Home Tips Info & Lijsten Nederland Belgi√ę Duitsland Dierentuinen Sloveni√ę Virtueel Contact

TicketInfo - Het Anne Frank Huis in Amsterdam

Home - Nederland - Amsterdam - Anna Frank Huis
Anne Frank Huis
Adres

Prinsengracht 263-267
1016 Amsterdam
Ingang museum: Westermarkt 20

Onderduiken in het Voorhuis & Achterhuis

In de 2de wereldoorlog op 6 juli 1942 duikt de familie Frank samen met de familie Van Pels & Fritz Pfeffer onder in het huis aan de Prinsengracht 263. Het bedrijfspand van Otto Frank bestaat uit het Voorhuis & Achterhuis waar op de bovenste verdieping van het Achterhuis de 8 onderduikers verblijven. Op 4 augustus 1944 drongen de Duitse bezettingsmacht samen met Nederlandse agenten het huis binnen & werden ze gedeporteert naar het concentratiekamp in Auschwitz waar Anne Frank later zal sterven. Otto Frank overleefde als enige onderduiker het concentratiekamp.

Museum

In het dagboekzaal kan je een blik werpen op het originele roodgeruite dagboek van Anne Frank die ze als geschenk kreeg op haar 13de verjaardag op 12 juni 1942. Als ze in 1944 hoort dat er na de oorlog dagboeken worden ingezameld besluit ze om haar dagboek volledig te herschrijven. Deze versie bestaat uit 215 losse velle waarvan je er enkele te zien krijgt in het museum. De 2 andere schriften die je kunt bekijken zijn het Mooie-zinnenboek met citaten van Anne Frank & haar zelfverzonnen korte Verhaaltjesboek.

Standbeeld Anne Frank
Een blik op het Standbeeld van Anne Frank
Verzameling voorwerpen

De Draaibare kast die toegang tot het Achterhuis was de ideale toegangsdeur om tot de echte schuilplaats te komen. Het was een idee van Meneer Kugler die uitgevoerd werd door Meneer Voskuijl.
Verder bestaat de Anna Frank Collectie uit verschillende Pasfoto's, Trouwfoto's & andere familiefoto's. Je kan er ook een receptenboekje, een tijdschrift, cursussen & boeken uit die tijd bewonderen. Daarnaast kan je een metalen blikkendoos met knikkers, een kindergrammofoonspeler, een katoenentasje & bordje met opschrift "Voor Joden Verboden" bezichtigen.

Ticketprijzen 2020

Volwassenen 12,5 euro
Studenten van 10 tot en met 17 jaar 6,5 euro
Kinderen jonger dan 10 jaar 1 euro

Meer Ticketinformatie

Meer Ticketinformatie Privéwandeling Anne Frank => Ontdek het fascinerende verhaal van Anne Frank

Meer Ticketinformatie Luister naar het beklijvende verhaal van Anne Frank in Groep

© Renzo Vanhoorelbeke