Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Arnhem

Home - Nederland - Arnhem
Burgers'Zoo in Schaarbergen

Ben je in de omgeving van het Nationale Park De Hoge Veluwe, dan moet je ongetwijfeld een bezoekje aan Burgers’ Zoo in Schaarbergen. Ontdek de wondermooie zeedieren in de oceaan of ga op een spannende safari. Er zijn een aantal leefomgevingen en daardoor zul je alles te weten komen over de diverse dieren in het park. Kom oog in oog te staan met een tijger, bekijk de prachtige Rothschildgiraffe en bewonder de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van het land. Tevens zijn er ook diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast kunnen de kinderen zich tussendoor uitleven in Burgers Avonturenland een moderne speeltuin omringd door een groot terras. Daarnaast kunnen ze toekijken hoe de dieren door de verzorgers gevoederd worden. Zo wordt een bezoek aan deze zoo extra bijzonder!

Een zicht op de etende apen in Burgers'Zoo
Een uitzicht op de etende apen in Burgers'Zoo
Ticketprijzen 2023

Volwassenen en Tieners vanaf 10 jaar 25,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 9 jaar 22 euro
Baby en peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Kröller-Muller Museum in Otterlo

Het Otterlose Museum is gelegen tussen de steden Apeldoorn en Arnhem in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Het museum omvat een 25 hectare grote buitenzaal en een binnenzaal ontworpen door de Belgische Architect Henry Van de Velde in 1938. Het museum bezit een indrukwekkende verzameling van ongeveer 90 werken van Vincent van Gogh. Zijn werken vallen onder het postimpressionisme die verwijst naar een verscheidenheid aan stijlexperimenten die op het einde van de 19de eeuw begon. Je kan onder meer de topstukken de aardappeleters, over het eenvoudig boerenleven, en Caféterras bij nacht (Place du Forum) bezichtigen in het Kröller-Muller museum. Je kan ook het eerste schilderijtje, Bosrand, dat Helene Kröller-Müller in 1908 kocht van Van Gogh bewonderen. Helene is de stichter van het museum en kocht tussen 1908 en 1929 maar liefst 91 schilderijen en 180 tekeningen van Vincent.
Een extra troef bij droog en zonnig weer van dit kunstmuseum is ongetwijfeld de grote beeldentuin. Tijdens de wandeling zie je onder andere de bronzen meneer van Oswald Wenckebach, een groot en rode beschilderde stuk staal K-Piece, een iglo van metaal en zandsteen en de 11 meter hoge paarse Trowel of truweel.

Een wondermooi uitzicht op het drijvende sculptuur in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum
Een wondermooi zicht op het drijvende sculptuur in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum
Ticketprijzen 2023

Volwassenen vanaf 19 jaar 12 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar 6 euro
Kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Meer Ticketinformatie


Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is ondergebracht in een voormalige kloostercomplex van 1404 aan de Sint-Jansbeek waar lang geleden de stad Arnhem is ontstaan. Sinds 7 juni 2004 is dit voorlichtingscentrum over water geopend door Melanie Schultz,de toenmalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.
In dit doe museum dat als enige in Nederland volledig gewijd is aan het waterbeheer kom je alles te weten over water in de 50 interactieve presentaties.

Een zicht op een educatieve interactieve presentatie
Een blik op een educatieve interactieve presentatie


Daarnaast is er ook voldoende ruimte voorzien in het pand voor tijdelijke exposities. Kinderen kunnen leuke proefjes doen met drinkwater. Daarnaast kom je veel te weten over drinkwater, het belang van grondwater en van de Nederlandse dijken. Je krijgt ook de kans om een rondvaartje door een riool te beleven. In dit meer dan 700 jaar oude pand is er ook een Waterlab, een Waterspeelplaats, een informatiecentrum en spel "Als Ons Water stijgt, filmzalen en Grand Café Aan de Beek ondergebracht.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar 11,5 euro => 7,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 8,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinformatie

Openluchtmuseum
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar 19,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 16,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Bronbeek
Ticketprijzen 2020

Volwassenen vanaf 19 jaar 6 euro
Senioren 65+ 3 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 6 jaar tot en met 18 jaar 3 euro

Meer Ticketinformatie

Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 15 euro
Jongeren vanaf 8 jaar tot en met 17 jaar 10 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 7 jaar 8 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Arnhems Oorlogsmuseum in Schaarbergen

Op 5 kilometer ten westen van Arnhem is het Airborne Oorlogsmuseum Hartenstein gelegen. Villa Hartenstein begon oorspronkelijk als herberg in 1728. Omstreeks 1765 werd de Villa gebouwd zoals je het momenteel kan bezichtigen. In de Tweede Wereldoorlog in september 1944 deed het pand dienst als het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen.
Airborne Hartenstein is een boeiend, interessant en leerrijk museum ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. De Slag , onderdeel van Operatie Market Garden in 1944, was de grootste op Nederlands grondgebied tijdens Wereldoorlog II. Doordat de brug over de Rijn in Arnhem niet kon worden herwonnen kon het Noorden en Westen van het land niet bevrijd worden. Daardoor kreeg het land een hongerwinter. Het oorlogsmuseum vertelt het verhaal dat daaraan vooraf ging. In het museum kan je een uitgebreide verzameling wapens, kleding en uitrustingsstukken bewonderen. Dankzij de verschillende interviews, video's en foto's krijg je een waarheidsgetrouw beeld van hoe het leven was tijdens deze wrede oorlog.
Ter nagedachtenis brengen de deelnemers van de Airborne Wandeltocht ieder jaar een speciaal gulde aan de geallieerde soldaten die hier sneuvelden, en wordt er een optocht gehouden voor het museum.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 10 euro
Senioren 65+ 8 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 11 jaar 8 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke