Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea

Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Wat zijn de 33 mooiste dierentuinen in Nederland? + Ticketprijzen

Home - Nederland - Dierentuinen
Wat zijn de mooiste Dierentuinen in Nederland + Info en Ticketprijzen
Artis Dierentuin & Plantenpark Amsterdam

Op slechts 2 kilometer lopen van het centraal station kan je sinds 1838 de Artis Dierentuin bezoeken.
In dit park kan je talrijke bekende zoogdieren bezichtigen zoals een simpele huiskat of ezel tot een indrukwekkende jaguar of leeuw. Daarnaast verblijven er ook vrij ongekende zoogdieren zoals de Maleise bonte marter, Prévosteekhoorn, Chinese muntjak, kleine panda of de Dwergoeistiti. In mei 2020 kreeg de Aziatische Olifant Thong Tai een kalfje bij. Dit was al ruim 3 jaar geleden dat deze bedreigde diersoort beviel in het dierenpark.
Er zijn ook talrijke vogelsoorten die je bij een bezoek zal ontdekken. Heb jij al eens een een zwartwitte Afrikaanse pinguïn gezien of een Rode ibis? Daarnaast kan je de prachtige kleuren van de diverse soorten papegaaien bewonderen.

Een blik op een mandril aap
Een uitzicht op een mandril aap
Verder kan je een blik werpen op de kleurrijke kikkers, salamanders en vlinders. Het park bezit ook een prachtige verzameling hagedissen, schilpadden en slangen. Bewonder de Aldabra reuzenschildpad, de blauwbruine Tokèh of de Madagaskar daggekko. Kan jij in de natuur de Groene boompython spotten?
In het Aquarium kan je allerhande verschillende kleine vissoorten zoals de Gehoornde koffervis of de Kersenbuikcichlide spotten. Daarnaast leven er in de verschillende aquariums onder meer roodbuikpiranha's, longvissen en luipaardhaaien.
Naast de prachtige fauna kom je tijdens je wandeltocht door het park verscheidene planten en bomen tegen. Bezoek je het park in de lente dan kan je ongetwijfeld de kleurijke tulpen bewonderen. Ontdek daarnaast nog onder andere de paarse Anemoon, Boerenkrokus, Chinese toverhazelaar of de donkergele Saraca.

Meer bezienswaardigheden Amsterdam

Ticketprijzen 2024

Per persoon vanaf 13 jaar 26,5 euro
Kinderen van 3 tot en met 12 jaar 22,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis
Check reguliere ticketinformatie

Gebruik promocode Summer5 om 5% korting op alle activiteiten van Tiqets


Zoo Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Mede dankzij de onsnapping van de gorilla Bokito in 2007 is het Rotterdamse Dierenpark uitgegroeid tot populairste Zoo van Nederland. In het overdekte waterwerelddeel Oceanium wandel je doorheen een tunnel waar je langs alle kanten de onderwaterwereld van de Oceaan kan bewonderen. Je kan er naast de gekende vissoorten zoals makreel, haring, schol & zeebaars ook de kaaimansnoek, de zwevende koeneusrog of de straalvinnige barracuda bezichtigen.
In het buitengedeelte ontdek je talrijke zoogdieren zoals de Sumatraanse tijger, Indische neushoorn, Gevlekte Hyena, Maleise Tapir en andere traditionele dieren zoals giraffen, leeuwen, apen en otters. In november 2020 beviel, nog maar voor de 2de keer in een Nederlands dierenpark, de zeldzame Zwarte Neushoorn. Ook zijn er tal van amfibieën & reptielen te bekijken zoals de bedreigde vuursalamanders en Antilliaanse Leguanen. Tevens vind je in het gedeelte Amazonica het grootste vlinderparadijs van Europa. Daarnaast is er in Diergaarde Blijdorp ook een officiële Botanische Tuin. De gorilla Bokito kan je jammer genoeg niet meer ontmoeten want hij overleed in april 2023 op 27-jarige leeftijd.

Een foto van de 2,5 meter lange ijsbeer
Een blik op de 2,5 meter lange ijsbeer


Meer bezienswaardigheden in Rotterdam

Ticketprijzen 2024

Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar 27,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 22,5 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijs

Gebruik promocode Summer5 om 5% korting op alle activiteiten van Tiqets
Hotels in de buurt van Zoo Diergaarde Blijdorp
Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op een goeie 5 kilometer van Tilburg vlakbij de Belgische grens ligt het Safari Resort Beekse Bergen. Met je toegangsticket kan je zowel de Auto-, Boot- ,Bus- en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je in een oase van rust de schoonheid van de natuur. Langs het rustig ogende water kan je onder meer de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand bewonderen. Daarnaast kan je zonnende ringstaartmaki's fotograferen of een eiland vol met een Centraal Aziatische rundsoort de Yaks bezichtigen. De bootsafari duurt ongeveer 30 minuten.


Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep
Een uitzicht op zittende leeuwen op een jeep


Met je eigen wagen ga je op avontuur tijdens de prachtige autosafari. Bewonder van héél dichtbij de witzwarte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden rakelings langs je auto sluipen. Met een beetje geluk krijgt je auto een likbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een leuk alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere neushoorns, jachtluipaarden, kamelen en zebra's. De tweede en laatste route loopt van datzelfde Restaurant terug naar het beginpunt. Tijdens deze route krijg je een oogverblindend beeld van de werkelijke hoogte van giraffen. Dit komt omdat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn en ze aan het venster van de safaribus komen piepen. Verder ontmoet je de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund, prachtige slapende leeuwen en andere wilde dieren tijdens het 2de gedeelte van de safari.

Een uitzicht op de giraffen in de Beekse Bergen
Een prachtig uitzicht op etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari ontmoet je leuke dieren. Zo kan je een blik werpen op onder meer nijlpaarden, tijgers en verschillende soorten krokodillen. Daarnaast zijn er ook verschillende voedermomenten zodat je bepaalde diersoorten van dichtbij kan bewonderen. Tijdens de wandeltocht kom je het Afrikadorp tegen als leuke tussendoortje waar je eens goed achterover kan leunen en genieten van het dierenpark. De kinderen kunnen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, loopbruggen, klimrekken en evenwichtsbalken. Voor wie iets meer spektakel wilt moet ongetwijfeld een ritje maken op een zipline. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuilen, de verschillende wiebelbrugjes over te steken en te kruipen door bergjes.

Meer bezienswaardigheden Tilburg

Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 27,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 23,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

Boek Vakantiehuis in de buurt van Safaripark Beekse Bergen
Dierenbos in Vinkel

Het Dierenbos in Vinkel is een vakantiepark in de provincie Noord-Brabant op 15 kilometer van 's Hertogensbosch waar je tijdens de vakantie dieren kunt verzorgen.
Tijdens het speciale ontdek de dieren programma ga je op pad met de dierverzorger en leer je allemaal leuke weetjes, verzorg, borstel en geef je de dieren te eten. De dieren krijgen voldoende lekkers van de dierverzorgers, de eigenaars van dierenbos willen jullie daarom verzoeken om onze dieren geen extra voedsel te geven om zo hun gezondheid te kunnen waarborgen. Uiteraard kan je tijdens de activiteiten van het ontdek de dieren programma je de dieren voeren.
Win het vertrouwen van de damherten en wie weet eten zij wel wat brokjes uit je hand. Borstel de schattige pony's Saartje, Zoë en Bieber. Bewonder de prachtige alpaca's. Verder kan je de wondermooie veren van pauwen te bewonderen. Zie je een nandoes die tot 60km/h kan lopen. Kan je de geiten en melkgeiten knuffelen, borstelen en voeren.

Een uitzicht op enkele Alpaca's
Een kijk op enkele Alpaca's


Sea Life Scheveningen

Ontdek de adembenemende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen vlak bij Den Haag. Tijdens een wandeling langsde ruim 45 aquaria ontmoet u bekende vissen zoals de kabeljauw en het zeepaardje, maar ook roggen, zeesterren en de hondshaai. In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet onder meer de Breedsnuitkaaiman die slechts 1 maal per week hoeft te eten. Daarnaast kan je onder meer de gevaarlijke Piranha's en Slijkspringers waarnemen. Ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer je door de tunnel loopt omringd met maar liefst 180.000 liter water. Je kan onder meer de zeeschildpad, de zwartkingitaarrog en prachtige koralen bewonderen! Verder kan je de kleinklauwotter Max en Skittle en de Zuid-Amerikaanse humbolt pinguïns bezichtigen.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar 22 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 18 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinformatie

Gebruik promocode Summer5 om 5% korting op alle activiteiten van TiqetsMeer bezienswaardigheden Den Haag

Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

De Oliemeulen noemt zichzelf het vreemdste Dierenpark van het land. Vliegende hondjes en Loslopende stinkdiertjes, je kan het allemaal ontdekken in deze dierentuin. In de vele binnenverblijven ontdek je niet alleen hagedissen, slangen, spinnen en krokodillen maar ook zijn er schattige rondwandelende gordeldiertjes te zien. Buiten zijn er onder meer verschillende apensoorten, roofvogels en katachtigen te vinden. Door de vele informatieborden is dit uitstapje niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam zeker voor kinderen. Dagelijks worden door de verzorgers demonstraties gegeven met roofvogels, slangen en spinnen.

Een blik op een stokstaartje
Een blik op een stokstaartje


Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 14 euro
Kinderen van 3 tot en met 12 jaar 12 euro
Senioren 65+ 11 euro


Check Reguliere Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden Tilburg

Burgers'Zoo in Schaarbergen bij Arnhem

Ben je in de buurt van Arnhem, dan moet je ongetwijfeld een bezoekje aan Burgers’ Zoo in Schaarbergen. Ontdek de prachtige zeedieren in de oceaan of ga op een spannende safari. Er zijn een aantal leefomgevingen en daardoor zul je alles te weten komen over de verschillende dieren in het park. Kom oog in oog te staan met een tijger, bewonder de prachtige Rothschildgiraffe en ontdek de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van het land. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. De kinderen kunnen zich tussendoor uitleven in Burgers Avonturenland, een moderne speeltuin omringd door een groot terras. Daarnaast kunnen ze toekijken hoe de dieren gevoederd worden. Zo wordt een bezoek aan dit dierenpark extra bijzonder!

Een zicht op de etende apen in Burgers'Zoo
Een uitzicht op de etende apen in Burgers'Zoo
Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 26,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 9 jaar 24 euro
Baby en peuters tot en met 3 jaar gratis
Meer bezienswaardigheden Arnhem

Dierenpark Almere Jungle

De Zoo van Almere is voor een deel een opvangcentrum voor exotische dieren. Deze dieren kunnen in een natuurlijke omgeving bekeken worden. Op die manier wil het dierenpark aantonen en informeren dat niet elk dierensoort geschikt kan zijn als huisdier.
De dieren in Almere Jungle kan je bewonderen in één van de 5 continenten waar ze leven. Zo kan je onder andere eekhoorns, leguanen, wasberen, stokpaardjes, vogelspinnen en meterslange slangen bewonderen. Daarnaast kan je de vele schildpadden te eten geven.
In de Botanische tuin kan je tarlijke planten bewonderen. De hoofverzameling bestaat uit Digitalis, Buddleja , Macaronesische flora, Slangenkruid, Piemelplanten, Boomvarens en Andere levende fosielen. Andere bijzondere planten zijn Reuzenwaterlelie, Reuzenpijpbloem en de Vleesetende planten.

Enkele sfeerbeelden van wat je kan beleven in de dierentuin van Almere
Foto's van enkele bewoners in de dierentuin van Almere
Ticketprijzen 2024

Per Persoon vanaf 2 jaar 9,45 euro
Baby's en Peuters tot en met 1 jaar 0 euro

Meer Ticketinformatie of Koop 1 van de 8 deals ter waarde van 21 euro voor slechts 14,95 euro.

Meer bezienswaardigheden Almere

Dierenpark Amersfoort

Op amper 20km van Utrecht is het Dierenpark Amersfoort gelegen. Deze dierentuin is onderverdeeld in verschillende werelden. In de Prairie kan je een leuke blik werpen op de bruine knaagdieren, de prairiehondjes. Even verderop in het Rijk Der Reuzen spot je de Aziatische olifanten, het grootste landdier ter wereld. De stad der oudheid is onder meer de thuishaven van de Siberische tijgers, de leeuwen, kamelen, de vleerhond Nijlroezet en de bedreigde kaalkopibis. In het snavelrijk kan je onder andere de Afrikaanse maraboes spotten die 30 jaar oud wordt. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de expeditie-rivier. Je vaart met een waterfiets voor 4 personen op een 400 meter lange rivier langs onder meer het apeneiland waar kapucijnapen en maki's vertoeven. Daarnaast vaar je langs de savanne waar je de elegante giraffen en de prachtige zebra's kan bewonderen. Je hebt tijdens je tocht ook de mogelijkheid om de ongebaande paden langs de oevers te betreden. In tegenstelling tot veel andere dierenparken vind je in het woud in Amersfoort een stukje Nederlandse natuur terug met dieren die je in eigen land ook kan spotten. Zo kan je hier onder andere wolven, eikelmuizen en dassen bekijken. Tot slot vind je het in Dinopark 70 verschillende wondermooie levensechte nagemaakte dinosaurussen.

Een zicht op een vale Gier
Een blik op de havikachtige roofvogel de vale Gier
Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 28,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 26,5 euro
Parkingticket 9,5 euro

Koop Ticket! 2 euro Korting!

Gebruik promocode Summer5 om 5% korting op alle activiteiten van Tiqets
Dierentuin Apenheul Apeldoorn

Een dag in het Dierenpark Apenheul betekent maar één ding: loslopende apen! In deze prachtige zoo zijn zo’n 35 verschillende soorten apen te ontdekken, waarvan ongeveer de helft losloopt. Wees niet bang als een doodshoofdaapje plots op je schouder springt. Ze zijn van nature erg nieuwsgierig en komen je maar al te graag van dichtbij bewonderen. Ook zijn er apen die je op een beperkte afstand kunt bekijken, zoals de orang oetang en de gorilla. Kinderen kunnen zich ook heerlijk uitleven in één van de toffe speeltuinen en genieten van een lekker hapje en drankje. Tussenin kan je genieten van een gorillavoederpresentatie, ongetwijfeld het hoogtepunt van jouw bezoek!

Een uitzicht op de Boliviaanse Doodshoofdaap met haar baby aap
Een uitzicht op de Boliviaanse Doodshoofdaap met haar baby aap


Meer Bezienswaardigheden Apeldoorn

Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 24,5 euro
Kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar 22 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Dierenrijk Nuenen in Mierlo

In de buurt van de Noord-Brabantse stad Eindhoven is op landgoed Guldenberg Dierenrijk Nuenen gelegen. Handig is om thuis of bij binnenkomst de Dierenrijk App te downloaden. Het is een leuke informatieve app waar je 15 vragen kunt oplossen als je in de buurt komt van één van de vele dierenverblijven. Hou de app goed bij de hand zodat je de vraag kunt oplossen als hij op je scherm verschijnt. In dit dierenpark leer je de talrijke zoogdieren en vogels van heel dichtbij kennen. Je kan een blik werpen op veel voorkomende zoogdieren zoals de Afrikaanse leeuw, Aziatische olifant Indische neushoorn, Bruine beer en de Wolf. Maar ook zijn er tal van minder bekende diersoorten die je kunt bewonderen waaronder de apensoort Witwanggibon, de koddige poolvos, de rode panda of de Indische Wandelende Tak.

Een foto van een Bruine Beer die kijkt naar kinderen die zitten op een bank
Een uitzicht op een Bruine Beer die kijkt naar kinderen die zitten op een bank


Tevens zijn er ook talrijke vogelsoorten die je in deze dierentuin zult ontdekken. Zo zullen de wondermooie rode veren van de Rode Ibis en de prachtige blauwgele veren van de Ara je zeker bijblijven. Verder kan je onder meer de Nimmerzat, Kleine Zilverreiger, de Roodrug Pelikaan, de Europese Flamingo en de Zwarte Wouw spotten. Op diverse tijdstippen van de dag kan je verschillende voederpresentaties bijwonen en krijg je van de verzorgers meer informatie over de dieren die ze op dat moment voederen.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen en Kinderen vanaf 3 jaar 22,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinfo

Reptielenhuis De Aarde Breda

In het overdekte Reptielenhuis in de Noord-Brabantse stad Breda ontdek je de wereld van reptielen. In een constante aangename temperatuur van 21 graden kan je de wondermooie dierverblijven bewonderen waar verschillende soorten reptielen leven. Zo kan je onder andere de sporenschildpad, het 3de grootste landschildpad ter wereld en de watervaraan, een grote hagedis soort bewonderen. Tevens krijg je ook meer informatie over de bewoners van het Reptielenhuis van de dierverzorgers. De verzorgers beantwoorden maar al te graag al jouw vragen. Je hebt ook de mogelijkheid om slangen en andere dieren vast te houden en aan te raken in het bijzijn van een dierenverzorger. Het is dan ook een ideale daguitstap bij grijs regenweer.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar tot en met 64 jaar 12 euro
Kinderen vanaf 3 tot en met 11 jaar 10 euro
Senioren 65+ 10 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis


Check Reguliere Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden Breda

Zoo in Veldhoven

Ten westen van de stad Eindhoven is de dierentuin van Veldhoven gesitueerd.
Op deze plek was oorspronkelijk de Nederlandse Stichting gevestigd, die zich bezighield met de opvang van Papegaaien. In 2013 veranderden de nieuwe eigenaars de naam in Zoo Veldhoven. In dit dierenpark zie je meer dan 150 verschillende diersoorten waarvan een groot gedeelte papegaaien, kraanvogels, parkieten, roofvogels en uilen zijn en in mindere mate zoogdieren.

Een foto van een blauw gele Ara, zebra en ringstaartmaki
Een blik op een blauw gele Ara, zebra en ringstaartmaki


In het voormalige papegaaienpark verblijven onder meer blauwgele ara's, kea's, amazonepapegaaien, witte kuifkaketoes en roze kaketoes. Valken, Europese zeearenden, lammergieren, witwangtoerako's, blauwbuikscharrelaars, zilveroorneusvogels, grijze roodstaarten, zonparkieten zijn maar enkele van de vele vogelsoorten die je eveneens kan bewonderen. Je kan ook een glimp opvangen van diverse uilensoorten zoals de kerkuil, bril uil, Lapland uil en de Afrikaanse -en Bengaalse oehoe. De Bonte vari , ringstaartmaki, zebra's en alpaca's zijn enkele zoogdieren die je in Veldhoven ziet.
Het leuke van deze dierentuin is dat je bijna alle diersoorten mag voederen tenzij het staat aangegeven bij de verblijven. Je mag fruit meenemen zoals druiven, appel, mango, peer en meloen. Je hebt ook de mogelijkheid om speciale nootjes te kopen aan de kassa of in de voerautomaten in het park. Uiteraard moet je bij ieder dier de voedervoorschriften lezen zodat je er niet voor zorgt dat de dieren ziek kunnen worden. In de doorloop voliere komt, met een beetje geluk, een vogel op je hand of schouder zitten. Doorheen het dierenpark zijn ook diverse klimrekken die jongens en meisjes kunnen bedwingen. Aan de ingang staat er in de nabijheid van een taverne een buitenspeeltuin en overdekte Bamboe Jungle.
Ticketprijzen 2024

Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen tot en met 64 jaar 17 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 15 euro
Senioren 65+ 15 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratisChek Reguliere Ticketinformatie

Meer bezienswaardigheden omgeving Veldhoven


Scoor tickets pretparken Vakantieveilingen    korting tickets dierentuinen, pretparken en musea
Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Sta neus aan neus met de IJsberen, bewonder de wit-zwarte vacht van de Pandaberen. De kinderen kunnen het beest uithangen in de overdekte speeljungle RavotAapia en op avontuur gaan in Expeditie Berenbos. In Ouwehands Dierenpark, gelegen op slechts 10km van Veenendaal, leer je dieren écht kennen door ze van dichtbij te ontmoeten. Zo kom je zelf de antwoorden op al je dierenvragen te weten. Naast de IJsberen en Panda's kan je ook onder meer Giraffen, Ringstaartmaki's en de katachtige Nevelpanters met rechthoekige vlekken bewonderen.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 29,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 26,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis
Ticket voor honden 5,5 euro

GaiaZoo in Kerkrade

In het Zuiden van Nederlands Limburg vlakbij de Duitse grens in een bosrijk gebied is GaiaZoo Kerkrade gelegen. In dit dierenpark, die reeds verschillende ANWB prijzen won, slenter je door de verschillende leefgebieden.
Zo ontdek je op de Afrikaanse Savanna onder andere de elegante Rothschild giraffen, indrukwekkende Afrikaanse leeuwen, de Witte neushoorn en een roedel wilde honden.

Een uitzicht op de koning van het dierenrijk, de leeuw
Een blik op de koning van het dierenrijk, de leeuw


In het Rainforest gebied bewonder je de slingerende en klimmende apen. Zo kan je een blik werpen op onder andere de Boliviaanse gele doodshoofd aap, de Gouden leeuwaap en de Westelijke laaglandgorilla. In het taiga gebied zie je dieren die in het noorden van Europa, Rusland en Canada leven zoals lynxen, rode panda's en grijze wolven. In de daarbijhorende volière kan je de grootste Europese roofvogel: de machtige monniksgier waarnemen. Er zijn ook enkele vogelshows die je op verschillende tijdstippen van de dag kan bezichtigen. Sinds 2019 bezit dit dierenpark met 400 flamingo's de grootste kolonie binnen een Europese dierentuin.
Tijdens de verschillende diervoederpresentatie ontdek je leuke wetenswaardigheden van de ervaren dierverzorgers over de dieren in GaiaZoo. Kinderen kunnen zich tussendoor ook uitleven in het reusachtige indoor Dino Speelpark DinoDome. Outdoor kunnen ze klauteren over uitdagende touwbruggen en hoge klimtorens.
Ticketprijzen 2024

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 27,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 22,5 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Dierenpark Wildlands in Emmen

Wildlands Adventure Zoo is een 3-delige thematische dierenpark met een overdekt speelparadijs Animazia die in 2016 werd vernieuwd. In dit indoorspeelterrein kunnen de kinderen klimmen, klauteren, glijden en graven. Ze kunnen veel plezier beleven in de Maya-tempel, piratenschip en doolhof. Daarnaast kunnen ze gluren in de aquaria vol met tropische vissen. Daarnaast kunnen ze de indrukwekkende groene zeeschildpadden en de bijzondere naakte molratten bezichtigen.
In Nortica ontdek je de dieren die leven in het noordpool gebied. Hoogtepunt is ongetwijfeld een reis met de Artic 1. Dit is een 4D-attractie waar je rakelings langs ijsbergen voorbij vliegt en je een duik neemt in de ijskoude oceaan. Daarnaast kan je genieten van een prachtige show met wervelende zeeleeuwen en kan je IJsberen achter glas van dichtbij spotten in de IJsberenbaai. In Jungola ontdek je de indrukwekkende wereld van de tropische jungle met een avontuurlijke route doorheen de Vlindertempel. In dit gebied kan je genieten van de prachtige kleuren van honderden exotische vlinders. Met een boottocht over de Rimbula rivier vaar je door het groene oerwoud waar je langs de oevers de slingerapen, gibbons, ringstaartmaki's en met een beetje geluk zwemmende olifanten kan spotten. Verder kan je genieten van de prachtige felgekleurde vogels in Birdy Bush en is er in de Jungle Arena een show.

Een kijk op een reusachtige olifant
Een blik op een reusachtige olifant

In Serenga beleef je een avontuurlijke safaritocht met een oude truck door de Savanne. Tijdens je reis krijg je een indrukwekkend beeld van de werkelijke grootte van de giraffen. Ook ontmoet je gnoes, neushoorns, struisvogels, kamelen en zebra's. Iets verderop spot je leeuwen op de berg en zie je nijlpaarden. Daarnaast kunnen de waaghalzen plezier beleven op de achtbaan Tweestryd. Dit is de locatie waar je in één van de twee mijnkarren op een hoogte van 20 meter een bloedstollende race beleefd. Tot slot zie je talrijke bavianen in de tribunes van de bavianenarena.
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 28,5 euro
Kleuters en Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 24,5 euro
Baby's en peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinformatie

Gebruik promocode Summer5 om 5% korting op alle activiteiten van Tiqets

Ecomare in De Koog Texel

Ecomare ligt in het westen van het eiland Texel. Het is een natuurmuseum en zeeaquarium die ook zorgt voor de opvang van vogels en zeehonden.
Het museum gaat over de natuur van Texel en de dierenwereld van de Waddenzee en de Noordzee. In de Walviszaal kan je skeletten van op en rond Texel gestrande walvissen, waaronder een bultrug, een potvis en een orka bezichtigen. Er zijn interactieve tentoonstellingen over de Waddenzee en de Waddenstad. In de Waliszaal krijgt je meer info over de walvissen die leven in de Noordzee.
Bij Ecomare kun je de zeehonden van heel dichtbij bewonderen. Je krijgt ook meer informatie over hoe ze er in slagen om zieke, verzwakte of gewonde zeehonden terug gezond te maken.
In de vogelopvang kan je een blik werpen op achttal jan-van-genten, vier bergeenden en een aalscholver. Je leert meer over de gevaren die zeevogels ervaren. In het zeeaquarium ontdek je het bijzondere onderwaterleven van de Wadden -en Noordzee dankzij de open aquaria. Daar leven tientallen soorten zeevissen zoals haaien, platvissen en roggen. Tevens zie je zeesterren, schaal -en schelpdieren. In ieder aquarium is een leefgebied nagebouwd.

Een zicht op een van de zeehonden in het bassin
Een blik op een van de zeehonden in het bassin
Ticketprijzen 2024

Volwassenen vanaf 26 jaar 15,5 euro
Kinderen, Jongeren en Studenten vanaf 4 jaar tot en met 18 jaar 10,5 euro
Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

TexelZoo in Oosterend

Op het grootste waddeneiland in het uiterste noorden ligt TexelZoo In deze dierentuin leven meer dan 40 verschillende diersoorten die je kan onderverdelen in vogels, roofvogels, zoogdieren, vlinders en reptielen.
Zo kan je de felblauwe en oranje kleuren van de regenbooglori, Lori van de Blauwe Bergen bewonderen. Een papegaaiensoort afkomstig uit het oosten van Australië en Tasmanië.
Daarnaast kan je een glimp opvangen van de blauw/violette kleuren van de Schildtoerako en de neushoornvogel Von der deckens tok, de groene Schalows Toerako met op zijn hoofd puntige veren.
Op het buitenterrein vind je verschillende arenden, uilen, buizerds en andere kleine en grote roofvogels die je van dichtbij kunt bewonderen. Er is bijna elke dag een roofvogelshow die je kunt bijwonen.
De parmawallaby, die in de eucalyptusbossen van Australische regio Nieuw-Zuid-Wales, kan je eveneens in dit dierenpark bezichtigen samen met andere zoogdieren zoals de witoorpenseelaapjes, prairiehond en stokstaartjes.
Er zijn ook tal van vlindersoorten te bewonderen zoals de felgroene malachietvlinder, de bruingekleurde Morpho Peleides en de glasvleugelvlinder met transparante vleugels met donkerbruine rand.
Met onder meer de hagedis de wateragame afkomstig uit het zuiden van China en Vietnam en de Kolenbrander schildpad verblijven er ook reptielen in dit kleine maar gezellige dierenpark.

Een zicht op een mooie malachietvlinder
Een foto van een wondermooie malachietvlinder


Ticketprijzen 2024

Volwassenen 9,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 7 euro
Baby's en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Aquazoo in Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden ligt in het noorden van Nederland en is een dierenpark waar voornamelijk dieren zult ontdekken die in of in de omgeving van water leven.
In deze dierentuin heb je de mogelijkheden om tussen de dieren te wandelen en ze eten te geven. Tussendoor zijn genoeg klein speeltuintjes en boomstronken voor de kinderen waar ze naar hartelust op kunnen klimmen en springen. Deze zoo heeft het grootste zeehondenverblijf in Europa. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de Zeehondensafari waar je je vooraf moet voor inschrijven. Tijdens de Zeehondensafari mogen onze bezoekers op een trekschuit meevaren met de verzorgers en de zeehonden van héél dichtbij ontmoeten. Naast de gewone zeehond kan je ook de Zuid-Amerikaanse zeebeer spotten.
Daarnaast zijn er in dit dierenpark veel zeldzame zoogdieren die je kan bewonderen zoals de Pinché-aap, rode Reuzenkangoeroe, Tammer -en Moeraswallaby en Zuid-Amerikaanse Tapir. Er zijn ook talrijke vogelsoorten te bezichtigen zoals de Afrikaanse -en Humboldt Pinguïn maar ook nog onder andere de Roze Pelikaan, Zwarte Zwaan en Dwergflamingo. Diersoorten die je in andere dierenparken niet gauw zult ontmoeten. In de verschillende aquaria kan je enorme vissen en piranha’s spotten zoals roodbuikpiranha of de vegetarische piranha de Zwarte Pacu. Tevens kan je ook enkele soorten schildpadden, de gevaarlijke Nijlkrokodil of de prachtige groene Leguaan bewonderen.

Een blik op de Roze Pelikanen
Een uitzicht op een Roze Pelikanen
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Kinderen vanaf 3 jaar 19,5 euro
Peuters en Kleuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketinformatie

Gebruik promocode Summer5 om 5% korting op alle activiteiten van Tiqets


Zeehondencentrum in Pieterburen

In het uiterste noorden van de provincie Groningen ligt in de omgeving van het strand het zeehondencentrum van Pieterburen.
Sinds 1971 zet deze reddingsorganisatie zich in voor zeehonden. In het professionele ziekenhuis voor zeezoogdieren onderzoeken en verzorgen ze aangespoelde dieren grondig. Daarna kunnen de dieren terug vertoeven in de Waddenzee. Al hun kennis en resultaten zijn van onschatbare waarde en wordt gedeeld met iedere bezoeker. De gezondheid van de zeehonden staat centraal in dit opvangcentrum waardoor je zal merken dat bij meerdere bezoeken het aantal dieren kan fluctueren. In de expositie, Wad Exotisch, krijg je meer informatie over de Japanse Oester. Tevens kom je in de verschillende documentaires meer te weten over de oesters en oesterbanken in Nederland. Kinderen komen spelenderwijs meer te weten over de relaties tussen de planten en dieren in de Waddenzee door het uitvoeren van allerhande spelletjes. Uiteraard is er ook een tentoonstelling over de zeehonden en hun leefgebied in de Waddenzee. Via informatieborden en beeldschermen krijg je een goed beeld over het verloop van de verzorging van de gewone -en grijze zeehond die beiden vertoeven in de Waddenzee. Kinderen zullen veel plezier beleven op de unieke Waddenspeelplaats. Daar staat een speeltuin waar je in de blubber met touwen van eiland naar eiland kan klimmen.

Een blik op een zeehond onder water
Een kijk op een zeehond in het helder blauwe water
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 10,5 euro => 8,5 euro
Kinderen van 3 jaar tot en met 12 jaar 8,5 euro
Studenten 8,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 2 jaar gratis

Check reguliere ticketinformatie

Aquazoo in Leerdam

Aquazoo Leerdam ligt op 30 kilometer ten zuiden van Utrecht op de provinciegrens met Gelderland. De dierentuin, gelegen in een deel van verpleeghuis Lingesteyn, omvat 2 paludariums en 40 aquariums waar zoet- en zeewatervissen vertoeven.
In de aquaria van de zoetwatervissen bewonder je kegelvlek barbelen die je herkent aan de oranje kleur met zwarte vlekken. Ongetwijfeld veel mooier zijn de diamant goerami's, een bijvis van de barbelen.
De zoetwatervissen zijn ondergebracht in een gezelschapsaquaria waar vissen, garnalen en diverse soorten slakken uit verschillende continenten van de wereld samenleven. De andere soort is een biotoop aquaria. In de speciale biotoop aquariums zie je epifyten. Dit zijn organismen die op levende planten groeien waarbij ze de nodige voedingsstoffen uit het water halen. Ze krijgen dus geen enkele voedingsstof van de plant in kwestie. Een opvallende vissoort in dit aquarium zijn de zoetwaterroggen met een discus die tot 50 cm groot kan worden.
In een andere biotoop aquarium zie je 10 verschillende discusvissen die in een groep van minimaal 7 vissen zwemmen.
De zeewatervissen vertoeven in 13 tropische zoutwateraquariums met temperatuur tussen de 25 en 27 graden Celcius. Koraalvlinders, keizersvissen, dokters- en lipvissen zijn maar enkele van de vele soorten vissen die je kan waarnemen. In de Rode Zee biotoop bewonder je de wondermooie anemoonvissen, ongetwijfeld bekend geworden dankzij de Disneyfilm Nemo. Het zijn oranje kleurige vissen met 3 witte banden gescheiden door een fijne zwarte lijn.
Tot slot zijn er 2 paludariums waar de leefomgeving van kleine landdieren zijn nagebootst. Je kan er onder andere de prachtige opvallende kleuren van verschillende gifkikkers bewonderen. Er leven ook gekko's en slijkspringers of vliegende vissen.

Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 7,5 euro
Kinderen van 4 jaar tot en met 11 jaar 5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Blanckendaell Park in Tuitjenhorn

Op 60 kilometer ten noorden van Amsterdam ligt Blanckendaell Park in het dorp Tuitjenhorn.
In de dierentuin zie je meer dan 100 diersoorten uit alle continenten van de wereld. Tevens is er een museum waar je de vaste collectie van oude landbouwwerktuigen uit de 20ste eeuw kan bezichtigen.
In de savanne, het grootste deel van het park, verblijven voornamelijk dieren afkomstig van Afrika. Zo zie je onder andere de vijf meter hoge giraffen, de zwart-witte strepen van de grant zebra's en de grijze haren van de mantelbavianen. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op de speeltuin gelegen recht tegenover het verblijf van de zwarthalszwanen.
In de andere verblijven die liggen vlak na de ingang en ten zuiden van de molen zie je veelal kleinere diersoorten. Zo bewonder je de 60 centimeter lange spiraalvorime hoorns van het rackaschaap. Maar ook Aziatische diersoorten zoals de grote Japanse kraanvogel, de lady amherstfazant en de Chinese muntjak hebben hier hun onderkomen. Het dierenpark Blanckendaell biedt ook onderdak aan verschillende bekende apensoorten zoals de gibbon, berberaap, bonte maki, rinkgstaartmaki, bruine kuifkapucijnaap en witoorpenseelaap. Ongetwijfeld de meest onbekend en bijzonderste apensoort in dit park is de groene balemeerkat die pas in 2007 werd ontdekt in Ethiopië. Tegen een meerprijs van 1 euro kan je een ritje maken op de Blanckendaell Express terwijl de machinist vertelt over de dieren in het park.

Een blik op 2 grijze kroonkraanvogels
2 grijze kroonkraanvogels, een van de vele dieren die je kan bewonderen in dierentuin Blanckendaell Park
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 15,5 euro
Senioren 65+ en Personen met een beperking 12 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar 11 euro
Kleuters van 3 en 4 jaar 7 euro
Peuters tot en met 2 jaar gratis

Artisklas Haarlem
Ticketprijzen 2024

Volwassenen 3,5 euro
Kinderen 2,5 euro
+0,5 euro transactiekosten per boeking

Meer Ticketinformatie

Taman Indonesia in Kallenkote

Tussen de steden Zwolle en Heerenveen in de provincie Overijssel is het Taman Indonesia dierenpark gelegen. Het is een kleinschalig exotisch dierentuin met bijzondere vogels, reptielen en kleine zoogdieren uit Indonesië. Zo kan je onder meer de met uitsterven bedreigde Balispreeuw, de Jufferkraanvogel en de rood-zwarte edelpapegaai uit Nieuw-Guinea spotten. Maar er zijn ook tal van reptielensoorten die je maar zelden in andere dierentuinen zult waarnemen. Zo kan je onder andere de Blauwtongskink, een soort krokodil met een donkerblauwe tong en de tapijtpython spotten. Daarnaast kan je prachtige zoogdieren zoals de Bengaalse tijgerkat, de Vissende kat, Aziatische Kleinklauwotter en Witstaartstekelvarken bewonderen.
Maar Taman Indonesia is veel meer dan dieren alleen. Zo moet je ongetwijfeld eens een bezoekje brengen aan de tropische specerijentuin en ontdek bijna 50 kruidsoorten zoals Jahe, een soort gember of Kembang Sepatu, een Chinese roos. Er is ook een bibliotheek met boeken over Indonesië.

Een blik op de wondermooie kleuren van een pauw
Een kijk op de prachtige groenblauwe kleuren van de pauw
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 12,5 euro
Kinderen vanaf 2 jaar tot en met 12 jaar 9,95 euro
Baby's en Peuters vanaf 0 tot en met 1 jaar gratis

Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn

In de buurt van de Zuid-Hollandse stad Leiden is het vogelpark Avifauna gelegen. Bewonder in dit dierenpark onder meer de gele snavel van de dubbele neushoornvogel of geniet van de wondermooie kleuren van de regenbooglori's.
Het park is opgedeeld in verschillende leefgebieden. In het Zuid-Amerikaanse gedeelte kan je op het Nuboso eiland onder meer een groep dwergapen, verschillende vogels en wilde cavia's spotten. De nachtsafari wordt bij de dieren het dag -en nachtritme omgedraaid zodat je de exotische kiwi beter kan bewonderen. De Filipijnenhal is een tropische jungle waar je losvliegende vogels kan bezichtigen. Vanuit dit gedeelte wandel je een nieuw werelddeel binnen, de Zuid-Amerikaanse Pantanal. In de volledig omgebouwde hal kan je de wondermooie oranje rotshanen zien maar ook een blik werpen in het onderwaterleven. In Lori Landing ontdek je de prachtige kleuren van de regenbooglori's en andere vogelsoorten die voornamelijk leven in Australië. De Afrikaanse vogels en zoogdieren zoals de Gierparelhoen, de bedreigde Rode vari en pluizige ringstaartmaki’s vind je in het Madagaskargebied. In de Oosterse tuin waan je je in Chinese sferen waar je naast de prachtige versieringen en planten de sierlijke Mantsjoerije kraanvogels en de wondermooie veren van de mandarijneend kunt bewonderen. In de bomen kan je het geklim en geklauter van de Rode Panda's bekijken.
Terwijl de ouders genieten van een hapje en een drankje in de diverse eetgelegenheden kunnen de kinderen veel plezier beleven in de grote speeltuin met onder meer een graafmachine en een vogeltoren.

Een prachtig zicht op een regenbooglori
Een wonderlijke blik op een regenbooglori
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 3 jaar 18 euro
Baby's en Peuters vanaf 0 tot en met 2 jaar gratisCheck Reguliere Ticketinformatie
Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 13 jaar 15 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 14 euro
Baby's en Peuters vanaf 0 tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen

Dierenpark Zie Zoo in Volkel

Tussen de steden Eindhoven en Nijmegen in de provincie Noord Brabant is het dierenpark Zie Zoo gelegen. Het is een klein dierentuin die sinds 2013 gans het jaar toegankelijk is voor het grote publiek. In de zomer van 2021 werd het entreegebouw met bijhorende souvenirwinkel, administratief -en educatief gedeelte gemoderniseerd.
In Zie Zoo ontdek je een grote variatie aan dierenleven uit alle continenten van de wereld. Er zijn kleine Afrikaanse zoogdieren en vogels die je kunt bezichtigen in het park. De meest opvallende diersoorten zijn daarbij de dwergmangoest, de kleinste mangoestensoort, zebramangoest, penseelzwijn, sporenschildpad, zuidelijke hoornraaf en de hagedis de doornstaart agaam.
Met de pademalon, de Parma wallabie en de reuzenkangoeroe zijn er 3 typische Australische dierensoorten te ontdekken. De meest opvallende Aziatische diersoorten zijn zonder twijfel de prachtige vlakken en strepen van de nevelpanter en de kameel. Daarnaast zie je verschillende kleinere en grotere vogelsoorten met onder andere 3 soorten kraanvogels.
Uiteraard verblijven er ook een reeks gekende diersoorten zoals de Europese flamingo, sneeuwuil, ooievaar, alpaca en de raaf in het Volkelse dierenpark.
De sneeuwgeiten, een niet-bedreigde diersoort die voornamelijk leven in de Rocky Mountains in het noorden van Amerika, kan je enkel in deze dierentuin in Nederland bewonderen. De zwarte beer, die reeds 2 maal beviel in Volkel, is een andere in het oogspringende diersoort uit dit continent. Verder kan je de wondermooie veren bewonderen van de blauwkopara, blauwgele ara, geelvleugelara en Amazone papegaai die in het wild te spotten zijn in het zuiden van Amerika. Een ander niet te missen diersoort is de blauwe pijlgifkikker die zijn naam duidelijk niet heeft gestolen.

Een zicht op de sneeuwgeit
Sneeuwgeiten of Rocky Mountains geiten zijn slechts in 11 Europese dierentuinen te bezichtigen
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 12 jaar 17,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 15 euro
Senioren 65+ 15 euro
Baby's en Peuters vanaf 0 tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen

ZooParc in Overloon

In de Noord-Brabantse gemeente Overloon in de omgeving van de Duitse grens is het ZooParc gelegen.
Het dierenpark is onderverdeeld in 7 verschillende expeditiegebieden waar je in totaal 71 verschillende diersoorten kunt bewonderen.
Tussen de bamboe verscholen bevindt zich het hoofdkwartier of inkomhal van deze dierentuin waar je een blik kunt werpen op rode panda's en Aziatische kleinklauwotters. In het aangrenzende Boulders Beach kan je de zwartvoetpinguïns uit Afrika bewonderen terwijl je geniet van een hapje en een drankje op het terras. Ngorongoro is een ander Afrikaanse gedeelte in het park waar je vanaf het BaseCamp een prachtig uitzicht hebt op de typische dieren van dit continent zoals de Somalische giraffen, Afrikaanse leeuwen, supervlugge cheetahs, wilde honden, dwergnijlpaarden, kamelen, zeboe, het penseelzwijn, struisvogels en mhorrgazelles.

Een foto van een laaglandtapir
Een foto van een Zuid-Amerikaanse tapir of laaglandtapir


In Outback ontdek je verschillende Australische diersoorten op een avontuurlijke manier. Zo kan je van héél nabij onder meer de rode reuzenkangoeroe, bennett -en moeras wallaby bewonderen.
Het Amazonegebied is de thuishaven van de Zuid-Amerikaanse tapir, de kameelachtige vicuña en de capibara. Wandel doorheen de vele bruggetjes en je zal tussen de takken en bomen ook nog verschillende soorten apen, rode neusberen en boshonden opmerken. Madidi is een ander expeditiegebied waar je de meest bijzondere dieren en planten uit Zuid-Amerika kunt bewonderen. Zo zie je onder meer de prachtige roze veren van de Chileense flamingo's, de roodroze bek van de puna-ibis en de Darwins nandoe. Verder ontdek je de griezelige krulhaarvogelspin, de boa constrictor en roodbuikpiranha's. Maar uiteraard is dit omvangrijk gebied ook de verblijfplaats van allerlei kleine tot middelgrote zoogdieren. In de Jangalee leven de erg mooie en bijzondere witte tijgers die door een genetische afwijking een speciale witte vacht en kleur van ogen bezitten. In de wereld Itampolo wordt je omringt door talrijke ringstaartmaki's. Het is ook de verblijfplaats van de kroonmaki's, katachtige fossa's, reusachtige pelikanen, bamboemaki's en Griekse landschildpadden.
Ticketprijzen 2024

Kinderen vanaf 3 jaar, Jongeren en Volwassenen 20,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen

Uilen -en Dierenpark De Paay in Beesd

In de provincie Gelderland gelegen tussen de steden Utrecht en 's Hertogenbosch is het Uilen -en Dierentuin De Paay gelegen. Uilenliefhebbers kunnen genieten van de streng ogende blikken van uilen.
Zo kan je een glimp opvangen van de kleine Braziliaanse dwerguil die maximaal 15 centimeter groot is. Eveneens een kleine uilensoort is de Indische dwergooruil die je onder meer kunt herkennen aan zijn lichtbruine tot grijsachtige verenkleed. De sneeuwuil die voornamelijk, hoe kan het ook anders, in het Noordpoolgebied leeft is misschien wel de mooiste uilensoort. De mannetjes kan je herkennen aan de witte veren met enkele donkere vlekjes, terwijl de vrouwtjes een stuk groter zijn en veel meer vlekken vertonen. Maar uiteraard kan je ook de populaire de Kerkuil bezichtigen die in onze contreien leeft.
Naast de talrijke uilen kan je genieten van de kleurijke veren van de roodoor ara, groenvleugelara en de blauwgele ara. Verder ontdek je diersoorten die je in andere zelfs grote dierentuinen zelden zult spotten. Zo kan je onder andere de 14 centimeter lange Chinese dwergeekhoorn en de Corsacvos of steppevos spotten.

Een prachtig blik op de sneeuwuil
Bekijk de wondermooie witte veren van de sneeuwuil
Ticketprijzen 2024

Volwassenen en Jongeren vanaf 10 jaar 7,5 euro
Kleuters en Kinderen vanaf 3 tot en met 9 jaar 6,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis
Gratis parking

Meer Ticketinformatie

DoeZoo in Leens

Op 25 kilometer van Groningen in het uiterste noorden van Nederland ligt DoeZoo in Leens.
In het kleine dierenpark en opvangcentrum zie naast de talrijke insectensoorten een aantal kleinere zoogdieren, vogels en reptielen. Zo heb je de mogelijkheid om een Europese Oehoe en de wit met bruine veren van de kerkuil te bewonderen. Ook heeft de emoe, een Australische loopvogel, hier zijn onderkomen. Misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende dieren in het park zijn hagedissen. Zo zie je de strenge blik van de baardagame, de fascinerende groene wateragame en de schubben van de grote groene leguaan. De sierlijke, slank gebouwde rode rattenslang zijn voor de meeste bezoekers de meest griezelige bewoner van het Groningse dierenpark. Kleine zoogdieren die je kunt spotten zijn onder andere de rode neusbeer, Amerikaanse rode eekhoorn en het witoorpenseelaapje.
Een aanrader zijn de dagelijkse rondleidingen die je als bezoeker kan volgen. Zo kom je niet alleen meer te weten over de dieren en insecten maar heb je de mogelijkheid om een vogelspin te voelen op je handen. Soms heb je ook de kans om dieren te voeren.
In het kleine educatieve museum zie je wondermooi opgezette dieren en skeletten. Je krijgt ook aan de hand van informatieve schermen, interactieve elementen en boeiende verhalen meer informatie over de biodiversiteit van onze planeet. In het douane museum wordt je ondergedompeld in de wereld van de illegale handel van exotische dieren.
Kinderen kunnen klauteren en glijden op de verschillende speeltoestellen terwijl ouders even op adem komen door plaats te nemen op de zitbanken. Het Wilde dierengolf is eveneens een leuk tussendoortje voor volwassenen en kinderen met gezinnen. Een hapje en drankje kan je nuttigen in het bijhorende restaurant van DoeZoo.

Link een blauw gele ara, rechtsboven een hagedis en rechtsonder een kind op een attractie
Een blik op een blauw gele ara, de baardagaam hagedis en een kind op een attractie
Ticketprijzen 2024

Per persoon vanaf 3 jaar 9,5 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Check Reguliere Ticketprijzen

Vlinderentuin Maximapark in Utrecht

Ten westen van Utrecht in de gemeente Vleuten is in het Máximapark de openbare tuin Vlinderhof gelegen. Sinds 24 mei 2014 is het gratis toegankelijk voor het grote publiek. In het 200 hectare grote park kan je via de bewegwijzering verschillende wandeltochten maken en meer dan 100 verschillende unieke plantensoorten ontdekken. Kan jij de Iris 'Perry's Blue' of de Hosta 'Blue Angel' vinden in de tuin van architect Piet Oudolf?

Tuin & Stadsboerderij Weizigt in Dordrecht

In de Zuid-Hollandse stad Dordrecht ligt Stadsboerderij Weizigt. In deze gratis toegankelijke stadsdierentuin, onderdeel van het Weizigtpark, zie je typische dieren die je in en rond een boerderij kan spotten. Zo zie je ezels, kippen, kalkoenen, geiten, varkens, schapen, katten, een mini-paard of Pony. Daarnaast kan je een blik werpen op onder andere de Dahomey minirund, de Roodhlas gans en IJsduif. De Brunner Kropper, Duitse Modena en Indiase pauwstaart zijn de overige duivensoorten in dit klein maar gezellig dierenpark.

Kinderboerderij de Goffert in Nijmegen

Kinderboerderij de Goffert ligt midden in het gelijknamige park in het zuidoosten van het centrum van Nijmegen.
Deze mini dierentuin ligt in een ruim, opgezette en super gezellige plaats waar kinderen kennismaken met talrijke boerderijdieren. In de verschillende grote grasweides zie je ezels, runderen, schapen, geiten, paarden, varkens, kippen, pauwen, kalkoenen, fazanten, papegaaien, vinken, schildpadden, vossen en diverse soorten insecten. Uiteraard kan je bij de grote vijver de ganzen en eenden waarnemen evenals kippen -en knaagdieren hokken.
Op het einde van de wandeling doorheen het Goffertpark beleven de kinderen veel plezier op de kleine maar knusse speeltuin terwijl de ouders een drankje nuttigen op de picknicktafels. Je hebt de mogelijkheid om in het winkeltje verschillende soorten sappen, koffie, thee en iets lekkers te kopen.