Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Denemarken Dierentuinen Frankrijk Italië Slovenië Spanje Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Italië

Home - Italië
Dom in Milaan

De Dom van Milaan, of in het Italiaans de Duomo Santa Maria Nascente, is de grootste kathedraal ter wereld voor de rooms-katholieke kerk. Het is een gotisch kunstwerk aan het Domplein in het centrum van Milaan dat tevens de grootste kerk van het land is. Het bouwwerk vormt samen met het plein het hart van de stad en is één van de belangrijkste toeristische attracties van deze Noord-Italiaanse stad. De bouw ervan begon in 1386 en door de eeuwen heen is er tot halfweg 20ste eeuww aan de kerk gebouwd. De Dom van Milaan is onder meer bekend als de plek waarin Napoleon Bonaparte gekroond werd tot koning van Italië op 26 mei 1805. Het is aan te raden om je ticket vooraf te boeken zo vermijd je lange wachtrijen en heb je na het bezoek meer tijd over om te genieten van deze stad.

Uitzicht op de grootste kerk van Italië
Panorama op de grootste kerk van Italië gelegen in Milaan


koop ticket
Colosseum in Rome

Een bekend bouwwerk in Rome is het Colosseum. Het imposante bouwwerk dateert van de eerste eeuw na Christus en had als functie een Amfitheater. Het theater kon destrijds plek bieden aan meer dan 50 000 mensen en werd gebruikt voor verschillende soorten voorstellingen. Op deze plaats werden gladiatorengevechten gehouden, werden gevechten getoond waarbij dieren tegenover elkaar stonden en werden zelfs zeeslagen gehouden. Dat was mogelijk doordat het stadion gevuld kon worden met water wat voor die tijd héél indrukwekkend was. In 2007 werd het Colosseum uitgeroepen tot 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen en vandaag de dag kun je een uitgebreide en verschillende rondleidingen door het imposante gebouw beleven.

© Renzo Vanhoorelbeke