Prinsengracht 263-267
1016 Amsterdam
Ingang museum: Westermarkt 20
In de 2de wereldoorlog op 6 juli 1942 duikt de familie Frank samen met de familie Van Pels & Fritz Pfeffer onder in het huis aan de Prinsengracht 263. Het bedrijfspand van Otto Frank bestaat uit het Voorhuis & Achterhuis waar op de bovenste verdieping van het Achterhuis de 8 onderduikers verblijven. Op 4 augustus 1944 drongen de Duitse bezettingsmacht samen met Nederlandse agenten het huis binnen & werden ze gedeporteert naar het concentratiekamp in Auschwitz waar Anne Frank later zal sterven. Otto Frank overleefde als enige onderduiker het concentratiekamp.
In het dagboekzaal kan je een blik werpen op het originele roodgeruite dagboek van Anne Frank die ze als geschenk kreeg op haar 13de verjaardag op 12 juni 1942.
Als ze in 1944 hoort dat er na de oorlog dagboeken worden ingezameld besluit ze om haar dagboek volledig te herschrijven. Deze versie bestaat uit 215 losse velle waarvan je er enkele te zien krijgt in het museum.
De 2 andere schriften die je kunt bekijken zijn het Mooie-zinnenboek met citaten van Anne Frank & haar zelfverzonnen korte Verhaaltjesboek.
De Draaibare kast die toegang tot het Achterhuis was de ideale toegangsdeur om tot de echte schuilplaats te komen. Het was een idee van Meneer Kugler die uitgevoerd werd door Meneer Voskuijl.
Verder bestaat de Anna Frank Collectie uit verschillende Pasfoto's, Trouwfoto's & andere familiefoto's. Je kan er ook een receptenboekje, een tijdschrift, cursussen & boeken uit die tijd bewonderen.
Daarnaast kan je een metalen blikkendoos met knikkers, een kindergrammofoonspeler, een katoenentasje & bordje met opschrift "Voor Joden Verboden" bezichtigen.
Volwassenen 14 euro
Studenten van 10 tot en met 17 jaar 7 euro
Kinderen jonger dan 10 jaar 1 euro
Meer Ticketinformatie
Ontdek het fascinerende verhaal van Anne Frank tijdens een rondleiding met gids
In de Duitse stad Frankfurt am Main wordt Anne Frank op woensdag 12 juni 1929 geboren. Ze heeft één zus Margot die ruim drie jaar ouder is. De economische situatie in Duitsland is slecht: er is weinig werk en veel armoede. Tegelijkertijd krijgt Adolf Hitler met zijn partij de NSDAP steeds meer aanhangers. Hitler haat de Joden en geeft hen de schuld van alle problemen in het land. Hij speelt in op de antisemitische sentimenten die in deze periode heersen in Duitsland. Door die Jodenhaat en de slechte economische situatie besluiten Annes ouders, Edith Frank en Otto naar Amsterdam te verhuizen. Otto begint daar een bedrijf dat handelt in pectine, een geleermiddel voor de confituurbereiding.