Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen musea & bezienswaardigheden Den Haag & Scheveningen

Home - Nederland - Den Haag
Madurodam

De miniatuurstad Madurodam is een bekende toeristische bezienswaardigheid in Den Haag. Je kan er prachtige maquettes van miniatuursteden en gebieden van Nederland bewonderen waaronder rijdende treinen en trams. Tevens kan je de mooie miniatuurvliegtuigen van KLM bewonderen op de Nationale luchthaven van Nederland, Schiphol. Daarnaast wordt er uiteraard veel aandacht besteed aan de grote steden en attracties van Nederland. Zo zie je in de stad Amsterdam naast de prachtige grachtengordel ook nog onder meer het Anne Frank Huis & het Rijksmuseum. In de havenstad Rotterdam kan je alle havengebieden met bijhorende vaartuigen waaronder een hogesnelheidsferry containerschepen, veer- & sleepboten waarnemen. In Den Haag kan je het prachtige Paleis Huis Ten Bosch bezichtigen maar ook nog onder andere het Mauritshuis, de Koninklijke Schouwburg en het Vredespaleis. Er zijn ook enkele leuke interactieve gedeeltes in de stad zoals "Wek zelf windenergie op" en "Speel met water".
Tot slot kan je in de skillzone "Zo Groot is Oranje" je voetbalkunstjes uittesten en als afsluiter een drankje nuttigen in het Panorama Café terwijl de kinderen zich amuseren in één van de 2 speeltuinen.

Een zicht op de Miniatuurstad Madorodam
Een Zicht op treinsporen van miniatuurstad Madurodam met in de verte de Erasmusbrug
Ticketprijzen 2023

Per persoon vanaf 3 jaar 21,5 euro
Baby's en Peuters gratis
Combiticket met Sea Life Scheveningen => 37,05 euro


Meer Ticketinformatie

Sea Life Scheveningen

Ontdek de adembenemende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen in de buurt van Den Haag. Kom oog in oog te staan met de prachtigste vissen en leer meer over zeeschildpadden, gevaarlijke piranha’s en slijkspringers. Sea Life Scheveningen beschikt over maar liefst 45 aquaria met zeedieren zodat er veel te ontdekken valt. In deze aquaria ontmoet u bekende vissen zoals de kabeljauw en het zeepaardje, maar ook zeesterren, roggen en hondshaai. In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet onder andere de breedsnuitkaaiman die slechts 1 maal per week hoeft te eten. Ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer u door de tunnel wandelt omringd met maar liefst 180.000 liter water. Je kan er onder meer de zwartkingitaarrog, de zeeschildpad en prachtige koralen bewonderen! Verder ontdek je de kleinklauwotter Max en Skittle en de Zuid-Amerikaanse humbolt pinguïns. Kinderen kunnen op verschillende tijdstippen het voeren van dieren bijwonen. Zowel voor zonnige als regenachtige dagen is het een ideaal uitstap omdat je het kunt combineren met een bezoek aan het strand of de boulevard.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 18,5 euro => 17,5 euro
Kinderen vanaf 3 tot en met 11 jaar 15 euro => 14 euro
Combitickets met Madurodam => 33,25 euro

Meer Ticketinformatie

Familiepark Drievliet

Op 6 kilometer van het centrum van Den Haag in het dorpje Rijswijk is het pretpark Drievliet gelegen. Het is een klein, gezellig familiepark voor zowel jong en oud waar je veel plezier kunt beleven. In de Jungle River kun je de nodige portie water verwachten als je van op een maximale hoogte van 11 meter naar beneden glijdt. In de Kopermijn kun je een dolle rit beleven op de Wild Mouse aan een topsnelheid van 45 km/h. Ook op de Spinning Coater Twistrix staat garant voor de nodige fun. Op deze achtbaan draai je op een hoogte vele malen rond terwijl je door de bochten glijdt. Je kan ook op spoken jagen op de trein in het Spookmuseum. De waaghalzen vinden zeker hun plezier op de achtbaan Formule X waar je op de trein in 2 seconden acccelereert van 0 tot 70 km/h! Andere spectaculaire attracties zijn de Kwal, de Nautilus en Draaikolk.

Een zicht op 2-tal attracties
Een blik op 2-tal attracties


Maar uiteraard zijn er ook tal van rustige attracties gelegen op een relatief korte afstand van elkaar. Zo kan je onder meer een ritje make op de Old MacDonald's Tractor, plezier beleven op de Theekopjes, lachen in het Spiegelpaleis of op de Kakelcarrousel. Ongetwijfeld zullen kinderen veel plezier beleven in het gethematiseerde gebied de 'Lol Atol'. Daar kunnen ze zich vermaken op de Vliegende Vissen, Springende Honden of een sleepbootje nemen en de walvis redden.
Ticketprijzen 2022

Volwassenen & Kind groten dan 1 meter 26,5 euro => 19,5 euro

Meer Ticketinformatie

Attractiepark Duinrell in Wassenaar

Op slechts 15 kilometer van Den Haag in het dorp Wassenaar ligt vakantie -en attractiepark Duinrell. Beleef op de meer dan 40 attracties voor zowel jong en oud een dag vol plezier.
Kinderen kleiner dan 1,2 meter kunnen zich wagen aan een spannende rit op de familieachtbaan Dragonfly waar ze kriskras en rakenlings langs de vele bomen voorbij vliegen. Voor kinderen die het liever iets rustiger houden kunnen onder andere een ritje maken op een westerntreintje, springen op de vele trampolines, plezier beleven op de Botsboten of glijden op de Superroetsj. Als hoogtepunt voor kinderen moet je ongetwijfeld de Avonturen en Attracties van Rick's Avonturen Burcht beleven. Je kit er een ritje maken op het Schommelschip of jezelf 9 meter omhoog hijsen op de kaars. In de zomermaanden kunnen de kinderen op verschillende tijdstippen genieten van de jaarlijkse zomershow.
Maar ook waaghalzen komen in Duinrell zeker aan hun trekken. Op de Achtbaan Falcon met een kaarsrechte duikvlucht van 22 meter en looping haal je een maximale snelheid van 70 km/h terwijl je raast door de onstuimige bochten. Op de Wild Wings kan je op hoogte van 22 meter je allereerste aerobatics moves beleven. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt en jij bepaald hoeveel keer je over kop wilt gaan. Andere wilde attracties zijn de Waterspin, waar je overkop gaat boven water en de Mad Mill, waar je twist en tolt op een maximale hoogte van 20 meter aan een maximale snelheid van 65km/h.

Ticketprijzen 2022

Per Persoon Enkel Attractiepark vanaf 19,95 euro
Per Persoon Attractiepark en 2 uren Tikibad 27,50 euro
Per Persoon Tikibad vanaf 16h 19,5 euro

Meer Ticketinformatie

Louwman Automuseum

Het automuseum is de plek waar je meer te weten komt over de vooruitgang, innovatie en design van de Auto's vanaf eind 19de eeuw tot nu. De verzameling telt meer dan 270 pronkstukken uit de historie van de automobiel. Je kan onder andere de Amerikaanse Buffum Four Cyclinder Stanhope gebouwd in 1895 bezichtigen. Daarnaast bezit het museum een Engelse Austin Mini van bouwjaar 1965 en de driewielig voertuig uit 1981 met een gewicht van slechts 145 kilogram. Maar er zijn ook enkele racewagens die je kunt bewonderen zoals de Toyota TS-010 Le Mans van 1993 of de Toyota FT109 Formula 1 uit 2009.
Daarnaast bezit het museum een uitgebreide verzameling van autogerelateerde kunst zoals affiches, trofeeën, miniaturen en zelfs vliegtuigen. Naast de permantente collectie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen in de Great Hall van het museum.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen 17,5 euro
Kinderen van 5 tot en met 12 jaar 7,5 euro
Jongeren van 13 tot en met 18 jaar 9,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters vanaf 0 tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Escher in Het Paleis

In Het Paleis kan je meer dan 120 prenten van de grafische Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher bewonderen. Hij staat bekend om zijn houtgravures, houtsneden en Lithografieeën, een grafische vlakdruktechniek, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Zo kan je onder meer de houtsnede Toren van Babel uit 1928 of de groen, bruin en zwarte houtsnede van de Ringslangen bewonderen. Daarnaast ontdek je tal van Lithografieën zoals het Balkon uit 1945, de Reptielen uit 1943 en de Prentententoonstelling uit 1956. Verder wordt u meegenomen in zijn leven en werk aan de hand van meer dan 70 informatieve blokken die beginnen bij zijn geboorte in 1898 in Leeuwarden en eindigt bij de opening van Escher in het Paleis in 2002.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen 11 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar 8 euro
Kinderen vanaf 7 jaar tot en met 12 jaar 6,5 euro

Meer Ticketinformatie

Mauritshuis

Aan de hofvijver in het wondermooie Hollandse classicistische barokke Maurtishuis ontdek je ongeveer 800 werken van uiteenlopende kunstenaars uit de 17de en 18de eeuw. Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen beschikt over werken van de belangrijkste schilders uit Vlaanderen en Nederland van die tijd. Zo kan je het Meisje met de Parel van Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer bezichtigen. Daarnaast kan je de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn en Het Puttertje van Fabritius bewonderen. Ook van Peter Paul Rubens, Jan Steen, Frans Hals, Frans Post, Jan de Baen en Adriaen Hanneman kan je prachtige schilderijen aanschouwen. Op slechts vijf minuten wandelen van het Mauritshuis kan je het oogverblindende 18de eeuwse Galerij Prins Willem V bewonderen. Binnenin kan je genieten van zijn indrukwekkende schilderijencollectie van de eerder vermelde kunstschilders. De overdadige gordijnen, zijden wandbespanning en kristallen kroonluchters maken de vorstelijke uitstraling compleet.

Een blik op het Mauritshuis aan de hofvijver
Een uitzicht op het Mauritshuis aan de hofvijver
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 17,5 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 18 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Kunstmuseum

Vlakbij het Scheveningse strand in het voormalig Gemeentemuseum is het Kunstmuseum Den Haag gesitueerd. Het mooie gebouw ontworpen door de invloedrijke Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage, is ervoor gemaakt om je dwalend door de zalen te laten verassen door de veelzijdige collectie en het grote aantal wisselende exposities. Tevens is het met ongeveer 160 000 kunstwerken één van de grootste kunstmusea in Europa. Dit kunstmuseum heeft een toonaangevende verzameling beeldende, moderne en hedendaagse kunst, mode en toegepaste kunst. Het is ook de internationale thuishaven van Piet Mondriaan waar je maar liefst 300 van zijn werken kunt bewonderen met als hoogtepunt Victory Boogie Woogie. Daarnaast ontdek je verschillende kunstwerken van andere topkunstenaars zoals Wassily Kandinsky, Francis Bacon, Pablo Picasso, Claude Monet, Constant en Louise Bourgeois.
In ander permantent expositieruimte kom je meer te weten over het wonder van Delfts Blauw. Je kan er de interessante geschiedenis over het beschilderde aardewerk vanaf de 16de eeuw in de stad Delft ontdekken. Daarnaast zijn er prachtige beschilderde borden te bewonderen waar onder diverse tulpenvazen. In de Wonderkamers ga je aan de hand van een spannende, nieuwe verhaallijn als bezoeker op avontuur met verschillende "Wonderkids" . Met behulp van een tablet kan je in de 13 tot de verbeelding sprekende wonderkamers verschillende spannende opdrachten uitvoeren.

Ticketprijzen 2022

Volwassenen 16 euro

Meer Ticketinformatie

Fotomuseum / KM21 Den Haag
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 12 euro
Studenten vanaf 19 jaar tot en met 25 jaar 6 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 18 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Museum Panorama Mesdag
Ticketprijzen 2022

Volwassenen vanaf 19 jaar 15 euro
Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 18 jaar 12 euro
Studenten 12 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar 7 euro

Meer Ticketinformatie

Skyview De Pier
Ticketprijzen 2021

Per Persoon, met warme drank en gebakje 14 euro

Meer Ticketinformatie

Muzee Scheveningen
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 8,5 euro
Senioren 65+ 6 euro
Kinderen 4 tot en met 12 jaar 4,25 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis
Combitickets met Vuurtoren mogelijk

Meer Ticketinformatie

Omniversum Bioscoop
Ticketprijzen 2020

Per Persoon vanaf 12 jaar 16,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 14 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Haags Openbaar Vervoer Museum
Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 13 jaar en Volwassenen 7,5 euro, 10,5 euro met tram- of busrit
Senioren 65+ 6,5 euro, 7,5 euro met tram- of busrit
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 4,5 euro, eveneens 4,5 euro met tram- of busrit
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Bezoekerscentrum ProDemos Binnenhofwandeling van buiten
Ticketprijzen 2022

Per Persoon 5 euro

Meer Ticketinformatie

Bezoekerscentrum ProDemos Rondleiding Tweede Kamer
Ticketprijzen 2022
Per Persoon 6 euro

Meer Ticketinformatie
Museum Gevangenpoort
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 15 euro
Kinderen 4 tot en met 18 jaar 7,5 euro
Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Haags Busmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 6 euro
Senioren 65+ 4,5 euro
Kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar 3 euro

Meer Ticketinformatie

Kinderboekenmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 10 euro
van 7 tot en met 18 jaar 8,5 euro
Studenten en Senioren 65+ 8,5 euro van 2 tot en met 6 jaar 7,5 euro
Senioren & Studenten 7,5 euro

Meer Ticketinformatie

Uithof Overdekt sportcentrum voor Wintersporten, Indoor Karten & Games
Ticketprijzen 2020

Schaatsen Volwassenen 8,45 euro
Skiën & Snowboarden Volwassenen + Kind voor 1 uur, vanaf 10 euro

Meer Ticketinformatie

Atlantikwall Museum Scheveningen Widerstandsnest Scheveningen
Ticketprijzen 2020

Volwassenen en Kinderen vanaf 12 jaar 6 euro
Kinderen tot 12 jaar 4 euro

Meer Ticketinformatie

Atlantikwall Museum Scheveningen Widerstandsnest Kijkduin
Ticketprijzen 2020

Volwassenen en Kinderen vanaf 12 jaar 6 euro
Kinderen tot 12 jaar 4 euro

Meer Ticketinformatie

Atlantikwall Museum Scheveningen Ockenburg
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 6,5 euro
Kinderen tot en met 3,5 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke