten van wat lekkers. Of je nu wilt lunchen of tussendoor wilt snacken. De dierentuin is iedere dag geopend van 10h00 tot 19h00 met uitzondering van vrijdag. Dan zijn ze maar tot 17h00 geopend. Een ticket heb je al vanaf 24 euro per persoon. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Je kunt na 17h00 goedkoper naar binnen voor slechts 9 euro maar dan heb je niet zoveel tijd en heb je kans dat de dieren al in hun verblijven zitten.
De arena van Verona, amusement van alle tijden

De arena van Verona, een imposant gebouw uit de Romeinse tijd. Toen gingen gladiatoren en wilde dieren er elkaar te lijf. Dit amfitheater werd al 30 jaar voor Christus gebouwd met een doel: het volk amuseren. Tot op de dag van vandaag wordt dat nog gedaan. De Arena van Verona is het culturele middelpunt van de Italiaanse stad.

Geschiedenis en entertainment

Vele gebouwen uit de geschiedenis zijn er nog steeds om te bezichtigen, maar hebben allang niet meer de functie als waar ze voor gebouwd zijn. Bij de Arena van Verona is dat wel anders. Naast dit historische gebouw te bezoeken, kun je er je ook laten entertainen met allerlei voorstellingen het hele jaar door. Natuurlijk zijn gladiatoren niet echt meer van deze tijd, maar worden er wel nog indrukwekkende operavoorstellingen gehouden.

Concerten op historische locatie

Naast traditionele opera, kun je ook voor concerten van je favoriete artiesten naar de Arena van Verona. Grote namen als Paul McCartney, Alicia Keys, Adele en One Direction gingen al voor. Wellicht wordt een concert op deze iconische locatie wel het hoogtepunt van jouw Verona avontuur. Een leuk weetje: in 2026 zullen de Olympische Winterspelen in de Veronese Arena worden gehouden. Het gaat er nu dus heel wat liever aan toe dan vroeger.

Vier de liefde in het huis van Julia in Verona

‘Oh Romeo, waar zijt gij?’ Riep Julia van haar balkon, in de liefdestragedie van Shakespeare. Wil jij ook de liefde verklaren van het desbetreffende balkon? Klop dan aan bij het huis van Julia in Verona. Ontdek waar deze romance heeft plaatsgevonden en vier de liefde.

Liefde in alle talen

Wanneer je aan komt lopen bij het huis van Julia, vind je bij de ingang een muur vol liefdesbetuigingen in waarschijnlijk 100 verschillende talen. Toeristen vanuit heel de wereld schrijven er hun zoetste woorden op voor hun partner. Mocht je nou nog niet zoveel succes in de liefde hebben, dan kun je even voorzichtig een aai geven over de rechterborst van het standbeeld van Julia. Dat zou wonderen moeten doen.

De kracht van een verhaal

Binnenin het huis van Julia zie je hoe Julia er gewoond zou moeten hebben. Haar echte bed staat er zelfs nog. Natuurlijk heeft Shakespeares Julia hier nooit echt in geslapen. Wel bood het bed het decor voor de film Romeo and Juliet uit 1968. Het huis van Julia bewijst maar hoe mooi en groot de kracht van een verhaal is. Natuurlijk wil je als hoogtepunt van het bezoek even dat balkon op, en poseren maar! Alles in naam van de liefde.

Een reis door de geschiedenis in de Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel

Om behalve een reis naar Rome ook een reis door kunst- en religieuze geschiedenis te maken, breng je een bezoek aan de Vaticaanse musea. Het is één van de grootste musea ter wereld. Je vergaapt je er aan een imperium aan Romeinse beelden en zowel klassieke en moderne schilderingen, met misschien wel als hoogtepunt: de Sixtijnse kapel.

Neem de tijd

Je leest het goed, Vaticaanse musea. Het gaat om 26 musea die allemaal met elkaar verbonden zijn. Je kunt er maar liefst 54 zalen bezoeken, dus kunt best even een middagje uitrekken voor je bezoek. Wanneer je iets krapper in de tijd zit, dan kun je natuurlijk ook de echte must-sees bezoeken.

Mis niet het prachtige Sixtijnse plafond

Denk je aan Italië, dan denk je aan grootmeesters als Michelangelo. Wanneer je in Rome bent is het dan ook bijna onacceptabel om niet even een glimp op te vangen van het werk van deze grootheid. Daarom behoort de Sixtijnse kapel zeker tot de toppunten van de Vaticaanse musea. Steek je er je neus in de lucht, dan zal je je verwonderen aan de details van de schilderkunst van Michelangelo op het beroemde plafond.

Het prachtig verblijf van de paus

Ook kun je lopen door de zacht gezegd ‘aardige’ optrekjes van de pauzen. Bijvoorbeeld de prachtige bibliotheek van paus Julius II of zijn privévertrekken die versierd zijn door kunstschilder Rafael Santa. Kortom, in de Vaticaanse musea raak je niet snel uitgekeken.

Museo delle Cere in Rome

Museo delle Cere is een wassenbeeldenmuseum in de Italiaanse hoofdstad die in 1958 werd opgericht door Fernando Caini gelegen in de omgeving van Piazza Venezia op net iets meer dan 1 kilometer van het Colosseum. Na de eerder opgerichte wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in London en Grévin in Parijs kon dit soort van attractie in een Europese grootstad als Rome uiteraard niet ontbreken.

van Paus Johannes XXIII tot Francesco Totti

In dit museum komen verschillende en diverse thema's aan bod. Zo zijn er beelden te zien van politieke figuren uit de 20ste eeuw zoals Stalin en Adolf Hitler. Tevens wordt er ook aandacht besteed aan Italiaanse dichters zoals Dante Alighieri. Maar ook andere Italiaanse en Internationale historische politieke figuren en uitvinders zoals Napoleon Bonaparte en Christopher Columbus komen uitgebreid aan bod. Uiteraard mogen de voetbalsterren zoals Nesta en Totti niet ontbreken in deze collectie evenals de vele pauselijke beelden. Tot slot kan je op de foto met je favoriete Italiaanse artiest zoals Laura Pausini of Gigi D'Alessio. De kinderen kunnen op de foto met mooie sprookjesachtige figuren van Doornroosje.

Hoe maken ze zo een levensecht beeld?

In het labo kan je de verschillende stappen volgen van hoe zo'n levensecht wassenbeeld tot stand komt. De beelden doorlopen zes stadiums, van een klompje tot een wondermooi perfect afwerkte wassenbeeld wordt.

© Renzo Vanhoorelbeke