Cookie Consent by TermsFeed Wat zijn de Mooiste Dierentuinen in Nederland + Ticketprijzen

Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Denemarken Dierentuinen Frankrijk Italië Slovenië Spanje Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Dierentuinen in Nederland

Home - Nederland - Dierentuinen
Artis Dierentuin & Plantenpark Amsterdam

In het centraal oosten van de Nederlandse hoofdstad op amper 2km wandelen van het centraal station kan je sinds 1838 de Artis Dierentuin bezoeken. In dit park kan je talrijke zoogdieren bezichtigen zoals een simpele huiskat of ezel tot een indrukwekkende jaguar of leeuw. Daarnaast kan je ook vrij ongekende zoogdieren spotten zoals de Maleise bonte marter, Prévosteekhoorn, Chinese muntjak, kleine panda of de Dwergoeistiti. In mei 2020 kreeg de Aziatische Olifant Thong Tai een kalfje bij. Dit was al ruim 3 jaar geleden dat deze bedreigde diersoort beviel in het dierenpark.
Er zijn ook talrijke vogelsoorten die je bij een bezoek zal ontdekken. Heb jij al eens een een zwartwitte Afrikaanse pinguïn gezien of een Rode ibis? Daarnaast kan je de prachtige kleuren van de diverse soorten papegaaien bewonderen.

Een blik op de Afrikaanse pinguïns
Een blik op de Afrikaanse pinguïns
Verder kan je een blik werpen op de kleurrijke kikkers, salamanders en vlinders. Het park bezit ook een prachtige verzameling hagedissen, schilpadden en slangen. Bewonder de Aldabra reuzenschildpad, de blauwbruine Tokèh of de Madagaskar daggekko. Kan jij in de natuur de Groene boompython spotten?
In het Aquarium kan je allerhande verschillende kleine vissoorten zoals de Gehoornde koffervis of de Kersenbuikcichlide spotten. Daarnaast leven er in de verschillende aquariums onder meer roodbuikpiranha's, longvissen en luipaardhaaien.
Naast de prachtige fauna kom je tijdens je wandeltocht door het park verscheidene planten en bomen tegen. Bezoek je het park in de lente dan kan je ongetwijfeld de kleurijke tulpen bewonderen. Ontdek daarnaast nog onder andere de paarse Anemoon, Boerenkrokus, Chinese toverhazelaar of de donkergele Saraca.

Meer bezienswaardigheden in Amsterdam

Ticketprijzen 2021

Per persoon vanaf 10 jaar 24 euro => 23 euro
van 3 tot en met 9 jaar 20 euro

koop ticket

Zoo Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Mede dankzij de onsnapping van de Gorilla Bokito in 2007 is het Rotterdamse Dierenpark uitgegroeid tot populairste Zoo van Nederland. In het overdekte waterwerelddeel Oceanium wandel je doorheen een tunnel waar je langs alle kanten de onderwaterwereld van de Oceaan kan bewonderen. Je kan er naast de gekende vissoorten zoals makreel, haring, schol & zeebaars ook de kaaimansnoek, de zwevende koeneusrog of de straalvinnige barracuda bezichtigen.
In het buitengedeelte ontdek je talrijke zoogdieren zoals de Sumatraanse tijger, Indische neushoorn, Gevlekte Hyena, Maleise Tapir en andere traditionele dieren zoals giraffen, leeuwen, apen en otters. In november 2020 beviel, nog maar voor de 2de keer in een Nederlands dierenpark, de zeldzame Zwarte Neushoorn. Ook zijn er tal van amfibieën & reptielen te bekijken zoals de bedreigde vuursalamanders & Antilliaanse Leguanen. Tevens vind je in het gedeelte Amazonica het grootste vlinderparadijs van Europa. Daarnaast heeft Diergaarde Blijdorp ook een officiële Botanische Tuin.

Een blik op de Gorilla Bokito
Een blik op de Gorilla Bokito


Meer bezienswaardigheden in Rotterdam

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar 23,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 19 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

koop ticket

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op een goeie 5 kilometer van Tilburg vlakbij de Belgische grens ligt het Safari Resort Beekse Bergen. Met je toegangsticket kan je zowel de Auto-, Boot- ,Bus- en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je in een oase van rust de schoonheid van de natuur. Langs het rustig ogende water kan je onder meer de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand bewonderen. Daarnaast kan je zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland vol met een Centraal Aziatische rundsoort de Yaks bezichtigen. De bootsafari duurt ongeveer 30 minuten.


Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep
Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep


Met je eigen wagen ga je op avontuur tijdens de prachtige autosafari. Bewonder van héél dichtbij de witzwarte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden rakelings langs je auto sluipen. Met een beetje geluk krijgt je auto een likbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een leuk alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere neushoorns, jachtluipaarden, kamelen en zebra's. De tweede en laatste route loopt van datzelfde Restaurant terug naar het beginpunt. Tijdens deze route krijg je een oogverblindend beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn want doordat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn komen ze aan het venster van de safaribus piepen. Verder ontmoet je de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund, prachtige slapende leeuwen en andere wilde dieren tijdens het 2de gedeelte van de safari.

Een uitzicht op de giraffen in de Beekse Bergen
Een prachtig uitzicht op etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari kom je de leuke dieren tegen. Zo kan je een blik werpen op onder meer nijlpaarden, tijgers en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook verschillende voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van dichtbij kan bewonderen. Tijdens de wandeltocht kom je het Afrikadorp tegen als leuke tussendoortje waar je eens goed achterover kan leunen en genieten van het dierenpark. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, loopbruggen, klimrekken en evenwichtsbalken. Voor wie iets meer spektakel wilt moet ongetwijfeld een ritje maken op een zipline. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuilen, de verschillende wiebelbrugjes over te steken of te kruipen door bergjes.

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 24,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 21,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

koop ticket

Sea Life Scheveningen

Ontdek de adembenemende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen vlak bij Den Haag. Tijdens een wandeling langsde ruim 45 aquaria ontmoet u bekende vissen als de kabeljauw en het zeepaardje, maar ook roggen, zeesterren en hondshaai. In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet onder meer de Breedsnuitkaaiman die slechts 1 maal per week hoeft te eten. Daarnaast kan je onder meer de gevaarlijke Piranha's en Slijkspringers waarnemen. Ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer u door de tunnel loopt omringd met maar liefst 180.000 liter water. Je kan onder meer de zeeschildpad, de zwartkingitaarrog en prachtige koralen bewonderen! Verder kan je de kleinklauwotter Max en Skittle en de Zuid-Amerikaanse humbolt pinguïns bezichtigen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar 15,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 11,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

koop ticket


Meer bezienswaardigheden in Den Haag

Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

De Oliemeulen noemt zichzelf het vreemdste Dierenpark van het land. Vliegende hondjes en Loslopende stinkdiertjes, je kan het allemaal ontdekken in deze dierentuin. In de vele binnenverblijven ontdek je niet alleen hagedissen, slangen, spinnen en krokodillen maar ook zijn er schattige rondwandelende gordeldiertjes te zien. Buiten zijn er onder meer verschillende apensoorten, roofvogels en katachtigen te vinden. Door de vele informatieborden is dit uitstapje niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam zeker voor kinderen. Dagelijks worden door de verzorgers demonstraties gegeven met roofvogels, slangen en spinnen.Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 12 euro
Kinderen van 3 tot en met 12 jaar 11 euro
Senioren 65+ 9,75 euro

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Tilburg

Burgers'Zoo in Schaarbergen bij Arnhem

Ben je in de buurt van Arnhem, dan moet je ongetwijfeld een bezoekje aan Burgers’ Zoo in Schaarbergen. Ontdek de prachtige zeedieren in de oceaan of ga op een spannende safari. Er zijn een aantal leefomgevingen en daardoor zul je alles te weten komen over de verschillende dieren in het park. Kom oog in oog te staan met een tijger, bewonder de prachtige Rothschildgiraffe en ontdek de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van het land. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. De kinderen kunnen zich tussendoor uitleven in Burgers Avonturenland een moderne speeltuin omringd door een groot terras. Daarnaast kunnen ze toekijken hoe de dieren gevoederd worden. Zo wordt een bezoek aan dit dierenpark extra bijzonder!

Een zicht op de etende apen in Burgers'Zoo
Een uitzicht op de etende apen in Burgers'Zoo
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 24 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 9 jaar 21,5 euro
Baby en peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Arnhem

Dierenpark Almere Jungle

De Zoo van Almere is een opvangcentrum voor dieren afkomstig uit de 5 continenten. Je kan er onder andere eekhoorns, leguanen, wasberen, stokpaardjes, vogelspinnen en meterslange slangen bewonderen. Daarnaast kan je de vele schildpadden te eten geven.
In de Botanische tuin kan je tarlijke planten bewonderen. De hoofverzameling bestaat uit Digitalis, Buddleja , Macaronesische flora, Slangenkruid, Piemelplanten, Boomvarens en Andere levende fosielen. Andere bijzondere planten zijn Reuzenwaterlelie, Reuzenpijpbloem en de Vleesetende planten.

Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 2 jaar 5,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 1 jaar 0 euro

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Almere

Dierenpark Amersfoort
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 24 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 21 euro

Meer Ticketinformatie

Dierentuin Apenheul Apeldoorn

Een dag in het Dierenpark Apenheul betekent maar één ding: loslopende apen! In deze prachtige zoo zijn zo’n 35 verschillende soorten apen te ontdekken, waarvan ongeveer de helft losloopt. Wees niet bang als een doodshoofdaapje plots op je schouder springt. Ze zijn van nature erg nieuwsgierig en komen je maar al te graag van dichtbij bewonderen. Ook zijn er apen die je op een beperkte afstand kunt bekijken, zoals de orang oetang en de gorilla. Kinderen kunnen zich ook heerlijk uitleven in één van de toffe speeltuinen en genieten van een lekker hapje en drankje. Tussenin kan je genieten van een gorillavoederpresentatie, ongetwijfeld het hoogtepunt van jouw bezoek!

Een uitzicht op de Boliviaanse Doodshoofdaap met haar baby aap
Een uitzicht op de Boliviaanse Doodshoofdaap met haar baby aap


Meer dan 10 Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 24 euro
Mindervalide 21 euro
Kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar 21 euro

Meer Ticketinformatie

Dierenrijk Nuenen in Mierlo

In de buurt van de Noord-Brabantse stad Eindhoven is op landgoed Guldenberg Dierenrijk Nuenen gelegen. Handig is om thuis of bij binnenkomst de Dierenrijk App te downloaden. Het is een leuke informatieve app waar je 15 vragen kunt oplossen als je in de buurt komt van één van de vele dierenverblijven. Hou de app goed bij de hand zodat je de vraag kunt oplossen als hij op je scherm verschijnt. In dit dierenpark leer je de talrijke zoogdieren en vogels van heel dichtbij kennen. Je kan een blik werpen op veel voorkomende zoogdieren zoals de Afrikaanse leeuw, Aziatische olifant Indische neushoorn, Bruine beer en de Wolf. Maar ook zijn er tal van minder bekende diersoorten die je kunt bewonderen waaronder de apensoort Witwanggibon, de koddige poolvos, de rode panda of de Indische Wandelende Tak. Tevens zijn er ook talrijke vogelsoorten die je in deze dierentuin zult ontdekken. Zo zullen de wondermooie rode veren van de Rode Ibis en de prachtig blauwgele veren van de Ara je zeker bijblijven. Verder kan je onder meer de Nimmerzat, Kleine Zilverreiger, de Roodrug Pelikaan, de Europese Flamingo en de Zwarte Wouw spotten. Op diverse tijdstippen van de dag kan je verschillende voederpresentaties bijwonen en krijg je van de verzorgers meer informatie over de dieren die ze op dat moment voederen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Kinderen vanaf 3 jaar 19 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

koop ticket

Reptielenhuis De Aarde Breda
Ticketprijzen 2020

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 8,5 euro
Kinderen vanaf 3 tot en met 11 jaar 7,5 euro
Senioren 65+ 7,5 euro

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in Breda

Zoo in Veldhoven
Ticketprijzen 2021

Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 12 euro
Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen tot en met 64 jaar 14 euro
Senioren 65+ 12 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden in de buurt van Veldhoven

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Sta neus aan neus met de IJsberen, bewonder de wit-zwarte vacht van de Pandaberen. De kinderen kunnen het beest uithangen in de overdekte speeljungle RavotAapia en op avontuur gaan in Expeditie Berenbos. In Ouwehands Dierenpark, gelegen op slechts 10km van Veenendaal, leer je dieren écht kennen door ze van dichtbij te ontmoeten. Zo kom je zelf de antwoorden op al je dierenvragen te weten. Naast de IJsberen en Panda's kan je ook onder meer Giraffen, Ringstaartmaki's en de katachtige Nevelpanters met rechthoekige vlekken bewonderen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 26 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 24 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

GaiaZoo in Kerkrade
Ticketprijzen 2020

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 22,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 17,5 euro

Meer Ticketinformatie

Artisklas Haarlem
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 2,5 euro
Kinderen 1,5 euro

Meer Ticketinformatie

Vlinderentuin Maximapark in Utrecht

Ten westen van Utrecht in de gemeente Vleuten is in het Máximapark de openbare tuin Vlinderhof gelegen. Sinds 24 mei 2014 is het gratis toegankelijk voor het grote publiek. In het 200 hectare grote park kan je via de bewegwijzering verschillende wandeltochten maken en meer dan 100 verschillende unieke plantensoorten ontdekken. Kan jij de Iris 'Perry's Blue' of de Hosta 'Blue Angel' vinden in de tuin van architect Piet Oudolf?

Gratis Toegang tot Dieren

Tuin & Stadsboerderij Weizigt in Dordrecht
Kinderboerderij de Goffert in Nijmegen

© Renzo Vanhoorelbeke